ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
Numaranızı telemarketing firmalarının yasaklı listesine almak için hükümetin oluşturduğu sisteme kaydedebilirsiniz. Fakat bazı bağış, politik gruplar, vs telefonları almaya devam edebilirsiniz.
Ne kadar etkilidir bilmiyorum ama denemekte fayda var. Ben geldiğim ilk ayında kaydetmiştim numaramı fakat yinede bazı bağış vs ile ilgili telefon alıyorum.
-
@saulgoodman ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@the-black-eagle ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
Kullanılmamış numara olayı nasıl oluyor. Yalep edilebiliyor mu. Yoksa zaten yeni no yok elimde boşta ne varsa veriyolar mı :)
İlginç şikayetler... Kullanılmamış numara almanın bir yolu var mı ben de merak ettim.
Açıkcası tamamen yeni bir numara alsanız bile, çok kısa sürede maalesef telemarketing firmaların eline geçeceğini düşünüyorum sayın @saulgoodman
Bir ara bu konuda biraz araştırma yapmıştım, çok büyük bir piyasa oluşmuş bu numaraların toplu halde firmalara satılması konusunda. Kredi kartı firmalarından tutun, %25’lik indirim kuponlarını kullandığınızda verdiğiniz numaraya kadar bir çok alanda bu numaralar toplanarak satılmakta. -
Ben telefon degil de apple ya da google storelar hakkinda bir seye takildim. Ornegin app storeda ulkeyi ABD olarak guncelledikten sonra TR’de kullanilan bazi uygulamalar ulasilamaz hale geliyor. Bu benim icin uzucu bir durum oldu keza cok sevdigim ve hayatimi kolaylastiran bir kac uygulama ulasilamaz hale geldi.
Aramizda bunu yasayan varsa cozebilen arkadaslar var midir ? Varsa cozum ya da alternatif onerileri nelerdir ?
-
@filth_grinder, @knnrn arkadaşımızın bana sölediğine göre türkiyedeki uygulamaları görüyormuş. Dualsim telefonlar için sormuştum. Ancak kendisi android kullanıcısı mı bilmiyorum. Sen apple kullanıcısı olup bu sorunu yaşıyorsan o android kullanıyo olsa gerek.
-
@the-black-eagle Evet bizim telefonlar android. İhtiyacım olan her uygulamayı yükledim ama belki de burada kullanılmayan vardır.
-
@freeworld ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
Numaranızı telemarketing firmalarının yasaklı listesine almak için hükümetin oluşturduğu sisteme kaydedebilirsiniz. Fakat bazı bağış, politik gruplar, vs telefonları almaya devam edebilirsiniz.
Ne kadar etkilidir bilmiyorum ama denemekte fayda var. Ben geldiğim ilk ayında kaydetmiştim numaramı fakat yinede bazı bağış vs ile ilgili telefon alıyorum.
Kesinlikle faydasi oluyor, herkese numarasini once buraya kaydetmesini tavsiye ederim. Daha once bu konuya aktarmistim ama ilk sayfalarda kalmistir:
https://yesilkartforum.com/forum/post/8717Ilk numarayi alinca pek cok sahte arama aliyorsunuz ama ilk yillardan sonra nerdeyse 0'a iniyor. Onemli olan bilmediginiz numaralardan gelen telefonlari acmamak, bu sekilde yapilan aramayi acinca telefonunun aktif oldugunu bildiklerinden daha cok araniyorsunuz.
-
@filth_grinder oglumun iPad’indeki bazi oyunlar dediginiz gibi Amerika App store’a baglaninca gorunmez oldu. App store’u TR yapip ilgili uygulamayai inidirip tekrar buradaki Appstore’a donerek hallettik.
-
@the-black-eagle ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@filth_grinder, @knnrn arkadaşımızın bana sölediğine göre türkiyedeki uygulamaları görüyormuş. Dualsim telefonlar için sormuştum. Ancak kendisi android kullanıcısı mı bilmiyorum. Sen apple kullanıcısı olup bu sorunu yaşıyorsan o android kullanıyo olsa gerek.
@knnrn ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@the-black-eagle Evet bizim telefonlar android. İhtiyacım olan her uygulamayı yükledim ama belki de burada kullanılmayan vardır.
@sadriabi ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
@filth_grinder oglumun iPad’indeki bazi oyunlar dediginiz gibi Amerika App store’a baglaninca gorunmez oldu. App store’u TR yapip ilgili uygulamayai inidirip tekrar buradaki Appstore’a donerek hallettik.
Anlasilan problem daha ziyade App Store uygulamalari icin mevcut. Akla gelen ilk cozum sayin @sadriabi nin de dedigi gibi Store region'i Turkiye olarak degistirmek. Ancak bu durumda da ABD store'unda aktif ancak TR'de kapali olan uygulamalardan mahrum kaliyorsunuz (misal ABD bankalarinin mobil uygulamalari vs.)
Android icin arastirmalara devam. Sorunu cozecekse biz de Galaxy tayfasina mudahil oluruz belki de kismet...
-
@sadriabi ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:
Bu arada dediginiz yontem odemeli uygulamalar icin calismiyor maalesef. Yani odeme yapmak istediginizde TR storuna gecin diyor tekrar :/ Bir de uygulamalari guncellemiyor dediginiz yontemde. Yani uygulama ilk yuklediginiz haliyle kaliyor. Gerci sizin ufaklik icin simdilik pek farketmiyordur ve gayet keyfi yerindedir zannimca :)
-
@knnrn görülmeyen ya da kullanılamayan muhakkak vardır. Örneğin yandex navi. Google buraya gerekli desteği geç verdi sonuçta yandex yürüdü gitti. Ama o da sadece rusya ukrayna ve türkiyede var mesela. Önemli olan banka uygulamalarıydı benim için. Sizden o teyidi almak önemliydi benim için mesela.
-
@sadriabi apple ın artısı da bu. Market değiştirme. Bu okay maalesef androidde yok. Kurulumda seçtiğin ülkeye göre marketi veriyor.
-
@filth_grinder böle olduğunu bilmiyodum. O zaman pek bi esprisi yokmuş. Hayırlısı bakalım. Olmadı eski bir telefonu bu sorunlar için yanımızda tutacağız. Esas sorun biz gelince hemen telefon almıcaz. Dolayısıyla elimdeki teli kullanacam. Note4. Banka hesabı açınca nasıl yüklicem düşünüyorum. Abd marketi için sıfırlasam teli bu sefer tüm uygulamaları yeniden kurmam gerekecek. Bakalım napıcaz.
-
@the-black-eagle Ben telefonu sıfırladığımı hatırlamıyorum. Sadece Google Play ayarlarından yapmıştım.
-
@knnrn hocam o zaman ben mağaza değiştirmeyi bilmiyorum androidde ya da samsungda. Anlatırsan süper olur :)
-
@knnrn hocam o zaman ben mağaza değiştirmeyi bilmiyorum androidde ya da samsungda. Anlatırsan süper olur :)
Google kendisi anlatmış: https://support.google.com/googleplay/answer/7431675?hl=tr
Yılda bir kere değiştirmeye izin veriyormuş.
-
@knnrn eyvallah. Kontrol edeyim. 1 yıl ise doknmayalım şimdi :)
-
Biz de şu anda bu seçenek gözükmüyor. Ama onun nedenini de anlatmış. Gidince bu seçenek çıkacak diyor. Teşekkürler bilgilendirme için @knnrn
-
ABD'de mobil operatörler arasında numara taşıma mümkün mü?
-
@saulgoodman önceki yazılarda okuduğuma göre mümkün. Yalnız bizdeki gibi bir operatöre taahhüt vermediysen ya da telefon alıp fatura ile ödemiyorsan.
-
@the-black-eagle Evet, numara taşımak mümkün ve çok kolay. Internet üzerinden yapıyorsunuz. Sözleşme, cihaz vs varsa bunların kalan bedeli son faturaya ekleniyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum