B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
Merhaba Arkadaşlar, haftaya Ankara'da turist vizesi için görüşmem var, gidene kadar yapmam gereken birşey var mı ve götürmem gereken evraklar nelerdir?
-
Vize tipi: B1/B2
5 Ocak 2024 - Ankara 09.15
Profil: genc, bekar, erkek, yurtdisi var.Gorevli (G) - Ben (B)
G: Why do you want to go to the US?
B: After visiting over 10 destinations in Europe, I wish to expand my horizons by visiting another continent. I want to start with New York.
G: Have you made specific travel plans? Are you going alone?
B: Yes, I'm going alone. No specific plans since my travel date is 9 months in the future not much is set in stone. But since my university's academic year starts 30 September, I want to return to Turkey before that time. I want to stay around 10-12 days so I think my flight dates will be approximately 15-28 September 2024. I'll stay in New York and maybe take a trip to Philedelphia.
G: So you are a student?
B: Yes, I'm a 3rd year at XXX studying XXX. I also work part-time as XXX.
G: When is the last time you have traveled internationally?
B: Last year I was an exchange student in XXX. I lived in city XXX for 6 months. Here is my expired residence permit (bakmadi).
G: What do your parents do for work?
B: They are retired. Do you need to know their salaries?
G: No that's not necessary. Just tell me what they were doing before retirement.
B: They worked as travel agents.
G: (30 saniye bir seyler yazar) Your visa has been approved.Kendi ve sirada gozlemledigim mulakatlardan gozlemlerim:
- Benim gittigim gun ret orani cok yuksekti, sirada onumde olan 20 kisiden ancak 2 kisi falan onay almistir.
- Kem kum eden, net konusmayan herkese ret bastilar.
- Eski pasaportum dahil belgelerimin hicbirine bakmadi. Teklif edince gerek yok dedi.
- DS-160 formunun duzgun ve dolu olmasi cok onemli bence, gorevliler formda bilgileri anlasilir sekilde gormeli. Gormeyince cok soru soruyorlar, cok soru da ret ihtimalini yukseltiyor.
-
@zxcvbnm123123 Hayırlı olsun, tebrik ederim.
-
@zxcvbnm123123 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@zxcvbnm123123 vizeniz hayırlı olsun.
-
@kutay-özçilingir selamlar, benim götürdüğüm belgelere hiç bakmadılar.
-
@Uçan-Amerikalı merhaba, onay aldınız mı? Yanımızda neler götürmüştünüz. Benden hepsini isteyecekleri tutar 😊 bu konuda çok şansım yok
-
@kutay-özçilingir Maaş bordrosu, vukuatlı nüfus aile kaydı, SGK hizmet dökümü, öğrenciyseniz öğrenci belgesi gibi belgeler yanınızda olsun. Bunun yanında orada vereceğiniz bilgileri teyit edebilecek diğer belgeleri de yanınıza alabilirsiniz; ama benim de hiçbir belgeme bakmamışlardı.
-
@EasternStar teşekkürler
-
Merhabalar, annemle babamın yarın sabah vize görüşmesi var, inanılmaz stresliyim. Formlarını tamamen ben hazırlamıştım. Birkaç gün önce de formları güncel bilgilerle yenileyip, her detayı kontrol edip, AIS'te de güncel form numarasını düzelttim.
Her şey tamam derken bir şey gözüme ilişti, annemin D160 formunda hayatta olmayan ananem ve dedemin doğum tarihini temmuz yerine haziran seçmişim 😞
Annem 55 yaşında, annesi ve babası da haliyle 1930 doğumlular. E devlet alt üst soy bilgisinden bulmuştum doğum tarihlerini. Bu hata sorun yaratır mı? -
@gozdelymn Bu çok kritik bir hata değil. Formları siz mi doldurdunuz diye sorduklarında sizin doldurduğunuzu söylemeleri gerektiğini söyleyin ama.
-
@gozdelymn çok sağ olun içimi rahatlattınız, "bilmiyorum" diye işaretleme yeri de vardı, ilk formda öyle doldurmuştum, keşke öyle bıraksaydım dedim.
Teşekkür ederim ilginiz için. -
@gozdelymn dert edilecek bir durum değil, görüşmelerinde bol şans, umarım olumlu sonuçlanır.
-
@gozdelymn
Merhaba anne-babanızın formlarını yolladıktan sonra mı güncellediniz. Eğer öyleyse bunu nasıl yapabildiniz? Yollandıktan sonra güncelleme olmuyor diye biliyorum.Bir de mülakat sonucunu buraya yazabilir misiniz rica etsem?
-
@gozdelymn, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
Merhabalar, annemle babamın yarın sabah vize görüşmesi var, inanılmaz stresliyim. Formlarını tamamen ben hazırlamıştım. Birkaç gün önce de formları güncel bilgilerle yenileyip, her detayı kontrol edip, AIS'te de güncel form numarasını düzelttim.
Her şey tamam derken bir şey gözüme ilişti, annemin D160 formunda hayatta olmayan ananem ve dedemin doğum tarihini temmuz yerine haziran seçmişim 😞
Annem 55 yaşında, annesi ve babası da haliyle 1930 doğumlular. E devlet alt üst soy bilgisinden bulmuştum doğum tarihlerini. Bu hata sorun yaratır mı?görüşmede rahat olun.
cevapları net ve kendinizden emin bir şekilde verin.
https://youtu.be/wtb4z9IUY88?t=164 -
@ICu Merhaba,
3 ay önce bir form doldurup onaylamıştım, o formun numarasıyla da randevu almıştım. DS160 formunu AIS üzerinden 1 sefere mahsus değiştirebildiği öğrendim.Randevu gününe yakın yeni bir form doldurdum, randevu aldığım yerde düzelt alanı var oradan form numarasını değiştirip onay ve talimatlar sayfasının çıktısını aldım.
Mülakat deneyimlerinin hepsini yazacağım. Bizim aileden 2 kişi yarın, 2 kişi ertesi gün görüşmeye girecek. İnşallah hepsi de sorunsuz bir şekilde vizeyi alır.
-
@ozoze İnşallah olumlu geçmiştir. Ben ve iki kızımla bizimde 09 Ocak 2024 saat 10:00'da mülakatımız vardı ve hepimizin de onaylandı. Eşimin zaten vizesi olduğu için o dışarda bekledi. Gayet sakindik ve kısa net cevaplar verdik. Bence bazı kilit cevaplar bizi kurtardı. Ayrıca bir soruya ben biraz açıklayıcı cevap verdim ve o cevabında olumlu etki yaptığını düşünüyorum.
İsteyen herkesin onaylanması dileklerimle bol şanslar. -
@gozdelymn iyi haberlerinizi bekliyoruz.
-
Merhabalar, 09.01.2024 tarihli mulakat görüşmesi red ile sonuçlanmıştır. Detayları aşağıda okuyabilirsiniz.
Profil olarak; Özel sektör çalışanı, evli, 3 çocuk, schengen vize + balkanlar.
Görevli=G (Siyah uzun saçlı kadın ve görüşme Türkçe gerçekleşti)
Ben=B
G: Daha önce yurt dışına gittiniz mi?
B: Evet (Sırasıyla soyledim)
G: En son ne zaman gittiniz?
B: 2023 Mayıs ayında kızım ile Üsküp e gittik.
G: Calisiyormusunuz ve nerede ?
B: Evet (Çalıştığım yeri söyledim)
G: Ne zamandır?
B:1.5 yıldır.
G: Kendi iş yeriniz mi calisanmisiniz?
B: Calisanim (Personelim)
G: Daha önce nerede calisiyordunuz?
B: ....... çalışıyordum, ....... yapıyordum.
G: Eşiniz ne iş yapıyor?
B: ..... işi yapıyor ama şuan doğum izninde.
G: Çocuğunuz varmı? Kaç tane?
B: Evet, 3 tane.
Bu sırada sorular sorarken bilgisayara birseyler yazıyordu sonrasında kısa bir sessizlik. Arada ek olarak 'Amsterdam güzel mi? diye sordu. Evet, çok güzel tekrar gitmek isterim dedim. Karşılıklı tebessüm ettik. Kısa bir süre birseyler daha yazdı ve 'Malesef vizesini şuan için onaylayamiyorum' dedi ve malum belgeyi (214/B maddesi) verdi.
Benim olduğum gün çok az kişi onay alabildi 10/1 diyebilirim. Bekar olan kadin-erkek farketmeksizin herkes red aldı diyebilirim. Ortam biraz gergin, şehir dışından geldiysen mümkünse en az 1 gun onceden gelin ve dinlenin, sakin olmaya çalışın, sorulan sorulara net ama açıklamak gereken bir durum var ise söyleyin.
Sizler için referans olması dileği ile. Herkese bol şans.
Sevgiler saygılar. -
@ebaris86 Geçmiş olsun, reddedilmenizin sebeplerini kestirmek çok zor. Bir şekilde geri dönmeyeceğinizi düşünmüş olmalılar. Tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim. Önümüzdeki 1 ay içerisinde benim ve eşimin aileleri de mülakata girecekler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
