Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @TolgaSabSab Evet büyük ihtimalle 🙂


  • Merhaba arkadaşlar
    Konsolosluktan mail bekleme aşamasındayım. Bugün ceac sitesine girip durumumu kontrol etmek istedim. Ds 260 formu için completed yazıyordu. Diğerleri (civil documents,Aof) için accepted yazıyordu. Acaba bana mail gelmesi için hepsi completed mı olmalı?
    Teşekkürler


  • Vize issued oldu ve aksam uzeri pttden sms geldi. Pazartesi pasaportumu alacağım.


  • @ikose dq olduysaniz beklemede kalin. size mulakat randevu bilgilerini iceren e mail gelecek.
    Tahmini en geç mart sonu nisan ortasi araliginda randevunuz olusturulur. 1.5 ay oncesinde mail gelir.


  • @chicallonis1 22 kasımda dq mailini aldım. 2 aydan fazla oldu. Şu anda sistemde dosyaların statüsü değiştiğini fark ettim. O yüzden sordum


  • @ikose Bana mail geldiğinde ds260 için "completed" diyordu. Diğerleri de "accepted".


  • Çok teşekkürler. Sanırım bana da yakın zamanda gelecek. Çünkü hepsi accepted görünüyordu. Bugün completed olmuş


  • @zzehirbazz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys I 130 kartla ödeniyormuş. NVC ödenmiyor ama 😞 Zaten NVC sürecine girildiğinden ABD ye gitmek farz olacak domicile ı nası sağlicaz yoksa.

    Domicile icin Amerika'ya gitmek gerek ama I-130 formu nasil odenir diye USCIS sitesine bakinca "money order, cashier's check, personal check or credit cards" yaziyor internette de. Cok ilginc. Illa bir yontemi olmali cunku Amerika disindan basvuran binlerce kisi var.


  • @zzehirbazz, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @ygmbx mülakatınızı yapan kişi yeni olabilir. Ankara misyondaki çoğu kişi Türkçe bilir çünkü 🙂 o kadar soru sorma sebebi de odur muhtemelen.

    Ben de ayni kiside mulakati yaptim, o gorevli hep Ingilizce mulakat secenleri aliyor ve ortalama da olsa Turkce biliyor. Bizim gorusmemizde bana "Ingilizce mi yapiyoruz, ama yine de biraz Turkce biliyorum takildigin yerde Turkce'ye de gecebiliriz" demisti. Gercekten iyi biriydi. Basta biraz gergindim, gergin oldugumu gorunce "burada sohbet edecegiz relax ol" demisti.. 😃

    @ygmbx Tebrik ederim ayrica, hayirli olsun vizeniz.. ☺


  • Selamlar ben de bu sabah mülakata giren ekiptenim, tecrübe henüz taze iken paylaşayım;

    Giriş ve mülakata kadar geçen süre ile ilgili herkes zaten bilgi vermiş bunları tekrar etmeye gerek yok sanırım. Çok fazla kişi içeriye çanta ve ya akıllı cihaz ile girmeye çalıştı, son dakika paniği yaşamayın, buna dikkat edin.

    Ben mülakatı İngilizce olarak seçtim, verdiğim belgeleri (vukuatlı nüfus kayıt, askerlik belgesi, adli sicil kaydı, 1 adet fotoğraf, evlilik cüzdanı orijinali ve fotokopisi) inceledikten sonra eşimin adını, nerede yaşadığını, ne iş yaptığını, ne zaman tanışıp evlendiğimizi sordu. Genel olarak net ve kısa sorulardı. Getirdiğim diğer hiç bir belgeyi hatta hiç bir noter onaylı çeviriyi istemedi, boşuna uğraştık :). Evlilik kanıtı ya da finansal durum ile ilgili bir sıkıntı çıkmadı ama "IRS Tax Transcript" adlı bir belgeyi sisteme yüklememişiz. Bu anladığım kadarı ile "1040" ile aynı şey değil. Eğer unutan varsa, yakında mülakata girecek olan varsa kontrol etmesini tavsiye ederim. Joint sponsorumun yüklemesi gereken bir belge imiş. IRS sitesinde bulunuyor.

    Bu formu yüklememi istedi benden. Ardından hem belge eksikliğini belirten sarı kağıdı hem de aile içi şiddet içerikli kağıdı verdi. Pasaportumu da tutacağını ve belgenin yüklenip yüklenmediğini Pazartesi günü kontrol edeceğini söyledi. Belge sonrasında onay alacak mıyım diye sorduğumda, "evet" demedi ama "durum iyi görünüyor" dedi.

    Ardından binadan ayrıldım. Yani sanırım onaylanacak ama %100 emin değilim, buruk bir rahatlama oldu 🙂

    Sizce bir problem çıkar mı?


  • @Mehmet-C Sorun çıkacağını sanmıyorum. IRS Transcript eksikliği sanırım sık oluyor 🙂 Benden önceki birinden de bu belgeyi istediler, yanında vardı, verdi. Benden istemediler. Biz en güncelini sisteme yüklemiştik ve joint sponsorumuz yok, herhalde o nedenle.


  • @Naerys Evet böyle insanlara denk gelmek mutluluk veriyor 🙂 ve teşekkür ederim.


  • Merhabalar. Öncelikle vizelerini alan arkadaşları tebrik ediyorum, yeni hayatlarınızda her şey gönlünüzce olsun.

    Ben bugün D260 formunu doldurdum fakat 16 yaşından sonra yaşadığım yerler kısmında bir ülkeyi yazmayı unuttuğumu ve bir ülkeyi de gereksiz olarak yazdığımı fark ettim. Hemen NVC'ye email attım tekrar açabilir misiniz formu değiştirmek için diye, fakat şimdi olumsuz dönüş yaptılar, değiştirmek istediğiniz kısmı mülakatta söyleyin diye. 6 aydan daha az, turist vizesiyle yaşadığım bir ülkeden şu anda polis sertifikasını almam mümkün değil. Fakat o dokümanı submit etmeden de DQ olabileceğimi sanmıyorum. Bu gibi bir durum deneyimleyen oldu mu acaba?


  • Merhaba, Abd ve Turkiye vatandasiyim. Gecen hafta Turkiye'de evlendim ve esimle birlikte velayeti kendisinde olan 2 cocugu icin basvuruda bulunmak istiyorum. Sureci ogrenmek adina ilk 20 sayfayi ve son 20 sayfayi okudum fakat takdir edersiniz ki hem surecte yeni oldugumdan hem de hata yapmaktan korktugumdan kafam karisti. Sureci avukatla mi yonetmeliyiz yoksa gorundugu gibi zorlu bir surec degil mi? Bildigim kadari ile eksik verilen her belge icin bekleme sureleri uzuyormus. Avukat basvuru ucretleri disinda $4500 istedi 3 kisi icin. Hem hata yapmamak hem de ekonomik anlamda cok zorlanmamak istiyorum. Simdiden tesekkur ederim.


  • @ceen tek tavsiyem avukatla ilerlemeyin. Hem paranıza yazık hem de avukatların çoğu dikkatsiz, eksik belge yüklüyor. Süreci emin olun siz araştırarak ilerlerseniz, resmi sitelerdeki bilgiler ile ilerlerseniz avukattan daha iyi sürecinizi yönetir, gelecekte de daha rahat hareket edersiniz. Her belge işinde ileride avukat aramak yerine kendiniz halledebilirsiniz.
    Biz sadece resmi sitede yazılan, istenilen belgeler ile hareket ettik ve hiç sıkıntı yaşamadık.
    Hangi beelge yüklemeli ve nasıl doldurulması gerektiğini resmi sitedeki instructionlardan bakarak yapabilirsiniz. Bu forumu da tecrübeli kişilerin gönderilerini okuyarak sürecinize dahil edebilirsiniz. Bu forumdaki bilgiler tecrübeyle sınırlı ve her zaman 2. kaynak olarak kullanın. Faydalı bilgiler muhakkak bulacaksınız. Asıl kaynağınız resmi site. Unutmayın.


  • @luchadora Benden Turist olarak gittiğim ve birkaç ay kaldigim 2 ulke için polis belgesi yuklemem istendi Nvc asamasinda, ds260'da adres olarak belirttigim icin.
    Pasaport üzerindeki giriş çıkış damgalarinin fotoğraflarını yükledim ve not kısmına durumu açıklayan bir yazı yazdım. Sorun olmadi.


  • @ceen size ilk tavsiyem çocuklar için de ayrı ayrı başvurularda bulunmanız. Yolunuz açık olsun 🙏


  • @chicallonis1 Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Henuz yolun basinda olunca ve 570 sayfayi gorunce biraz endiselendim sanirim. 🙂 yeniden oturup resmi sitelerden bakarak halledebilme cesaretine erismeye calisacagim 🙂


  • @ikose
    max 90 gun ıcınde maıl almıs oluyorsunuz. Muhtemelen bu ıkı hafta ıcınde maılınız gelır


  • Aranızda eşi ABD de domicile olmayıp oraya NVC sürecinden yerleşen ve asset gösteren varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

    Domicile olmadan domicile oluşturmaya gitmeyi planlıyorum (banka hesabı, dolar transferi, vote registration, state ID yenileme) fakat öyle hemen iş bulmak veya ev bulmak kolay değil zaten vize onaylanmadan gidip iş ve ev tutmak çok mantıklı da değil. Bir tanıdığın evinde kalmayı planlıyorum.

    Ayrıca ABD'ye yerleşsek bile çalıştığım şirkete devam etmek istiyorum çünkü remote çalışmamıza izin veriyor. Gelir olarak bu şirketten aldığım ücretleri yıllardır tax returnlerde joint olarak belirtiyorum da.

    Türkiye'de $90000 dolarlık evim var, hesapta gösterebileceğim en az $30000 dolar da para var. Maaşım da yıllık $20000 dolar yapıyor. Bunların konsoloslukta I-864 için tek sponsor olarak kabul edilmemesi için bir neden var mı?

    Bildiğim kadarıyla gelirinizin ABD şirketinden olmasına veya assetlerin ABD'de olması şartı yok?


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 51
  • 3
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum