Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• @symbi0te tekrar gözünaydınlar olsun :-) çok güzel yazmışsın ,okuması keyifli oluyor ama yaşaması biraz stresli :-) yeni çıkacağın yol'da başarılar ve kolaylıklar dilerim , hakkında ve hakkımızda herşeyin hayırlısı dileklerimle ...

• ⭐⭐⭐

@symbi0te Tebrikler, vizeniz hayirli olsun, kocaman da bir gecmis olsun.

• ⭐⭐

@symbi0te Merhabalar, gözünüz aydın, yeni hayatınız daha da güzel olur umarım :) Detaylı anlatımınız için teşekkürler, özellikle de şahsen okumaktan keyif aldığım ''öncekilerden farklı bir sayfa'' ile karşılaşılması, ilk öğrenilen an ve akabinde yaşanılan garip hislerin tarifi yine o ''bilgisizliğin tatlı mutluluğu'' nun olduğu günlere kısa süreliğine götürmesi hissi okurken herkesi tebessüm ettiriyordur umarım. Hakkınızda herşey güzel olsun. Darısı mülakat bekleyen herkese.

• Merhabalar. Ben de naçizane yaşadığım tecrübelerimi paylaşmak isterim.
    25 Aralıkta ki Unganlar randevumda sadece pasaport ve aşı kartımı istediler. 3 doz covid aşım vardı ve hatırlatma dozu olmadan dosya tamamlanmaz dedikleri için bütün işlemlerimi bitirdikten sonra devlet hastanesinde covid hatırlatma dozumu oldum. Hastanede Unganlarda yaptırdığım aşıların isimlerini görmeden dozu yapmadılar. (Totalde 5 tane aşı oldum Unganlarda 9.998₺+1.300₺ ücret ödedim, tek kişi) Aşı olup, aşı kartımı teslim edip Unganlarda ki işlemlerimi tamamladım. (Unganlar randevusuna 1 ay kala hiçbir aşı yaptırılmaması gerektiği yazıyor ancak eğer çocukluk aşılarınızı kanıtlayamıyorsanız 1 ay öncesinden yaptırabilirsiniz dedi oradaki birine danışmada ki hanımefendi. Yoksa zaten kendileri yapacaklar gerek gördükleri aşıları.) Ertesi gün dosyamı öğleden sonra teslim aldım.
    Gelelim mülakat gününe yani düne :)
    8.45 te idi randevum. 8.30 a içeri almaya başladılar. Önce pasaportumu alıp vize türümü sordular. Sonra beklemem gerektiğini bizimle ilgileneceklerini söylediler. Yaklaşık 1 saat sonra 330 $ vize ücretini ödemek için yönlendirildim. ( Burada para üstü vermiyorlar dedikleri için nakit ve tam para hazırladım ben ancak önümdeki kadına para üstü verdiler ben garantiye almak istedim açıkçası). Daha sonra evrak teslimi için yine beklemeye başladım. Evrak olarak -Pasaport, -Diploma ve 1 adet fotokopisini, - Adli Sicil Kaydı, -Nüfus Kayıt Örneği, -Banka Hesap Dökümleri -Sağlık Raporu -2 adet fotoğraf aldılar. Tekrar beklemeye başladım. Sıram geldi ve şunları sordular. (Önce yemin ettirdiler)
    Ne mezunusunuz ?
    Bölümünüz nedir ?
    Daha önce Amerika veya başka bir ülkede yaşadınız mı ?
    Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    Hangi eyalete gideceksiniz ?
    Orada tanıdığınız var mı ?
    Vizenizi onaylıyorum 1 hafta içinde teslim alabilirsiniz ve mutlu son :). Yaklaşık 10.30 gibi çıktım.
    Herkese bol şans diliyorum. Umarım herkes için güzel bir başlangıç olur. Buradaki başlıklarda süreç hakkında yardımcı olan, tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.

• @sevdesarp harika yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• @symbi0te gözün aydın hayırlı uğurlu olsun yeni hayatında başarılar dilerim.

• Eveeet 7 Mayıs Green Cardlar açıklandı tabi hiç heyecan yok 3 kere başvurmuşuz hep “HAS BEEN NOT SELECTED” o gün açıklanacağı aklımda ama umut 0 bir gün öncede eşimle konuştuk napıcaz burada bir geleceğimiz yok enflasyon yüksek, istanbulun heryeri trafik insanlar stresli huzursuz ve agresif baya umutsuz bir konuşmaydı sonra 7 mayıs günü saat 3 gibi kardeşimle konuşurken artık sıkıldığımı gelecek kaygısı yaşadığımı anlattım o da aynı şekilde umutsuz mutsuz yani her Türk genci gibi geleceğimizi düşünüyoruz. Bu konuşmalardan sonra hiç aklımızda yokken Green Card talihlisi olduk , ben çıkınca hemen gidiliyor diyebiliyordum herkes gibi ne mülakatı ne sağlığı 😅 @cebrailoz abi beni uyardı ben DS 260 ı 1 ay sonra doldururum diyordum Kasım da askerliğim vardı ( bedelli ) özden abi hemen doldur problem çıkarsa üzerine düşünürüz dedi ve baştan sonra çok yardımcı oldu. Kendisine çoook teşekkür ederim koşulsuz bir şekilde yardımcı olduğu için.

13 Ocak Unganlar

1 Ay Önceden bu tarihe randevu aldık eşim ve ben 10.50 ve 10.55’e İstanbuldan gideceğimiz için aracı söğütlüçeşme isparkta bırakıp hızlı trene geçiş yaptık ve 06.20 gibi hızlı trene bindik sonrasında 10.37 gibi Ankara Gar a vardık. Arkadaşlarımız Gardan bizi karşıladı ve Unganlara 10.47 gibi ulaştık. 4. kat Mehmet Ungan yazılı kapıdan içeri girip randevumuz olduğunu söyledik ;
    *Pasaportlar
    *Covid Aşı Kartları
    *Varsa Kronik Rahatsızlıkların Epikrizi ki bakmıyorlar bile.

Sonrasında düzen laboratuvarında (3. Kat)Kan Testleri Röntgen Testi ve eşim için idrar tahlili vererek totalde 166 Dolar ödeme yaptık. Sonrasında tekrar 4. Kata çıkarak bu sefer muayene sıramızı bekledik yaklaşık 1 saat 15 dakika gibi bir süre bekledikten sonra ( çok sıra ve çok kalabalık vardı ve geneli iran vatandaşı arkadaşlardı) Sıramız geldi ve önce beni sonrasında eşimi muayene odasına aldılar iç çamaşırı kalacak şekilde üstümüzü çıkarıp hasta önlüğü giydik. 10 dakika sonra Mehmet Bey geldi kendisi mesleğimi sordu paramedik ‘im dedim ayaküstü muhabbet ettik formaliteden olduğunu düşündüğüm vücut muayenesi batın muayenesi(karın muayenesi) yapıldı tansiyon ölçümü yapıldı ameliyat geçirdin mi ilaç kullanıyomusun diye sordu bende kullanmıyorum dedim. Gözler nasıl dedi düşük derecede astigmat var dedim yazı okuttu tamam problem yok dedi sonrasında 2 adet aşı yapıldı bitti. Eşime de aynı uygulamalar yapılmış 3 aşı vurulmuş ve Mehmet Bey eşime Amerikada napıcaksınız Amerikaya gidince herşey düzelmeyecek biliyorsunuz dimi Oradada sorunlar var gibi şeyler söylemiş. Neyse işlem sonunda 680 dolarda buraya ödedik ve sonuç olarak 840 dolar sadece sağlık için ödendi. Burada bir eleştiri yapacağım 1.si süreç zaten çok maliyetliyken sadece bu klinikte bu işlemlerin yapılması İstanbul İzmir gibi çeşitli şehirlerden insanların gelmesi ve kan tahlili röntgen gibi uygulamalar harici vücut muayenesinin bile önemsemeden yapılması. 2.si kliniğin küçük olması oturacak yer bile bulamıyorsunuz apartmandan bozma bir klinik Koskoca Amerikan Konsolosluğu ve olduda sadece burayla anlaştı diye düşündürüyor insana neyse…

17 Ocak 08.00 Amerikan Konsolosluğu Mülakatı

Konsolosluk önünde 07.30 gibi sıraya girdik baya kalabalık bir sıraydı 07.45 gibi ön tarafa doğru alınmaya başladık randevu saatlerini sıra sıra söyleyerek pasaportları bir kutunun içerisine bırakmamız isteniyor bıraktıktan sonra X ray sırası için tek tek çağırılıyorsunuz. Araba anahtarı hariç elektronik hiçbirşey kabul edilmiyor. X rayden geçtikten sonra bahçeden yürüyerek mülakat yapılacak alana ve ödeme yapılacak alana girdik ismimiz söylendi ödeme yaptık 660 dolar nakit ödedim sonrasında mülakat için bekledik. O sırada forumdan bir kaç arkadaşı görüp ayaküstü muhabbet ettik herkes çok heyecanlıydı şükür ki herkes vizesini aldı bizden önce onlarıda buradan tebrik ediyorum :) Ücreti ödedikten sonra evrak teslimi için ekranda sıra numaramız yandı.
    *Pasaportlar
    *Evlilik Cüzdanı
    *2 şer adet fotoğraf
    *Vukuatlı Nüfus Örnekleri (Eşimin ve Benim)
    *Sabıka Kayıtlarımız
    *Askerlik Belgem
    *Üniversite Diplomam
    *Banka Dökümanları

Teslim edildi ve mülakat için sıra beklemeye başladık. Herkes çok güler yüzlüydü ve Türktü arkadaşlar ilgileniyor zaten Mülakatı yaptığımız beyefendi harici herkes Türktü.

Gelelim en cafcaflı kısma 8 ay boyunca beklediğimiz acaba ne olur ne olacak dediğimiz ama bir o kadarda kolay bir süreç sorulardan önce sağ el kaldırılıp yemin ettirildi ve süreç başladı mülakat sırasında parmak izleri alındı.

Konsolosluk Soruları

K: Merhaba Türkiyede Ne İş Yapıyorsunuz Hemşire misiniz ?
    B: Sağlık Bakanlığında Paramediğim
    K: Aa Paramedik Tamam Güzel Oraya gidince ne iş yapacaksınız ?
    B: Başlangıçta geçimi sağlayacak işler sonrasında mesleğimi yapacağım.
    K: Başını sallayıp onayladı ve Hangi eyalete gideceksiniz?
    B: New Jersey
    K: Orada tanıdık var mı ?
    B: Evet Akrabalarımız var
    K: Ne Kadar Birikiminiz var ? (Bunu söylerken banka dökümünü hiç bakmadan bana geri verdi)
    B: 26 Bin Dolar
    K: Tebrikler Vizenizi onaylıyorum 1 hafta PTT

Böylelikle süreç sonlanmış oldu. Bu foruma kurucularına , her türlü deneyimlerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum en yakın zamanda mülakat almanız dileğiyle.

Özel Teşekkür : @cebrailoz belkide sen olmasan alamazdık abi sağol

Hoşçakalın ✋🏼

• @Prm-oguzhan gözünüz aydın yeni hayatınızda başarılar.

• @symbi0te Gerçekten öyle her şey anbean yazıldıgında sanki ben yasıyormusum gibi hissediyorum o anları. Vizeniz hayırlı olsun.

• @Prm-oguzhan Vizeleriniz hayırlı olsun tebrikler

• @serkanylmz iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim umarım sizin de saglık testiniz beklenenden erken sonuclanır da en yakın zamanda vize basılı pasaportlarınıza kavusursunuz

@lumos teşekkür ederim ve her seferinde yinelediginiz gecmis olsunlar icinde ayrıca teşekkür ederim

@KEMALAKKAYA teşekkür ederim umarım en yakın zamanda vize randevunuz almanız dilegi ile

@Revolter iyi dilekleriniz icin teşekkür ederim ve zaman ayırıp okudugunuz icin teşekkür ederim pes etmeyin ve istediginizi alana kadar şansınızı deneyin kendim denemedim ama thailand konsoloslugunu denemenizi öneririm cok sıcak yaklasım bicimlerini gördüm bir önceki tatilimde

@misha90 teşekkür ederim umarım en yakın zamanda vize randevunuzu almanız dilegi ile

• @Prm-oguzhan hayırlı ugurlu olsun yeni hayatinizda basarılar dilerim size de eşinize de

• @symbi0te, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@Prm-oguzhan hayırlı ugurlu olsun yeni hayatinizda basarılar dilerim size de eşinize de

Teşekkür ederim hocam deneyiminizi okudum sizede hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar

• @hasans_ vizeniz hayirli olsun, yeni hayatinizda bol sans diliyorum

• @sevdesarp yeni hayatinizda saglik ve mutluluk diliyorum

• @symbi0te saglik gerekceniz nedeniyle sonucu hep merak etmistim. Yeni hayatinizda saglikli ve mutlu bir hayat diliyorum ✌🏽

• @Prm-oguzhan yeni hayatinizda size ve esinize huzurlu ve mutlu bir yasam diliyorum 🙏🏼

• ⭐⭐

@symbi0te özellikle sağlık konundaki deneyiminiz bu konuyu sorun olarak görülmesini endişe konusu olmaktan temelli olarak çıkartmıştır emnimki arama motorunda bizlerden sonraki talihliler için ışık olacaktır vizeniz hayırlı yolunuz açık olsun

• @Biks teşekkür ederim hocam tez zamanda darısı başınıza

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k