Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.8k 276
  • ⭐⭐⭐⭐

    @duzmuhendis I-485 işlemlerine başlayabilmek için bültenin "all current - C" yani tüm tarihler için başvuruya açık olması lazım. Ancak böyle bir durumda I-140 ile birlikte I-485, tercih etmeniz durumunda geçici çalışma belgesi ve seyahat izni için (Concurrent Filing şeklinde) başvurabilirsiniz. Mevcut bültende EB-2 kategorisinde B tablosu kullanılıyor. Bu tablodaki tarih "15FEB23" 'i gösteriyor. Yani bu kategori için I-140 formu gönderme tarihi 15FEB23 ve öncesinde olanlar I-485 AOS başvurusu yapabilir. ( her ayın bülteninde AOS filing için A mı yoksa B tablosu mu kullanılacak belirtiliyor.)

    Turist vizesi ile ABD'ye giriş yaptıktan sonra yazılı olmasa da 60-90 gün arası ( iyi niyet ) süresi var. Yani buradaki amaç ben turistik amaçla gelmiştim ama bir süre sonra bu fikrim değişti. Bu "bir süre" den kasıt yazılı olmasa da 60-90 gün arası diyebiliriz. Bazı kategorilerde bu tarihi beklemeden de başvuranlar ve olumlu sonuçlananlar elbet olmuştur. Bültende current olmadan giriş yaparsanız kalış sürenizi koruyamayabilirsiniz. Bunun için farklı bir statüye ( F1 veya E2 yatırımcı ) geçiş yapmanız gerekebilir. Ya da I-140 burada doldurup bülten ilerlediği zaman ABD'ye giriş yapabilirsiniz. I-485 formunu doldurmaya uygun hale geldikten sonra yani bültende current olduğunuz zaman artık kalış süreleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız.


  • @Webster-Rinki bir avukata free evaluation yaptırın. İş tecrübesi de önemli bu kategoride. O nedenle olabilir. 16 sene az değil


  • @u2rem Henüz değil. Polisim 18 Kas 2022.


  • @tufank teşekkürler detaylı açıklamanız için. Biz de paralelde E2 başvurusu yapacağız, Amerika'da bekleme süremizde kaçak duruma düşmemek için. Sizin yazınızdan anladığım EB2-NIW için de turist vizesiyle gittikten minimum 60 gün sonra başvurun diyorsunuz değil mi riski daha az gibi. 2023 şubatı alıyorsa bekleme süresi yine 1 yıl gibi EB2 için Amerika'da da o zaman.
    Teşekkürler.


  • @TOK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @Webster-Rinki bir avukata free evaluation yaptırın. İş tecrübesi de önemli bu kategoride. O nedenle olabilir. 16 sene az değil

    Yaptirdim hocam
    Ilk aayfadaki onerilen iki en iyi avukat firmasina da gonderdim
    Ikisi de yuzde 99 aliri dedi. Lakin surec uzun ve kafa karistirici bilemedim.


  • @Webster-Rinki
    Hocam süreç uzun fakat gitmek aklınızda varsa ne kadar erken o kadar iyi.


  • @adedammy009, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem Henüz değil. Polisim 18 Kas 2022.

    Umarim size de gelir artik


  • @joewalker Hocam, birlikte giriş yapmanız gerekiyor.


  • Randevu alan arkadaşlar ilk sayfadaki excellde Randevu tarihlerini girerlerse bundan sonraki arkadaşlar için güvenilir bir veri sağlamış olurlar. Sadece 13 ve 20 şubat randevusu var gibi görünüyor ama sanki 5-6 kişiye randevu maili gelmişti.


  • @duzmuhendis Turist vizesiyle gelip başvurunuzun kabul edilebilmesi için geçmesi gereken süre 60 gün değil 90 gün. Ayrıca B1/B2 ike gelip sadece EB2-NIW başvurusu yapmanız çok riskli, çünkü bu başvuru size I-485 hakkı vermiyor, PD current değil, ilk girişinizden 180 gün sonra statünüz düşer. İkinci ihtimal ise EB1A ve I-485 başvurusunu aynı anda yapmak, paralelinde EB2-NIW. Bu sizi yasal olarak ABD’de tutar ancak EB2-NIW current hale gelinceye kadar EB1A’dan olumsuz bir cevap gelmemesini ummanız lazım. Olumsuz cevap gelirse statünüz 15 gün içinde düşecektir. Eğer EB1A’nom cevabı gelinceye kadar EB2NIW olumlu gelir ve current olursa o zaman I-485’in dayanak maddesini değiştirme şansınız var çünkü aynı anda 2 tane I-485 başvurusu yapılamıyor. Fakat bu dilekçeyi bir avukatın yazması lazım. Bazılarınınki reddedilmiş.


  • @tufank Abukatımın bana verdiği bilgiye göre 2023 Ocak itibariyle yazılı hale geldi. B1/B2’den göçmen niyetli bir vizeye geçmek için 90 günden önce yapılan başvurular doğrudan reddediliyor, 700 dolarınız çöpe gider. EB2-NIW için de geçerli bu.


  • Selamlar, unganlardan yakın zamanda randevu alan arkadaşlara onay maili kaç gün içerisinde geldi?


  • @eb1aconcurrent teşekkürler. Bizim planımız amerikaya turist vizesiyle gelip eşim üzerinden E2 vizesi almak ve paralelede de benim üzerimden EB2-NIW başvurmak. E2 için 90 gün beklememiz gerekiyor onu biliyorum ama EB2-NIW için de beklemek gerektiğini bilmiyordum. Biz EB2'ye Amerika'ya gider gitmez başvururuz diyorduk ama öyle olmaması gerekiyor anladığım kadarıyla. EB2 için de 90 gün geçmesi gerekiyor girişimizden.


  • @nano İlk sayfadaki Google docs. belgesine PD ve DQ tarihlerinizi girer misiniz? O belge hepimiz için oldukça yararlı oluyor. Teşekkürler


  • @GÖK Ekledim. Teşekkürler.


  • @duzmuhendis Hocam E2 dediğiniz yatırımcı vizesi mi? E2'nin greencard a dönüştürülmesinin çok zor olduğunu biliyorum. H1-B , O-1 ve L-1 greencard a uygun vizeler. Bence avukatınızla bu konuyu netleştirmeden işlemlere başlamayın. Turist vizesi ile gidip 6 ay içinde hem E2 hem de EB-2 yetiştirebilir misiniz bilemedim...


  • @GÖK teşekkürler.


  • Merhaba,
    Degree evaluation için WES ile çalışan var mıdır? Burada kargo ile gelen dokümanı taratıp mı kullandınız?


  • @GÖK merhaba. E2 yatırımcı vizesi. Başvuruyu verdikten sonra başvuru sonuçlanana kadar Out of status olmuyormuşuz. Ama tabii red gelirse toparlanıp dönmek gerekir. Ama Amerika içerisinde red oranı da düşükmüş. Eşim zaten orada ciddi anlamda bir şirket kuracağı için olur diye düşünüyoruz.
    E2 vizesiyle orda bulunurken de benim üzerimden EB2-NIW başvuracağız. Onun da süreci Amerika içerisinde 18 ay flnmış ama zaten E2 ile orada olduğumuz için beklemekte sıkıntı olmayacağını söyledi avukatımız. Diğer vize türleri bize uymuyor ya da daha yüksek tutarlı yatırım yapmak gerekiyor. O yüzden bu yolu tercih ettik. Avukatımız bu şekilde önerdi.
    Bizimki E2'yi Green Carda dönüştürmek gibi değil tam, ikimiz için ayrı kollardan başvuru yapmak ama eş olduğumuz için birbirimizin statüsünden faydalanmak gibi.
    Bakalım nasıl olacak.


  • @chemistontheroad ben başka firma ile çalıştım. Onaylanan ve incelenen diplomanın incelenmiş dölümanını adrese gönderdiler. Avukat adresime gelen orjinalin taratılmasını istedi.


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    941 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum