DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Oguzhanyesildag iş yeriyle alakalı güncelleme yapmanıza gerek yok mülakat anında söyleyebilirsiniz sorarlarsa, adres konusunuda mülakat esnasında sunabilirsiniz açtırmanıza gerek yok
-
@gubaz53 Hocam genel pratik, eğer bir ülkede bir yıldan fazla yaşamadıysanız o ülkeden <absence of criminal records and police certificate> istenmediği, ancak “yanlış bilmiyorsam” bu süre her ülke için geçerli değil, bu süre bazı ülkeler için 2 yıl, bazıları için 6 ay olabilir. Resmi sitelerden okuyarak, detaylı araştırmanızı öneririm. Lakin herhangi bir ülkede bir polis kaydınız ya da hükmünüz var ise, ne kadar yaşadığınızın ya da kaldığınızın süresine bakılmaksızın ilgili belgeyi almanız gerekiyor.
-
@emirhankarakoc forumda tonlarca sayfa bilgi varken youtube linki paylaşamazsınız.
forum kurallarına uymak konusunda daha dikkatli olmalısınız. -
@gubaz53 sorarlarsa sözlü olarak söylersiniz bunun için formu açtırmayın.
-
@Oguzhanyesildag ev adresi için zaten onlar size soracaklar mülakat esnasında bu adres geçerli mi diye? Eğer değişti ise sizden bir kağıda yazıp vermenizi isteyecekler.
-
@Emre-Kurtulmuş anladım ama bakmıyorlar getirdiklerinize, ilişkinize dair sorular soruyorlar o zaman değil mi
-
@devrim-astan 15 binlerin altının rahat olduğu fikrine tam olarak nereden kapıldınız bilmiyorum ama benim bu düşünceye katılmam mümkün değil. Geçen sene Ankara'da 14 binlerde bulunan arkadaşlara eylül ayı için mülakat verildi ancak 55 bin adet olan vize kotasının dolduğu gerekçesiyle mülakat için konsolosluğa gittiklerinde kapıdan çevrildiler. Bu senenin geçen seneden farklı veya daha iyi olacağını gösteren hiçbir şey de olmadı şimdiye kadar. Hatta kalan aylarda hızlanmaz ve şimdiye kadar gittikleri hızda devam ederlerse bu sene geçen seneden bile kötü geçmiş olacak. Belki bu sene 13 binlere bile sıra gelmeyecek. Umarım bu söylediklerim gerçekleşmez ve Ankara mülakatlarda hızlanır. Dolayısıyla bu ihtimalin gerçekleşmeme ihtimali elbette var. Ancak bu kesinlikle 15bin altının rahat olduğu anlamına gelmiyor. Size şöyle söyleyeyim, Ankara geçtiğimiz eylül ayından beri gittiği hızda gitmeye devam ederse sıra aşağı yukarı 10-11 binlerde bile kapanabilir bu sene. O yüzden 15bin altı rahat diye kimse rehavete kapılmamalı. Dosyasını taşıyabilen taşımalı ve alternatifleri değerlendirmeli diye düşünüyorum.
-
Herkese merhaba,
DS260 formumu bekarken doldurup gönderdim fakat şu an evliyim. Formun açılması için mail atarak mı açılmasını istemeliyim? Yoksa mülakat tarihi geleceğinden de şüpheliyim ama umudu hala yitirmiyoruz bekliyoruz tarih gelince mi bilgi iletmem doğru olur?
Çok teşekkürler -
@Mervc mülakat alınca formu açtırıp eşinizi ekleyin.
bol şans. -
@devrim-astan bakmanız 13sn. filan sürmüştür sanırım, hepi topu o kadar mülakat yapıldı zaten ankara'da.
-
@asper Geçen sene konsolosluk 2 ay randevu vermedi sanırsam, benzer bir durum yaşanmaz ise geçen sene kadar kötü olacağını düşünmüyorum. Tabikide şahsi fikrim ancak muazzam bir performansta beklemek yanıltıcı olur.
-
@Serkan-Kaya Bu senenin nasıl olacağını / nasıl ilerleyeceğini hiçbirimiz bilemeyiz tabi ama umarım sizin tahmin ettiğiniz gibi olur da hepimiz rahat rahat alırız vizelerimizi. Bu arada geçen sene 2 ay çalışmadığı söylenen Ankara, CEAC verilerine göre o iki ayda Asya dosyalarına 100'den fazla mülakat dağıtmış. Sadece bizlere çalışmamış yani aslında o 2 ayda. Ondan sonraki 3 ayda ise sanki yavaş çalışmasını telafi edercesine bir anda 300'den fazla mülakat dağıtmış. Yani her ay aşağı yukarı 50 civarında EU dosyasına mülakat dağıtırken 2 ay durmuş, sonraki 3 ay fazla dağıtıp yine benzer bir ortalamayı yakalamış. Bu sene de benzer şekilde aşağı yukarı 50 EU dosyasına mülakat vererek gidiyor. Bu sene geçen seneki gibi 2 ay durmadan çalışırsa ama mali yılın sonuna kadar da hiç hızlanmadan bu hızda sabit giderse önceki mesajımda söylediğim dosya numarası aralığında bile kapanabilir gibi duruyor bence. Tabi bunları dosya numaraları aralarındaki boşlukları vs çok kabaca dikkate alarak çok kaba bir hesapla söylüyorum. Zaten bütün bunları söyleme amacım, bu senenin geçen seneden iyi veya kötü olduğunu gösteren hiçbir verinin olmadığını ve dolayısıyla 15bin altının çok da rahat olmadığını ifade etmek içindi. Bunların hepsi kabaca yapılan tahminler. Sonuçta hiç kimse önümüzdeki 3 ay Ankara'nın mülakat vermeyi durdurup durdurmayacağını veya her ay 200-200 mülakat dağıtmaya başlayıp başlamayacağını bilmiyor. Ayrıca bence artık bu sene hesaba katılması gereken bir diğer nokta da, mülakat tarihi Ağustos sonu Eylül başına denk gelecek arkadaşlara vize kalıp kalmayacağı konusu. Yani sıra gelse bile vize kalmayabilir. Benim de şahsi kanaatim görünen köy kılavuz istemez, mart ayı mülakatları gelmiş biz hala 3900'leri konuşuyorsak bu pek de iyi bir mali yıl sayılamaz. Geçen sene bile ocak ayında dağıtılan mülakatlarla mart ayı için planlanan dosyaların numarası 6000'lerdeydi. Bu fark, numaralar arasındaki boşluklarla açıklanamayacak bir fark bana göre. Dediğim gibi Ankara eğer hızlanmazsa, geçen seneki gibi 2 ay duraklama yapmadan her ay çalışsa dahi geçen seneyi mumla aratır. Şöyle 1-2 ay toplu bir mülakat dağıtımı yapmaları şart. Önümüzdeki aylardaki performansı artık çok kritik. Umarım hepimizi şaşırtırlar da buradaki herkes mutlu olur.
-
@gucarslan teşekkür ederim
-
azerbaycan oturumuyla gürcüstana taşıma işlemi yapmak için mail gönderdim. nerdeyse 5 iş günü bitti. cevap yok.
ilk mailime birden fazla cevap geldi.
1- auto reply
2- evraklarını gönder
3- dosyanı kapattık. (?)2 nuımaralı maile evraklarımı gönderdim.
portal.ustraveldocs.com sitesinde hala case'm açık gözüküyor.
acaba bizim oturum belgelerini azerbaycana mı sorgulatıyolar napıyolar 1 hafta oldu. -
7 şubat mülakat için gerekli belgeler maili bazı insanlara gelmiş ben de dahil gelmeyen insanlar da var, sorun yoktur değil mi
-
@asper benim merak ettiğim şu ceac data dan takip ediyoruz iyi kötü ama genel kota kac? Görmenin bilmenin bir yolu var mı acaba?
-
@devrim-astan DV2022 sürecinde 3k case numarasına sahip olan birçok kişi vizelerini alamadı, o sene case numaralarının bir önemi neredeyse yoktu formunu erken gönderenlerin avantajlı olduğu bir seneydi ancak herkesin kesin alırsın dediği dosya numaraları mülakat alamadı. Yerinizde olsam bu kadar rahat düşünerek sürecimi riske atmazdım.
-
Suan avrupada vıze verilen case numaraları kaçta?
-
Dosya taşıma süreci için bilmeniz gereken en önemli unsur bu sürecin tamamen dv kazananının bireysel çabalarıyla ilerlemektedir. Demek istediğim size bu konuda burada rahat oturum alabilirsiniz gibi bir öneriyi kimse sunmayacaktır, sunsa bile bu çok büyük bir risk içermektedir, mülakat almanızın hiçbir garantisi yoktur.
Diğer yandan eğer ki siz bir şekilde oturum alıp ya da alamadan dosyanızı taşıdınız ve bunu başka bir talihli ile paylaştınız bu masraflı ve stresli yolda o sizin kadar şanslı olmayabilir, o kişi sizin yolunuzda gitse bile mülakat alamayabilir. Geçmiş seneler bu tarz örneklerle dolu. Genellikle forumda sürecinizi olumlu tamamlayan kişilerin deneyimlerini görebilirsiniz, gerçek anlamda çabalayıp, başarılı olamayan insanların büyük çoğunluğu burada o deneyimlerini paylaşmadılar.
Size en uygun ülkeyi bulup bir an önce işlemlerinizi başlatmanız yararınıza olacaktır, başka br ülkeden oturum alma işlemleri zaman alan süreçlerdir. Sürecinizde bol şanslar dilerim. -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.