Selamlar ben de bu sabah mülakata giren ekiptenim, tecrübe henüz taze iken paylaşayım;
Giriş ve mülakata kadar geçen süre ile ilgili herkes zaten bilgi vermiş bunları tekrar etmeye gerek yok sanırım. Çok fazla kişi içeriye çanta ve ya akıllı cihaz ile girmeye çalıştı, son dakika paniği yaşamayın, buna dikkat edin.
Ben mülakatı İngilizce olarak seçtim, verdiğim belgeleri (vukuatlı nüfus kayıt, askerlik belgesi, adli sicil kaydı, 1 adet fotoğraf, evlilik cüzdanı orijinali ve fotokopisi) inceledikten sonra eşimin adını, nerede yaşadığını, ne iş yaptığını, ne zaman tanışıp evlendiğimizi sordu. Genel olarak net ve kısa sorulardı. Getirdiğim diğer hiç bir belgeyi hatta hiç bir noter onaylı çeviriyi istemedi, boşuna uğraştık :). Evlilik kanıtı ya da finansal durum ile ilgili bir sıkıntı çıkmadı ama "IRS Tax Transcript" adlı bir belgeyi sisteme yüklememişiz. Bu anladığım kadarı ile "1040" ile aynı şey değil. Eğer unutan varsa, yakında mülakata girecek olan varsa kontrol etmesini tavsiye ederim. Joint sponsorumun yüklemesi gereken bir belge imiş. IRS sitesinde bulunuyor.
Bu formu yüklememi istedi benden. Ardından hem belge eksikliğini belirten sarı kağıdı hem de aile içi şiddet içerikli kağıdı verdi. Pasaportumu da tutacağını ve belgenin yüklenip yüklenmediğini Pazartesi günü kontrol edeceğini söyledi. Belge sonrasında onay alacak mıyım diye sorduğumda, "evet" demedi ama "durum iyi görünüyor" dedi.
Ardından binadan ayrıldım. Yani sanırım onaylanacak ama %100 emin değilim, buruk bir rahatlama oldu 
Sizce bir problem çıkar mı?