@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@ebaris86 Böyle bir profile vize vermemeleri ilginç olmuş acikcasi , işsiz adamın vize aldigini duydum iş falan nedeniyle olduğunu sanmıyorum, 4 aydan beri çalışan insanda vize aldı bekar birde. Evli olmanız ve tek gitmeniz geri dönmeniz için bana göre bir neden bence ama onlara göre olmayabilir , belki eşinizle gitseniz çocuğunuzu almasaniz tatil için vb diyip 10 günlük bı tatil genelde gördüğüm kadarı ile herkese vermişler böyle. Bence birdahakine eşinizle deneyin ben oyle yapicam bakalım alabilcekmiyiz
Ha birde ds160 formu en önemlisi detaylı olmalı. -
@ebaris86 geçmiş olsun. Bir schengen alıp bir süre sonra tekrar deneyin bence.
-
@Emre-Kurtulmuş temiz görüşme olmuş. bazı kritik sorular dikkatimi çekti.
-iş durumu
-ziyaret edilecek kişinin abdye nasıl gittiği(bence sonucu direk etkileyen bir soru)
-Orlando ziyareti de tam bir gezi planının oldugunu gösteriyor.
-Daha önce nereleri gezdiniz = çoluk çocuk abdde kaçak kalmayacaksınız değil mi sorusu.anlıyoruz ki emekli de olunsa, yaş 60+ da olsa vize almak kolay değil artık.
-
@gozdelymn, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
Merhabalar, annemle babamın yarın sabah vize görüşmesi var, inanılmaz stresliyim. Formlarını tamamen ben hazırlamıştım. Birkaç gün önce de formları güncel bilgilerle yenileyip, her detayı kontrol edip, AIS'te de güncel form numarasını düzelttim.
Her şey tamam derken bir şey gözüme ilişti, annemin D160 formunda hayatta olmayan ananem ve dedemin doğum tarihini temmuz yerine haziran seçmişim

Annem 55 yaşında, annesi ve babası da haliyle 1930 doğumlular. E devlet alt üst soy bilgisinden bulmuştum doğum tarihlerini. Bu hata sorun yaratır mı?Doğum tarihinde belirli bir tarihin öncesi NVI tarafından miladi tarihe çevriliyor. Doğum yılları Hicri olarak görünen vatandaşlar için genel itibari ile NVI doğum ay ve gün olarak 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerini yazıyor.
Çok problem olacak bir durum değil, zaten soracaklarını da sanmam.
-
@Uçan-Amerikalı teşekkürler, evet benim düşüncem de bu şekilde ve belki buyuk kızımı da dahil edebilirim
-
@Onurfidan yorum için teşekkürler sanırım bir dahakine kizim ile önce schengen yapip sonrasında yine kizim ile deneyebilirim.
-
@cetinmutlu tebrikler, Ankara da mı girdiniz mülakata?
-
Merhabalar, bir kaç sayfa önce bugün annemle babamın vize görüşmesine gireceğini söylemiştim, forumda sorularım özenle cevaplanmıştı. Öncelikle herkese çok teşekkür ederim, bilgilerin hepsi çok çok işime yaradı.
Gelelim görüşme detaylarına. Ben uyurken görüşmeye gireceklerdi, mutlu haberi anında alabilmek için tüm gece uyumadım, uyuyamadım
Her şeye değdi. Vizeleri onaylandı. Taze taze bana aktardıkları deneyimlerini yazacağım. Yarın da kayınvalidemle kız kardeşimin turist vizesi görüşmesi var. Onların deneyimlerini de ayrıca aktaracağım, inşallah onlar da sorunsuz bir şekilde alırlar.Vize Merkezi: İstanbul
Annem: 1968 doğumlu, ev hanımı, sadece karadeniz turunda gürcistana geçişi var, onun dışında yurt dışı tecrübesi yok. pasaportu bile yeni alındı.
Babam: 1960 doğumlu, emekli, yurt dışı tecrübesi yok tıpkı annem gibi.
NOT: Formları ayrı dolduruldu, aile olarak seçmedim. O yüzden randevuları aynı gün ama farklı saatlerdeydi, görüşmeye de ayrı ayrı gireceklerdi, kapıda aileyiz deyin birlikte içeri alsınlar dedim. Çekinmiş sormamışlar, babam 7 buçukta görüşmeye girmiş, annem 9 çeyrekteki randevusu için beklemiş. (Bu arada randevularını önce 1,5 sene sonrasına almıştım, 2 hafta boyunca çabaladım sürekli tarih kovalayıp randevularını adım adım öne çektim. Sonra bir anda 2 ay sonrasına tarihler açılmıştı(ocak2024), ailemdeki 4 kişiyi hızlı bir şekilde bu tarihlere çekmeyi başardım.BABAMIN MÜLAKATI
Sabah 7:30 olduğu için konsolosluğun en sakin olduğu, hiç sıra beklenmeyen bu saatler; sıkıntıya gelemeyen babam için müthiş bir saat seçimi olmuş. Saatinden 15 dk önce içeri alındı, içeride de 15 dk kadar kalmış ve vizesi onaylanmış.
Babam gişedekilerden asyalı olanı gözüne kestirmiş, onu iyi görmüş ve ona geçmiş sırası gelince. (sonradan öğrendiğime göre de en korkulan oymuş, en çok soruyu soran ve ret veren)Nereye gideceksin? - Dallas
Neden gideceksin? - Çocuğum orda, onları ziyaret edip döneceğim.
Ne yapıyolar orada? - Çalışıyorlar.
Ne kadar zamandır çalışıyorlar? - Valla bilmiyorum ne kadar zamandır, çalışıyorlar süresini bilmiyorum.
Bu sorudan sonra babam elindeki dosyalara davranmış: - Davet mektubu verdiler ben size onu vereyim. - Gerek yok, gerek yok.
Başka çocuğun var mı? - Evet bir kızım daha var
O nerede yaşıyor? - O Türkiyede.
Sen çalışıyor musun? - Yok, emekliyim
Nereden emeklisin? - Devlet demir yolları.
Eşinle mi gideceksiniz? - Hayır, ben tek gideceğim.
Neden? - O sonra gidecek, evde yaşlı annemiz var, sırasıyla gidip geleceğiz.Bu sorudan sonra asyalı görevli yanındaki sarışın adama bir şeyler sormuş, o da kafasını sallayıp onu onaylamış.
Sonra da vizeniz onaylandı demiş.
Babam da tamam teşekkürler demiş elini uzatıp pasaportunu çekmiş almış giderken, arkadan seslenmişler, pasaport bizde kalacak diye
EVRAK: Babamdan evrak olarak hiçbirini almamışlar, sadece onay sayfasını girişte kontrol edip geri vermişler. Resim de almamışlar. Hazırladığımız hiçbir şeyi istememişler.
ANNEMİN MÜLAKATI
Annem görüşmesi 9:15'teydi, en kalabalık saate denk geldi, içeriye 11'i geçe almışlar. Babamın görüşme saati nedeniyle de erken gittiği için dışarıda baya uzun süre beklemiş oldu. Bu birkaç gün içinde İstanbul'da mülakata girecek olanlara tavsiyem, sıkı giyinmeleri olurdu. Boğazdan gelen sert soğukla baya üşümüşler çünkü.
11 gibi içeriye almaya başlamışlar 9çeyrekleri. İçerisi de çok kalabalıkmış, babama göre biraz daha uzun beklemiş.Annem'e daha kısa sorular sormuşlar:
Nereye gideceksin? - Dallas, Plano'ya.
Neden gideceksin? - Kızımı torunumu damadımı göreceğim.
Çalışıyor musun? - Hayır, ev hanımıyım.
Eşin çalışıyor mu? - O da emekli, devlet demir yollarından.
Başka Çocuğun var mı? -Bir kızım daha var.Sonra o içimde çiçekler açtıran sesi duymuş annem: Vizeniz onaylandı.

EVRAK: Annemden sadece onay sayfası ve 1 fotoğraf istenmiş. Başka hiçbir belge istenmemiş. Davet mektubunu bile almamışlar.
Not: Bu arada bu başlıkta sormuştum, hatırlayan vardır, annemin annesi ve babası ile ilgili doğum tarihlerini hatalı girmiştim. Doğum tarihleri çok eski ve hayatta değiller. Bu konu hiç karşımıza çıkmadı bile.
Annemle babamın tecrübe ettikleri süreçte genellikle çoğunluğa onay verdiklerini görmüşler, tek tük onay alamayan varmış. Annem içeride geçirdiği 15 dk süresince 2 tane onay alamayan duymuş. Dil okuluna gitmek isteyen genç bir kıza ret vermişler. Takma adını forma yazmamış bir adamı baya zorlamışlar, annem sonucu görememiş çünkü işlemleri bitmiş, alıp almadığını bilmiyorum. Bir de orada tanıştıkları bir kadını baya zorlamışlar, orta yaşlı bir kadın, daha önce greenkart çekilişini kazanmış, vizeyi almış ama kızı hastalandığı için gidememiş. Dolayısıyla hakkını kaybetmiş. Ama şimdi kızı Amerika'daymış, onu ziyaret için gidecekmiş, daha önceki süreci ile ilgili epey sıkıştırmışlar, ama sonunda onay vermişler.
Umarım isteyen herkes vizesine kavuşur. Dediğim gibi, yarın yine 2 mülakatımız var, onların da sonucunu ve deneyimlerini paylaşacağım. Bu kez kız kardeşim bekar ve devlet memuru/diş hekimi. Kayınvalidem emekli. İnşallah sorunsuz bir şekilde onların vizelerini de hallederiz.
-
@EasternStar merhaba
İyi haberlerim var
deneyimlerini paylaştım:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5658/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-mülakat-deneyimleri-ve-görüşme-detayları/1248?page=63 -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: G gozdelymn
-
@gozdelymn Teşekkür ederim, hayırlı olsun. Darısı ailesini bekleyen herkesin başına...
-
@gozdelymn tebrikler, vizeleri hayırlı olsun. İyi ki babanız pasaportunu alıp dışarı çıkmayı başaramamış

-
@gozdelymn tebrikler vizeleri hayırlı olsun. Darısı diğerlerine.

-
@gozdelymn cok tebrik ederim.Benim kızında 15 gün sonra mülakata girecek acaba davet mektubunu nasıl yazdınız?yada örneklerine nasıl ulaşabilirim.
-
Selamlar, arkadaşlar.
DV23 34K kazanananı ve bülten yüzünden hüsrana uğrayanlardanız, o kadar moralim bozuktu ki 1 yıl her günümü geçirdiğim güzel Yeşilkart Forum kapısının önünden geçemedim. İşimiz düştü yeniden geldik gibi ama lütfen affola.
B1/B2 turist vizesine başvuru yapacağız ve bizde ki durum şu şekilde. Türkiye'de 2009 ve 2023 kurulumlu iki adet şirketim var, uzun yıllardır ticaret ile uğraşıyorum. Daha önce hiç yurtdışı serüvenimiz olmadı, olamadı. Evliyim DV23 Green Card kazananıda eşimdi. Green Card için mutlak olarak çok hazırdık, dosyamızı Viyana'ya ilk taşıyanlar arasındaydık ama nasip de olmadı. Ağustos 2023'de Amerika'da bir şirket kurdum ve E-Ticaret faaliyetlerime de bu şekilde devam ediyorum. Genel olarak özet bu.
Turist vizesi görüşmesinde bu bütün olumsuzluklar bir araya gelince nasıl bir durum oluşur ChatGPT ile de bol bol konuştuk işin zor dedi. Sizlerinde fikirlerini ve tecrübelerini almak istedim.
Hiç yurtdışı çıkış yok, DV23 GC talihlisiyiz ve Amerika'da bir aktif şirketimiz var. Bunların hepsini bir araya toplayınca biz turist olarak gitmek istiyoruz diye inanacaklarından çok şüphe ediyorum. Biliyorum her Case bireysel olarak değerlendirilir ama işte durum ortada.
İlerleyen safhalar da E2-E1 düşüncem var ama iş sebebi ile de Amerika Turist ve İş vizesi de bizlere lazım olacak.
Düşüncelerini merak ediyorum, teşekkürler.
-
@mhtbodur moralinizi bozmak istemem ama şartlar epey olumsuz görünüyor sizin açınızdan. DV lottery kazanmış olmanız ama vize alamamış olmanız olumsuz bir durum olsa da diğerleri kadar sorun değil. Daha önce yurtdışı gezinizin olmaması ve ayrıca ABD de bir şirket kurulumu yapmış olmanız potansiyel göçmen izlenimi yaratıyor. Şartlarınızı biraz daha iyileştirmeniz gerekebilir bu vizeyi alabilmeniz için. Tabii son karar her zaman mülakatı yapan görevliye ait.
-
@ebaris86 Evet 09 Ocak 2024 Ankara'da saat 10:00 da idi mülakatımız.
Bence gişedeki görevlilerde önemli. Benim izlenimim her görevli aşağı yukarı aynı soruları soruyor olabilirler ama verilen cevaplara aynı tepkiyi vermediğini düşünüyorum. Mesela en solda bir bayan vardı ve yanında da bir erkek görevli devamlı ona Türkçede yardımcı oldu ve genelde red verdi.
Hatta önümüzde orta yaşlı bir erkek vardı ve tam o bayana onun sırasının geldiğini görünce önümdeki kızıma sıramı size verebilirim dedi. Bizde teşekkürler dedik ve o bayana gitti ve sonunda red aldı. Biz ise şansımıza güler yüzlü bir genç erkek görevliye denk geldik. Bizi eliyle işaret ederek gelmemizi söyledi.
Ben ve iki kızım aynı anda girdik. Görevli nereye gideceksiniz diye sorunca küçük kızım hemen Newyork diye söyledi ve ben elimle koluna çaktırmadan dokunarak sorulara cevap vermemesini benim vermem gerektiğini sessizce ilettim. Sonra tekrar bana nereye gideceksiniz deyince bende Newyork dedim.
Neden gidiyorsunuz:
Gezmek için turist olarak dedim.
Kaç gün kalacaksınız:
15 gün dedim.
Başka ülkeye gittiniz mi:
Geçen ay ailecek Dubaiye mermer fuarına gezmeye gittik.
Kaç çocuğun var:
İki.
Ne iş yapıyorlar:
Lisede öğrenciler.
Siz ne iş yapıyorsunuz:
Beden Eğitimi Öğretmeniyim.
Evli misiniz:
Evet.
Eşiniz ne iş yapıyor:
Mermer firması var ihracat yapıyor. Onun Amerika vizesi var. Amerika'da fuar ve müşteri ziyaretlerine gidiyor. Bu sefer ailecek beraber gezmeye gitmek istiyoruz. (Bu soruya bilerek açıklayıcı cevap verdim)
Görevli kafasını hafif sallayarak ve kısa bir gülümseme ile beraber bilgisayara bir şeyler yazdı ve vizeniz onaylanmıştır dedi.
Bizim Dubai hariç pasaportumuz bom boştu. İllaki Şengen vizenin olması veya başka ülkeye giriş çıkış yapmanın çok önemli olmadığını gördüm.
Benim için kilit cevaplar:
1- Benim öğretmen ve kızlarımın halen okuyor olması
2- Eşimin vizesinin olması, fuar ve müşteri ziyaretlerine gidip geldiğini söylemem
3- Bir ay öncesinde ailecek Dubai'ye hem mermer fuarına hem de gezmeye gitmemiz.
Biz il dışından bir gün öncesinde geldik Ankara'ya ve gayet sakindik.
Almayı çok isteyenler için umarım herkes alır ve herkese bol şans diliyorum. -
@mhtbodur İşe öncelikle pasaportunuzun sayfalarını doldurmakla başlamalısınız, zira B2 ve E2 göçmen olmayan vize kategorisinde değerlendirildiği için aynı maddeden dolayı iki vize de reddedilebilir. Biraz daha zaman geçmesine müsade edin, bu sırada da farklı ülkelere seyahat gerçekleştirin. İngiltere ve Kanada'yı deneyin.
-
@charon bizim durumun çok etki ettiğinden emin değilim yaklaşık bundan 1.5 ay önce eşimin annesi görüşmeye girdi oda benzer profildi ama bizim greencardla burda olduğumuzu söyledi ve red aldı. Hatta bizim çekiliş ile mi aldığımızı sormuş görevli kayınvalidem evet diyince şaşırdılar ve biraz yüzleri düştü dedi.
-
@Emre-Kurtulmuş Hayırlı olsun.
-
@incitanesi
Merhaba,Ben internetten örnekler bakıp şöyle bir şey hazırladım annem için.
Tabi içeriği tamamen bizimle ilgili şeyler oldu. Babama kardeşime daha farklı içerikler yazdım ama format buydu. Umarım işinize yarar.Bu arada Türkçe hazırlayıp Chatgpt aracılığıyla çevirdim.
Ama annem ve babamdan istemediler bu mektupları.
9th Jan 2024
THE UNITED STATES
VISA DEPARTMENT
ISTANBUL,Subject: Additional Invitation Letter for ……………..'s Visa Application
To Whom It May Concern,
We are writing to provide additional information in support of ………………..'s visa application.
Our mother,……………………, plans to visit the United States in May 2024 to see her long-missed grandchild and us. She intends to stay for two weeks, exploring the tourist attractions of Dallas city center and visiting the "Southfork Ranch," the visitable museum house from the beloved series "Dallas" that she fondly watched in her youth. Our 4-year-old daughter, who has been with her grandmother since birth, misses her grandmother dearly as this is the first time they have been apart for an extended period. Therefore, she eagerly looks forward to her grandmother's visit.
During her trip, our mother will be staying at the address we have provided below, at our home:
……………………………………………………..
During the visit of our guest, we declare that we will cover all expenses, and we have the financial means to do so. Among the documents sent with the invitation letter, you will find copies of our residence/work permits, bank account statements for our joint account, and our salary slips. If you require further information, please feel free to contact us using the communication details provided below.
Inviting Party Information:
We are .................... and ................................ We hold lawful permanent resident status through winning the Green Card Lottery. Following our success in the lottery, we obtained our legal residency permits and, along with our child, relocated to Plano, Texas on October 10, 2023. We continue to reside here.Name, Surname: …………………. Name, Surname: ………………….
Phone Number: +1 …………………. Phone Number: +1 ………………….
E-Mail: …………………. E-Mail: ………………….
Workplace: …………………. Workplace: ………………….
Occupation: …………………. Occupation: ………………….We declare that the applicant, …………….., will adhere to all the rules of your country throughout her journey, including entry and exit dates. Following the visit, she will depart from the United States and return to her home in Turkey, to be with her family.
Visitor Information/Tourist Visa Applicant:
Name, Surname: ………………….
Date of Birth: ………………….
Address: ………………….
Phone Number: +90 ………………….
Relationship: Mother of ………………….
Application ID: ………………….
Planned Arrival Date in the U.S.: ………………….
Planned Departure Date from the U.S.: ………………….You kind consideration to this request will be freatly appreciated.
Kind Regards,
………………….& ………………….
Benzer Başlıklar
152
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum