DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ebaris86 Böyle bir profile vize vermemeleri ilginç olmuş acikcasi , işsiz adamın vize aldigini duydum iş falan nedeniyle olduğunu sanmıyorum, 4 aydan beri çalışan insanda vize aldı bekar birde. Evli olmanız ve tek gitmeniz geri dönmeniz için bana göre bir neden bence ama onlara göre olmayabilir , belki eşinizle gitseniz çocuğunuzu almasaniz tatil için vb diyip 10 günlük bı tatil genelde gördüğüm kadarı ile herkese vermişler böyle. Bence birdahakine eşinizle deneyin ben oyle yapicam bakalım alabilcekmiyiz 🙂 Ha birde ds160 formu en önemlisi detaylı olmalı.


  • @ebaris86 geçmiş olsun. Bir schengen alıp bir süre sonra tekrar deneyin bence.


  • @Emre-Kurtulmuş temiz görüşme olmuş. bazı kritik sorular dikkatimi çekti.
    -iş durumu
    -ziyaret edilecek kişinin abdye nasıl gittiği(bence sonucu direk etkileyen bir soru)
    -Orlando ziyareti de tam bir gezi planının oldugunu gösteriyor.
    -Daha önce nereleri gezdiniz = çoluk çocuk abdde kaçak kalmayacaksınız değil mi sorusu.

    anlıyoruz ki emekli de olunsa, yaş 60+ da olsa vize almak kolay değil artık.


  • @gozdelymn, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    Merhabalar, annemle babamın yarın sabah vize görüşmesi var, inanılmaz stresliyim. Formlarını tamamen ben hazırlamıştım. Birkaç gün önce de formları güncel bilgilerle yenileyip, her detayı kontrol edip, AIS'te de güncel form numarasını düzelttim.

    Her şey tamam derken bir şey gözüme ilişti, annemin D160 formunda hayatta olmayan ananem ve dedemin doğum tarihini temmuz yerine haziran seçmişim 😞
    Annem 55 yaşında, annesi ve babası da haliyle 1930 doğumlular. E devlet alt üst soy bilgisinden bulmuştum doğum tarihlerini. Bu hata sorun yaratır mı?

    Doğum tarihinde belirli bir tarihin öncesi NVI tarafından miladi tarihe çevriliyor. Doğum yılları Hicri olarak görünen vatandaşlar için genel itibari ile NVI doğum ay ve gün olarak 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerini yazıyor.

    Çok problem olacak bir durum değil, zaten soracaklarını da sanmam.


  • @Uçan-Amerikalı teşekkürler, evet benim düşüncem de bu şekilde ve belki buyuk kızımı da dahil edebilirim


  • @Onurfidan yorum için teşekkürler sanırım bir dahakine kizim ile önce schengen yapip sonrasında yine kizim ile deneyebilirim.


  • @cetinmutlu tebrikler, Ankara da mı girdiniz mülakata?


  • Merhabalar, bir kaç sayfa önce bugün annemle babamın vize görüşmesine gireceğini söylemiştim, forumda sorularım özenle cevaplanmıştı. Öncelikle herkese çok teşekkür ederim, bilgilerin hepsi çok çok işime yaradı.

    Gelelim görüşme detaylarına. Ben uyurken görüşmeye gireceklerdi, mutlu haberi anında alabilmek için tüm gece uyumadım, uyuyamadım 🙂 Her şeye değdi. Vizeleri onaylandı. Taze taze bana aktardıkları deneyimlerini yazacağım. Yarın da kayınvalidemle kız kardeşimin turist vizesi görüşmesi var. Onların deneyimlerini de ayrıca aktaracağım, inşallah onlar da sorunsuz bir şekilde alırlar.

    Vize Merkezi: İstanbul
    Annem: 1968 doğumlu, ev hanımı, sadece karadeniz turunda gürcistana geçişi var, onun dışında yurt dışı tecrübesi yok. pasaportu bile yeni alındı.
    Babam: 1960 doğumlu, emekli, yurt dışı tecrübesi yok tıpkı annem gibi.
    NOT: Formları ayrı dolduruldu, aile olarak seçmedim. O yüzden randevuları aynı gün ama farklı saatlerdeydi, görüşmeye de ayrı ayrı gireceklerdi, kapıda aileyiz deyin birlikte içeri alsınlar dedim. Çekinmiş sormamışlar, babam 7 buçukta görüşmeye girmiş, annem 9 çeyrekteki randevusu için beklemiş. (Bu arada randevularını önce 1,5 sene sonrasına almıştım, 2 hafta boyunca çabaladım sürekli tarih kovalayıp randevularını adım adım öne çektim. Sonra bir anda 2 ay sonrasına tarihler açılmıştı(ocak2024), ailemdeki 4 kişiyi hızlı bir şekilde bu tarihlere çekmeyi başardım.

    BABAMIN MÜLAKATI
    Sabah 7:30 olduğu için konsolosluğun en sakin olduğu, hiç sıra beklenmeyen bu saatler; sıkıntıya gelemeyen babam için müthiş bir saat seçimi olmuş. Saatinden 15 dk önce içeri alındı, içeride de 15 dk kadar kalmış ve vizesi onaylanmış.
    Babam gişedekilerden asyalı olanı gözüne kestirmiş, onu iyi görmüş ve ona geçmiş sırası gelince. (sonradan öğrendiğime göre de en korkulan oymuş, en çok soruyu soran ve ret veren)

    Nereye gideceksin? - Dallas
    Neden gideceksin? - Çocuğum orda, onları ziyaret edip döneceğim.
    Ne yapıyolar orada? - Çalışıyorlar.
    Ne kadar zamandır çalışıyorlar? - Valla bilmiyorum ne kadar zamandır, çalışıyorlar süresini bilmiyorum.
    Bu sorudan sonra babam elindeki dosyalara davranmış: - Davet mektubu verdiler ben size onu vereyim. - Gerek yok, gerek yok.
    Başka çocuğun var mı? - Evet bir kızım daha var
    O nerede yaşıyor? - O Türkiyede.
    Sen çalışıyor musun? - Yok, emekliyim
    Nereden emeklisin? - Devlet demir yolları.
    Eşinle mi gideceksiniz? - Hayır, ben tek gideceğim.
    Neden? - O sonra gidecek, evde yaşlı annemiz var, sırasıyla gidip geleceğiz.

    Bu sorudan sonra asyalı görevli yanındaki sarışın adama bir şeyler sormuş, o da kafasını sallayıp onu onaylamış.
    Sonra da vizeniz onaylandı demiş.
    Babam da tamam teşekkürler demiş elini uzatıp pasaportunu çekmiş almış giderken, arkadan seslenmişler, pasaport bizde kalacak diye 🙂

    EVRAK: Babamdan evrak olarak hiçbirini almamışlar, sadece onay sayfasını girişte kontrol edip geri vermişler. Resim de almamışlar. Hazırladığımız hiçbir şeyi istememişler.

    ANNEMİN MÜLAKATI

    Annem görüşmesi 9:15'teydi, en kalabalık saate denk geldi, içeriye 11'i geçe almışlar. Babamın görüşme saati nedeniyle de erken gittiği için dışarıda baya uzun süre beklemiş oldu. Bu birkaç gün içinde İstanbul'da mülakata girecek olanlara tavsiyem, sıkı giyinmeleri olurdu. Boğazdan gelen sert soğukla baya üşümüşler çünkü.
    11 gibi içeriye almaya başlamışlar 9çeyrekleri. İçerisi de çok kalabalıkmış, babama göre biraz daha uzun beklemiş.

    Annem'e daha kısa sorular sormuşlar:
    Nereye gideceksin? - Dallas, Plano'ya.
    Neden gideceksin? - Kızımı torunumu damadımı göreceğim.
    Çalışıyor musun? - Hayır, ev hanımıyım.
    Eşin çalışıyor mu? - O da emekli, devlet demir yollarından.
    Başka Çocuğun var mı? -Bir kızım daha var.

    Sonra o içimde çiçekler açtıran sesi duymuş annem: Vizeniz onaylandı. 🙂

    EVRAK: Annemden sadece onay sayfası ve 1 fotoğraf istenmiş. Başka hiçbir belge istenmemiş. Davet mektubunu bile almamışlar.

    Not: Bu arada bu başlıkta sormuştum, hatırlayan vardır, annemin annesi ve babası ile ilgili doğum tarihlerini hatalı girmiştim. Doğum tarihleri çok eski ve hayatta değiller. Bu konu hiç karşımıza çıkmadı bile.

    Annemle babamın tecrübe ettikleri süreçte genellikle çoğunluğa onay verdiklerini görmüşler, tek tük onay alamayan varmış. Annem içeride geçirdiği 15 dk süresince 2 tane onay alamayan duymuş. Dil okuluna gitmek isteyen genç bir kıza ret vermişler. Takma adını forma yazmamış bir adamı baya zorlamışlar, annem sonucu görememiş çünkü işlemleri bitmiş, alıp almadığını bilmiyorum. Bir de orada tanıştıkları bir kadını baya zorlamışlar, orta yaşlı bir kadın, daha önce greenkart çekilişini kazanmış, vizeyi almış ama kızı hastalandığı için gidememiş. Dolayısıyla hakkını kaybetmiş. Ama şimdi kızı Amerika'daymış, onu ziyaret için gidecekmiş, daha önceki süreci ile ilgili epey sıkıştırmışlar, ama sonunda onay vermişler.

    Umarım isteyen herkes vizesine kavuşur. Dediğim gibi, yarın yine 2 mülakatımız var, onların da sonucunu ve deneyimlerini paylaşacağım. Bu kez kız kardeşim bekar ve devlet memuru/diş hekimi. Kayınvalidem emekli. İnşallah sorunsuz bir şekilde onların vizelerini de hallederiz.


  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   G gozdelymn 

  • @gozdelymn Teşekkür ederim, hayırlı olsun. Darısı ailesini bekleyen herkesin başına...

  • ⭐⭐

    @gozdelymn tebrikler, vizeleri hayırlı olsun. İyi ki babanız pasaportunu alıp dışarı çıkmayı başaramamış 😄

  • ⭐⭐

    @gozdelymn tebrikler vizeleri hayırlı olsun. Darısı diğerlerine. 🙂


  • @gozdelymn cok tebrik ederim.Benim kızında 15 gün sonra mülakata girecek acaba davet mektubunu nasıl yazdınız?yada örneklerine nasıl ulaşabilirim.


  • Selamlar, arkadaşlar.

    DV23 34K kazanananı ve bülten yüzünden hüsrana uğrayanlardanız, o kadar moralim bozuktu ki 1 yıl her günümü geçirdiğim güzel Yeşilkart Forum kapısının önünden geçemedim. İşimiz düştü yeniden geldik gibi ama lütfen affola.

    B1/B2 turist vizesine başvuru yapacağız ve bizde ki durum şu şekilde. Türkiye'de 2009 ve 2023 kurulumlu iki adet şirketim var, uzun yıllardır ticaret ile uğraşıyorum. Daha önce hiç yurtdışı serüvenimiz olmadı, olamadı. Evliyim DV23 Green Card kazananıda eşimdi. Green Card için mutlak olarak çok hazırdık, dosyamızı Viyana'ya ilk taşıyanlar arasındaydık ama nasip de olmadı. Ağustos 2023'de Amerika'da bir şirket kurdum ve E-Ticaret faaliyetlerime de bu şekilde devam ediyorum. Genel olarak özet bu.

    Turist vizesi görüşmesinde bu bütün olumsuzluklar bir araya gelince nasıl bir durum oluşur ChatGPT ile de bol bol konuştuk işin zor dedi. Sizlerinde fikirlerini ve tecrübelerini almak istedim.

    Hiç yurtdışı çıkış yok, DV23 GC talihlisiyiz ve Amerika'da bir aktif şirketimiz var. Bunların hepsini bir araya toplayınca biz turist olarak gitmek istiyoruz diye inanacaklarından çok şüphe ediyorum. Biliyorum her Case bireysel olarak değerlendirilir ama işte durum ortada.

    İlerleyen safhalar da E2-E1 düşüncem var ama iş sebebi ile de Amerika Turist ve İş vizesi de bizlere lazım olacak.

    Düşüncelerini merak ediyorum, teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @mhtbodur moralinizi bozmak istemem ama şartlar epey olumsuz görünüyor sizin açınızdan. DV lottery kazanmış olmanız ama vize alamamış olmanız olumsuz bir durum olsa da diğerleri kadar sorun değil. Daha önce yurtdışı gezinizin olmaması ve ayrıca ABD de bir şirket kurulumu yapmış olmanız potansiyel göçmen izlenimi yaratıyor. Şartlarınızı biraz daha iyileştirmeniz gerekebilir bu vizeyi alabilmeniz için. Tabii son karar her zaman mülakatı yapan görevliye ait.


  • @ebaris86 Evet 09 Ocak 2024 Ankara'da saat 10:00 da idi mülakatımız.
    Bence gişedeki görevlilerde önemli. Benim izlenimim her görevli aşağı yukarı aynı soruları soruyor olabilirler ama verilen cevaplara aynı tepkiyi vermediğini düşünüyorum. Mesela en solda bir bayan vardı ve yanında da bir erkek görevli devamlı ona Türkçede yardımcı oldu ve genelde red verdi.
    Hatta önümüzde orta yaşlı bir erkek vardı ve tam o bayana onun sırasının geldiğini görünce önümdeki kızıma sıramı size verebilirim dedi. Bizde teşekkürler dedik ve o bayana gitti ve sonunda red aldı. Biz ise şansımıza güler yüzlü bir genç erkek görevliye denk geldik. Bizi eliyle işaret ederek gelmemizi söyledi.
    Ben ve iki kızım aynı anda girdik. Görevli nereye gideceksiniz diye sorunca küçük kızım hemen Newyork diye söyledi ve ben elimle koluna çaktırmadan dokunarak sorulara cevap vermemesini benim vermem gerektiğini sessizce ilettim. Sonra tekrar bana nereye gideceksiniz deyince bende Newyork dedim.
    Neden gidiyorsunuz:
    Gezmek için turist olarak dedim.
    Kaç gün kalacaksınız:
    15 gün dedim.
    Başka ülkeye gittiniz mi:
    Geçen ay ailecek Dubaiye mermer fuarına gezmeye gittik.
    Kaç çocuğun var:
    İki.
    Ne iş yapıyorlar:
    Lisede öğrenciler.
    Siz ne iş yapıyorsunuz:
    Beden Eğitimi Öğretmeniyim.
    Evli misiniz:
    Evet.
    Eşiniz ne iş yapıyor:
    Mermer firması var ihracat yapıyor. Onun Amerika vizesi var. Amerika'da fuar ve müşteri ziyaretlerine gidiyor. Bu sefer ailecek beraber gezmeye gitmek istiyoruz. (Bu soruya bilerek açıklayıcı cevap verdim)
    Görevli kafasını hafif sallayarak ve kısa bir gülümseme ile beraber bilgisayara bir şeyler yazdı ve vizeniz onaylanmıştır dedi.
    Bizim Dubai hariç pasaportumuz bom boştu. İllaki Şengen vizenin olması veya başka ülkeye giriş çıkış yapmanın çok önemli olmadığını gördüm.
    Benim için kilit cevaplar:
    1- Benim öğretmen ve kızlarımın halen okuyor olması
    2- Eşimin vizesinin olması, fuar ve müşteri ziyaretlerine gidip geldiğini söylemem
    3- Bir ay öncesinde ailecek Dubai'ye hem mermer fuarına hem de gezmeye gitmemiz.
    Biz il dışından bir gün öncesinde geldik Ankara'ya ve gayet sakindik.
    Almayı çok isteyenler için umarım herkes alır ve herkese bol şans diliyorum.


  • @mhtbodur İşe öncelikle pasaportunuzun sayfalarını doldurmakla başlamalısınız, zira B2 ve E2 göçmen olmayan vize kategorisinde değerlendirildiği için aynı maddeden dolayı iki vize de reddedilebilir. Biraz daha zaman geçmesine müsade edin, bu sırada da farklı ülkelere seyahat gerçekleştirin. İngiltere ve Kanada'yı deneyin.

  • ⭐⭐⭐

    @charon bizim durumun çok etki ettiğinden emin değilim yaklaşık bundan 1.5 ay önce eşimin annesi görüşmeye girdi oda benzer profildi ama bizim greencardla burda olduğumuzu söyledi ve red aldı. Hatta bizim çekiliş ile mi aldığımızı sormuş görevli kayınvalidem evet diyince şaşırdılar ve biraz yüzleri düştü dedi.


  • @Emre-Kurtulmuş Hayırlı olsun.


  • @incitanesi
    Merhaba,

    Ben internetten örnekler bakıp şöyle bir şey hazırladım annem için.
    Tabi içeriği tamamen bizimle ilgili şeyler oldu. Babama kardeşime daha farklı içerikler yazdım ama format buydu. Umarım işinize yarar.

    Bu arada Türkçe hazırlayıp Chatgpt aracılığıyla çevirdim.

    Ama annem ve babamdan istemediler bu mektupları.

    9th Jan 2024

    THE UNITED STATES
    VISA DEPARTMENT
    ISTANBUL,

    Subject: Additional Invitation Letter for ……………..'s Visa Application

    To Whom It May Concern,

    We are writing to provide additional information in support of ………………..'s visa application.

    Our mother,……………………, plans to visit the United States in May 2024 to see her long-missed grandchild and us. She intends to stay for two weeks, exploring the tourist attractions of Dallas city center and visiting the "Southfork Ranch," the visitable museum house from the beloved series "Dallas" that she fondly watched in her youth. Our 4-year-old daughter, who has been with her grandmother since birth, misses her grandmother dearly as this is the first time they have been apart for an extended period. Therefore, she eagerly looks forward to her grandmother's visit.

    During her trip, our mother will be staying at the address we have provided below, at our home:

    ……………………………………………………..

    During the visit of our guest, we declare that we will cover all expenses, and we have the financial means to do so. Among the documents sent with the invitation letter, you will find copies of our residence/work permits, bank account statements for our joint account, and our salary slips. If you require further information, please feel free to contact us using the communication details provided below.

    Inviting Party Information:
    We are .................... and ................................ We hold lawful permanent resident status through winning the Green Card Lottery. Following our success in the lottery, we obtained our legal residency permits and, along with our child, relocated to Plano, Texas on October 10, 2023. We continue to reside here.

    Name, Surname: …………………. Name, Surname: ………………….
    Phone Number: +1 …………………. Phone Number: +1 ………………….
    E-Mail: …………………. E-Mail: ………………….
    Workplace: …………………. Workplace: ………………….
    Occupation: …………………. Occupation: ………………….

    We declare that the applicant, …………….., will adhere to all the rules of your country throughout her journey, including entry and exit dates. Following the visit, she will depart from the United States and return to her home in Turkey, to be with her family.

    Visitor Information/Tourist Visa Applicant:

    Name, Surname: ………………….
    Date of Birth: ………………….
    Address: ………………….
    Phone Number: +90 ………………….
    Relationship: Mother of ………………….
    Application ID: ………………….
    Planned Arrival Date in the U.S.: ………………….
    Planned Departure Date from the U.S.: ………………….

    You kind consideration to this request will be freatly appreciated.

    Kind Regards,

    ………………….& ………………….


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum