Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Haliax
    Alici borsa USDT deposit icin hangi secenekleri sunuyorsa sadece onlari kulanabiliyoruz. Benim kullandigim Turk borsa sadece Ethereum ve Tron aglarindan gelen transferleri kabul ediyor.


  • @Redbeard Merhaba, detayları paylaştığınIZ için teşekkürler. Ben de bugün bankamla görüştüm (iş bankası). İnternet sitesinde de yazdığı üzere işcepten transfer yaparsam işbankasının aldığı ücret 0.5% ve azami 4000 TL. Göndermeyi düşündüğüm tutara bakılırsa ben bu 4000TLyi olduğu gibi ödeyeceğim. Tabi buna muhabir banka ücreti dahil değil ve onunla ilgili detay veremiyorlar.
    ee216d8e-2fc8-4217-955b-7f20916cbb1d-image.png
    Şimdi TEB'in ücretlerine baktım ve inanılmaz düşük işbankasına göre.
    258a4c18-8393-4234-9bab-4dbcb3235250-image.png
    Anladığım kadarıyla tutara bağlı olarak da ücret değişmiyor. Sizin de tasarrufunuz bu yönde, değil mi? Eğer öyleyse birikimimi TEB'e taşıyabilirim 🙂 Teşekkürler.


  • @avc İşbankası cidden çok yüksekmiş. Ben 4 işlem için o kadar komisyon ödemedim.


  • @avc Ben de yıllarca Garanti Bankası ile çalıştım ve bende Garanti'den transferi yapmadım. Çünkü transfer için çok ücret çıkıyordu mobil bankacılıkta. Forum sayesinde TEB ile alakalı yorumları okuyup TEB bankasında hesap açtım. TEB seçmemin asıl nedeni TEB vadesiz USD hesabımdan masraf ödemeden Bank Of America ATM'lerinden ücretsiz para çekme düşüncem idi. Burada hesap açınca ve birikimi Chase Banka aktarınca buna şuanlık gerek kalmadı. Ben TEB üzerinden 2 kere işlem yaptım ve 107 TL'lik tutarı aldı. Bu arada yalan söylemeyeyim tek sefer de 12.000 USD transfer yaptım bankanın günlük limitine takıldım sanırım. Bu rakam arttırılıyor mu onu da bilmiyorum
    Teb ile gerekirse bu minvalde öncesinde limitler için konuşun bence. Chase Bank bir ücret kesmedi. Aradaki muhabir banka 15 USD kesti. (Sanırım TEB'in ortağı olan BNB Paribas) Bilginize...


  • @avc kısmen eksik cevap vermişim. 2 kere işlem yaptım 2 işlem de farklı tutarlarda. TEB 1. işlem ve 2. işlem için ayrı ayrı 107 TL kesti. Söz konusu para Amerikaya geldiğinde 1. İşlem için 12.000 USD gönderdim. 15 USD kesti
    hesaba 11985 hesaba geçti. 2. işlem için 5.000 USD gönderdim. Onun için 10 USD kesti hesaba 4.990 USD geçti. Bilginize.. Saygılarımla...


  • @Redbeard Cevap için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde birikimlerimi TEB'e taşımayı düşünüyorum. Biraz baktım farklı bankalara, en mantıklısı TEB gibi duruyor. Hatta hesap açmak için girişimde bulundum ancak sitesinde görünen 107 TL, hesap açma işlemi sonunda 'okudum' olarak imzalamam gereken ücret bilgi formunda görünmüyordu. Sadece şube için olan vardı ve o da yaklaşık iş bankası kadar pahalıydı. Sanırım siz işlemi CEPTETEB kullanarak yaptınız ve 107 TLlik işlem ücreti sadece Cepteteb uygulamasında geçerli. Pazartesi günü bunu netleştirip ben de bir hesap açmayı ve dolar birikimimi oraya aktarmayı düşünüyorum. Limitlerle ilgili de uyardığınız için teşekkür ederim. Onu da ayrıca bankaya soracağım.


  • @EasternStar Değil mi!? Yıllardır işbankasıyla çalışıyorum, biraz pahalı bir banka kabul ediyorum ama hizmetlerinin kalitesi olsun, çalışanlarının profesyonelliği olsun gayet memnunum. Ancak kusura bakmasınlar bir işlem için 4000 TL vermem 🙂


  • @avc Evet ben CEPTETEB indirim 5 dk'da hesap acmistim. Hesap açmak çok basit.. Transferlerı ancak mobil bankacılığa giriş yaparak gönderdim. Hesabınızı cepte teb'den açın. Sonra vadesiz USD hesabı açın. Daha sonra transfer sirasında ben mobil bankacılık yerine TEB'in web sitesinden "internet bankacılığına" giriş yapıp transferi yaptım. Ben memnunum TEB'den. Sizin de memnun kalacağınızı düşünüyorum.
    Saygılarımla...


  • @Redbeard teşekkürler. Pazartesi inşallah bende TEBli olacağım 🙂


  • Merhaba, Türkiye'ye zaman içinde 1000-100-50-500$ gibi irili ufaklı göndermeler yapmak istiyorum. Kullandığınız ve önerdiğiniz sistemler, bankalar var mıdır acaba? Bof ve chase hesabım var.

  • ⭐⭐⭐

    @callbee ben türkiyeye gönderim için Remitly uygulamasını kullanıyorum. İlk işlemde ücret almıyor ayrıca size vereceğim linkten kayıt olursanız ikimizde 20$ kazanıyoruz. Hızlı bir şekilde türkiyedeki hesabıma geçiyor tek sorun türkiyedeki banka hesabına geçmesini istiyorsanız TL olarak geçiyor dolar yansımıyor.

    Kullanmak isterseniz referans linkim Sign up for Remitly using my referral link to get $20 off and no fees on your first money transfer of $100 or more.

    ✅ Guaranteed on-time delivery or they'll refund your fees.
    ✅ Excellent exchange rates, low fees, and no hidden fees.
    ✅ Get real-time transfer updates on their app.

    Terms apply.

    )


  • @Emre-Kurtulmuş Teşekkürler Emre Bey, tl çevrilmesi çok önemli değil de exchange rate'leri uygun mu? Daha önceki deneyimlerinize göre de ekstra bir ücret çıkıyor mu aktarımlarda yazan dışında

  • ⭐⭐⭐

    @callbee şu anda 28.74TL değerinde rate diğer transfer appleriyle karşılaştırma yapmak lazım en sağlıklı cevap için, ekstra bir masraf çıkmıyor gösterdiğinin dışında


  • Merhaba,

    TEB den Bank of America hesabına 8000 dolar için swift işlemi gerçekleştirdim. TEB denildiği gibi 107 TL ücret kesti. Bank of America hesabına ise para 7985 dolar olarak geçti olarak mail geldi. BofA hesabına girdiğimde hesapta Recent transactions kısmında 15 dolarlık Wire Transfer Fee kesintisi daha olmuş ve hesap 7970 dolara inmiş göründü. Toplamda 30 dolarlık bir kesinti olmuş görünüyor. Normalde TEB- BofA arasındaki swift işlemlerinde 107 TL + 15 dolar komisyon olmuyor muydu? Sanki araya bir muhabir banka daha mı sokmuş olmuşum pek anlayamadım? Yorumu olan var mıdır? Bu arada swift kodu olarak BOFAUS3NXXX kullandım.
    Teşekkürler.


  • @brcnl1822 15$ Türkiye'den çıkış için, Bofa da ayrıca 15$ daha alıyor. Mikatara göre 30$ da olabiliyor.


  • @brcnl1822 Bilgi için teşekkürler. Ya dediğiniz gibi olmuş yada BofA gelen wirelardan ücret alıyor olabilir. Bankayla bir görüşün isterseniz. Linkteki bilgiye göre TEB BofA ATMlerinden ücresiz para çekmenize olanak sağlıyor ama belki SWIFT işlemlerinde birden fazla muhabir banka ile çalışıyor olabilir.


  • Bofa 15$ alıyor. Diğerini aracı banka alıyor. Bofa’ya gidip konuşun. 15$ ‘ı hemen iade ediyorlar.
    Bugüne kadar yaptığım tüm transferlerde kesilen 15$’ı iade ettiler.


  • @brcnl1822 aynısını yaptım sadece 15 dolar kesinti oldu bofa tarafından.


  • Cevaplar için teşekkürler, iletiyi yazdığım gün SSN leri işletmek için BofA'ya gitmiştim, bu konuyu da sordum, hatta görevli bayana hesaptaki transaction geçmişini de gösterdim. BofA yalnızca 15 dolar charge ediyor, diğer 15 doları Türkiyedeki bankanız almış olmalı dedi. Ama anladığım kadarıyla bu durum sadece benim başıma gelmemiş, yani böyle bir durumda 15 doların iadesini talep etmek gerekiyor. Öte yandan sadece 15 dolar kesinti ile swift yapan arkadaşlar var TEB BofA arasında. Ama neye göre 15 dolar neye göre 30 dolar kesiliyor anlayamadım. Bayan paranın 15 dolar eksik gelme durumu için TEB'i, geldikten sonra 15 dolar wire transfer fee ücretini ise BofA'nın aldığını söyledi ama bu da diğer arkadaşların tecrübeleri ile çelişiyor. Çünkü bir çok kişide zaten para 15 dolar eksik gidiyor bu BofA'nın aldığı ücret diye düşünüyorum, ek sonradan bir 15 dolar kesinti de olmuyor. Sanırım anlaşamadık görevliyle 🙂
    Tekrar teşekkürler cevaplar için.


  • Bu arada önemli bir noktaya değineyim, TEB hesap açtıktan sonra günlük transfer limitlerinizi gözden geçirin, gerekiyorsa güncelleyin. 250k TL kadar bir günlük limit geliyor sanırım, bu da 8600 dolar civarı bir rakama denk geliyor. Geldikten sonra daha yüksek bir swift miktarını yapamıyorsunuz, buradan TEB müşteri temsilcisine ulaşmak da nasıl mümkün olur bilemiyorum TR hattını kullanmadan. TR hattı ile de ciddi bir miktar yazabilir.

    Bir de TEB swift ekranında, ilgili bankanın swift kodunu seçerken sanırım sistemlerinde bir sıkıntı var, inanılmaz uğraştırdı, bankaların swift kodlarını gösteren ekranı açabilmek için belki 5-6 kez çıkış giriş yapmışımdır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum