Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @gocman 10-12 gun

• Arkadaşlar merhaba, mülakatı ingilizce yapmanın herhangi bir artısı var mı? Benim ingilizcem çok iyi değil ama yinede ingilizce yapmayı düşünüyorum sizce risk almış olur muyum? Son zamanlarda ing mülakat yapanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

• Merhaba Mülakatım 12 Aralık benim ve o gün ısımı halletmıs olur muyum bır aksaklık olur mu onun ıcın uçak bıletı alacağım

• Hocam Esim 2017 den beri Turkiye de arada sirada gezmek için gidip geldi Abdye bu gönderdiğiniz başlık içeriğindeki yazilanlardan hangisini yapmak bizim için daha uygun olur bir oneriniz varmi ?@Naerys

• @Kevin-Kingston, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

nvc evraklarini yuklerken sorun yasadim, polis sabika kaydinda ve bosanma evrakinda, 3kere yolladim, terkrar yolla deyip duruyor nvc, bunlari sorabilecegim, ucuz yollu, isinin ehli bir avukat bilgisi olan varmi? buradan yada bana ozel mesaj atabilirmisiniz bir avukat bilgisini pretty pls

Sabika kaydını türkçe e devletten alıp yuklemelisiniz ayrıca mutlaka arşiv kaydı yoktur ibaresi bulunmali. Boşanma evrakı olarak orjinal kararı yuklemenizi istiyorlar. Bilmiyorum belkide bu şekilde yüklediğiniz halde sorun yasiyorsunuz ama nasıl yüklediğiniz konusunda detay vermediğiniz için belirtmek istedim .
    Biz bu şekilde yükledik ve bir sorun yaşamadık.
    Ayrıca evraklarin yükleme yönünü ve okunaklı net olmasinida dikkate alıyorlar.

• @ceren-2 mülakatinizi ingilizce yada türkçe yapmanız fark etmez. Nasıl kendinizi daha iyi ifade ediyorsaniz o şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Ama eşiniz bir amerikali ve ana dili ingilizce ise türkçede bilmiyorsa o zaman eşiniz ile nasıl iletişim kurdugunuzu sorabilirler.

• @Yesim-nisa-Kilic vizenizi yüksek ihtimal alırsınız ama yinede bu garanti değildir. Eksik bir evrak yada her hangi bir ap durumu olursa bir süre beklemeniz gerekebilir. Malesef kesin ve garanti alırsınız o gün biter diyemez kimse size. Bazı insanlar bu riske girer ve önden bilet alır bazı insanlar ise vizeyi eline almadan hiç bir şey yapmaz. Tercih sizin tabi.

• @MyLife-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar iki senelik süreçte sona geldiğimiz dosyada son sureci birturlu geçemiyoruz ne yüklediysek red yiyoruz. might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile cevabi aliyoruz her yuklediqimiz evraka yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Eşinizin orada yerleşik olduğunu ispatlamasini istiyorlardir. Ve tabi uzun süredir burada olduğu için sıkıntılı bir durum olsada geçmiş yıllarda örnekleri vardı aslında arama kısmından aratıp deneyimlerini paylaşmış arkadaşlari bulmanizin çok faydası olacaktır. Detayları çok hatırlamıyorum ama durumunuzu anlatan imzalı bir mektup yüklemeniz belki işe yarar. Yada bir göçmenlik avukatindan tek seferlik bu konuyla alakalı danismanlik alabilirsiniz.

• @MyLife-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Hocam Esim 2017 den beri Turkiye de arada sirada gezmek için gidip geldi Abdye bu gönderdiğiniz başlık içeriğindeki yazilanlardan hangisini yapmak bizim için daha uygun olur bir oneriniz varmi ?@Naerys

Şimdi baktım @Naerys en resmi bilgiyi bulmuş sagolsun sizin durumunuz için bana göre en uygunu 3. Şık gibi duruyor. Yani eşiniz vizeyi aldıktan sonra oraya kesin olarak yerleseceginizi anlatan imzalı bir dilekçe kabul edilebilir.

• @ecom sabika kaydini once 2022 de yolladim eski versiyonu ve apostilli, sonra 2023 u yolladim, sayfanin bir bolumu gozukmuyor dendi, sonra masayanin ustune koydum, masa ortusu gozukuyor, kenarlari cok belirgin olsun diye, onuda kabul etmediler, en son e devletten QR codlu ve barkodlu versiyonu yolladim, onu bekliyorum.
    ayrica nvc ye mail attim nerde yanlis yapiyorum, acikla diye, telefonlarinida kapatmislar.

bosanma evraki 4 sayfa, mahkemeden alinan gerekceli karar, normal A4 kagidinda 4 sayfa evrak,
    yeminli tercumelerini yaptirdim, noter tasdikli,
    tercumenin A4 kagidinin kosesi katli ve zimbali, ondan sorun olabilirmi?
    yada noter tasdikli istemedikleri icin, bunu red ediyor olabilirlermi?

• @MyLife-0 anladigim kadari ile amerikan vatandasi biri var, 2017 den beri yani yaklasik 7 yildir turkiyede, ve birisi ile evlendi, simdi amerikaya yerlesecekler, nvc de yerlesik adres ariyor. bana bir ust yazi yazip, nvc ye yollayip vallahi biz amerikada kalacagiz diye bir evrakin ciddiye alinacagini sanmiyorum.
    amerikan vatandasinin kira kontrati,tapu,arac ruhsati, sigorta evraki, fatura, banka hesaplari, kredi karti dokumlari, is evraklari yada baglantilari, vs evraklar sunmasi lazim,
    bu green card vizesinin maksadi amerikada yasayan birinin esini yanina almasidir. 7 yildir amerikada dogru duzdun yasamayan birinin getirme amaci vize gorevlilerince cokta mantikli gorulmez,
    ayrica sirf bu evlilik amerikadan vazgecmis bir bireyin sift amerikaya kapak atmaya calisan birine yardim ediyorda olabilir, kisisel algilamayan, karsinizdaki kurum 12 aydir gelisi guzel sizi arastiriyor.
    eger bu vizede ciddiyseniz, amerikan vatandasi bence amerikaya gider ve orada yasadigini kanitlayacak zikrettigim evraklari temin etmeye baslar.
    ben olsam ne yapardim, ben bu durumda olmazdim, yani 7 yildir baska yerde yasayip, birini bulup hadi gidelim deyip evrak doldurmaya baslamazdim.
    peki simdi bu durumda ne yapilabilir,
    size adres ve amerikada yasadiginiza dair adres lazim, bu postaneden alinacak bir posta kutusu po box olabilir/olamayabilir, devlet kurumlarinin elinde postanelererin bilgileri var ve ben burada yasiyorum dedigin yerde devletin diger kurumu olmasi uygun olmaz, bazen ise yariyor, ayrica kimse posta kutusunda yasayamayacagi icin,
    virtual mail forwarding servisi yani posta servisi/hizmeti yapan isletmeler var, isim verebiliyorsak, Ipostal1, aylik $10 1 pasaport ve 1 ehliyet ile uyelik alabilirsiniz, $25/30 a internetten noter tasdiki yapip hesap aciyorlar, bu isletmeler size normal street adresli posta hizmeti sagliyor, google a aratirilinca normal evler, devlette herhangi bir kaydi yok, yani birisi amerikada yasadigini nasil kanitlar, o adrese gelen evraklari ibraz ederek, sizde bu gibi bir servisi kullanip, oraya sizin orada yasadiginizi kanitlayan evraklari toplamaya baslayabilirsiniz,
    siz bu kayitli kisilere sizin adiniza gelen postalarinizi kabul etme, scan etme/cope atma ve size gonderme onayi veriyorsunuz, $70 yillik civari bir usps den posta kutusu kiralayin ve bir Ipostal1 hesabi olusturun, burasi sizin adresiniz olur ve size gelen butun evraklar scan edilip sizin hesabiniza yollanir, onemli olan evraklarida kendi posta kutunuza yollatirsiniz. onemli olmayanlari cope attirirsiniz, ornegin bir bankadan hesap acarsiniz/ yada hali hazirda mevcut olan banka ektresini bu adrese yollarsiniz, al sana amerikada kendi adresine gonderilmis bir banka ektresi, bir ehliyet varsa adresini bu adres ile degistirirsiniz, bir telefon faturasi bu adreste is gorur, adres degisiklik formu dordurursunuz usps den ve nu yeni adrese yonlendirirsiniz isterseniz, usps den gelen yeni adres evrakini kullanabilirsiniz, voter registration yapabilirsiniz bu yeni adreste gibi.

• Merhaba, eşimin bana sponsor olması için maddi durumu yetersiz babası olacak onun yerine bunun için babasının hangi belgeleri alması gerekiyor? Başlığın ilk sayfasına baktım ama bulamadım teşekkürler.

• @ecom Evet eşim amerikalı ve türkçe bilmiyor bu yüzden biraz endişelendim. Kendimi ifade edebiliyorum ama o an heyecandan konuşamam yanlış bir şey söylerim diye endişeliyim

• @Kevin-Kingston, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@ecom sabika kaydini once 2022 de yolladim eski versiyonu ve apostilli, sonra 2023 u yolladim, sayfanin bir bolumu gozukmuyor dendi, sonra masayanin ustune koydum, masa ortusu gozukuyor, kenarlari cok belirgin olsun diye, onuda kabul etmediler, en son e devletten QR codlu ve barkodlu versiyonu yolladim, onu bekliyorum.
    ayrica nvc ye mail attim nerde yanlis yapiyorum, acikla diye, telefonlarinida kapatmislar.

sabika kaydi 4 sayfa, mahkemeden alinan gerekceli karar, normal A4 kagidinda 4 sayfa evrak,
    yeminli tercumelerini yaptirdim, noter tasdikli,
    tercumenin A4 kagidinin kosesi katli ve zimbali, ondan sorun olabilirmi?
    yada noter tasdikli istemedikleri icin, bunu red ediyor olabilirlermi?

Sizden kaynaklı hatalardan dolayı kabul etmiyorlar malesef ama keşke insanların evraklarini surekli red edip durmak yerine bir açıklama yapıp adam gibi anlatsalar, bunu yükle bu şekilde yükle gibi... neyse çok kısa sürede bitmesi gereken işlem çok uzamış sizin adınıza üzüldüm.
    Apostil noter istemiyorlar. Çeviri uscis ister, oysa nvc hiç bir evragin çevirisini istemiyor. Tabi orjinal hali ingilizce ve türkçe dilleri dışında bir evraginiz varsa işte o zaman çeviri yaptirmalisiniz.
    Masa üzerinde evragin fotoğrafini cektiyseniz kabul etmez tüm evraklarinizi taratıp dosya şeklinde yuklemelisiniz ayrıca bu evrak dosyasını nvc memuru açtığında yönü ters yatık olmamali düz okunabilir olmalı.
    Evragin silik okunamaz bir yeri olmamali tümü rahatça okunabilmeli ki taratıp yuklerseniz evragin kendisi çok eski silik değilse zaten bu sorunu yasamazsiniz.
    Şuan e devletten aldığınız barkodlu belge türkçe ve üzerinde arşiv kaydı yoktur ibaresi var ise kabul edilir muhtemelen ama bunlar neden 4 sayfa cevirilerden ötürü mü?
    Yani kısacası basit e devletten alinan evraklar yeterli oluyor aslında fazla detay ceviriler noterler falan memurunda kafasini karıştırıyor. Sadece boşanma evrakı yok e devlette. Zaten mülakata yüklediğiniz tüm evraklarin orjinallerini götürmeniz gerekiyor. Özellikle boşanma kararini kesin istiyorlar.
    Lütfen evraklarinizi bu detaylara dikkat ederek yukleyin sıkıntı yaşıyorsanız bu işlerden iyi anlayan birinden yardim alin o kişi evraklarinizi düzgün dosyalar haline getirsin taratıp ve oyle yukleyin. Ekstra bir şey olursa başlıkta yine sorarsiniz. Kolaylıklar diliyorum.

• @ceren-2 isterseniz türkçe başlayıp bu soru size sorulursa biraz ingilizce biliyorum ama bu görüşmede kendimi daha iyi ifade etmek adına ana dilimi kullanmak istedim dersiniz. Zaten sonrasinda muhtemelen bir kaç basit ingilizce soru ile bunun doğru olup olmadığına bakabilir.
    Yada ingilizce mülakat yapın heyecaninizi yenip zaten basit sorular soruluyor. Bol şanslar.

• @Olkan-Oflaz-0 merhaba genelde son üç yılın evraklari yükleniyor ama avukatimiz bize irs hesabiniza girdiğinizde oradaki bu yıla ait tüm ekleri gönderin demişti. Sponsorluk evraklari en çok sorun çıkaran evraklar fazlasindan zarar gelmez tüm ekleri gönderin bence.

• @Olkan-Oflaz-0 hangi belgeler degil, 1 tane evrak var I-864 suponsorluk evraki (https://www.uscis.gov/i-864p)bu doldurulacak. mesela siz 2 kisisiniz gostermeniz gereken income $24.650, bunu gosteremiyoruz, bir baba yardim edecek diyorsan, o kisi vergi beyanini yanlizmi yapiyor, bir esi varmi, esi calisiyormu, 18 yasindan kucuk ona muhtac bireye bakiyormu, babasi daha once birine suponsor oldumu gibi durumlarda bana gore degisir,
    ornegin, mesela baba ve sadece esi var, birde siz ikinize suponsor olacak. bu 4 kisi etti, baba $37.500 gosterecek. baba amerikada vergi beyani yapan birisi ise boyle yok, baba turkiyede dersen $37500 x 5 = $187500 u ve uzun bir suredir bu tarz bir paranin hesabinda oldugunu mesela son 1 yillik banka belgesi ile beyan edebilirsiniz.

• @ecom sabika kaydi 4 sayfa diye yanlis yazmisim, o bosanma kagidi olacak 4 sayfa olan,

• @ipek1907, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@istanbullover amerika da yaşadığınıza dair belge yüklemelisiniz.ben de 10 yıldır türkiyedeyim. Kanıtım yok,sadece durumu açıklayan mektup yazdım. Onaylanacak mı bilmiyorum,göreceğiz:)

@MyLife-0 size yardımcı olmak adına biraz aklımda kalan eski sayfaları karıştırdım ve ipek hanımı gördüm kendisine detayları ayrıca sorabilirsiniz. Ayrıca ipek hanım gibi aslında forumda benim hatirlayamadigim çok örnekde var. Ama araştırmak lazım uzun zamandır forumda olmama ve okumayı sevmeme rağmen insan kendi ile alakalı durumları daha net hatırlıyor. Ama neticede ipek hanım vizesini almış biri olarak sizin için onun deneyimi çok önemli. Kolaylıklar diliyorum

• @Kevin-Kingston şöyle ki yukarıda paylaştığım deneyimdede görüldüğü üzre aslında vallahi ben orada yaşayacağım şeklinde yürümüyor işler. Burada yüzlerce deneyime şahit olmuş biri olarak asla uydurma bir tavsiyede bulunmam çünkü bunlar resmi işler insanların aile hayatları söz konusu evet bazen her şeyi net hatirlayamadigim için malum makine değiliz biraz muallakta cevaplar olabiliyor ama bu cevaplardan yola çıkan araştırmayı bilen birine aslında ipin ucunu vermek oluyor isteyen çok rahat gerisini getirebilir diye düşüyorum. Herkesin durumu aynı değil işi gereği yada eğitim gördüğü veyada eşi orada yaşamak istemediği için burada yaşayan ancak sonra fikir değiştiren ve oraya yerleşmeye karar veren insanlar olabilir. Ve bir abd vatandaşı olarak bunu talep etmek en doğal hakkı diye düşünüyorum. Kötüye kullanmak olduğu gibi iyi niyetli şartları böyle gerektirmis insanlarida unutmamaliyiz.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k