Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.5k 279

• @GÖK teşekkürler.

• Merhaba,
    Degree evaluation için WES ile çalışan var mıdır? Burada kargo ile gelen dokümanı taratıp mı kullandınız?

• @GÖK merhaba. E2 yatırımcı vizesi. Başvuruyu verdikten sonra başvuru sonuçlanana kadar Out of status olmuyormuşuz. Ama tabii red gelirse toparlanıp dönmek gerekir. Ama Amerika içerisinde red oranı da düşükmüş. Eşim zaten orada ciddi anlamda bir şirket kuracağı için olur diye düşünüyoruz.
    E2 vizesiyle orda bulunurken de benim üzerimden EB2-NIW başvuracağız. Onun da süreci Amerika içerisinde 18 ay flnmış ama zaten E2 ile orada olduğumuz için beklemekte sıkıntı olmayacağını söyledi avukatımız. Diğer vize türleri bize uymuyor ya da daha yüksek tutarlı yatırım yapmak gerekiyor. O yüzden bu yolu tercih ettik. Avukatımız bu şekilde önerdi.
    Bizimki E2'yi Green Carda dönüştürmek gibi değil tam, ikimiz için ayrı kollardan başvuru yapmak ama eş olduğumuz için birbirimizin statüsünden faydalanmak gibi.
    Bakalım nasıl olacak.

• @chemistontheroad ben başka firma ile çalıştım. Onaylanan ve incelenen diplomanın incelenmiş dölümanını adrese gönderdiler. Avukat adresime gelen orjinalin taratılmasını istedi.

• @niwss
    Bana ertesi gün geldi

• @TOK bana da geldi hocam haftasonu girdi araya diye oyle olmuş sanırım.

• Merak ettim de randevular bir sonraki ayın bülteni ilan edildikten hemen sonra mı geliyor? Yoksa randevu mailiyle bülten açıklama tarihi arasında bir ilişki yok mu?

Ocak bulteni 11 aralikta aciklanmisti, 12 aralikta ocak randevulari icin mail gelmisti gruptaki arkadaslara. Ama bu ay 3 ocakta Subat randevulari dagitildi mesela normalden daha erken bir tarihti.

Bir sonraki randevu maili için en iyi ihtimal şubat ilk haftası diyebilir miyiz?

• Ve son olarak Şubatta verilen 3 randevunun da Salı günü olması da mı tesadüf😊

• @u2rem sanırım konsolsosluğun her işlem için belli günleri var. Ben kızıma pasaport almak için randevu alırken sadece çarşamba ve perşembe günleri ve öğlen saatine randevu veriyordu. Ve hep pasaport alacak, yenileyecek veya kayıp başvurusu için gelmişti kişiler. Green Card için de belki salı gününü ayırmışlardır.

• @duzmuhendis, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@u2rem sanırım konsolsosluğun her işlem için belli günleri var. Ben kızıma pasaport almak için randevu alırken sadece çarşamba ve perşembe günleri ve öğlen saatine randevu veriyordu. Ve hep pasaport alacak, yenileyecek veya kayıp başvurusu için gelmişti kişiler. Green Card için de belki salı gününü ayırmışlardır.

Eb ler icin ayri gun bile olabilir haklisiniz

• @u2rem Maalesef yok!

• Bu arada vize randevusu alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.

• @TOK vukuatlı nüfus kaydını İngilizce çevirmeye gerek var mı? Tim belgeleri İngilizce çevirdim yazmışsınız

• @adedammy009 hocam size randevu geldi mi?

• Evrakları yollarken cover sheet deki belgeler ama civil documents enclosed olarak işaretleyeceğim. Aynı sheet te birth certificat da, var onu da işaretleyeceğim ama civil documents zaten hepsi değil mi..

• Ben de DQ olabilmek için evrakları göndermeye hazırlanırken askerlik terhis belgesinde doğum tarihinin ve yerinin yanlış olduğunu farkettim. Bunu düzelttirmem gerekir diye düşünüyorum, dikkatli bir memur diğer belgelerdeki farkı görüp evrak yenileme isteyebilir.

• @meke hangi evrakları koyacağız? Cover sheet te işaretleyeceğim ama nüfus kaydı zaten civil documents değil mi

• @begumm Merhaba, NVC'den gelen bilgi mesajında yazıyor;
    Photocopies of Supporting Documents:
    Valid, unexpired passport
    Birth Certificate with translation
    Adoption Documentation
    Marriage Certificate with translation
    Marriage Termination with translation
    Court Records with translation
    Military Records with translation
    Police Certificate(s) with translation

• @meke teşekkürler cover sheet var e-posta ile yolladıkları onda da yazıyor da x işareti ile enclosed veya unapplicable yazıyoruz ya kapak kağıdına, orada ayrıca civil documents da da, işaret yeri var o kafamı karıştırdı siz posta ile mi yollayscaksınız?

• evet bir de petitioner's civil documents var oradakiler de bu belgeler mi demek? vukuatlı nüfus kayıt e-devlet'ten alacağız onu tercüme ettirmek gerekli mi acaba? Bunu yapan biri varsa lütfenn yardımcı olsun X ile enclosed veya unapplicable yazılıyor ya o kısım kafamı karıştırdı. Umarım biri yazar postalayan birileri var bu forumda.

Benzer Başlıklar

• eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    146k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k