Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Pasaportum olmadığından Other Travel Document seçeneğini işaretlemiştim.Sevgili @gucarslan dediğiniz gibi yeni ve ilk defa pasaportum geldi ve şimdi Ankara'ya mail atarak yeni pasaportumu DS-260'a doldurmalı mıyım.Defaatle arama çubuğuna yazdığımda siz o şekilde açtırmak gerektiğini yazmıştınız fakat daha önce sorduğumda hayır demiştiniz.

• @UnluEmre teşekkür ederim cevabınız için, size de hayırlı olsun 🍀

• @toykan17, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Pasaportum olmadığından Other Travel Document seçeneğini işaretlemiştim.Sevgili @gucarslan dediğiniz gibi yeni ve ilk defa pasaportum geldi ve şimdi Ankara'ya mail atarak yeni pasaportumu DS-260'a doldurmalı mıyım.Defaatle arama çubuğuna yazdığımda siz o şekilde açtırmak gerektiğini yazmıştınız fakat daha önce sorduğumda hayır demiştiniz.

Hocam içiniz rahat edecekse mail atıp formunuzu açtırabilirsiniz. Fakat yanınızda pasaport getireceğiniz için orada sizden zaten talep edilecek ama benim kafam böyle daha rahat olur derseniz açtırın bişey kaybetmezsiniz. Ben farklı değişiklerde yapacaktım bu sebeple açtırdım sonrasında pasaportuda ekledim.

İyi Forumlar Sürecinizde Başarılar.

• @Prm-oguzhan Çok teşekkür ederim sanırım açtırmayacağım..

• @UnluEmre, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sebnem_ merhaba, sabah 9 randevusuna gittigimde covid asi belgesini verdigimde soylediler ilk dun gece aciklanan karar ile 2023 yili icerisinde yapilmis asik gerekiyor diye, benim 2 doz biontech vardi ama oncekiler oldugu icin hatirlatma dozu olmaniz gerekiyor, doktor hanim soyler zaten dedi. Sonra ben butun kontrolleri yaptirdiktan sonra oradaki hanimefendi. Suan hicbir sorun yok ama asiyi yaptirmaniz gerekiyor. Bugun bulup yaptirabilirseniz yarin saat 3te evraklariniz tamamlanmis olup dosyanizi alabilirsiniz dedi. Asi icin liste sordugumda sinovac ve biontech gecerli turcovac gecerli degil demisti. Ben de sinovac olup tekrar asi karti olurdum 3 doz asinin gozuktugu gidip teslim ettim ayni gun icerisinde. Birazdan da dosyalarimo almaya gidecegim

Ben de sizin gibi iki doz Biontech olmuştum, bu sefer Sinovaç olmayı düşünüyordum ama hatırlatma dozu olarak sayılır mı diye kafam karışıktı, tecrübenizi aktardığınız için teşekkür ederim.

Bionteck'in özellikle ikinci dozu bende biraz yan etki yaptı, şu an Sinovaç bana da daha mantıklı geliyor.

• @ahuramazda, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

dosya durumumuzu sorgulamak için kcc’ye mail atmamız gerekir/önerilir mi?

bu iletiyi gönderdiğim vakit sorgulattığımda tip-3 olarak cevap almıştım. dün tekrar sorgulattım cevap olarak bugün tip-4 mail cevabı geldi. bu gayet olağan mı?

• @Srmpd Sinovac kabul ediliyorsa ben de sinovac olabilirim, sinovacın daha hafif oldugunu duymuştum 2 doz biontech sonrası iyi gelir.

• @ahuramazda evet gayet olağan, ilk mailinizi attığınızda henüz numaranız aktif değildi tahminimce onun için 3. Tip mail aldınız ama son bültenle aktif oldu numaranız böylece 4. Tipe döndü

• Merhaba,

16.10 tarihinde tesadüfen DV sayfamı kontrol ettiğimde mülakat tarihimi öğrendim. Öncesin KCC' den dv sayfamı kontrol etmemi isteyen bir mail almadım. DS 260 formunda mail bilgimi doğru girdiğimden eminim. Talihlilerin olduğu docs evrak listesi kısmında '' BÜYÜKELÇİLİK MÜLAKAT RANDEVU EMAİLİ ÇIKTISI '' olarak bilgi yer alıyor. Güncel istenen belgelerde ise evraklar arasında gözükmüyor. Maili almamış olmam mülakat görüşmemde bir sorun yaratır mı? Teşekkürler.

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahuramazda evet gayet olağan, ilk mailinizi attığınızda henüz numaranız aktif değildi tahminimce onun için 3. Tip mail aldınız ama son bültenle aktif oldu numaranız böylece 4. Tipe döndü

ilk maili atmadan 2-3 gün önce aktif olmuştu numaram

• btek14B btek14 bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar merhaba, mülakatımız USA Amsterdam Konsolosluğu'nda olacak. Aşağıdaki sorularla ilgili tecrübesi veya bilgisi olan varsa çok makbule geçer, çünkü maillerimize konsolosluktan hiçbir türlü dönüş alamıyoruz.

• Türk konsolosluğu belgelere apostil vermediklerini, çünkü konsolosluktan alınan belgelerin apostile ihtiyacı olmadığını söyledi. Bununla ilgili tecrübesi olan var mı?
    • Askerliğimi yurt dışında çalıştığım için 5 yıl tecil ettirmiştim. Tecili kanıtlamam gerekiyor mu, yoksa askerlik durum belgesini sadece askerlik hizmetini tamamlayanlardan mı istiyorlar?
    • Yüksek Lisans diplomam şu an yaşadığım ülkeden farklı bir ülkeden. Bu yüzden apostilletmem mümkün değil. Lisans diplomam halihazırda İngilizce ve apostilli. Bir yerde, en yüksek diplomamızı götürmemiz gerektiğini okudum gibi hatırlıyorum ama şu an baktığımda resmi bir kaynakta bunu bulamıyorum. Lisans diplomam yeterli olur mu? Bunun yanında, diplomamı 2 yıl önce tercüme ettirmiştim ancak tercümenin aslı elimde değil. Tercümenin kopyası yeterli oluyor mu?

• @Peace-1 Kontrol ettiğiniz linki paylaşabilirmisiniz acaba yanlış yerden mi bakıyorum ben.

• @UnluEmre 4 aralıkta unganlarda randevum var, 2021 yılında 2 doz sinovac yaptırmıştım. Sağlık randevusuna gitmeden yani yarın 1 doz sinovac yaptırsam herhangi bir sorun olur mu?

• @Mehmet-6 merhabalar, kesin olarak birsey olmaz diyemiyorum yanlis bilgi vermemek adina. Ama bana sorarsaniz birsey olacagini sanmiyorum sonucta covid asi kartinda 2023 yilinda bir doz hatirlatma gormek istiyorlar artik. En dogru karari yine de unganlari arayarak almak daha mantikli gibi

• @UnluEmre Aradım, telefonu açan olmadı maalesef

• ⭐⭐

@Mehmet-6

Mail ile ulaşmayı deneyin. Gün içindede yazabilirsiniz. Telefondan daha hızlı dönüş yapıyorlar.

• @Mehmet-6 merhabalar randevuya gittiğinizde muayene olabiliyorsunuz yardımcı oluyor eksik olması sorun değil yalnız son 12 ay içinde aşı olmadıysanız aşı olup güncel aşı kartınızı verdiğiniz de raporu vereceklerini belirtiyorlar

• @Dogukan-Burak Anladım, çok teşekkür ederim.

• @Mehmet-6 zaten olacağınız aşı sinovac yani hastanede en kolay olabildiğiniz covid aşısı(biontech aşılarında 6 kişi doz için gerekli) bence unganlara gidin muayenenizi olun o esnada sorum olmamda sorun olur mu diye. Doktor bey veya doktor hanım sorun yok aşı ol kartı getir der büyük ihtimalle unganlara en yakın hastaneden aşı olup e nabızdan aşı kartınızı alıp unganlara teslim edebilirsiniz. Geçmişte mail ile aşı kartı kabul edilen arkadaşlar vardı onuda sorun geri dönmemiş olursunuz en azından. Şimdiden vizeniz hayırlı olsun.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @conk bahsettiğiniz avukatın dv hakkındaki yorumlarını çok kaale almayın derim. Kendisinin dv bilgisi şu forumdaki herhangi bir üyenin dv bilgisine nazaran çok daha az maalesef
  • Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k