Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gucarslan Teşekkürler. Bankadan almayı deneyeceğim.

• Arkadaşlar evlililk ve nüfus kayıt ile ilgili:

• Formül B olarak geçen Uluslararası Evlilik Sertifikası'nı götürmemiz yeterli olur mu, yoksa evlilik cüzdanını da görmek istiyorlar mı? İkisi de zaten son sayfada İngilizce açıklama içerdiği için tercüme ettirmeyeceğiz fakat apostilletmek gerekecektir. Cüzdanı apostilletmek biraz zor olabilir.
    • Aynı şekilde doğum sertifikası için de Formül A Uluslararası Doğum Sertifikası yeterli oluyor mu, yoksa Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği görmek istiyorlar mı? İlki tabii ki daha çok işimize geliyor İngilizce açıklamalarından dolayı :)

• @bbsrn mülakata ankara'da girecekseniz bu linki okuyun lütfen;

https://yesilkartforum.com/forum/post/355461

• @gucarslan Öneriniz için teşekkürler. Bunu okumuştum ama mülakata yurtdışında gireceğim için lokal belgelerdense bu uluslararası sertifikaların güvenilirliği daha fazladır diye düşündüm.

• Amerika’ya para transferini nasıl yapıyorsunuz?

• Tekrar merhabalar değerli forum üyeleri.Bugün araştırmalarıma devam ediyordum fakat U.S.Embassy sitesinin Çeşitlilik vizesi sıkça sorulan sorular kısmında:
    "All documents uploaded to your CEAC must be presented at the time of your interview. Original documents must match those uploaded to your CEAC" şeklinde dosyaların CEAC'a yüklenmesi gerektiği bilgisi hala yazıyor.Bu güncel olmadığı için mi böyle herhangi bir dosya yüklemeyeceğiz diye biliyordum.

• @toykan17 farklı vize türleri sisteme yükleme işlemi yapabiliyor, bu bilgi DV için güncel değil, sadece mülakata götüreceksiniz.

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

• @sebnem_ Evet benim de aklımdan geçen buydu. Eğer alabilirsem Anmeldung almaya çalışacağım.

• @gucarslan bey teşekkür ederim en doğru ve garanti olanı sizlerinde dediği gibi yeminli tercümana çevirtip onaylatmak. İşi şansa birakmak istemiyorum

• @gucarslan teşekkür ederim

• Covid aşısı meselesinde hangi aşıdan kaç doz gerekiyor öğrenen var mı ? Mesela geçen yıldan 2 doz sinovac var yeterli mi ? (Tabi mülakattan önce hatırlatma dozunu olmak kaydıyla. Onunla birlikte 3 olacak).
    Eşimin de sadece bu sene olduğu tek doz sinovac var başka aşı olmadan mülakata gidebilir mi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

CR1 vizesi alan bir arkdaşımızın aşı ile ilgili deneyimi;

https://yesilkartforum.com/forum/post/402274

• Bugün aşı olmak için hastaneye gittim ve biontech aşısı olmak istedim. Aşının son kullanma tarihini öncesinde görmek istedim ve ocak 2022 yılına ait aşı olduğunu gördüm. Durumu belirttiğimde bana bakanlık tarafından onaylandığı ve bir problem olmayacağı söylendi. Dolayısıyla ben de yaptırmak istemedim ve Sinovac da kabul edildiği için onun tarihine de bakmak istedim. Temmuz 2024 olduğunu görünce Sinovac aşısı oldum. Bu durumu sizinle de paylaşmak istedim, siz olsanız ne yapardınız? Çok ilginç değil mi son kullanma tarihi geçen bir aşının uygulanabilmesi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@erenist sürece devam edebilmeniz için Unganlar’ın sizden beklediği DSÖ onaylı (Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca, Astra ZenecaBio (Güney Kore), Moderna, Janssen, Sinopharm, Sinovac, Covaxin) geçtiğimiz süreçte en az 2 doz aşı olmuş olmanız, sağlık kontrolü tarihinden geçmişe dönük 12 ay içerisinde bu aşılardan bir tanesinden 1 doz hatırlatma dozu olmanız ve bu olduğunuz aşıları aşı sertifikasında kanıtlamanız. Bol şans

• Herkese selamlar 30 Kasim itibari ile aos yapmak icin amerika ya giris yaptim.Esim haziranda girip burada kaldigi icin i94 oturumu bitmeden f1 icin basvurusunu yapti okuldan benim icin de f2 basvurusu yapalim mi diye soruyorlar statu degisikligi icin nasil bir yol izlememi onerirsiniz simdiden tesekkurler

• Merhaba arkadaşlar yarın sağlık randevumuz var. Unganlara covid-19 aşısını muayeneden önce mi yaptıralım sonra mi yaptıralım diye mail atmıştım ama dönüş yapmadılar. Bugün ankaradaydık ve unganlara uğradık. Web sitelerinde muayeneden 30 gün önce aşı yaptırmayın diye bir uyarı olduğunu o nedenle covid aşısını muayeneden önce mi yaptırmak lazım sonra mi emin olmadığımızı söyledik. Muayeneden önce yaptırırsaniz çok daha iyi olur. Beklemesiniz dosyaniz ertesi gün 15.00 te hazir olur dediler. Bizde Ankara şehir hastanesine gittik. Genel hastane binasında aşı birimi vardı. Burada hergun 16.00 a kadar covid asisi yapiyorlarmis. Aşıyı yaptırdığımız gibi e nabizda aşı kartimiz göründü. Yarın da muayeneye gideceğiz.

• @Güvenç YOUTUBEda avukat Remzi Kulen bir yayınında statü değişikliği için 3 ay bekleme süresi olduğunu anlatıyordu. Bence orada bu işler ile ilgilenen bir avukatla görüşüp hareket etmeniz daha faydalı olabilir diye düşünüyorum. Yine de moderatörler sorunuzu yanıtlayacaktır.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    M
    @ka.glnn Mevcut durumda mulakatini alip dosyasini tasiyan bazi arkadaslarimiz Ankara'dan mulakat alamadilar. Bu durumda kalmaniz olasiliklar arasinda. Kararinizi iyice dusunun. Cunku durdurmanin kaldirilmasi gerceklesirse elinizde bir sans daha olmayacak.
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k