Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @patron3535 Aralık ayında ocak bülteni yayınlanacak.


  • aralik bitti, son 20 yilda bir kere ikinci guncellemeyi yapmislar, onun haricinde yok. buyuk ihtimalle ocak bulettin'i ilerleyecek. umarim yine ayni hatalari yapmazlar adim adim ilerletirler, su an currenta donmesi demek 2020 den beri yogun buyukelciliklerde bekleyenleri atlayip aos yapan, ( 130binden fazla I485 onayini almis insan greencard bekliyor) , usciste bekleyenlerin herkesin onune gecmesi demek. Bu da final action tarihini anlamsiz kilar. yillardir yapilan bu, sonra neden 6 yil retrogressed etti diye soruyoruz.


  • Bakalım umudumuz Ocak ayına kaldı ozaman umarım burdan randevu alan çıkarda süreci daha yakından takip etme fırsatı buluruz


  • @acgx siz ocak bülteninde ilerleme beklediginizi söylüyorsunuz hep. Neden böyle düşünüyorsunuz? Geçmiş verilerden dolayı mı?
    Tabi umarım sizin dediğiniz gibi olur ama mantığını anlamaya çalışıyorum.


  • Sanırım kasım ayında yeni yıl dönemi başladı 2024 dönemi olarak çıkıyor yıllık verilen rakamlar baştan başladı ve yenilendi ise artık ilerleme olması gerek


  • @ecom Birinci sebebi su an nedense quarterly olarak yapiyorlar degisiklikleri,

    ikincisi de su an ekim ayinda subat2019 oncesinde olanlar sadece alabiliyordu, normalde 7000~ civari almasi gerekirken 2000 civari almis. yani 87000 kotadan sadece 2000 eksilmis ve 85000 kalmis. buyuk ihtimalle kalan 2 ay ( kasim, aralik ) fazla case veremeyecekler cunku zaten o cizginin arkasindakiler sadece GC alabiliyor. buyuk ihtimalle 8-15 aralik arasinda aciklanacak olan ocak visa bulettininde ilerleme olacak.

    fakat bu kategori cok akilsizlar tarafindan yonetiliyor, herhangi bir kategorinin 6 yil geriye gitmesi kabul edilebilir degil. yillarca ne yaptiniz bilgisayar basinda diye sormalari lazim,

    hala bekleyip de ocak ayinda degistirmeyip atiyorum nisana kadar neredeyse 10 binden az vize verip, 77bin vize bekliyor diye Current'a cekerlerse isimiz cok zor, biz turkiyedeki amerikan buyukelciliginden randevu alana kadar AOS yapan usciste dosyalari kabul edilmis durumda bekleyen tam 130 bin kisi vizelerini alir, vize kotasi tukendi sonraki yil deneyin derler bize. yapmazlar diyemiyorum aynisi 2023 nisanda oldu iste.

    Kasim 2019dan ekim2020 arasinda yaklasik 300 bin basvuru olmus, bu aylik 25 bin ediyor, yani en azindan 2019 ekim, kasim aralik, 2020 ocak, etti mi size 100 bin, bir kismi vatandas olsa bile kalir bize 75 bin. en azindan 1 yil lerlemesi gerekiyor bu visa bulettinde. aksi halde yukarda bahsettigim gibi fazla one cekeecekler ve bizimki gibi yogun buyukelciliklerden randevu bekleyenleri zora sokacaklar.


  • @patron3535, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Sanırım kasım ayında yeni yıl dönemi başladı 2024 dönemi olarak çıkıyor yıllık verilen rakamlar baştan başladı ve yenilendi ise artık ilerleme olması gerek

    Fiscal yil, ekim ayinda baslar, eylul ayi sonunda biter.


  • @acgx açıklamanız için teşekkürler. Mantıklı ama ben daha uzun yıllar f2a nin current olacağını düşünmüyorum çünkü bir yandan başvuru almaya devam ediyorlar. Tabi bunların ne yapacağı belli olmuyor birde seçimler var ki başkan değişirse o zaman iyice sarpa sarar işler. Şimdiden göçmen karşıtı propagandaya başladı. Umarım dediginiz gibi olur ve ocak bülteni ilerler. Aile kategorisinde dünyada örneği olmayan bir sistem bu.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • Herkese Merhabalar,
    Konu hakkında bilgisi olanlardan deneyim ve yorumlarını rica ederim.
    2022 Green Card talihlisiyim, ilk girisimi Subat 2023te yaptım ve 1bucuk ay kaldiktan sonra geri döndüm. Evlilik teklifinde bulundugum kiz arkadasim(Macar vatandasi) ile 2024 Ocak ayinda Amerikaya tasinmak istiyoruz. Niyetimiz varistan sonra(veya daha uygun olacaksa öncesinde de olabilir) evlilik yoluyla kendisi icin de green card'a basvurup ayri kalmadan bu sureci atlatip Amerikada hayatimizi kurmak. Kendisinin turist vizesi ile gelmesi ve Amerika'da Adjustment of Status'e başvurmamız akabinde kalisina engel olacak bir durum soz konusu mudur? Daha once arastirdigim kadariyla bu yolun mumkun oldugunu gorup, planimizi bu yonde yapmistik fakat daha sonra okudugum yazilarda kendisinin turist vizesi ile gelecegi icin evlilikte supheli duruma dusecegi ve red yememizin mumkun oldugu ve turistik vize suresi dolmadan geri donmesi gerektigi. Bu durumda sureci baslattiktan sonra surec boyunca Amerikada kacaga dusmeden kalabilir mi?
    Simdiden Tesekkur ederim.


  • @Ceng Merhabalar, aşağıdaki sayfada başka bir forum üyesine bu konuda yorumlarda bulunmuştum. İsterseniz bir göz atın.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/2394?_=1701546850712


  • @ecom haklisiniz current olmayacak, bence current olmasi en buyuk hataydi, ama haddinden fazla ilerletmeleri de current oldugu gibi etki yapacak sonra yine retrogress edebilirler. fakat her ay 2 ay ilerletip sirasi geleni alacaklarina aylarca bekletip 12 ay ilerletip tum buyukelciliklere yuk olusturmalari daha gercekten sacma. bir de uscis daha hizli isliyor, konsolosluklar isleyene kadar AOSlular greencardi alip kotayi dolduruyor.


  • @acgx bultenin current olmadığı zamanlarda ilerleme hep ay ay yada iki üç ay şeklinde olmuş. Ama öyle olduğu halde insanların vizelerini ellerine almaları iki en fazla iki buçuk yıl sürmüş. Bizler rekora doğru gidiyoruz böyle devam ederse. O sebeple bulten iki ay ilerleme ile devam ederse biz hali hazırda zaten bir yıldır randevu bekliyoruz. Bir yıl daha beklememiz gerekir ki bu kabus gibi. Umarım bülteni makul bir yıla getirip sonrada dediginiz gibi mantıklı bir şekilde ilerletirler ki geçmiş yıllarda hep böyle olduğu için ben öyle olacağını düşünüyorum. Ama başkan değişirse ne olur oda ayrı muamma.


  • @acgx uscis hızlı mı ilerliyor Mayıs 2021 den beri onay alamadım 30 ay oldu onlarda çok çok yavaşladılar


  • @kfreeman hangi vize turunu aldi esiniz ? turist vizesi mi?


  • Selamlar herkese' f2a onayi almis ankara dan randevu bekleyen kisi sinirdan gelmis olursa abd icinde dosyasi degismis olacak ama yine de gelis amacina bagli olarak 2 yildir cocugunu gormemesi ailesinden uzak uolmasi vs este green cardli oldugu icin sureci iltica davasi acmadan surece nasil ilerleyebilir? artik herkes bunu dusunuyor olabilir?


  • @lina, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @acgx uscis hızlı mı ilerliyor Mayıs 2021 den beri onay alamadım 30 ay oldu onlarda çok çok yavaşladılar

    NVC'den ve Embassylerden hizli anlaminda soyledim.


  • @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @acgx bultenin current olmadığı zamanlarda ilerleme hep ay ay yada iki üç ay şeklinde olmuş. Ama öyle olduğu halde insanların vizelerini ellerine almaları iki en fazla iki buçuk yıl sürmüş. Bizler rekora doğru gidiyoruz böyle devam ederse. O sebeple bulten iki ay ilerleme ile devam ederse biz hali hazırda zaten bir yıldır randevu bekliyoruz. Bir yıl daha beklememiz gerekir ki bu kabus gibi. Umarım bülteni makul bir yıla getirip sonrada dediginiz gibi mantıklı bir şekilde ilerletirler ki geçmiş yıllarda hep böyle olduğu için ben öyle olacağını düşünüyorum. Ama başkan değişirse ne olur oda ayrı muamma.

    bizim 5 yildan erken olma ihtimali %10 un altinda, sizin de olsa olsa bizden 1 ay kisa olur. malesef durum bu. Esiniz vatandaslik alabiliyorsa almasi en hizli yolunuz olabilir.

    AOS icin ise en azindan calisma ve travel hakki geliyor, keske bizde de aynisi olsa, greencardi isterse 10 yil sonra versin. umrumda degil greencard, tek istegimiz travel document ve ead, anlamsiz bir sebebten ayri kalmak cok sinir bozucu.


  • @acgx eşim en erken önümüzdeki Nisan gibi basvurabilecek malesef. Bizde artık biraz onu bekliyor gibiyiz ama bir umut işte takip ediyoruz yinede. Keşke aos seçeneğimiz olabilseydi çok yıprandık.


  • @hope34 öncelikle iltica başvurunuz değerlendirlecek, daha sonra eş üzerinden green kart başvurunuz, şu anki durumda iltica dosyaları rahat 4|5 sene sürüyor, eğer sağlam bir sebebiniz varsa sınırdan geçin derim, yoksa 4|5 sene uzatmış olursunuz daha sonra çıkış verirlerse de yine dışardan devam edecek green kart dosyanız. eşiniz green kartlı diye bir avantajı olmuyor bende aynı durumdayım beklemekten yoruldum bunu avukata sormustum olmuyor ikisi ayrı dosyalar


  • Merhabalar, Benim deneyimlerinize ihtiyacım var, arkadaşlar; Ben 2024 tahlisiyim, benim Turist vizem var eşimin ve çocuğum vizesi yok. Ben Aos yapıcam, Bu surecte onları, ne kadar sürede Amerika'ya getire bilirim. Bunun ile ilgili deneyimleri olanların tecrübeleriniz anlatırsanız ( Bu konu ile yazılanlara bakıyorum , pek bulamadım eğer gözünüze çarpan bir paylaşım olursa sevirim) ve önerileriniz nelerdir. Bu tur süreci yaşayan arkadaşları ile deneyimlerin çok duymak isterim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum