Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• @zehraoz, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba , eşim için indeed den iş başvurusunda bulunduk ancak bizi online bir platforma yönlendiriyor ve ssn yazmamızı istiyor , sizce işe girebilmek için ssn numarasını bu platformda paylaşalım mı ? Çok teşekkür ederim cevap için @crazycells

hayir, genelde bu asamada gerek olmamali.
    online platformun linki nedir acaba?

• Merhaba 4 Aralık 2023 Miamiden giriş yaptık, 3 gün sonra Boca Raton' da SSA ofisine gidip numaralarımızı öğrenmeye çalıştık ne yazık ki konu ile ilgili hiç yardımcı olmadılar, dinlemediler neredeyse. 4.gün Delray Beach de bir SSA ofisine gittik orada öğrendik ki Miami havaalanında girişte değiştirdiğimizi düşündüğümüz adresimiz ds260 formunu doldururken girdiğimiz adres olarak kalmış yani değişmemiş, New York da verdiğimiz adres çok güvenilir olduğu için panik yapmadık, sonuçta o SSA ofisinde de yasal olmadığını belirterek bize SSN leri söylemediler. Nihayetinde New York daki arkadışımız 6.gün bizi arayarak SSN postasının eline ulaştığını bize müjdeledi :) 6.gün benim, eşimin ve kızımın SSN numaralarını öğrenmiş olduk. Şimdi Green Cardlarımızı bekliyoruz.

• ⭐⭐⭐

@burcugulsn Hoş geldiniz! SSN leriniz iyi bir zamanda gelmiş.

İki hafta beklemeden ofise gitmemek gerekiyor, bu şekilde ofise gitmek neden yayıldı anlamıyorum pek, ama faydadan çok zarar aslında çoğu zaman. Neyse ki şanslıymışsınız siz. Devamını dilerim.

• @lumos Haklısınız fakat SSN olmadan hiç bir şey yapılamıyor ya ve hepimiz kısıtlı imkanlarla geldiğimiz için hızlıca öğrenmeye çalışıyoruz sanırım. Süreçlerimizi hızlandırmak açısından. Tabiki biz de ısrar etmeden gayet kibar bir dille öğrenmek istedik zaten red gelince de kibarca teşekkür edip ayrıldık ofisten.

• ⭐⭐⭐

@burcugulsn Tabii anlıyorum, ben genel bir tespit yaptım sadece. Dediğim gibi devamını dilerim.

• @lumos hepimiz için güzel yollar çıksın karşımıza :)

• @deebee teşekkür ederim cevap için

• @Elif-Başargil teşekkür ederim cevap için

• xxxxxxxxxxxxxxxxx

• @zehraoz ise alindiysa ve HR esinizi ADP’ye yonlendirdiyse, SSN’ini paylasmasinda sorun olmadigini dusunuyorum. ADP, Amerikada yaygin kullanilan bir HR yazilimi.

• @Yaren-Y Merhaba, adresinize yakın bir SSA ofisini arayıp kartın durumunu sormayı deneyebilirsiniz. numarayı güvenlik nedeniyle söylemezler fakat en azından kartın teslim edilip edilmediğini öğrenebilirsiniz.

• @deebee cevap için çok teşekkürler

• Ben de DS260 ta SSN istediğimi söyledim ve esim benden habersiz ssa.gov sitesinden sanirim bir kere daha basvuru gondermis… bi karisiklik olmamasi adina 29 ocakta appointment aldim, umarim gidip duzeltebilirim. Saygilar

• selamlar, ds260 formunda belirttiğimiz adrese 17 gün içerisinde (bu günler içerisinde resmi tatillerde var) benim ssn'im geldi ancak eşiminki gelmedi hala bekliyoruz (asıl dv talihlisi bendim). Bilgi olarak ds260 forumunda belirttiğimiz adres NY'daydı ancak biz Florida'dan giriş yaptık, ilk başta ssa ofisine giderek öğrenmek istedik ancak orlando'da sadece tek bir ssa'dan ssn ile ilgili bilgi alabiliyormuşuz dolayısıyla çok fazla sıra vardı bize sıra gelmedi biz de aksiyon almadık. Birkaç gün içerisinde eşiminkinin de gelmesini bekliyoruz, güncelleyeceğiz.

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

• Herkese selamlar,

2023 Ekim ayında benim L1, eşim ve 2 yaşındaki kızım L2 vizeleriyle birlikte hayatımızı Kentucky'ye taşıdık.

Güncel durumda ikimizin de SSN'si var ve çalışıyoruz. Ancak kızım için SSN başvurusu yaptığımda çalışma uygunluğu olmadığı için SSN alamayacağını belirtiyor SSA ofisi.

Vergi iadesi formunda kızımın SSN'sini belirtmeden ilerlediğimde çok ciddi bir tutar eksik kalıyor. Bu nedenle kızıma SSN başvuru hakkı konusunda bilgisi olan ya da benzerini yaşamış olan biri varsa desteklerinizi rica ederim.

• @md1987 tam emin değilim ama kızınızın durumu galiba ITIN almaya uygun bir araştırın isterseniz linki aşağı bırakıyorum

https://yesilkartforum.com/forum/post/33738

• @Emre-Kurtulmuş tesekkur ederim yanitiniz icin. Ben de hizlica arastirmami yaptim ve gercekten l2y ile i94 alan kizim ssn alamiyor 18yasina kadar calisma hakki kazanamiyor L2 vizesinde cocuklar.

Bunun yaninda dediginiz gibi itin alabiliyor. Simdi bunu en hizli yoldan nasil alacagimi arastiriyorum. Tesekkurler tekrar.

• @yenibasladim merhaba, Ben 18 Ocakta ABD'ye ilk girişimi yaptım. Ds260 formunda ssn istediğimi belirtmeme rağmen elime daha hızlı ulaşması için gelir gelmez ssa'ya tekrardan başvuruda bulundum. 3 hafta oldu henüz ssn gelmedi. Bir yerde yanlış mı yaptım acaba?

• @Mehmet-6 daha önce bu sayfada bir çok kez yazıldı yeni başvuru yapmayın sadece girişten sonraki haftada gidip numaranızı öğrenmek istediğinizi söyleyin diye. Yeniden başvuru yapanlarda gecikmenin uzadığını örnekleri gördük burads

• @Emre-Kurtulmuş Ben ne yazık ki bu başlığın altında yazılan bütün gönderileri okuma fırsatı bulamadım. İlk sayfada daha hızlı gelmesini istiyorsanız hemen bizzat başvuru yapın diye yazılmıştı. 3 haftadır bekliyorum işe de göremedim.

Benzer Başlıklar

• Vergi iadesinde yanlış routing number

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    116 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler. Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz. Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir. ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. "identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
  • SSN den önce vergi numarası almış iseniz...

Taşındı Vergi Sistemi
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    S
    Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
  • SSN Basvurusu Nasil Yapilir?

Kilitli Taşındı Vergi Sistemi
    12
    2
    5 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Ayrica SSN icin su konuyu da kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k