DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Ali-Güven Doctorun web sitesinde bilgileri girdikten sonra “ New Appointment Request Received” konu başlıklı email geldi önce, bu email’den 15 - 20 dakika sonra da “Appointment Confirmation” konu başlıklı onay emaili geldi. Bol şans 🍀
-
@Ali-Güven şahsen 11.40 için randevu maili olusturdum 6 gün oldu halen ulaşmadı sonra bir nedenden ötürü randevu mu 11.20 çektim çok bir fark yoktu ama gün ve saat boşalıp doluyor mu diye sistemde 11.40 boşalıp 11.20 dolu gözüküyor şuan da onay maili için bilgilendirme mail attım gelmedi halen
-
@ATS16 Bana hâlâ onay maili gelmedi unganlardan. Çarşamba günü randevu aldım. Sanırım Pazartesi yada Salı gelir.
-
@CANBILBEY
Rusça yazacagım, eşiniz kolay temin edebilsin diye.- справку о несудимости из РФ и из Турции (если прожили больше 6 месяцев)
- свидетельство о рождении
- паспорт
- свидетельство о браке
- два фото 5х5
- аттестат, диплом ( ne olur ne olmaz bulunsun, genelde asıl talihliden isteniyor, yoksa da sorun değil)
- выписку со счета в долларах (hem eşim hem benden alındı, yine hesabı yoksa sizinkini beyan edersiniz)
Все вышеперечисленные документы нужно предоставить в оригинале+копия+перевод ( кроме паспорта), если брак после выигриша то предоставить докозательства( фото, переписки и тд)
Bütün evrakların 1 orjinal+1 kopya+1 tercümesi gerekiyor.
Eğer yakın zamanda evlendiyseniz eskiye ait tarih gözükecek şekilde fotoğraf çıktılarınız, whatsapp konusmalarınız, beraber seyahat ettiginiz yerler vs. Gibi evliligin gerçek olduguna dair kanıtlar isteniyor, bi dosya hazırlarsınız bunla ilgili.
Rus konsoloslugundan ilgili evrakları talep edebilirsiniz, biz polis evragını Rusyada almıştık, 2 hafta içerisinde vermişlerdi, konsolosluklarının hızı nasıldır bilmiyorum belki hemen verirler, ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim.
Aşı olduguna dair evragı var ise hastahane için yanında bulundurması gerekli, yok ise herhangi bişey yapmanıza gerek yok, gidecegniz hastahaneye durumu bildirin, gerekli aşıları kendileri yapacaklardır.
+4 foto da hastahane için isteniyor aynı ölçülerde.Bol şanslar.
-
@canym Çok teşekkür ederim, bu inanılmaz yardımcı oldu. Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatlarınızda mutluluk, başarı, sağlık dilerim.
-
@canym Bu arada biz nisan ayında Las Vegas'ta evlendik, o evlilik sertifikamız elimizde mevcut. Ancak onu Amerika'da apostilletmediğimiz için Türkiye'de geçerli olmadı, bu yüzden Türkiye'de bir daha evlendik, her iki sertifikayı da götüreceğiz. Burda asıl mesele ben ABD'de turist vizemi suresi dolmadan f1 statüsüne geçirerek, pending vs derken 2 sene yasal bir sekilde yaşadım ve Türkiye'ye dönüş yaptım. Eşimse turistle gelerek iltica başvurusu yaptı ve çalışma izniyle 5 sene ABD'de yasadı ancak dosyası henüz sonuclanmadan, benle beraber Türkiye'ye o da dönüş yaptı ve iltica dosyasını terketmiş oldu. Bunlar eminim ki bize mülakatta sorulacaktır. Ben DV talihlisi oldugumu kazandıgımı öğrendiğim gun statü değiştirmek icin ds260 formumu doldurduktan sonra, ağustos ayında dosyamı ankaraya taşıttım ve bir kez açtırdım. Simdi Rus konsoloslugundan esimin soyadını değiştirip, evliliğimizi kaydettirecegiz ve mülakat mailinden sonra dosyamı tekrar açtırıp güncel son bilgileri gireceğim. Sıra numaram 3900lerde, biraz zorlu bir mesele, her şey yolunda giderse mülakat deneyimlerimi burada paylaşacağım, bunu okuyan goren tecrübeli biri varsa deneyimlerini okumak çok faydalı olacaktır.
-
Merhaba numaramız current olmadan konsolosluklara mail atabiliyor muyuz? Ve suan dosya kabul etmeyen ulkeler bellı oldumu? Tsk ederım
-
@canym Bu arada saglık raporunu atladınız sanırım. Esımden saglık raporu istenmiyor mu?
-
Herkese selamlar. Biz araç satışında bulunduk ama aslında Amerikaya gitmek için değil, değeri düştüğü için ve düşeceğini düşündüğümüz için. Mülakat mailini aldıktan 3 hafta sonra. Umuyorum mülakatta sıkıntı yaratmaz bu. Görüşleriniz nedir... @gucarslan
-
@emila teker teker mail atarak deneyeceksiniz
-
@hsn-kartal başlamalıyım diyosunuz degılmı current olmadan
-
@emila evet mail atabilirsiniz current olmasanızda, öyle bir konsolosluk listesinden bahsetmek zor. Çünkü x kişisinin dün yaptığı taşıma talebini kabul etmeyen konsolosluk örnek veriyorum sizin bugün attığınız dosya taşıma talebini kabul edebilir belki.
-
@emila yok benim öyle bir önerim olamaz,ben başladım
-
@barbie konsolosluk görevlisi sizin araç satış yaptığınızla ilgilenmez veya niye sattınız demez bence bir önemi olduğunu sanmiyorum
-
@barbie sizin arac satışı yaptığınızı nerden bilecekler?anlamadım?
-
@barbie, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese selamlar. Biz araç satışında bulunduk ama aslında Amerikaya gitmek için değil, değeri düştüğü için ve düşeceğini düşündüğümüz için. Mülakat mailini aldıktan 3 hafta sonra. Umuyorum mülakatta sıkıntı yaratmaz bu. Görüşleriniz nedir... @gucarslan
Bankada ki paranız önemli konsolosluk görevlisi sizin arabanızı satıp satmadığınızı bilmez bilemez ilgilenmez de bankada yeterli para görsün tamam. Bu paranın kaynağı nereden geliyor diye sorarsa hesap hareketlerinden araç satışı vs diye açıklama yazılırsa görebilir ozaman belirtebilirsiniz ki yine problem olacağını çok düşünmem.
-
@Prm-oguzhan @barbie genelde mülakatlarda paranın kaynagı sorulmuyor, bankadaki varlığınızı gösteren bir kagıt alırsınız, yanına ilaveten kaynakların hareketleri için de döküman alırsınız, talep ederler ise verecek şekilde yanınızda bulundurun, ailem hediye etti, nakit birikimimizi hesaba attık vs. Diyip acıklarsınız(detay sorulur ise!), aracı sattıgınızdan bahsetmenize gerek yok, bunu görmeyecekler, önceki deneyimleri bolca okumanızı tavsiye ederim, bu soruların cevabı defalarca verildi, tecrübeleri okudukça merakınızı giderir içinizi rahatlatırsınız, bol şanslar.
-
@CANBILBEY saglık raporu her birey için gerekli, bu başlığın ilk iletisini dikkatlice okuyun ltf. Farklı bir prosedur olmayacak, sadece Rus vatandaşlarına evrak temin edebilmeniz için detay verdim, farklı bi prosedur olarak düşünmeyin, bol şanslar.
-
Arkadaşlar merhaba olurda dosya taşırsam diye aşıları yakın zamanda olmayı düşünüyorum. Üstünden belli bi zaman geçince sağlık raporunu vermeyip aşıları tekrar olmamı isteyebilirler mi
-
@gorkem07 merhaba, medikal bi konu, o yüzden bireysel yorum yapmak yanlış olur, fakat söyleyebilecegim ; her hastahanenin prosedürü farklı olabilir, örnek verecek olursam Romanya'da aşı kartım yoktu, bazı aşıları oldugumu dile getirdik. Buna istinaden kesinlikle olunması gereken 4 aşıyı yapalım dediler. Eşimin de aşı kartı mevcuttu, her aşının belirli bir süresi varmış, üzerinden zaman geçmiş dediği aşıları tespit edip 3 aşı da eşime yaptı. Bol şanslar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum