Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Merhabalar, kardesim icin gecen hafta ds160 doldurup vize basvurusu yaptik. Dün görüsmeye girip 214(b) maddesi nedeni ile red aldi. Turkiyeye donecegine guvenilmemesi manasina geliyormus. Bi tanidik vasitasi ile bu ay tekrar randevu ayarlasak, bu kadar kisa surelerde tekrar tekrar gorusmeye gitmek sorun olur mu? Tecrubesi olan varmidir?

• @Yekta-Olgun tanıdık vasıtasıyla görüşme ayarlamak nasıl oluyor bilmiyorum ama yeni red aldığı için şu anda sistemde boş gün görmeyebilir. Asıl sorunuza gelirsek yakın süreçte yeni bir randevu alsada bu kadar kısa süre içinde geri döneceğine inandıracak hangi veriler olacak elinde bunuda iyi düşünün: vize memuru biz bu kişiye yeni red vermişiz hayatında ne değişti ki acaba geri döneceğine inanayım diyebilir kendince

• ⭐⭐

@Yekta-Olgun mantıklı değil.
    neden red alındığının anlaşılması gerek ilk önce. Eğer 1 ay sonra tekrar başvurulursa ve profil ayniysa,yine red alır.
    bu vize abi red aldık,tekrar başvuralım belki birşey değişir vizesi değil.

• Merhaba, vize mülakat tarihini geri çekmenin bir limiti var mı? Maksimum kaç sefer geri çekebiliyoruz?

• ⭐⭐⭐⭐

@misty hayır bir limiti yok. uygun tarihler buldukça geri çekebilirsiniz.

• Merhaba. Bir sorum olacak bilgisi ve tecrübesi olanların cevaplarını bekliyorum. Eşim ile 2 şubatta Ankara'da görüşmemiz olacak. Vize görüşmesini daha erken bir tarihe geri çekebiliriz umuduyla somester tatilini planlamıştık seyahat için ve kızımızda kursu olduğu için o babannesi ile kalacaktı. Bundan dolayı kızımıza başvuru yapamamıştık ama görüşme tarihinden dolayı seyahat planımızı yaz tatili olarak değiştirdik. Şimdi başvuruya kızımıza da eklemek istiyoruz. Bazı değişiklerden dolayı Ds-160 formunda güncelleme yapmam gerekli. Kızımın başvurusunu bu sürece nasıl dahil edebilirim ?

• Merhabalar, bazı göçmen olmayan vize türleri için mülakattan muaf olunması ile ilgili bir sorum olacak. Benim ve eşimin Aralık 2022 de biten F1/F2 vizemiz var. B1/B2 turist vizesine başvurmak istiyoruz. DS 160 formlarımızı doldurduk. Daha önce hiç vize reddi almadık. Mülakattan muaf olma durumu bizim için de geçerlimidir acaba? Teşekkürler.

• ⭐⭐

@salih2825 Merhabalar. Kızınız adınada DS160 doldurup sürece dahil edebilirsiniz.Randevularınız aynı güne denk gelmeyecektir. Konsolosluk mülakatında bunu belirtirseniz birleştirme yapıyorlar diye burda bir deneyim yazıldı. Bu bir varyant.
    İkinci varyant olarak sizler görüşmeye girersiniz,planınızı yakın tarihli yaparsınız,kızınız okulu olduğu için gelemeyeceğini söylersiniz,sonra yaz tatiline doğru ona posta ile alırsınız.Görüşmeye çağırırlarsa yaz tatiline denk geldiği için onu da götürmek istedik diyebilirsiniz.

• @Cumali-Y ais kaydı esnasında size soru çıkıyor son 48 ayda biten vizeniz var mı tarzında bir kaç soru onlara cevap verdikten sonra sistem zaten size randevuya gelip gelmemeniz gerektiğini söyleyecek

• @Emre-Kurtulmuş herhangi birşey sormadan doğrudan randevu tarihi seçtirdi sistem. Anlaşılan mülakattan kurtulamadık. Teşekkürler.

• ⭐⭐

@Cumali-Y vize turleri farkli. Mulakata gireceksiniz

• ⭐⭐⭐⭐

Turist vizesinden red alan bir kişi 2 sene boyunca tekrar randevu alamıyor muhabbeti doğru mu bilgisi olan var mı. Ben kısıtlı randevu açılıyor red alanlara diye biliyordum ama yeni red alan bir tanıdığımıza randevu almaya çalıştığında 2 sene boyunca mülakat alamazsınız uyarısı veriyormuş

• @Emre-Kurtulmuş Doğrudur; ancak 2 sene olmadan randevu yoğunluk durumuna göre uygun slot açıp randevu alıp sonra öne çeken arkadaşlarımız var.

• merhabalar, başka ülkeden ABD B1/B2 vizesine başvurma konusunda bilgileriniz varsa paylaşabilir misiniz? eğer böyle bir konu başlığı varsa link de paylaşabilirsiniz.

schengen'im var ve gördüğüm kadarıyla avrupa bölgesinde vize bekleme süresi 10-20 gün arasında. önümüzdeki ay yunanistan veya almanya seyahatlerimden birinde abd vizesine oralardan başvurmak istiyorum ancak bu mümkün mü, yasak mı veya neler isteniyor bi fikrim yok. bilgi sahibiyseniz yardımlarınızı rica ediyorum.

• ⭐⭐

@birgi Oturum izninizin olmadığı, sürekli yaşamayan ülkeden eğer çok geçerli bir mazeretiniz yok ise vize başvurusu yapmamanız hususu Büyükelçilik tarafından önerilmektedir. Daha önce F veya J vizesi alanları duydum; ama B için yaklaşamları ne olur bilemem. Erken vize görüşmesi için hizmet satın almak, Avrupa'ya gitmekten daha ucuza gelebilir. Aceleniz var ise o yöntemi deneyebilirsiniz.

• Merhaba; 2022 yılında, 3 ay kaldım, 2023 yılında 5 ay kaldım, 2024 yılında tekrar gideceğim, ama korkuyorum, ilk iki girişte bir şey demediler, klasik sorular, neden geldin, ne kadar kalacaksın vsss. Ama 3. girişte biraz tedirginim. Önerileriniz nedir?

• ⭐⭐

@Kef14 Tedirgin olmanıza gerek yok, her kapıda karşılaşacağınız klasik sorular. Bazı havalimanındaki görevliler daha fazla soru soruyorlar tek fark o.

• @selamibasaran Kızım için direk ayrı bir başvuru mu yapmamız gerekiyor orasını tam anlayamadım yoksa bizim Ds-160'ı güncelleme yaparken ekleme yapabiliyor muyuz ? Ee tabii birde aisden randevu almamız gerekli mi ? Bunu önümüzdeki hafta halletmem gerekiyor sanırım son zamana bırakmadan. Aslında daha sonra posta yolu ile başvurmakta mantıklı ama biz kızımız ile birlikte gitmek istiyoruz yaz tatilinde fakat şuan ki başvuruda görülmeyecek o yüzden yanlış bir durum olur mu tereddüt içindeyim ?

• ⭐⭐

@salih2825 evet kızınız içinde ds160 doldurmanız gerekiyor. Aıs kaydinda eşinizle bir grup oluşturdu iseniz kızınızı o randevuya ekleyemeyeceksiniz. Ona da randevu alıp konsolosla görüşmenizde söyleyebilirsiniz,daha önceki bir deneyimde böyle manuel bir birleştirme yaptıklarını gördük.Ama konsolosa bağlı herhalde.
    Daha önceki seyahatleriniz çoğunlukla çocukla beraber ise ,beraber başvuru yapmanız daha doğru olur.

• ⭐⭐

@Cumali-Y Sanırım çok şanslısınız, bu hafta ABD Dışişleri Bakanlığı, göçmen olmayan vizelerde farklı türler için de konsoloslara yetki verdi. Ankara ya da İstanbul bunu uygular mı bilmiyorum, isterseniz ve çok aceleniz yoksa başvuru yapmak için 1-2 hafta kadar bekleyin.

Benzer Başlıklar

• 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k