Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Detroit2222 Dosyasini tasiyanlar genellikle subat ve mart aylarindan sonra artti ve yanlis hatirlamiyorsam yilbasina kadar herkes 3.tip mail almisti. Yani konsolosluklar oturumsuz dosya kabul etmeye basladiginda KCC DS260 submit etmis her talihlinin dosyasini islemisti.


  • Merhabalar herkese tekrar. İki soruyla geliyorum bu sefer ben.
    1- konsolosluğa vereceğimiz biyometrik fotoğrafı konsolosluk sitesinde belirtilen fotoğrafçılar dışında başka bir yerde istenilene uygun olarak çektirsek olur mu ?
    2- yıllar önce ben reşit değilken isim değişikliği yapıldı benim adıma ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinde bu çıkıyor, mahkeme kararını isteyebilirler mi, isterlerse yeminli tercümana tercüme ettirmem yeterli mi noterde apostil gerekir mi ?


  • @Ömer-4 lutfen surecinizi imzaniza tasiyin


  • @sonokege lutfen surecinizi imzaniza tasiyin


  • Merhaba, 3 ocak tarihine greencard mülakat tarihi verildi fakat o tarihte maalesef mülakata giremeyeceğim, ais sisteminden de henüz randevu kaydı yapmadım. Mülakatı ertelemek için ne yapabilirim, forumda gitmeyin ve 24 saat sonra yeni randevu talep edebilirsiniz yazıyor, fakat randevu kaydı yaptırmam gerekiyor mu yoksa ona da kayıt olmamalı mıyım. Teşekkürler


  • @Ömer-Akalın öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın ardından bu konu hakkında detaylı bilgi @gucarslan bey yardımcı olucaktır

  • ⭐⭐⭐

    @Ömer-Akalın mülakatınızı erteleyemezsiniz ama mülakata girmezseniz daha sonra yeni mülakat talep edebilirsiniz. Ama talep edeceğiniz bu mülakata olumlu dönülecek diye bir kural yok isterlerse yapıcak bir şeyimiz yok şansınızı kaçırdınızda diyebilirler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barbie iki sorunuzun da daha önce defalarca cevaplandı aslında ama; yine de cevaplayayım;

    1- içinde siz olduğunuz sürece istediğiniz yerde çektirebilirsiniz.
    2- böyle bir durum varsa mahkjeme kayıtlarını yenimli tercüme ettirip götürün, apostile gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ömer-Akalın öncelikle öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    öncelikle AIS kaydı yapmalısınız, mülakata girmeyecekseniz bile.
    sonrasında, mülakat saatinizden tam olarak 24 saat geçtikten sonra yine AIS üzerinden hesabınıza girip "mülakatımı kaçırdım" sekmesinden yeni mülakat tarihi talep edeceksiniz.
    bu elbette konsolosluk takdiri. geçen senelerde bu taleplere olumlu dönüş yapmadılar bilginiz olsun.
    eğer mülakata katılma ihtimaliniz varsa kesinlikle katılmaya çalışın.


  • @Lifepark-0 bende maillerime cevap alamıyorum ama maillerime devam edeceğim.


  • 10 Ocak mülakatı olanlar mail aldımı Ankara'dan. Bana az önce istenen belgeler ile alakalı mail geldi.


  • @Movistar74 evet bana da az önce randevu hatırlatma e-maili geldi ve içeriğinde götürelecek evrakların detayı. Bilgi için teşekkürler


  • Herkese merhabalar, biliyordum ama tamamen unuttuğum için soruyorum ;
    21 şubatta mülakat var hastane randevusunu ne zaman alabiliriz yani ne zaman açılır sistem bize ?


  • @erenist 1 ay oncesinde aciliyor yani 21 Ocak'tan sonrarandevu olusturabilirsiniz.Simdiden yeni hayatinizda her sey gonlunuzce olsun


  • @erenist merhaba. 21 Ocak'tan itibaren sağlık muayene randevusu alabilme hakkınız açılır. 19 Şubat'a kadar cumartesi ve pazarlar hariç randevu alabilirsiniz. Örneğin 19 Şubat'a randevu alırsanız ve sağlık testlerinde bir olumsuzluk yoksa (hiçbir şekilde tüberkülozunuz yoksa, covid-19 aşı probleminiz yoksa, kötü bir bağımlılığınız yoksa, vs.) ve konsolosluk mülakatlarında bir olumsuzluk (AP süreci) olmadıktan sonra ABD'ye ilk giriş vizenizin son geçerlilik tarihi bu sağlık muayenizden 6 ay sonra (19.Ağustos.2024) olacaktır. Sağlık muayene tarihini alırken örneğin 22.Ocak tarihine sağlık muayenenizi alırsanız herşey olumlu giderse vizenizin son geçerlilik tarihi 22.Temmuz.2024 olacaktır. Sonuçta sağlık muayene tarihini alırken ABD'ye ilk giriş tarihinizi de dikkate alın ama vizenizin son geçerlilik tarihine kadar da ABD'ye ilk giriş yolculuğunuzu erteleme riskine girmeyin derim, bu da benim şahsi görüşüm.


  • @erenist 21.02.24 tarihindeki mülakatınız için;

    en erken 22.01.24 tarihinde sağlık kontrolüne gidebilirsiniz, bu tarihe de randevular Unganlar sisteminde 22.12.23 itibariyle açıldı.

    en geç 19.02.24 tarihinde sağlık kontrolüne gidebilirsiniz, bu tarihe de randevular Unganlar sisteminde 19.01.24 tarihinde açılacak.


  • 5000-6000 arasi numaralara Aralık ayı içerisinde gelmesi lazım. Ama excel tabloya baktığımda talihlilerin beklediğini görüyorum. ANKARA yoğun anlamına geliyor. Iran'da usa konsolosluk olmadiği için kazanan talihliler ankaradan alıyor gorüşmeyi tabiki bizide etkiliyor. Aralik aktif olmasi beklenen dosyalar henüz olmadi. Beklemeye devam


  • @Beykentli Bir yanlışınız var. Unganlar cumartesi günü de çalışıyor ve randevu veriliyor.


  • @ikizbabasi, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @erenist 1 ay oncesinde aciliyor yani 21 Ocak'tan sonrarandevu olusturabilirsiniz.Simdiden yeni hayatinizda her sey gonlunuzce olsun

    @Beykentli, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @erenist merhaba. 21 Ocak'tan itibaren sağlık muayene randevusu alabilme hakkınız açılır. 19 Şubat'a kadar cumartesi ve pazarlar hariç randevu alabilirsiniz. Örneğin 19 Şubat'a randevu alırsanız ve sağlık testlerinde bir olumsuzluk yoksa (hiçbir şekilde tüberkülozunuz yoksa, covid-19 aşı probleminiz yoksa, kötü bir bağımlılığınız yoksa, vs.) ve konsolosluk mülakatlarında bir olumsuzluk (AP süreci) olmadıktan sonra ABD'ye ilk giriş vizenizin son geçerlilik tarihi bu sağlık muayenizden 6 ay sonra (19.Ağustos.2024) olacaktır. Sağlık muayene tarihini alırken örneğin 22.Ocak tarihine sağlık muayenenizi alırsanız herşey olumlu giderse vizenizin son geçerlilik tarihi 22.Temmuz.2024 olacaktır. Sonuçta sağlık muayene tarihini alırken ABD'ye ilk giriş tarihinizi de dikkate alın ama vizenizin son geçerlilik tarihine kadar da ABD'ye ilk giriş yolculuğunuzu erteleme riskine girmeyin derim, bu da benim şahsi görüşüm.

    @ATS16, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @erenist 21.02.24 tarihindeki mülakatınız için;

    en erken 22.01.24 tarihinde sağlık kontrolüne gidebilirsiniz, bu tarihe de randevular Unganlar sisteminde 22.12.23 itibariyle açıldı.

    en geç 19.02.24 tarihinde sağlık kontrolüne gidebilirsiniz, bu tarihe de randevular Unganlar sisteminde 19.01.24 tarihinde açılacak.

    Şimdi arkadaşlar şuan randevu alma imkanım var mı yani tam anlayamadım en son yazan arkadaş farklı yazmış sanki. Ne zamana randevu alacaksam onun 30 gün öncesinden alabilirim anladığım kadarıyla. Mesela 19 şubat yada 16 şubata almayı düşünüyorum 16-19 ocak tarihlerinde alabilirim di mi ?


  • @Ömer-Akalın naçizane tavsiyem elde olmayan sebep değilse verilen tarihte gitmeye çalışın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum