Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mertemul hayırlı olsun vizeniz... yeni hayatınız sağlıkla huzurla devam etsin...


  • @serel çok teşekkür ederim.umarım tüm arkadaşlarında vizeleri olumlu geçer ve hayırlısıyla istedikleri günlere kavuşurlar


  • @mertemul, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    @serel çok teşekkür ederim.umarım tüm arkadaşlarında vizeleri olumlu geçer ve hayırlısıyla istedikleri günlere kavuşurlar

    Hayırlı olsun DQ tarihiniz ne zamandı?


  • Herkese merhaba. Forumdaki herkesin değerli bilgilerine ihtiyacım var ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
    18 Ocak günü eşimin kardeşinin konsoloslukta EB3- Skilled kategorisinde greencard mülakatı vardı. Mülakat sırasında konsolosluk memuru senin mesleğin ile sana sponsor firmanın arasında bağlantı kuramadığım için kartını onaylamıyorum demiş. Hatta tam olarak "revocate" edeceğini söylemiş ve pasaportu ile beraber sarı kağıt vermiş ve pasaportunda geçerli olan B1/B2 vizesini de iptal etmiş.
    Daha önceki mülakat deneyimlerinden okuduğum kadarıyla sarı kağıdı verdikleri herkese "administrative processing" seçeneği işaretlemişler ancak bize verdiği kağıtta bu kutucuk işaretlenmemiş ve arka sayfada bulunan "other" kutucuğu işaretlenmiş ve el yazısıyla "Revocation" yazılmış. Ceac den statüsünü kontrol ettiğimizde de refused olarak görünmekte.
    Daha önce mülakatında buna benzer bir durum yaşayan oldu mu acaba? Veya bu durum ve revocation etme hakkında bilgisi olan var mı? Avukatıyla konuştuğumuzda konsolosluktan bilgi alıp dönüş yapacağını söyledi bize. Acaba şu durumda dosyası komple ret mi oldu ya da administrative processing işaretli olmasa bile bizim dosyanın idari incelemede olduğunu düşünebilir miyiz? Turist vizesi iptal edildi, konsolosluktan her hangi bir bilgilendirme maili gelmedi. Tam anlamıyla ne yapacağımızı bilemez haldeyiz.
    Yardımcı olabilecek, bilgilerini paylaşabilecek birileri olursa şimdiden teşekkür ederim.


  • @feuerx Cok gecmis olsun. Bu sekilde bir tecrubeyi ilk kez duyuyorum. Genelde mulakat asamasina kadar gelen basvurular cogunlukla onaylaniyor. Eger, firmanin faaliyet alaniyla, kisinin yaptigi is arasinda bir baglanti yoksa bu daha onceki asamalarda uygun bulunmayip elenmeliydi diye dusunuyorum. (Perm, I-140 gibi) Tum bu asamalari sorunsuz atlatip mulakatta elenmesine aklim ermedi. Turist vizesini muhtemelen green card vizesini onaylayacak diye daha gorusmenin basinda iptal etmistir. Sonrasinda ne olduysa vize vermeme karari aldi memur herhalde. Turist vizesini iptal ettiklerine dair bir mail vs. gelmiyor. Benim de mulakatta vizem iptal oldu. Uzerine “cancel” yazdi memur ama ben AP’ye kaldim. Verilen sari kagitta sadece “Administrative Processing” kismi isaretli.

    Ceac’de kontrol ettiginizde “Refused” in altindaki aciklama uzun bir aciklama mi, kisa mi?
    Konsolos sozlu ve yazili olarak “revocate” ettigini belirtmis. Idari islem oldugunu dusunmuyorum ama belki karara itiraz hakkiniz vardir.


  • @dpdemir yanit icin cok tesekkur ederim. Ceac de aynen sunlar yaziyor;
    "A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
    For more information, please visit U.S. Embassy Ankara. "
    Turist vizesini de ilk basta degil sozlu olarak revocate ediyorum dedikten sonra iptal etmis. Muhtemelen dediginiz gibi case i komple iptal etti diye dusunuyoruz biz de. Konsolosluktan avukata bir yanit geldiginde yine buradan paylasirim.


  • @feuerx AP’ye kalanlarda da ayni bu sekilde aciklama gorunuyor. Baska bir yerde okumustum. Red olanlarda daha kisa bir aciklama yer aliyor diye. O nedenle sordum. Su an bende gorunen de ayni bu aciklama ancak bana mulakatta AP’ye kaldigim soylendi ve ardindan bir hafta kadar sonra DS5535 formu maili aldim. Bu AP’ye kalanlara gonderilen ek bilgi talep formu. Yine de maillerini kontrol etsin kardesiniz. Umarim hakkinda en hayirlisi olur.


  • @feuerx Turist vizesini iptal etmesi de kotu olmus. Yeni bir gocmen vize verilecekse iptal ediliyor diye biliyordum.


  • @dpdemir yanitlarin icin cok tesekkur ederim. Evet turist vizesi de iptal olunca tikilip kaldi gibi oldu buraya. Isin kotusu suan reddedilen bir dosyasi oldugu icin yeniden turist vizesi veya F1 basvurusu vs de ret olacak diye biliyorum. Biraz cozumsuz biraktilar bizi. Bakalim belki bize de mail gelir bu hafta konsolosluktan.


  • [https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html]

    Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama yukarıdaki linkte aylık verilen IV randevu sayıları var. Geçmiş aylarla kıyaslandığında 2021den beri en yüksek sayıda randevu Ocakta verilmiş. Tabi Şubat ayını çok merak ediyorum çünkü görünen o ki Şubat'ta daha fazla randevu verildi. 55000'in üzeri bile olabilir.

    Bu rakamlarla, DQ olunca aşağı yukarı kaç ay sonra vize randevusu alacağımızı da öngörebiliriz. Tabi bu rakamlar küresel. Yani ülke bazında daha hızlı veya daha yavaş randevu verilme durumunu biliyoruz ama yine de bir fikir verir. Çünkü hızlanma her yerde hissedilir şekilde artmış. Yığılma ise belirgin olarak azalmış. 2021'de yarım milyona yakınken 300bine kadar gerilemiş. Yine aylık 18000 civarı randevu veriliyorken en son 45000 vize randevusu verilmiş.

    5b6dfae4-c192-4eb7-bf6d-894af1df6929-image.png


  • @feuerx Hocam muhtemelen crime history’si ile ilgili olabilir veya Amerika’da kalirken yasalari ihlal eden bir seyi sistemde gormus olabilir. Turist vizesi olduguna gore Amerika’da bir sure kaldigini tahmin ediyorum. Normalde immigrant visa reddedilse bile turist vizesine etkisi olmuyor. Zaten immigrant visa kabul edilince turistleri iptal ediyorlar bir onemi kalmadigi icin


  • @Hildebrandt zaten 5 6 yıldır orada yaşıyordu. Liseyi orada tamamladı daha sonra farklı statülerde orada kalıp çalışma hayatı oldu ve Türkiye'ye dönüp green card mülakatını beklemeye başladı. Dediğiniz gibi orada yaşarken bir ihlal durumu olsa zaten mülakatta bunu sorarlardı, bilakis mülakat başında bilgisayarını inceleyip bulunduğu statüleri tek tek söyleyip buralarda bir sorun görünmüyor demiş. Daha sonra işin detayları ile alakalı sorularda bir ara içeri gitmiş yarım saat sonra gelmiş ve yapacağınız iş ile firma arasında bağlantı kuramıyorum o yüzden green card ınızı onaylamıyorum ve turist vizenizi iptal ediyorum demiş. Green card ı onaylamayıp B1 vizesini de iptal etmesi biraz düşündürücü ve green card ile alakalı komple ret geleceği endişesi taşıyor bizim açımızdan. Ancak ben hiç bir forum sitesinde mülakatta ret verilip green cardı komple iptal edilen bir kişiye rastlamadım. O yüzden benzer bir örneği araştırıp göremedik maalesef. İşin kötüsü şu aşamada başka bir vize türü için (B1/B2, F1 veya H1B gibi) başvuru yapabilir miyiz ve yapsakta devam eden dosyadan dolayı bunlar direk ret olur mu emin olamadık. Bir adım atabilmek için hala konsolosluktan bir mail gelmesini bekliyoruz maalesef.


  • @feuerx Hocam eger bir sorun yoksa firmanin adini ogrenebilir miyim?


  • @Hildebrandt bizim vize türü unskilled değil yani aracı firma yok işi ayarlayan. Daha önce tanıdığımız 40 tan fazla çalışanı olan ve sahibi Türk olmayan bir firma direk sponsor olmak istedi.


  • Merhaba, muayene tecrubesi olan arkadaslara bir sorum var. Muayeneden sonra size sari zarf yada bir evrak verdiler mi elcilige goturmeniz icin, Yoksa kendileri mi gonderiyor? Evragi bize verdiklerinde ertesi gun teslim ediyorlar sonuclari, kendileri gonderiyorsa ayni gun isimiz bitiyor sanirim. Ona gore kalacak yer ayarlamam gerekecek. Simdiden tesekkur ederim.


  • @dil kendileri gonderiyor. Siz muayenenizin ardindan ayrilabilirsiniz Ankara’dan. Size de faturayi ve yapilan asilari mail atiyorlar.


  • herkese merhabalar öncelikle herkesin yolu açık olsun. ben eb3 profosyonel perm başvurum 15:06:2023 onay geldi.ardından I-140 başvuru 12:09:2023 onay geldi. bu ay vize bülteni şubat ayının açıklandı benim prioety date 25:08:2022 : Şubat ayı açıklanan eylül 2022 beni kapsıyor . nvc bizden ne zaman mail evrak ister ve ankara mulakat ne zamana verir? çok sıkıldık ve yordu artık lüten bilgi çok teşekkür ederim herkese başarılar.@dpdemir


  • Merhaba herkese bugün pasaportlarımız geldi ama içinde sarı kağıt ile evlilik cüzdanını istemişler.şimdi bu evlilik cüzdanını gönderirken ne yapmak gerekiyor.direk postaneye gidip pasaportlar ve cüzdanı direk konsolosluk adresine postalıyor muyuz?


  • @ mertemul un sorusuna ek olarak bir sey merak ediyorum. Evlilik cuzdaninin fotokopisi isteniyor ya, hangi sayfalarin fotokopisini hazirlamaliyiz?


  • @dpdemir cevap icin tesekkur ederim.


Benzer Başlıklar

  • 26
  • 1449
  • 968
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum