F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Selamlar herkese' f2a onayi almis ankara dan randevu bekleyen kisi sinirdan gelmis olursa abd icinde dosyasi degismis olacak ama yine de gelis amacina bagli olarak 2 yildir cocugunu gormemesi ailesinden uzak uolmasi vs este green cardli oldugu icin sureci iltica davasi acmadan surece nasil ilerleyebilir? artik herkes bunu dusunuyor olabilir?
-
@lina, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@acgx uscis hızlı mı ilerliyor Mayıs 2021 den beri onay alamadım 30 ay oldu onlarda çok çok yavaşladılar
NVC'den ve Embassylerden hizli anlaminda soyledim.
-
@ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@acgx bultenin current olmadığı zamanlarda ilerleme hep ay ay yada iki üç ay şeklinde olmuş. Ama öyle olduğu halde insanların vizelerini ellerine almaları iki en fazla iki buçuk yıl sürmüş. Bizler rekora doğru gidiyoruz böyle devam ederse. O sebeple bulten iki ay ilerleme ile devam ederse biz hali hazırda zaten bir yıldır randevu bekliyoruz. Bir yıl daha beklememiz gerekir ki bu kabus gibi. Umarım bülteni makul bir yıla getirip sonrada dediginiz gibi mantıklı bir şekilde ilerletirler ki geçmiş yıllarda hep böyle olduğu için ben öyle olacağını düşünüyorum. Ama başkan değişirse ne olur oda ayrı muamma.
bizim 5 yildan erken olma ihtimali %10 un altinda, sizin de olsa olsa bizden 1 ay kisa olur. malesef durum bu. Esiniz vatandaslik alabiliyorsa almasi en hizli yolunuz olabilir.
AOS icin ise en azindan calisma ve travel hakki geliyor, keske bizde de aynisi olsa, greencardi isterse 10 yil sonra versin. umrumda degil greencard, tek istegimiz travel document ve ead, anlamsiz bir sebebten ayri kalmak cok sinir bozucu.
-
@acgx eşim en erken önümüzdeki Nisan gibi basvurabilecek malesef. Bizde artık biraz onu bekliyor gibiyiz ama bir umut işte takip ediyoruz yinede. Keşke aos seçeneğimiz olabilseydi çok yıprandık.
-
@hope34 öncelikle iltica başvurunuz değerlendirlecek, daha sonra eş üzerinden green kart başvurunuz, şu anki durumda iltica dosyaları rahat 4|5 sene sürüyor, eğer sağlam bir sebebiniz varsa sınırdan geçin derim, yoksa 4|5 sene uzatmış olursunuz daha sonra çıkış verirlerse de yine dışardan devam edecek green kart dosyanız. eşiniz green kartlı diye bir avantajı olmuyor bende aynı durumdayım beklemekten yoruldum bunu avukata sormustum olmuyor ikisi ayrı dosyalar
-
Merhabalar, Benim deneyimlerinize ihtiyacım var, arkadaşlar; Ben 2024 tahlisiyim, benim Turist vizem var eşimin ve çocuğum vizesi yok. Ben Aos yapıcam, Bu surecte onları, ne kadar sürede Amerika'ya getire bilirim. Bunun ile ilgili deneyimleri olanların tecrübeleriniz anlatırsanız ( Bu konu ile yazılanlara bakıyorum , pek bulamadım eğer gözünüze çarpan bir paylaşım olursa sevirim) ve önerileriniz nelerdir. Bu tur süreci yaşayan arkadaşları ile deneyimlerin çok duymak isterim.
-
-
@kadargo baktım şimdi 14ay yazdı, Çok teşekkür ederim , cvp için
-
@ametin-k U.S citizen'a bakmis olabilirsiniz. Permanent resident'larin suresi ofis, ofis bakildiginda 29 ay ile 38,5 ay arasinda gorunuyor. En guncel bilgiyi yakin zamanda onay almis arkadaslar verecektir yine de.
-
Sizin öneriniz nedir, Aos mu dosya taşımak mı olur ? bu süreç ile ilgili düşünceleriniz , Belki bizim durumuzda olanlar için ( Hanımı ikna etmem baya zorlar :) ). Tavsiyeniz ne olur
-
@kıvanç teşekkür ederim bilgi için. Bir avukat dönüş yaptı soruma ve şöyle dedi.
Meksika üzerinden geldiği için dosyanız sizin yanacak. 3 yıl çöp sıfırdan başlayacak geri de gönderebilirler. Kuzu kuzu beklemeye devam. ALLAH yüzümüze baksın da aile birleşimi tüm dosyaları hızlandırsın. 🙏 -
@ametin-k Selamlar Mart ayına kadar mülakata çağırılmaysa tabi ki şansınızı kaybetmemek için AOS yapmalısınız. Üç ay bekledikten sonra gc alıp aileniz için Gc süreci başlatabilirsiniz.
Eşiniz çocukla kaldığı için kıza turist vizesi almaya çalışırsanız onlarda o şekilde gelmeyi dener. Gelince de onlara aos sürecini başlayabilirsiniz. Çocuk olduğu için alabilir belki.
Çocuğun yaşını, bakacak kimse varmı? üç ay ayrı idare edebilir mi bilmem ama mümkün ise anne de gc alabilirse iyi olur. Değilse zaten çocuğunuzun geleceği için tekte olsa siz gc almaya çalışacaksınız. Kolay gelsin -
@hope34 hocam çok teşekkür ederim, şubat en geç mart gidişata göre AOS sürecini başlarım 🙏🙏🙏
-
@ametin-k eşiniz ve çocuğunuza da turist vizesi almayı da deneyebilirsiniz. Biz ekimde basvurdugumuzda şubat sonuna randevu vermişlerdi ancak sürekli kontrol ederek randevuyu kasıma çekebilmiştik. Birlikte giderseniz süreci büyük ölçüde kısaltmış olursunuz.
-
Siz, eşiniz göçmen vizesi beklerken ona turist vizesi mi alabildiniz?
-
@ICu eşim greencard mülakatımızda apye kalmıştı ve mali yıl bitimine vize kotası doldugu için vize alamadı. Turist vizesine basvurdu ve daha önce göçmen vizeye basvurdugunu formda belirtti ve ayrıca ben abddeyim. Bunlara rağmen Turist vizesi onaylandı. Geçerli bir sebep belirtebilirseniz olabiliyor.
-
@bernat
Mantıklarını -varsa- anlamıyorum. Elbette sizin sebebiniz de geçerli ama başka geçerli sebebi olan pek çok kimseye de vermediler.Peki siz Türkiye'den mi aldınız vizenizi?
-
@ICu greencard mülakatımız Viyana’da oldu. Turist vizesini İstanbul’dan aldı. İyi bir dosya hazırlayıp, ziyaret için güçlü bir sebebiniz olursa şansınız var.
-
Merhaba. eşim greencard sahibi kasım 2022den itibaren aktif olarak abd de yaşıyor. ağustos 2023 te evlendik. I130 formunu 12 ekim 2023 te gönderdik. Bu süreci nasıl hızlandırabilirim. Hızlandırma dilekçesi nasıl yazılır ne gibi gerekçeleri geçerli buluyorlar. turist vizesi başvurabilir miyim? en azından gidip gelsem süreç tamamlanana kadar. nasıl bir dosya hazırlarsam turist vizem onaylanır. yardımcı olabilir misiniz?
-
@elifkocabay valla ben bir kaç vize danışmanı ile konuştum özellikle handan hanım ile konuştum amerika uzmanından, boşuna turist vizesine başvurma red verecekler dedi ve red verdiler de:( aklımda başka ülkeden de denemek geçiyor ama sonuç aynı olacaksa ne gerek var, vize memuruda dedi yerinde olsam sürecin bitmesini beklerim diye, tek çare göçmen olan vize türleri ile gitmek çalışma izni vs
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum