..Sydney de petrol fiatlari bir hayli dustu E10 etanol litresi $1,55 civarlarinda 95 oktan$ 1,75 cent civarlarinda,bir iki ay evvel basbakanimiz petrol fiatlarindan 26 cent vergi dusmustu,fiatlar boyle kalirmi yoksa uste vergi gelirmi allah bilir.
....2026-2027 mali yilinda australya hukumeti 185,000 gocmen alacakmis bu rakkamin 150 bini nitelikli yani sanatkar veya okumus takimindan skilled people deniliyor ve bu 150 bin kisi simdiden icerdeymis,her hangi bir sekilde gelip kalici oturum muracaati yapmis olanlardir, geriye kalan 30 binlink kontenjanda aile birlestirmeleri icin filan.
..Australyaya en cok hindistandan chinden ve phlippinlerden geliyorlarmis yani buyuk gocmen kitlesi bu ulkelerden....Australyanin bazi sehirlerini gezdim bazi gorulecek yerlerini gordum,kita turkiyenin 10 misli buyuklugunde her yeri gorme imkanimiz yok,ne maddi imkanimiz nede zamanimiz olur...Birkac ay evvel you tube izliyordum,gulsah isimli bayan motorsikletle butun australyayi geziyor,merak edip takip etmeye basladim kizcagiz adim adim kitayi gezdi, onun sayesinde merak ettigim bir cok bolgeyide videosundan gordum.
Western australia eyaletinde albany adli bir kasaba var bu motorlu kiz orayada gitti,birinci dunya harbi baslayinca australyali askerlerde canakkaleye gonderilmek uzere bu kasabadan gemilere bindirilmisler tarihi orda basliyor,birinci dunya harbi bittikten sonra bu kasabanin limanina ataturkun heykelini dikmisler hala duruyor,52 yildir burdayim o heykeli o kiz sayesinde duymus oldum.
..kalin saglicakla