DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @zzehirbazz Green cardi teslim almadan ülkeden çıkan birçok insan var ve sonraki girislerinde pasaporttaki vizeyi kullanabiliyorlar. 2-3 hafta çok iyimser bir sure.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Nüfus kayıt örneğini vukuatlı olarak edevletten aldı eşim her aile ferdi gözüküyor bir de tek tek herkes için syrıca aldık ama 7 yaşında çocuk için alamıyoruz ayrıca bu gerekli mi bizim aile için aldığımızda gözüküyor.Küçük çocuklar için nasıl yaptınız ? Ayrıca belge edevletten alınmıyor? Bilgi verebilir misiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aysegul-Yorulmazlar bu başlıkta bu soruyu çokça cevapladık.
    çocuğunuz için kendinizinkinden bir nüsha daha alın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zzehirbazz lütfen detaylarına hakim olmadığınız ya da emin olmadığınız konular hakkında bilgi vermekten kaçının.

    @ozpirinc elbette alabilirsiniz.
    eşinizin pasaportundaki damga ile vizeyle ülkeye 1 sene giriş çıkış yapabilir.


  • @gucarslan teşekkürler


  • Merhabalar,

    DS formunu doldurduğumuzda yeni evlenmiştik ve eşim pasaportunu henüz yenilememişti. Formu erken doldurmak adına soyadı kısmına evlilik sonrası soyadını yazdık. Pasaport numarası kısmına da o an sahip olduğu kızlık soyadı ile kullandığı pasaportun numarasını yazdık. Şu an pasaportu yenilemek konusunda kararsızız.

    1. Eşime yeni pasaport alabiliriz ama bu durumda formdaki pasaport numarası eski kalacak. Daha önceki mesajları okuduğumda küçük değişiklikler için dosya açtırılması önerilmiyor. Bu tahminimce mülakat sırasında basitçe söyleyebileceğimiz bir değişiklik değil gibi. Dosya açtırmamı önerir misiniz?

    2. Yeni pasaport almama durumunda ama bu sefer de soyadı bilgisi pasaportta eskisi gibi kalacak. Bu pasaport numarasına göre daha büyük bir sorun mu olur?

    3. Pasaport numarası ya da soyadı değişikliklerinden birini yapmaya karar verirsek, dosya açtırma talebini cut-offdan önce ya da sonra yapmam farkeder mi? Numaram 16500 lerde ve bu ay cut-off olmayı bekliyorum.

    Şimdiden çok teşekkür ederim, paylaşacağınız her bilgi çok değerli olacaktır.


  • @gucarslan @datanist değerli cevaplarınız için teşekkür ediyorum. 🙏


  • Merhabalar bizim mülakatımız sonrası balgam testi beklendiği için vizemizin onaylandığını sağlık raporu gelince basılacağı söylendi. Yalnız statüye baktığımda refused görünüyor. Açıklamada şöyle yazıyor: idari işlem kaynaklı böyle görünebilir şeklinde bir açıklama mevcut. Bu bekleme kaynaklı mı böyle görünüyor bunu mu anlamalıyım buradan?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ssoydan88 forumdaki iletileri okumanız gerektiğini anlamalısınız;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/240589


  • @gucarslan refused reddedildi demek bunu ben de farkındayım. Ama memur bize şunu söyledi sağlık raporunuz bana geldiğinde amerikaya gidebilirsiniz. Sarı bir kağıt verdi eksik evrak için. Vizemiz onaylandı mı dedik. Evet dedi. Refused statüsünün üst kısmında bu ibare idari işlem sürecindeki dosyalar için görünebilir. İşlem sonuçlandığında statünüz değişebilir yazıyor. Bunu soruyorum ben

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ssoydan88 yukarıda yazan iletiyi gerçekten okudunuz mu?


    ÖNEMLİ BİLGİ

    travel state, 5 mayıs 2020'de CEAC statülerinin sistemde görüntülenmesi ile alakalı bir güncelleme yayınladı.
    bu güncellemeye istinaden;

    Visas: CEAC Case Status Change
    Last Updated: March 5, 2020
    On March 3, 2020, the Department of State made an update to the Consular Electronic Application Center (CEAC) website, our online portal for visa applicants. A visa applicant whose case previously displayed as being in “Administrative Processing” on his or her case status page now displays as being “refused.”

    There has been no change in such applicants’ actual cases. This is an administrative change to more accurately communicate case status to applicants.

    Visa applicants whose case status on CEAC had previously displayed as “Administrative Processing” had been refused under section 221(g) of the U.S. Immigration and Nationality Act (INA).

    Although some refusals under INA section 221(g) can be overturned, the change in the CEAC correctly reflects that the applicant’s visa application has been refused. That status may change if the applicant can demonstrate to a consular officer he or she is eligible for a visa or if information comes to the attention of the consular officer from other sources that resolve any outstanding issues relating to the applicant’s eligibility for the visa.

    The applicant should refer to the instructions the consular officer gave at the end of the visa interview and to travel.state.gov/visas for more information about his or her case.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visas-ceac-case-status-change.html

    ilgili güncellemede aktarılan bilgiye istinaden;

    ➡ vize başvurunuzdan / mülakatınızdan hemen sonra CEAC statünüz olumlu olsa da dosyanin durumu "red / refused" olarak görünebilir. eskiden daha sık kullanilan "idari işlem AP" statüsü artık coğunlukla "red / refused" olarak görünüyor, fakat vize basildiktan sonra statu degisip "issued" dönüşür.

    bu sebeple, mülakatınız sonrası CEAC statünüzü kontrol ederken "refused" ibaresi ile karşılaşırsanız telaş yapmayın, statünüz güncellenecektir.

    bu bilgiler ışığında statünüz sistemde aşağıdaki sıralama ile görülecektir;

    at NVC ➡ in Transit ➡ Ready ➡ Refused ➡ AP ➡ Issued


  • @gucarslan öyle görünmesi normal demek daha kısa sürerdi teşekkür ediyorum. Açıklamada da bunu okudum emin olmak için sordum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ssoydan88 balgan testi 8 hafta sürüyor.
    12.01'de balgam testi verseniz, sonçlanması 12.03'te olacaktır.
    sonra pasaportlarınızı yollayacaksınız ve vizeniz basılacak derken bu süreç mart sonunu rahat bulur.
    bence mart sonuna kadar bir hareket beklemeyin.


  • @Darwin merhaba cevabınız için teşekkürler ama hiç umudum yok gibi geleceğinden size mail mülakat tarihinden kaç ay önce geldi ?


  • adresindeki belirtilen mülakat randevu bilgilerini, mülakata girmeden yanımızda çıktısını götürmeli miyiz?

  • ⭐⭐

    @emirhankarakoc Konsolosluk ile iletisim kurmaktan baska yapabileceginiz bir sey yok suan icin cunku konsolosluk kcc'den isteyecek dosyanizi. Haftasonlari bir kac konsolosluk disinda ( israil ve asya'da bir konsolosluk daha) calismadiklari icin bu hafta yanit beklemelisiniz halen donus yapilmaz ise tekrar kendinizi hatirlatmakta fayda var.

  • ⭐⭐

    @Aslı-Uslu Evet tum evraklarinizi yedekli bir sekilde yaninizda bulundurmaniz faydaniza.


  • iyi akşamlar sorulmuştur ve cvplanmış olabilir,kusura bakmayın, aramayı kullandım ama beceremedim sanırım,Unganlar için
    Sağlık muayenesi randevusu alacagım,
    -Case Details
    -Applicant Category ..içerisinde seçenekler çıkıyor..emin olamadım ama (Diversity) seçmem gerekiyor? yoksa diğerlerimi, hangisi?
    cvp verebilirmisiniz? teşekkürler.


  • @achillesoag tamam öyle yapalım teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum