Tax return W-2, Vergi formu
-
Virginia eyaletinde yasayanlar icin IRS tax rebate yapiyor. Sartlari sagliyorsaniz 200-400$ arasi para alabilirsiniz. Asagidaki linkten kontrol edebilirsiniz.
-
Geçmişe dönük W2 mu nasıl alabilirim?
Şuanda ABD de yaşamıyorum TR ye gelmiş bulunuyorum. -
@pinbil, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu
Geçmişe dönük W2 mu nasıl alabilirim?
Şuanda ABD de yaşamıyorum TR ye gelmiş bulunuyorum.Çalıştığınız kurumun İnsan Kaynakları veya muhasebe birimine mesaj atıp talep edebilirsiniz.
-
şirketin sistemlerini yenilemişler ve 2021 öncesine ulaşamıyorlarmış o sebeple oradan temin edemedim .
Form 4506-T doldurup ,gönderip, ek olarak Form 8822 ile de abd deki adresimi TR ye değiştirerek ilerlemem gerekiyor sanırım :
https://www.irs.gov/individuals/transcript-types-and-ways-to-order-them bu siteden faydalandım ama sonuç alabilecek miyim emin de değilim.
-
@pinbil IRS hesabı açarak vergi transkriptinizi web sitesinden görebilirsiniz. Tam olarak W2 formu yerini tutmaz ama başka bir yolu yoksa böyle yapmak mantıklı olur.
-
Merhaba, 2023 nisan ayında eşimle birlikte greencard ile sanfranciscoya yerleştik ve ikimizde aynı şirkette çalışmaya başladık. Şirkette işe başlarken vergi zamanı tax fillingi joint olarak mı yoksa seperate mi dolduracaksınız diye sorduklarında seperate olarak söylemiştik. Fakat biraz yaptığım araştırmalara göre jointly olarak birlikte doldurmamız daha karlı olacağı yanında söylemlere ulaştım. Bu konu hakkında sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum hangisi daha fazla iade almamızı sağlar ve eğer araştırmalarım doğru olduğu gibiyse HR ile görüşülüp biz jointly olarak doldurmaya karar verdik diyerek değiştirebileceğimiz bir durum mudur bu
-
websitesinde artık abd de yaşamıyorsanız ve şuandaki adresinizle ilgili bir abd belgeniz elinizde yoksa online ilerleyemiyorsunuz .
Bu sebeple normal posta yolu kalıyor geriye sanırım . yaklaşık 20 hafta sürer tax return işlemi diyorlar. Bu durum sizce greencard mülakatında sorun yaratır mı ? -
@Emre-Kurtulmuş Evet, bence joint olarak doldurmak daha kolay olur. Ancak hangi yöntemle daha fazla iade alırız diye sormuşsunuz. Şu anki duruma göre maaşınızdan daha yüksek vergi kesiliyor. Yıl sonunda joint olarak beyan verirseniz ödediğiniz fazla vergiyi iade alabilirsiniz.
Bana göre yıl boyunca yüksek vergi ödeyip sonra bunu faizsiz olarak geri almak akıl karı değil. Devlet size havadan para vermiyor. Gereksiz yere yüksek ödenen vergiyi iade ediyor sadece.
ABD'de özellikle yeni gelen Türk arkadaşlar yüksek vergi iadesinin iyi olduğu yanılgısına düşüyorlar maalesef. Şimdi bankalar yüksek faiz verirken o parayı yıl boyunca faizde bekletmek çok daha karlı olur.
Ekleme: W4 formunu yılın her zamanı güncelleyebilirsiniz. -
@knnrn o zaman şöyle demek doğru olabilir mi? şimdilik başlangıçta seperate olarak maaş alımına başladığımız ve ona göre vergi ödediğimiz için şu anlık bir değişiklik yapmamak ama ocak ayı itibariyle bu seçeneği jointly olarak güncelleyerek 2024e o şekilde başlamak daha mantıklı diyebilir miyiz sizce
-
@Emre-Kurtulmuş Evet mantıklı.
-
Arkadaşlar merhaba. Aralık ayı basında H-1 B ile geldim. Evliyim ve bir bebeğim var. Eşim ve cocuğum H-4 lu. 13-26 Aralık tarihi için 31 Aralık itibari ile maaş bordrom düzenlendi ve hesabıma gönderildi ama henüz hesabıma maaşım geçmedi. Bu bilgiler için aşağıdaki sorularıma cevap vermenizi rica ediyorum.
2024 tarihi için tax return düzenlemem gerekecekmi?
Ben ve eşim için Obamacare den sigorta aldım bebeğim içinde medicaid verdiler. Bunları da vergi için gösterecekmiyim?
Eşim ve cocuğum için ITIN numarası almak istiyorum öncesinde tax return yapmak zorundamıyım yoksa hemen başvuru yapabilirmiyim?Kısaca vergi konusunda cok bilgim yok beni aydınlatırsanız sevinirim :)
-
Merhabalar , green card mülakatina arnavutlukta gireceğim mülakatta pasaportlu yada green cardli sponsor i 134 form w2 ve form 1040 istiyorlar . 1. Sorum bu belgelerin hepsini sponsor bizim bilgilerle beraber doldurup bize yolluyor değil mi ? 2. Sorum şuan 2024 yılındayız sponsor w2 formunu irsden 2023 mü 2024 belgesi şeklinde mi indirip dolduruyor
-
@Detroit2222 Sponsorunuz size gecmis yildaki yani 2022 icin olan tax return belgerini gonderecek. Duzgun sekilde yapilmissa, o belgelerde W2 ve IRS form 1040 zaten olur.
2023 icin henuz daha gonderemez. IRS 29 Ocak'ta tax returnleri kabul etmeye baslayacak.
W2 formu IRS'den alinmaz. Calisilan isyerlerinden alinir veya isyeri tarafindan gonderilir.
-
@MySea çok teşekkür açıklayıcı cevabınız için . Nisan yada Mayıs'ta mulakata giriyorum diye düşünürsek ; 2022 belgelerini almak sıkıntı çıkarmaz mi mülakat zamanı çünkü anlattığıniza göre o aylarda 2023 için beyanneme çıkarılabilir ?Şimdiden teşekkür ederim
-
@Detroit2222 Rica ederim! Evet 2023 vergi yili icin vergi beyan tarihi 15 Nisan son. Yani mulakatiniz bu tarihten sonraysa, rahat rahat yetisir. Sponsorunuz tax return yapmak icin son gunu beklemezse, daha iyi olur 😏
-
@MySea teşekkür ederim
-
Türkiye'deki gelirini belgeleyen ve tax formuna yazan birileri varsa bir konuda yardımlarını rica edeceğim.
-
-
Merhaba kisa bir sorum olacakti @mysea @knnrn cevaplayabilirseniz cok memnun olurum, Amerikan vatandasiyim 2023 Ocak - Mayis aylarinda Turkiyede calistim ve $20 bin alti gelir elde ettim, esimle birlikte Haziran'da Amerika"ya tasindik ve Agustos 2023'de burda calismaya basladik. Ikimizinde isyerlerinden calistigimiz sureye dair W2 formlarimiz var.
Gectigimiz senelerde Turkiyeden vergilerimizi yaptigimizda Amerikadaki muhasebecim elektronik olarak 2555 formu olmadigindan eski usul elle doldurarak print edip posta ile Amerikaya yollatiyordu ve IRS e ulasip isleme alinmasi elektronik ortamda file edilmedigi icin cok cok uzun zaman aliyordu. Sormak istedigim soru ise 2023 ilk 5 aydaki TR gelirim $20 bin dolar alti oldugundan bu sene vergilerimi file ederken bu gelirimden bahsetmem gerekir mi yoksa direk Amerikada calistigimiz Agustos 2023 - Aralik 2023 donemini file etmemiz yeterli midir ?
-
Form 2555: Foreign earned income exclusion icin kullaniliyor.
Hard copy yerine online platformlar uzerinden Turkiye'deki gelirinizi rahatlikla yapabileceginizi dusunuyorum. Zaten yapmaya baslayinca, platform sizi sorularla yonlendirecektir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum