ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
Selamlar, unganlardan yakın zamanda randevu alan arkadaşlara onay maili kaç gün içerisinde geldi?
-
@eb1aconcurrent teşekkürler. Bizim planımız amerikaya turist vizesiyle gelip eşim üzerinden E2 vizesi almak ve paralelede de benim üzerimden EB2-NIW başvurmak. E2 için 90 gün beklememiz gerekiyor onu biliyorum ama EB2-NIW için de beklemek gerektiğini bilmiyordum. Biz EB2'ye Amerika'ya gider gitmez başvururuz diyorduk ama öyle olmaması gerekiyor anladığım kadarıyla. EB2 için de 90 gün geçmesi gerekiyor girişimizden.
-
@nano İlk sayfadaki Google docs. belgesine PD ve DQ tarihlerinizi girer misiniz? O belge hepimiz için oldukça yararlı oluyor. Teşekkürler
-
@GÖK Ekledim. Teşekkürler.
-
@duzmuhendis Hocam E2 dediğiniz yatırımcı vizesi mi? E2'nin greencard a dönüştürülmesinin çok zor olduğunu biliyorum. H1-B , O-1 ve L-1 greencard a uygun vizeler. Bence avukatınızla bu konuyu netleştirmeden işlemlere başlamayın. Turist vizesi ile gidip 6 ay içinde hem E2 hem de EB-2 yetiştirebilir misiniz bilemedim...
-
@GÖK teşekkürler.
-
Merhaba,
Degree evaluation için WES ile çalışan var mıdır? Burada kargo ile gelen dokümanı taratıp mı kullandınız? -
@GÖK merhaba. E2 yatırımcı vizesi. Başvuruyu verdikten sonra başvuru sonuçlanana kadar Out of status olmuyormuşuz. Ama tabii red gelirse toparlanıp dönmek gerekir. Ama Amerika içerisinde red oranı da düşükmüş. Eşim zaten orada ciddi anlamda bir şirket kuracağı için olur diye düşünüyoruz.
E2 vizesiyle orda bulunurken de benim üzerimden EB2-NIW başvuracağız. Onun da süreci Amerika içerisinde 18 ay flnmış ama zaten E2 ile orada olduğumuz için beklemekte sıkıntı olmayacağını söyledi avukatımız. Diğer vize türleri bize uymuyor ya da daha yüksek tutarlı yatırım yapmak gerekiyor. O yüzden bu yolu tercih ettik. Avukatımız bu şekilde önerdi.
Bizimki E2'yi Green Carda dönüştürmek gibi değil tam, ikimiz için ayrı kollardan başvuru yapmak ama eş olduğumuz için birbirimizin statüsünden faydalanmak gibi.
Bakalım nasıl olacak. -
@chemistontheroad ben başka firma ile çalıştım. Onaylanan ve incelenen diplomanın incelenmiş dölümanını adrese gönderdiler. Avukat adresime gelen orjinalin taratılmasını istedi.
-
@niwss
Bana ertesi gün geldi -
@TOK bana da geldi hocam haftasonu girdi araya diye oyle olmuş sanırım.
-
Merak ettim de randevular bir sonraki ayın bülteni ilan edildikten hemen sonra mı geliyor? Yoksa randevu mailiyle bülten açıklama tarihi arasında bir ilişki yok mu?
Ocak bulteni 11 aralikta aciklanmisti, 12 aralikta ocak randevulari icin mail gelmisti gruptaki arkadaslara. Ama bu ay 3 ocakta Subat randevulari dagitildi mesela normalden daha erken bir tarihti.
Bir sonraki randevu maili için en iyi ihtimal şubat ilk haftası diyebilir miyiz?
-
Ve son olarak Şubatta verilen 3 randevunun da Salı günü olması da mı tesadüf😊
-
@u2rem sanırım konsolsosluğun her işlem için belli günleri var. Ben kızıma pasaport almak için randevu alırken sadece çarşamba ve perşembe günleri ve öğlen saatine randevu veriyordu. Ve hep pasaport alacak, yenileyecek veya kayıp başvurusu için gelmişti kişiler. Green Card için de belki salı gününü ayırmışlardır.
-
@duzmuhendis, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@u2rem sanırım konsolsosluğun her işlem için belli günleri var. Ben kızıma pasaport almak için randevu alırken sadece çarşamba ve perşembe günleri ve öğlen saatine randevu veriyordu. Ve hep pasaport alacak, yenileyecek veya kayıp başvurusu için gelmişti kişiler. Green Card için de belki salı gününü ayırmışlardır.
Eb ler icin ayri gun bile olabilir haklisiniz
-
@u2rem Maalesef yok!
-
Bu arada vize randevusu alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.
-
@TOK vukuatlı nüfus kaydını İngilizce çevirmeye gerek var mı? Tim belgeleri İngilizce çevirdim yazmışsınız
-
@adedammy009 hocam size randevu geldi mi?
-
Evrakları yollarken cover sheet deki belgeler ama civil documents enclosed olarak işaretleyeceğim. Aynı sheet te birth certificat da, var onu da işaretleyeceğim ama civil documents zaten hepsi değil mi..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum