ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@duzmuhendis
I140 için nerede olduğunuzun bir önemi yok bildiğim kadarıyla, I485, IVP ye göre daha hızlı bir süreç ama turist olarak I485 doldurabilmeniz için minimum 3 ay gibi bir süre orada kalmanız gerekiyor diye bahsetmişti bir avukat. wegreened veya ellisporter gibi bir firmadan daha detaylı bilgi alabilirsiniz bu konuda. -
@chemistontheroad 3 ay kuralı statü değişikliği için gerekli. Turist gidip ogrenci vizesine veya calisma vizesine dinmek icin 90 gun kurali var ama eb2-NIW icin ondan bahsetmediler. Var mi bende bilemedim simdi. Hatta amerikaya gelir gelmez yapariz diye konustu avukat. Ama insan emin olamiyor yine de.
-
@duzmuhendis I-485 işlemlerine başlayabilmek için bültenin "all current - C" yani tüm tarihler için başvuruya açık olması lazım. Ancak böyle bir durumda I-140 ile birlikte I-485, tercih etmeniz durumunda geçici çalışma belgesi ve seyahat izni için (Concurrent Filing şeklinde) başvurabilirsiniz. Mevcut bültende EB-2 kategorisinde B tablosu kullanılıyor. Bu tablodaki tarih "15FEB23" 'i gösteriyor. Yani bu kategori için I-140 formu gönderme tarihi 15FEB23 ve öncesinde olanlar I-485 AOS başvurusu yapabilir. ( her ayın bülteninde AOS filing için A mı yoksa B tablosu mu kullanılacak belirtiliyor.)
Turist vizesi ile ABD'ye giriş yaptıktan sonra yazılı olmasa da 60-90 gün arası ( iyi niyet ) süresi var. Yani buradaki amaç ben turistik amaçla gelmiştim ama bir süre sonra bu fikrim değişti. Bu "bir süre" den kasıt yazılı olmasa da 60-90 gün arası diyebiliriz. Bazı kategorilerde bu tarihi beklemeden de başvuranlar ve olumlu sonuçlananlar elbet olmuştur. Bültende current olmadan giriş yaparsanız kalış sürenizi koruyamayabilirsiniz. Bunun için farklı bir statüye ( F1 veya E2 yatırımcı ) geçiş yapmanız gerekebilir. Ya da I-140 burada doldurup bülten ilerlediği zaman ABD'ye giriş yapabilirsiniz. I-485 formunu doldurmaya uygun hale geldikten sonra yani bültende current olduğunuz zaman artık kalış süreleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız.
-
@Webster-Rinki bir avukata free evaluation yaptırın. İş tecrübesi de önemli bu kategoride. O nedenle olabilir. 16 sene az değil
-
@u2rem Henüz değil. Polisim 18 Kas 2022.
-
@tufank teşekkürler detaylı açıklamanız için. Biz de paralelde E2 başvurusu yapacağız, Amerika'da bekleme süremizde kaçak duruma düşmemek için. Sizin yazınızdan anladığım EB2-NIW için de turist vizesiyle gittikten minimum 60 gün sonra başvurun diyorsunuz değil mi riski daha az gibi. 2023 şubatı alıyorsa bekleme süresi yine 1 yıl gibi EB2 için Amerika'da da o zaman.
Teşekkürler. -
@TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@Webster-Rinki bir avukata free evaluation yaptırın. İş tecrübesi de önemli bu kategoride. O nedenle olabilir. 16 sene az değil
Yaptirdim hocam
Ilk aayfadaki onerilen iki en iyi avukat firmasina da gonderdim
Ikisi de yuzde 99 aliri dedi. Lakin surec uzun ve kafa karistirici bilemedim. -
@Webster-Rinki
Hocam süreç uzun fakat gitmek aklınızda varsa ne kadar erken o kadar iyi. -
@adedammy009, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@u2rem Henüz değil. Polisim 18 Kas 2022.
Umarim size de gelir artik
-
@joewalker Hocam, birlikte giriş yapmanız gerekiyor.
-
Randevu alan arkadaşlar ilk sayfadaki excellde Randevu tarihlerini girerlerse bundan sonraki arkadaşlar için güvenilir bir veri sağlamış olurlar. Sadece 13 ve 20 şubat randevusu var gibi görünüyor ama sanki 5-6 kişiye randevu maili gelmişti.
-
@duzmuhendis Turist vizesiyle gelip başvurunuzun kabul edilebilmesi için geçmesi gereken süre 60 gün değil 90 gün. Ayrıca B1/B2 ike gelip sadece EB2-NIW başvurusu yapmanız çok riskli, çünkü bu başvuru size I-485 hakkı vermiyor, PD current değil, ilk girişinizden 180 gün sonra statünüz düşer. İkinci ihtimal ise EB1A ve I-485 başvurusunu aynı anda yapmak, paralelinde EB2-NIW. Bu sizi yasal olarak ABD’de tutar ancak EB2-NIW current hale gelinceye kadar EB1A’dan olumsuz bir cevap gelmemesini ummanız lazım. Olumsuz cevap gelirse statünüz 15 gün içinde düşecektir. Eğer EB1A’nom cevabı gelinceye kadar EB2NIW olumlu gelir ve current olursa o zaman I-485’in dayanak maddesini değiştirme şansınız var çünkü aynı anda 2 tane I-485 başvurusu yapılamıyor. Fakat bu dilekçeyi bir avukatın yazması lazım. Bazılarınınki reddedilmiş.
-
@tufank Abukatımın bana verdiği bilgiye göre 2023 Ocak itibariyle yazılı hale geldi. B1/B2’den göçmen niyetli bir vizeye geçmek için 90 günden önce yapılan başvurular doğrudan reddediliyor, 700 dolarınız çöpe gider. EB2-NIW için de geçerli bu.
-
Selamlar, unganlardan yakın zamanda randevu alan arkadaşlara onay maili kaç gün içerisinde geldi?
-
@eb1aconcurrent teşekkürler. Bizim planımız amerikaya turist vizesiyle gelip eşim üzerinden E2 vizesi almak ve paralelede de benim üzerimden EB2-NIW başvurmak. E2 için 90 gün beklememiz gerekiyor onu biliyorum ama EB2-NIW için de beklemek gerektiğini bilmiyordum. Biz EB2'ye Amerika'ya gider gitmez başvururuz diyorduk ama öyle olmaması gerekiyor anladığım kadarıyla. EB2 için de 90 gün geçmesi gerekiyor girişimizden.
-
@nano İlk sayfadaki Google docs. belgesine PD ve DQ tarihlerinizi girer misiniz? O belge hepimiz için oldukça yararlı oluyor. Teşekkürler
-
@GÖK Ekledim. Teşekkürler.
-
@duzmuhendis Hocam E2 dediğiniz yatırımcı vizesi mi? E2'nin greencard a dönüştürülmesinin çok zor olduğunu biliyorum. H1-B , O-1 ve L-1 greencard a uygun vizeler. Bence avukatınızla bu konuyu netleştirmeden işlemlere başlamayın. Turist vizesi ile gidip 6 ay içinde hem E2 hem de EB-2 yetiştirebilir misiniz bilemedim...
-
@GÖK teşekkürler.
-
Merhaba,
Degree evaluation için WES ile çalışan var mıdır? Burada kargo ile gelen dokümanı taratıp mı kullandınız?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum