OWP means that open work permit
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
@ultimate-ideasIyi haftalar,evet.Turist vizenizin gecerli oldugu tarihe kadar ulkeye giris yapabilirsiniz.
-
@Forsted bilgi için teşekkür ederim. Vfs yi aradım onlarda nufus cüzdan fotokopisi altına şu isim soy isimli tc kimlik numaralı kişi pasaportumu teslim edebilir alabilir tarzında bir yetki belgesi oluşturur imzalarsa sıkıntı olmaz denildi. Islak imzalı olması mı lazım dedim hayır wp dan göndersede olur dedi.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@Forsted bilgi için teşekkür ederim. Vfs yi aradım onlarda nufus cüzdan fotokopisi altına şu isim soy isimli tc kimlik numaralı kişi pasaportumu teslim edebilir alabilir tarzında bir yetki belgesi oluşturur imzalarsa sıkıntı olmaz denildi. Islak imzalı olması mı lazım dedim hayır wp dan göndersede olur dedi.
Muhtarım sen ne yaptın Türkiyede misin hala?
-
@ibrahimasar evet

-
Bugün Ankara'da VFS'nin Kanada Biyometrik Görüşmesine gittim biyometrik bilgilerimi verdim parmak izimi tarattım. Sırada sonuçları beklemek kaldı umarım olumku bir sonuç alabilirim şimdiden başvuran herkese bol şanslar...
-
deprem bölgesinden başvuran arkadaşa ret gelmiş! orada çalışma iznine başvuracaktı!
saçmalık!
• I am not satisfied that you will leave Canada at the end of your stay as required by
paragraph 179(b) of the IRPR (https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/SOR-2002-227/
section-179.html). I am refusing your application because you have not established that you will
leave Canada, based on the following factors:
• Your assets and financial situation are insufficient to support the stated purpose of travel
for yourself (and any accompanying family member(s), if applicable).
• The purpose of your visit to Canada is not consistent with a temporary stay given the
details you have provided in your application.EDİT; maddi manevi bir sorun yok. toplam süre 100 günü buldu.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ay bitince 120 gün olacak bu nasıl iş anlamıyorum.Ne kalmaya konsantre olabildik ne gitmeye...
Ne zaman yanıt alacağız belli değil ,neye göre yanıt veriliyor belli değil,ne zaman yanıt gelir belli değil -
@Forsted amerika vizesi olan tüm tanıdıklarımıza bizimle aynı gün 14 Kasım'da onay geldi. Vizesi olmayıp Temmuzdan beri bekleyen bir arkadaşımız var mesela. Umarım bekleyen herkese çıkar.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@ibrahimasar evet

Bakmadın mı Kanada için, takip edemedim hiç.
-
@negahkon ne zaman başvuru yapmıştınız? (basvuru ve biometrik verme tarihleriniz) Bir de kaç kisi olarak başvurmuştunuz?
-
Your application status has changes.
To check what's changed with your application's status:
- Sign in to your account.
- Click Check full application status under View the applications you submitted.
boyle bi mesaj geldi. basvuruma tikladigimda Your action is required yaziyor ama ne yapmam gerektigini dememis. yarin biometrik icin ankaraya gidecektim. size de boyle oldu mu?
-
Herkese merhaba,
Bekleyen arkadaşlara bilgi olması açısından;
6 Eylül'de eşimle parmak izi vermiştik bugün red geldi.• I am not satisfied that you will leave Canada at the end of your stay as required by
paragraph 179(b) of the IRPR (https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/SOR-2002-227/
section-179.html). I am refusing your application because you have not established that you will
leave Canada, based on the following factors:
• You do not have significant family ties outside Canada.
• The purpose of your visit to Canada is not consistent with a temporary stay given the
details you have provided in your application.Maddi ve iş durumumuzun yeterli olması, daha önceki yurtdışı ziyaretlerimizin olduğu 2-3 pasaport göstermemize rağmen red cevabı geldi.
Geçen hafta Amerika vizelerimizi almamız 20sn sürmedi bile. (Profilimizin yeterliliği/güvenirliği açısından bilgi)Biz gerçekten turist vizesi için başvurmuştuk. Kanada'ya yeni yılda ziyaret planlıyorduk. Bu bilgileri verdiğimizde süreç 4 Ocak'a ertelenmemişti bile ordan anlayabilirlerdi. Pasaport süresi kadar vizeyi alalım sonra tekrar uğraşmayız diye düşünüyorduk.
Değerlendirme kriterlerinde mutlaka bir bildikleri vardır ama bize tuhaf geldi.
Bekleyen herkese sabırlar diliyorum. Umarım herkes en kısa sürede olumlu dönüş alır.
-
@ytknsnn bence aynı dosyalarla bir kere daha başvurun, bazen 2. başvuruda hem olumlu hem hızlı dönüş alınabiliyor. Aynısı bir arkadaşımızın daha başına geldi, 2. kez başvurduğunda 2 haftada olumlu dönüş aldı.
-
@madworld imza kısmında yazıyor aslında ama tekrar anlatayım. 4 ekim başvuru, 5 ekim biyometrik, 14 kasım onay, 15 kasım parasportları verdik, 22 kasımda da vizeler basılı halde geri aldık. benim ve eşim olarak 2 kişi başvurduk. benim katar'da iş geçmişim schengen'de ve abd'de study geçmişim var. Eşim'de hep yabancı firmalarla uzaktan çalıştı ve çalışıyor. finansal bir bilgi göstermedik, zira istemedi abd vizesinden dolayı.
-
@obirbela biyometrik'i verdiğinizde güncellenir o kısım merak etmeyin.
-
@ytknsnn "Değerlendirme kriterlerinde mutlaka bir bildikleri vardır "
Ben bu kısıma katılmıyorum. Neredeyse birbirine çok çok benzeyen başvurularda bile farklı sonuçlar çıkabiliyor.
Fazla takip ettim,vizesi çıkanları okudum.Öylesi profillere çıkıyor yada çıkmıyor ki sadece şunu söyleyebiliyorum bunları gördükten sonra "her başvuru kendine özgü(özel)"Neredeyse tamamen şans diyeceğim şu dönemdeki yanıtlara.
İleride TS23 programı biter vs yine belli standarta oturabilir
-
@negahkon o kadar formu tekrar doldurmakla uğraşır mıyım bilmiyorum.
-
@Forsted Program sonunda değerlendirme normal süreçteki gibi olabilir. O tarihlerde yine buraya yazan olursa anlamış oluruz.
-
Merhaba, bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
29 Temmuz biyometri
13 Kasım onay
Amerika vizem var
Depremzede değilim.Pasaportu Vfs'ye elden teslim ettim. 6 gün içinde vize basılıp geldi.
4 gün sonra da OWP başvurusu için gidiyorum. O kısmı da deneyimleyince yazarım.
Benzer Başlıklar
153
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k