AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
AOS bu sene çok yavaş ilerliyor, daha hiçbir DV dosyası verilmedi sanırım.. Mart sonu dosya taşıyamazsam F1 ile Amerika'ya gelmeyi planlıyordum ancak bu planı iptal ediyorum sanırım :/
-
@asilolcu bu sene hepsi yavaş ilerliyor ☹️
-
@asilolcu Benim gözlemlediğim, USCIS DV ile gelen AOS başvurularını Mart-Nisan ayına kadar bekletip sonra işleme alıyor. AOS da yaklaşık 5 ay gibi bir süre alıyor, önceliğiniz dosya taşıma olsun, oradan olumlu yanıt alamazsanız da AOS için en geç tarih Nisan.
-
Herkese merhabalar,
2024 DV talihlisiyim numaram 20XXX kusurlerde, Amerika'da doktora yapatigim icin AOS yolunu tercih ettim. Surecle ilgili birkac sorum olucak tecrube eden veya fikri olan cevaplayabilirse cok sevinirim.
1-) Bu baslik altindaki butun entryleri okudum, fakat hic 20XXX kusurlerden red almis birini gormedim (veya gozumden kacti), sizce bu sene boyle bir durumla karslilasilma ihtimali yuksek midir? Bu siralama ile AOS yaparken umutlu olmali miyim? :)
2-) Malesef son iki senedir tax returnlerimi 140 formu doldurarak yaptim, su anda da amend return icin basvurdum. Bu durum AOS surecimi etkiler mi? Amend ettigim ile ilgili bir dokuman vs. gondermeli miyim AOS paketimin icinde?
3-) Bu yaz Houston'da staj yapacagim iki farkli sirkette, o yuzden eylul sonuna kadar houston'da kalmayi planliyorum. Ama okulum Kuzey Amerika'da. Sizce dosyami TX'e tasimali miyim?
4-) Stajlarimi yaparken CPT kullanacagim ama ikinci stajimin yarisinda (umarim) greencard gelecegini umut ediyorum. Bu durum bir sorun yaratir mi?
5-) AOS paketime yazin yapacagim stajlari vs. eklemeli miyim? (offer letter etc.)
6-) Guncel adresimi su anki yasadigim yer olarak mi gostermeliyim yoksa staj icin tasinacagim yeni adresi mi?
Simdiden cevaplariniz ve gorusleriniz icin cok tesekkur ederim. Umarim forumdaki herkes GC'larini sorunsuz bir sekilde alirlar.
Sevgiler
Dosya Numarasi: 2024EU20xxx
AOS Yapiyorum
I-693 Medical Examination: 09/22/23
I-485 Filing Date:
NOA Letter:
Biometrics:
Interview:
Green Card: -
@kingofpetroleum Bu 2 konuyu ve özellikle timeline dosyalarını incelemenizi öneririm dv2024, dv2023
-
@kingofpetroleum Oncelikle Tebrikler . Medical Exam mi yaptirdiniz imzadaki tarihin anlami nedir ?
-
@Figen Cok tesekkur ederim okulum baslamadan onden saglik raporunu almak istedim AOS icin. Forumda gordugum kadariyla cok aktifsiniz benim sorum hakkinda bir tavsiyeniz olur mu acaba?
-
@kingofpetroleum Saglik Raporunun gecerliligi 60 gundur ( dosya gonderim oncesi ) , bu sebeple Dosyanizi gonderirken yeni ve gecerli bir saglik Raporu almis olmaya dikkat edin .
-
Figen hanim 60 gun kurali kaldirildi.
"Save time by submitting Form I-693, Report of Immigration Medical Examination and Vaccination Record, with Form I-485, Application to Register Permanent Residence or Adjust Status. We generally consider a completed Form I-693 to retain its evidentiary value for 2 years after the date the civil surgeon signed it. We have removed the requirement that the applicant submit their underlying immigration benefit application no more than 60 days after the civil surgeon’s signature on Form I-693."
-
@gokhanabd I-485 beraberinde gonderilen I-693 evet 2 sene olarak gecerli . Benim bahsettigim ise Kapali zarfta teslim alinan I-693 en gec 60 gun icinde I-485 beraberinde gonderilmeli seklinde istenirdi , bu kisma bir update gelmis .
-
@Figen @gokhanabd Bu konuda kafam biraz karisti, yani yeniden mi medical form almam gerekiyor? Aldigim doktor bir sorun olmaz demisti.
-
@kingofpetroleum Son degisiklige gore tekrar almaniz gerekmiyor . Elinizdekini kullanabilirsiniz .
-
@kingofpetroleum Ben 2023 yilinda saglik raporu aldigimda 6 ay gecerlilik suresi vardi, yerinizde olsam garanti olmasi acisindan tekrar almayi dusunurdum.
Case Number'iniz current olmasi disinda AOS'te herhangi bir etkisi olmuyor. Current olduktan sonra, 20xxx kusurlerde oldugunuz icin red alma durumu ortaya cikmaz, siralama diye bir sey yok AOS yaparken.
Amend konusunda avukat ya da muhasebeci eminim cok daha bilgi sahibidir.
Eger AOS basvurusu yaptiysaniz hali hazirda dosya tasimaniz demek, once size basvurdugunuz yerde sira gelmesi, degerlendirilmesi, sonra tasimak istediginiz USCIS ofise gonderilmesi ve orada tekrar sira gelmesini beklemeniz demektir.
AOS basvurusu sirasinda statunuz degisiyor, CPT kullanabilirmisiniz, kullanirken mulakatta sorarlar mi, sorun yaratir mi bilemiyorum, arafta bir durum, bunu daha iyi arastirirdim.
Vereceginiz adres USCIS ofisinizi belirleyecek, bu konu zaten en hassas kismi bu surecin, gecmiste yazdiklarimi okuyup, degerlendirmenizi yapin. Zaten butun olay burada bitiyor.
Surecinizde simdiden basarilar.
-
Merhaba, kendi kendimin kafasını karıştırdığım için burdan sizlere sormak istedim. Numaramızın current olduğunu gördüğümüz zaman , örneğin; nisanda current olduğunu şubat ayı bülteninde gördük diyelim. Şubat ayında mı yoksa Nisan ayında mı aos için evraklarımızı göndermemiz gerekiyor en erken.Herkese bol şans 😊
-
@elna10 Nisan ayında göndermeniz gerekiyor başvuruyu. daha erken yollarsanız geri gönderilir. -
@elna10 Bu konuda yayınlanmış bir USCIS dökümanı mevcut. (https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/DV-Related I-485 Applications .pdf). Bu dökümana göre mart bülteninde current olduğunuzu görür görmez başvurunuzu yapabilirsiniz diye anlıyorum. Nisan ayını beklemeniz gerekmiyor.
-
Merhaba, asıl talihli eşim Mart ayı içerisinde Amerika’ya giderek AOS yapmayı planlıyoruz; bu bağlam da sağlık raporu için Ankara Unganlar da sağlık raporu alıp (tabii ki mülakat tarihi olmadan yapıyorlarsa) o şekilde Amerika da AOS için bu sağlık raporunu kullanabilir miyiz.
-
@Burak-Elmacı Randevu belli olmadan doktor raporu alamıyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca doktordan aldığınız rapor görüşmeyi yapacağınız ofis/konsolosluğun belirlediği civil surgeon'lardan alınabiliyor sadece. Bir diğer sorun da AOS yapacaksanız mülakat tarihinize kadar alacağınız rapor (alabilseniz dahi) geçerliliğini yitirebilir.
-
@Burak-Elmacı AOS için USCIS’in sitesindeki listede yer alan civil surgeonlardan birinden sağlık raporu almalısınız. O listede Amerika dışı doktor var mı check etmedim ama Unganlar’dan alınan raporun AOS için kabul edileceğinden emin değilim. İsterseniz siz de USCIS’in sitesinden bir kontrol edin.
AOS için mükakat tarihi olmadan da sağlık raporu alabilirsiniz. Hatta şöyle ki biz daha mülakat aşamasında bile değiliz. Ancak AOS paketimizde sağlık raporunu göndermediğimiz için RFE aldık. Sağlık raporunu bize verdikleri tarihe kadar alıp USCIS’e iletmemiz gerekti.
-
herkese selamlar AOS yapma surecinde olduğumdan bir soru sormak isterim. bilgisi olan varsa çok sevinirim. covid aşısı olarak sinovac aşım var. amerikadaki sağlık kontrolünde sinovac aşısı geçerli mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum