Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• ⭐⭐⭐

@mutlu234 ben 20 bin dolar gönderdim amerikadaki banka hesaplarıma Enpara aracılığı ile herhangi bir soru sorulmadı sadece banka güvenlik ekibi arayıp bu işlemi siz mi yapıyorsunuz diye sordu bende onayladım size tavsiyem 2-3 parça halinde göndersinler biraz masraf artar ama belli bir limit altı sorgulanmıyor.

• Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. Enpara hesabi acmaya calistim fakat ikametim yurtdisi oldugu icin sistem izin vermedi. Sanirim en uygunu kardesimin enparasi uzerinden kendi ABD hesabima parca parca gondermek. Ya da TEB kartini bir sekilde elde edip burada BofA atm'sinden parca parca cekmek.
    25 bin dolarin kaynagini gosterebiliriz ama kalan 25 bin dolarin resmi bir kaynagi yok. Bakalim sknti olmaz umarim.
    Cok tesekkurler hepinize.
    @ayvalik10 @EasternStar @frida_beau @cnpist @tolgasatir

• @mutlu234 e devletten hemen ilk ikamet adresini Türkiye yapabilirsin anne - baba evini gösterebilirsin ikinci adres amerika adres oluyor. Ozaman sistem izin verir.

• @tolgasatir, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Merhaba bende kendi deneyimimi aktarayım, enpara ile çalışıyorum ben 15k doları BOFA ya 130TL enpara + 15 Dolar Bofa şeklinde masrafla gönderdim, enpara bana 40k Dolar a kadar izin veriyor ve 130 TL artmıyor.

Hocam enpara dolar hesabından mı gönderdiniz tl hesabından mı? Ayrıca enpara hesabınıza dolar yatırabilmenin tek yolu ATMler midir?

• Yakın zamanda wise ile kardeşime 7.5K$ gönderdim. Wise hesabında wise hesabına gönderildiği için ben 1.99$ masraf ödedim.
    Kardeşim bofa hesabına parayı alırken masraf ödememiş.
    Bilgilerinize

• @prometheus Wise komisyonu türk lirasını dolara çevirirken alıyor. (Bende komisyon oranı %0.95)

• Son donemde ikametgahi US olup kendi kendine 50k+ para gonderen oldu mu acaba? Herhangi bir sikinti yasadimi ?

• Ben asagi yukari 1 ay once gonderdim, sikintisiz geldi.

• Yapi Kredi'den BofA'ya SWIFT transfer yapacagim:

1. Adres kismina banka adresini mi girmem gerekiyor yoksa kendi adresimi mi?
    2. ABA numarasi icin hangi routing numarasini girmeliyim, BofA iki tane sunuyor: "Paper & Electronic" ve "Wires"
    3. Swift aciklamasina girmemi onerdiginiz bir bilgi var mi?

• @Legar Bildiğim kadarıyla ;

1. Alıcının adresi
    2. Wires
    3. Kendi hesabınıza gönderiyrsanız "ABD harcamaları için" diyebilirsiniz.
  • ⭐⭐

@Legar Bankanın swift için belirlediği bir adres olmalı, o adresi kullanmalısınız. Bofanın sitesinde USD ve diğer para birimleri için iki ayrı adres var ama işiniz çok acele değilse bir BofA şubesine uğrayıp SWIFT için yönergeleri alabilirsiniz. En doğrusu o olur.

• Arkadaşalar Transferwise hala çalışıyor mu kapandı diyenler var Türkiyeden, Abd ye gönderim yapacağım 4 bin dolar kadar bilgisi olan ?

• @gkmn merhabalar, o gün geldi ve ben de bir iki gün içinde para göndereceğim. Limitleri kontrol ettim 5mil TL günlük transfer limiti görünüyor, müşteri hizmetleri USD için limitin de bu tutar karşılğı şeklinde olacağını söyledi. Haliyle ondan çok daha az göndereceğim. Ancak acaba önce deneme için gönderme yapmak mantıklı mı, onu düşünüyorum. Keza işlem başına swift ve muhabir banka masrafı alacaklarından tek seferde göndermek maddi olarka İşime geliyor. Siz ne kadar ve en son ne zaman göndermiştiniz, bir mahsuru yoksa sorabilir miyim?

• @Legar Bofa ya dolar olarak gonderecekseniz swift: BOFAUS3N ve kendi account numberinizi yazmaniz gerek.

Dun yaptigim islemde devamli sistem hatasi aliyordum musteri danismaniyla gorusme sonrasi yeni bir kural ciktigini ogrendim. 1mio tl karsiligindan daha fazla bir tutar gonderecekseniz yazili talimat gerekiyormus. Talimat kimlik resmi vs birseyler istiyorlar.

• Ben bugün ilk defa TR'den ABD'ye para gönderdim. Detayları, birine faydası dokunur düşüncesiyle aşağıda paylaşıyorum.

Enpara->BofA
    BofA Hesap no ve Swift kodu (BOFAUS3N) kullanarak gönderdim.
    Gönderdiğim tutar: TL karşılığı 1mil TL den az olmak üzere USD
    İki hesap da kendi adıma.
    Enparada işlemi gerçekleştirdim. Hemen akabinde 2 kez aradılar ancak dual sim (Turkcell fiziksel, amerikan eSIM), olduğundan mıdır bilmiyorum arama görünüp kayboluyordu, cevaplayamadım. Bunu üzerine müşteri hizmetlerine Enpara uygulamasından ulaştım ve durumumu anlattım. Sağolsunlar hemen ilgilendiler.
    Yaklaşık 1 saat sonra uygulamadan bildirim geldi işlemin gerçekleştiğine dair. Swift vs. detayları görebiliyordum.
    Yaklaşık 2 saat sonra falan da BofA hesabımı kontrol ettim, para hesaba geçmişti.

Kesintiler
    Enpara 247 TL swift ücreti
    BofA 33 USD (henüz bankada göremiyorum ne kadarı muhabir banka ne kadarı işlem ücreti ancak statement gelince görebilirsem güncellerim).

Güncelleme: kesilen 33 USDnin 15ini BofA gelen wire ucreti olarak kesmis. @mutlu234 ile kısa bir sohbet sonrası BofAnın web bankaciligina girdigimde sag altta beliren canli yardima yazarak iade aldim. Tekrardan yardimin icin tesekkur ederim @mutlu234 :)

• Herkese merhabalar, geriye donuk baya bir sayfa okumaya calistim bazi cevaplar yeterli oldu ama ben de direk buraya kendi durumumu yaziyorum. Benzer bir deneyimi yasayanlar yada bilgisi olanlar cevaplarsa cok sevinirim.

Turkiyeden buradaki BOA hesabina 140k dolar gondermeyi planliyoruz. Para USD olarak TEB hesabinda. Bir kismi ev satisindan diger kismi ise aileden destek. Burada ev almayi planliyoruz ama henuz evi bulamadik hala bakiyoruz.
    -Son donemde TEB den yada herhangi bir bankadan 100k uzerine gonderim yapan varsa detaylarini paylasabilir mi? Tek sefer de gelebilir mi yoksa parcali mi gondermek gerekli yada dilekce ile bu islem olur mu tek seferde?
    -Bu parayi transfer ettikten sonra burada IRS yada herhangi bir yere bildirim yapmamiz gerekiyor mu?
    Simdiden tesekkurler.

• Faydası olur mu bilemiyorum ancak geçen ekim ayında toplamda 200k USD transfer yapmam gerekti E2 yatırımımızla alakalı, ziraat ve Odea’dan 5000USD üzerinde oldugunda sebep soruldu ve sözleşme örneğini yolladık her seferinde.
    Burada ise TR’ye para yollarken Wise kullaniyorum, 5000 USD de yaklaşık 50 USD kesiyor para TL olarak Türkiye hesabına geçiyor ancak kur düşük değil. Bazı arkadaşlarımız Western Union kullandığında çok daha düşük komisyon oduyor, ancak ben uygulamayı yeni kurdum ve bana o kadar düşük vermiyor suan

• Guncelleme yapayim. Gecen carsambadan beri gondermemek icin resmen direniyor banka. Yazili talimat gonderdikten sonra 2 3 gun oyaladi. Daha sonra istedikleri belgeler
    1- Buradaki bankanin hesap cuzdani
    2- Oturma Izni
    3- Buranin kimligi
    4- Burada adima ait fatura

Bunlarida gonderdikten sonra is daha trajikomik hale geldi. Talimatin tarihi eski kalmis onu guncellemek gerekiyormus :) Sonuc olarak hala gelmedi

• @wanti
    Hangi kıymetli banka bu ?

• ⭐⭐

@wanti Bana da aynısını yapıp işi başlatmama 2 hafta kadar engel olmuşlardı.

Benzer Başlıklar

• ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
  • ABD'den bilgisayar alırken...

Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @vikki77 ABD'den bilgisayar alırken... içinde söyledi: Merhaba, bilgisayarimda bir çok orijinal olmayan programları kullanıyorum, ABD'de bu konuda sorun olur mu. Olursa bu kadar maliyete nasıl katlanır? torrent ya da diger korsan icerikleri indirmediginiz surece sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k