Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Yolculuk
249 93 33.4k 94
  • ⭐⭐⭐⭐

@Ozzyy konteyner işi hem uzun hem de daha maliyetli olabilir. Serdar Beyin numarasını size özelden gönderiyorum. Kısa sürede sigortalı ve sağlam olarak gelmesini istiyorsanız en iyi çözüm Nil Görkem Ticaret ile göndermeniz olacaktır. 10 dan fazla arkadaşım çalıştı hepsi de ayrı ayrı memnun kaldı. Siz de konuşursunuz aklınıza hangisi yatarsa onunla gönderirsiniz.

• ⭐⭐

@Ozzyy merhaba ben 185kg eşyayı 1450$'a gönderdim. Biraz abartmışım, Serdar Bey ile iletişime geçin, florida'da 4 tanıdığımız daha kullandı, hepimiz memnun kaldık. Eğer bir gecikme olacaksa size önceden bilgi veriyorlar.

• @denizci10 Toplam maliyet ne oldu

• ⭐⭐⭐⭐

@oprmngr kilodan kilo değişiyor. Bence kendisine sorun.

• Serdar Bey sadece ev gereçleri ve bunun gibi şeyleri mi taşıyor yoksa mobilya olarak nitelendirdiğimiz eşyaları da taşıma hizmetini veriyor mu?
    Daha önce mobilya taşıtan duyup gören oldu mu acaba?

• ⭐⭐

@CVera Bana yatak gönderen bile var diye söylemişti. Kendisiyle iletişime geçersiniz daha net yanıtlar alabilirsiniz.

• @EasternStar rica etsem iletişim bilgisi paylaşabilir misiniz, söylediğiniz gibi birebirde görüşme daha net sonuçlar verecektir. Daha önce iletişim bilgisi paylaşıldı ise kusura bakmayın, forumu arattım ama bulamadım.

• Evet iletişim bilgisini paylaşırsanız ihtiyaç duyan herkes faydalanır. Firmada tanınmış olur.

• ⭐⭐

@CVera Serdar Bey'in numarası :+90 534 923 76 23. Şirketin ismi Nil Görkem Ticaret. Daha önce bahsettiğimiz gibi biz eşyalarımızı kendilerinin Konya'da bulunan deposuna gönderdik. Orada eşyalarımız yeniden paketlendi ve istediğimiz tarihte ABD'ye gönderildi. Yaklaşık 2 ay kadar eşyalarımız orada kaldı. Ankara'dan Konya'ya aktarma esnasında kırılan 3-5 bardak haricinde her şey sağlam geldi.

• Merhabalar, @EasternStar @denizci10
    Benimde Istanbuldan Houston TX a 14-15m3 (full dolu) (kac kg bilmiyorum) ev esyasi gonderme planim var. Esyalar mobilya,beyaz esya,vs degil, Mutfak esyalari,elbise,ayakkabi,elektronik ve esimin ceyizleri, televizyonlar, yuzlerce kucuk ev esyasi. Benim esyalarimin boyutlari genelde kucuk, ailecek 4-5 defa ucakla donuste valizle biraz azalir mi diye dusunuyorum. turkiyeden seyehat donuslerinde bu bana uygun gibi gelir lakin cok zaman da alabilir. Benim kaygim, esyalarimin hemen hemen tamami yeni, yani sifir. Hepsini orjinal ambalajindan cikardim, gumrukte sorun yasamayayim diye, gerekirse kirletirim, sorun degil. Acelem hic yok. Esyalar turkiyede birakilmayacak kadar degerli,

Son zamanlarda E2 yatirimci vizesi adinda turkiyeden amerikaya konteyner malzeme gonderip vize almaya calisanlar ile dolu, amerikaya konteyner ile urun gonderen birinin konteynerine ev esyalarimi koyabilirmiyim diye de bir fikrim var.

Esyalarimi istanbuldan Houston TX a en uygun ve guvenli kiminle gonderebilirim?

Ben serdan bey (Nil Gorkem Ticaret) ile gorustum, kendisine konyaya esyalarimi benim teslim edecegim, esyalar 1-2 ay depoda kalacak dedim. Depo ucreti almayacagiz dedi. su an ici $4500 fiyat verdi. 15 m3 icin. lakin bu fiyat her ay guncelleniyormus.

Benim sormak istedigim, Ozellikle serdan beyin firmasi ile calisan arkadaslar icin, benim tirim var, twic kartim var, serbest bolgeye girip cikarim, kucuk kamyonette kiralayabilirim. esyalarinizi amerika ayaginda teslim alirken nasil yaptiniz? gumruk isleri icin ne odediniz? esyalarinizi kendinizmi teslim aldiniz? alabiliyormuyuz? amerika ayagi esyalarinizi teslim alma hakkinda bilgisi olan varmi?

• @hasanmakinaci ben ve 5-6 arkadaşım Nil Görkem ile gönderdik. Biz gümrük konusunda bir şey yapmadık hepsini Serdar Bey halletti sağolsun. Ben Pazartesi günü kendisine gönderebilirsin dedim Cuma öğleden sonra evimin kapısında kutular duruyordu. Bundan dolayı bir fikrim yok gümrük işleri nasıl oluyor diye.

• @hasanmakinaci Benim de Orçun Bey'in dediği şekilde oldu. 4 gün sonra eşyalar ups ile kapıma kadar geldi. Hatta kargo görevlisi bile Türkiye'den buraya bu kadar eşya için 10.000$ ödemişsinizdir demişti. 1 ay sonra da Türkiye'deyken ayarladığımız gıda malzemelerimiz geldi. Üzerinde FDA onay kağıtları ve içerik bilgileri vardı. Tamamını Serdar Bey'in şirketi halletti.

• @EasternStar, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

@hasanmakinaci Benim de Orçun Bey'in dediği şekilde oldu. 4 gün sonra eşyalar ups ile kapıma kadar geldi. Hatta kargo görevlisi bile Türkiye'den buraya bu kadar eşya için 10.000$ ödemişsinizdir demişti. 1 ay sonra da Türkiye'deyken ayarladığımız gıda malzemelerimiz geldi. Üzerinde FDA onay kağıtları ve içerik bilgileri vardı. Tamamını Serdar Bey'in şirketi halletti.

benim esyalarim 15 m3, $4500 konya teslim fiyat verdi. lakin amerika gumruk ve amerika nakliye kismi icin $6500 dedi. siz halledersiniz dedi. toplam $10.000 e geliyor.
    ben arastirmaya devam edecegim, esyalarim yeni oldugu icin gumruge takilma endisem var. ve gumrukten kendim teslim alma konusunu arastiriyorum.

• @hasanmakinaci Sanırım ticari ürün olarak gönderileceği için öyle bir şey demiştir, tecrübe etmediğim için size yardımcı olamayacağım.

• @EasternStar bu şekilde gönderilerde ne tür gidalar serbest/yasak bir kaç ornek verirseniz sevinirim 😊

• ⭐⭐

@jtcarlos Onu Serdar Bey ile görüşürseniz daha net yanıt alırsınız. Biz küçük paketlerde tarhana, erişte gibi kuru gıdalar koymuştuk.

• @hasanmakinaci Benim de Houston'a taşınma planım var Mart ayında.
    Serdar Bey ile görüştüm, full cnt istediğimi belirttim. Ortalama olarak Bursa-Konya-Gemi-Houston 8.000 usd fiyat verdi.
    Ben genel olarak mobilya götüreceğim, kalan yere ise genel ev eşyaları.
    Hiç mobilya götürmeyip oradan almayı hesapladığımda, ne ucuz ne pahalı orta halli bir ev mobilyası cnt fiyatından her türlü daha fazlaya geliyor.

• @CVera, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

@hasanmakinaci Benim de Houston'a taşınma planım var Mart ayında.
    Serdar Bey ile görüştüm, full cnt istediğimi belirttim. Ortalama olarak Bursa-Konya-Gemi-Houston 8.000 usd fiyat verdi.
    Ben genel olarak mobilya götüreceğim, kalan yere ise genel ev eşyaları.
    Hiç mobilya götürmeyip oradan almayı hesapladığımda, ne ucuz ne pahalı orta halli bir ev mobilyası cnt fiyatından her türlü daha fazlaya geliyor.

konteynerler 2 cesit oluyor 20 foot ve 40 foot, hangisi oldugundan emin olun, Bana 15 m3 icin $4500 fiyat verdi konya teslim, ben hic mobilya gondermiyorum. ayrica $6500 amerika tarafi masraftan bahsetti, gumruksuz ev esyasi ithalati yapilinca, urunlerin en az 1 yil once alindigini beyani araniyor, aksi halde gumruk talep edebiliyorlar. Amerika ayaginda, konteyner navlun bedeli gibi $1-2bin bir odeme cikar diye dusunuyorum, gumrukcuye yapilacak odeme ve tasimayi da hesaba katmaniz lazim diye dusunuyorum.
    size bahsettikleri $8000 konteynir sadece amerikaya kadar oldugunu dusunuyorum, amerikadaki kisminda gumruge odenecek bedelleride sorun bence, tasimayi kendiniz yapabiliyormusunuz? en buyuk uhaul kamyoneti kiralayip kendi mobilyalarinizi tasilabiliyormusunuz bunlarin hesabini yapin bence.

sizin sadece mobilya ise, konyaya goturme, harciyacaginiz zaman vs $1-2bin nakliye bulur, 8 bin houston a gitmesi, $2bin konteyner a navlun, $1bin usa gumrukcu gitti desek, bu rakamlari tahmini soyluyorum $13bin yapti, o da kendiniz tasiyacaksaniz, baskasina tasitacaksaniz rahat $20bin i bulur.

https://www.roomstogo.com/stores/texas/houston-memorial-mall-showroom-2306
    bu siteden fiyatlara bakarak asagi yukari mobilya fiyatlarini ne kadar harcanabilecegini ongorebilirsiniz.

• ⭐⭐

@CVera Eğer kendi ev mobilyanızı göndermeyi planlıyorsanız hesabınız biraz yüksek görünüyor. Elbette zevkinize ve kalitenize göre mobilyayı çok daha fazlasına halledebilirsiniz; ama ben orta halli komple ev eşyasına o kadar para vermedim. Halı, kilim gibi şeyleri göndermek mantıklı; ama benim burada 1.100$ verdiğim koltuk takımının muadili Türkiye'de 40.000 TL idi. Sadece biraz fazla mağaza gezmek gerekiyor.

• @crazycells olur da gidersek..büyük ekran televizyonumuzu ne uağacagız geri dönecek olsak burda enflasyon ucuyor bi daha alınmaz vallahi..

Benzer Başlıklar

• ABD'ye giriş yaparken pasaporta vurulan damga problemi

Yolculuk greencard pasaport
    3
    1
    1 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    S
    Teşekkür ederim.
  • ABD'ye TR'den Valiz içi Eşya Taşınması

Yolculuk
    20
    0 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    A
    Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
  • ABD'ye İlk Giriş

Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
  • Pasaport veya Seyahat Belgesi olmadan ABD'den cikmak

Yolculuk
    13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    Tayfun YildirimT
    Aylar önce Green Card aldım ve Türkiye'ye gitmek istiyorum Kısmet olursa bir iki ay sonra geri döneceğim Bu esnada almam gereken bir belge var mı yapılması gereken işlem var mı bilgisi olan varsa Paylaşırsan sevinirim Mümkünse güncel olsun bilgiler teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k