......En buyuk torunum kiz, bir kac ay evvel 21 inci yas gununu kutladik,evleri yakindi adeta cocuk elimizde buyudu,onun icinde turkcesi sahane sayilir,tabi yazmasi o kadar iyi olamaz,diger iki torun erkek, 15 ve 16 yaslarindalar buyugu yakinda ogrenci araba kullanma ehliyeti almak uzere......
.....Benim ve hatunun bir iki yas gununu disarda kutladik, cocuklarim organize etmisler,torunlarin yas gunleride kimi zaman evde arka bahcede kimi zaman disarlarda bir yerde yapildi,...En buyuk cocugum kiz, 55 yaslarina girmek uzere,,,, bir kac yil evvel bende yas gunumu disarda kutlamak istiyorum diyerek yakin muhitteki bir kore restaurantina organize yapiyor, aile icinde olacak cocuklarim ve torunlarim yabanci yok,....Gittik restorana binanin besinci katinda,acik taracali yer, et lokantasi gibi bir yer,kendin pisir kendin ye usulu, masalarin ortalarina kucuk mangal konuyor, icinde 4 komur ve et pisiyor,adamlar gurup gurup aliyorlarmis her gurup icin 2 saat,,,,ben et yemem her kes etini kizartmaya basladi, bende sagda solda et haricinde ne bulduysam atistirmaya basladim....
......Once kapidan girince bizimkilerin masasini bulduk, damat oturuyor, yaninda bir delikanli var, bir aile dostlari vardi onlarin ogluna benzettim,cocuk degisik aksanla ingilizce konusuyor iri yari delikanli,merak edip delikanliya sen kimsin diye sormadim,iki masa 11 kisi,her kes yeyip iciyor...
.....Biraz zaman gecti ,masada delikanli ve bizim kiz torun var,kiz torun yanima gelip, dede seni erkek arkadasimla tanistirayim, bu jame dedi, icimden whaaaaaaaaat diye bagirmak geldi ama kendimi tutamadim,anasi babasi kabul etmis, delikanli damadin yaninda oturup sohbet ediyor,neyse jame ile tokalastik,fazla yuz vermedim....
....Yedik ictik doyduk elhamdulullah, ben doydummi bilmiyorum cunku et den baska fazla bir sey yok,saat geldi evlere donuyoruz, hatuna donup ya hatun gordunmu torunumuzun buyudugunun farkinda bile olamamisiz dedim...
..kizimin evinde bir kac sefer jame yi gorduk biraz sohbet ettik......Zaman gecti kzim evini satti , tamira muhtac eski ev aldi,evi yenileme surecinde bize misafir oldular,hemen hemen ev yenileme bitti sayilir yani 18 ay filan surdu,bir cok isi kendileri yapiyorlar, normal islerinden sonra eve gidip saatlerce ugrasiyorlar,.....
.....Bize tasinirlarken torunu karsima alip, bak evlet bizim eve erkek arkadas getirmek yok yasak,bizim evde kanunlar baska dedim,,,,,, ama dede eskiden dayim kiz arkadasi i getirmis filan diyor, o eskidendi,ondan ben mesulum ama senin anan ve baban var senden sorumlu olamam,her zaman evde olmuyoruz, tatile gidiyoruz filan..
....Gecen ay anneler gunuydu, oglum gelinim ve iki erkek torun ellerinde cicek ile geldiler,eh bizim kiz torunda evde hep beraber oturuyoruz, bu arada erkek torunlara donup, bakin bir gun kiz arkadasiniz olursa sakin bu eve getirmeyin,bu evin kurallari baskadir dedim,asla musaade etmem,kiz torun duyunca biraz gulumsedi,,,
..hayat boyle iste, kendi cocuklarimizin buyuduklerini gorebiliyoruz ama bazen torunlari hala kucuk cocuk gibi goruyoruz, erkek torunlar benim boyumu gectiler, yahu diyorum daha dun sizleri kucagimda salliyordum ne cabuk buyudunuz.
..kalin saglicakla