Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
1.4k 218 120.8k 195

• @Forsted amerika vizesi olan tüm tanıdıklarımıza bizimle aynı gün 14 Kasım'da onay geldi. Vizesi olmayıp Temmuzdan beri bekleyen bir arkadaşımız var mesela. Umarım bekleyen herkese çıkar.

• @Muhtaradana, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@ibrahimasar evet 😊

Bakmadın mı Kanada için, takip edemedim hiç.

• @negahkon ne zaman başvuru yapmıştınız? (basvuru ve biometrik verme tarihleriniz) Bir de kaç kisi olarak başvurmuştunuz?

• Your application status has changes.

To check what's changed with your application's status:

1. Sign in to your account.
    2. Click Check full application status under View the applications you submitted.

boyle bi mesaj geldi. basvuruma tikladigimda Your action is required yaziyor ama ne yapmam gerektigini dememis. yarin biometrik icin ankaraya gidecektim. size de boyle oldu mu?

• Herkese merhaba,
    Bekleyen arkadaşlara bilgi olması açısından;
    6 Eylül'de eşimle parmak izi vermiştik bugün red geldi.

• I am not satisfied that you will leave Canada at the end of your stay as required by
    paragraph 179(b) of the IRPR (https://laws-lois.justice.gc.ca/eng/regulations/SOR-2002-227/
    section-179.html). I am refusing your application because you have not established that you will
    leave Canada, based on the following factors:
    • You do not have significant family ties outside Canada.
    • The purpose of your visit to Canada is not consistent with a temporary stay given the
    details you have provided in your application.

Maddi ve iş durumumuzun yeterli olması, daha önceki yurtdışı ziyaretlerimizin olduğu 2-3 pasaport göstermemize rağmen red cevabı geldi.
    Geçen hafta Amerika vizelerimizi almamız 20sn sürmedi bile. (Profilimizin yeterliliği/güvenirliği açısından bilgi)

Biz gerçekten turist vizesi için başvurmuştuk. Kanada'ya yeni yılda ziyaret planlıyorduk. Bu bilgileri verdiğimizde süreç 4 Ocak'a ertelenmemişti bile ordan anlayabilirlerdi. Pasaport süresi kadar vizeyi alalım sonra tekrar uğraşmayız diye düşünüyorduk.

Değerlendirme kriterlerinde mutlaka bir bildikleri vardır ama bize tuhaf geldi.

Bekleyen herkese sabırlar diliyorum. Umarım herkes en kısa sürede olumlu dönüş alır.

• @ytknsnn bence aynı dosyalarla bir kere daha başvurun, bazen 2. başvuruda hem olumlu hem hızlı dönüş alınabiliyor. Aynısı bir arkadaşımızın daha başına geldi, 2. kez başvurduğunda 2 haftada olumlu dönüş aldı.

• @madworld imza kısmında yazıyor aslında ama tekrar anlatayım. 4 ekim başvuru, 5 ekim biyometrik, 14 kasım onay, 15 kasım parasportları verdik, 22 kasımda da vizeler basılı halde geri aldık. benim ve eşim olarak 2 kişi başvurduk. benim katar'da iş geçmişim schengen'de ve abd'de study geçmişim var. Eşim'de hep yabancı firmalarla uzaktan çalıştı ve çalışıyor. finansal bir bilgi göstermedik, zira istemedi abd vizesinden dolayı.

• @obirbela biyometrik'i verdiğinizde güncellenir o kısım merak etmeyin.

• @ytknsnn "Değerlendirme kriterlerinde mutlaka bir bildikleri vardır "
    Ben bu kısıma katılmıyorum. Neredeyse birbirine çok çok benzeyen başvurularda bile farklı sonuçlar çıkabiliyor.
    Fazla takip ettim,vizesi çıkanları okudum.Öylesi profillere çıkıyor yada çıkmıyor ki sadece şunu söyleyebiliyorum bunları gördükten sonra "her başvuru kendine özgü(özel)"

Neredeyse tamamen şans diyeceğim şu dönemdeki yanıtlara.

İleride TS23 programı biter vs yine belli standarta oturabilir

• @negahkon o kadar formu tekrar doldurmakla uğraşır mıyım bilmiyorum.

• @Forsted Program sonunda değerlendirme normal süreçteki gibi olabilir. O tarihlerde yine buraya yazan olursa anlamış oluruz.

• Merhaba, bilgilendirme amaçlı yazıyorum.

29 Temmuz biyometri
    13 Kasım onay
    Amerika vizem var
    Depremzede değilim.

Pasaportu Vfs'ye elden teslim ettim. 6 gün içinde vize basılıp geldi.

4 gün sonra da OWP başvurusu için gidiyorum. O kısmı da deneyimleyince yazarım.

• Merhaba, son zamanlarda TS2023 calışma izni onayı gelen var mi, normal şartlarda ne kadar sürüyor bu aralar?
    Tesekkurler

• @ytknsnn sadece tarihleri değiştirip aynı formları yüklemeniz de yeterli olur, fakat elbette sizin kararınız. TS2023 planınız yoksa, acelesi de yok elbette.

• @Seda-Uysal-Avcı son durum nedir ?
    TS2023 ile çalışma izni alanlar yerleştiler mi kanada'ya ? İlk başlarda herkes hevesli ve istekliydi bu ts2023 konusu ile ilgili fakat son zamanlarda kimseden ses cıkmıyor ? Nedir gelişmeler ? Galiba TS2023 calisma izni aldıktan sonra bayagı geri dönen kitle varmış. Adapte olamıyorlarmış kanada'ya ve cok pahalı geliyormuş. En önemlisi iş bulma sorunu ve iş yok deniliyor. Yemek dagıtım , uber gibi işlerlede gecinmek bayagı zormuş. Kiralar zaten aşırı yuksek

• @grounddreamer
    Son durum nedir ? Yerleştiniz mi kanada'ya ?
    Genelde TS2023 ile çalışma izni alanların cogu galiba geri dönmeye başlamışlar. İş bulamama, kiraların pahalı olması ve en önemlisi yeterli bütçe ile gelmeme ve adapte olamama konuları başta gelenler deniliyor.

Kanada genelde sistemli bir ülke ve göçmen alırken ilk aşama egitime kayıt mezun olma şartı ve sonra work permit verme üzerine sistem kurmus. Yani kişiyi önce ulkeye adapte ediyor egitim ile sonra iş hayatına alıyor.

Fakat bu TS2023 tamamen ekstren ve sistem dısı bir uygulama oldugu icin bu yoldan calisma izni alanlar birden kendilerini sistemin içinde buldu ve ulkeye adapte olma, alışma konusunda tam uyum saglayamıyorlar ve geri dönuyorlar gibi bir durum var. Genelde turist olarak gelip ts2023 ile calısma ve oturum alanların cogu bir sure sonra geriye dönme davranısı sergiliyor. Geri dönenlerden bir kısmıda iyi bir butce ve planlama yapıp tekrar sonra kanadaya giderim dusuncesinde gibi.

Genelde kanada icinde kalanlar daha önce ogrenci olarak gelen kitle gibi. Onlar sistemli geldikleri icin ts2023 ile çalışma izinlerini alıp bir sekilde zaten kanada içinde yasıyorlar.

• @negahkon
    Son zamanlarda bayagı ret neticeler varmış.
    Galiba bayagı zorlaştı vize alımları. Ögrenci ve turist - visitor vizeler için uzun neticelenme süreleri ve negatif neticeler ön planda deniliyor.

• @fikide Tebrikler. Galiba usa vizesinin olması iyi bir referans oldu kanada vizesi onayında

TS2023 başvuru için kanada içinde olmak gerekiyor ve netice belli olmadan kanada dışına çıkmak büyük risk oluyormuş. Ret alanlara gelen mesaj kanada dışında bulunma nedeni deniliyor.

Bu galiba ayrı bir planlama gibi. Vizeyi alıp kanadaya gitme ve orada konaklama bulma , sonra ts2023 basvuru yapma ve neticeyi bekleme. Süreç net değil deniliyor. Kime ne zaman netice cıkacagı belli değil. O nedenle neticeyi bekleme suresince konaklama için ayrıca masraf olur ve cok pahalı konaklamalar. Hemen netice cıksa aslında super ama 10 gunde netice alanda varmış bunun aksine 2 aydan beri halen netice bekleyende..Yani nereden baksan net olmayan bir sureç.

Diger konuda basvuruda posta adresi belirtme ve basvuru onaylandıktan sonra work permit belgesi bu adrese zarf icinde geliyor. Bu süreçte önemli bir konu. Cunku orjinal belgeye sahip olmak zorunlu. Bunuda halletmek lazım. Bununda ne zaman posta ile gonderilecegi konusunda net zamanlama yok gibi. Kimine 1 haftada kimine daha uzun surede posta geliyor. Yanlış adrese gitme , kaybolma gibi problem yasayanlarda var. O nedenle basvuruda posta adresini dikkatli yazın yanlıs olmasın. Posta ile orginal work permit belgesi alınmaz ise tekrar talep etme ve yenisinin gelmesi gibi uzun süreçler olabilir.

• @ikizbabasi aynen dogru. Trv- Visitor vizenin suresi gecerli oldugu sürece istediginiz zaman kanadaya giriş ve çıkış yapabilirsiniz.

Work permit ve study permit denilen izin belgeleri vizeden farklı. Bunlar sizin kanada içimde calısma & oturma ve eğitim alma izni saglar. Work permit ve study permit suresi trv- visitor vizenizi asla etkilemez.

• @hoping_theway

Merhabalar ;

Ben daha bir hafta önce geldim. Gelmeden önce Ev görüşmeleri ayarlamıştım . Vancouver bölgesi için Craiglist ve Facebook Market Place oldukça güncel.

Geldiğimin 3. günü Ev için kontratı imzaladım. Bugünde anahtarları alıp eve yerleşeyeceğim. Bütçe konusu kişinin beklentisine göre değişir. Ben neyle karşılaşacağımı az çok biliyordum o yüzden neyim var / yok sattım ve beni burada bir süre idare edebilecek bir para ile geldim. Ama Kira konusunda genel olarak evet oldukça pahalı. Vancouver bölgesinde 2500 CAD altına ev bulmak zor ve Şehir merkezinde değil ama Ulaşıma yakın bir yerde olabilir.

İş bulmak kolay değil, İş başvurularına başladım 2 tanede mülakata girdim, henüz olumlu olumsuz dönmediler ama başvurulara devam ediyorum. Ben Bilgisayar Mühendisiyim İngilizcem C1-C2 arasında, daha önce bir süre Amerikada yaşamıştım. Burada eğer Türkiye den bir geliriniz yoksa iş bulmayı beklemek gibi bir lüksünüz yok, sürekli dolar harcıyorsunuz. O yüzden şu aşamada iş aramaya devam ederke tabiki doordash ve uber yapıp en azından masrafları cepten yememeye çalışacağım.

Şu anlık herşey yolunda ve güzel gidiyor.

Sevgiler

Benzer Başlıklar

• Aracı Şirket ile Kanada Göçmenliği Başvurusu Yapmak

Kanada kanada vize amerika vizesi
    3
    0 Oy
    3 İleti
    416 Bakış
    XFatihXX
    Çoğu başta 5 10 Euro gibi bir analiz ücreti istiyor. Akabinde 700 Euro'ya yakın para isteyip dolandırıyorlar. Sizinkisi hangi kapsam bilmiyorum :)
  • Sabıka kaydım Kanada vizesi almama engel olur mu?

Kanada
    4
    0 Oy
    4 İleti
    657 Bakış
    K
    Hocam inşallah burdasındır sonuç neoldu
  • Kanada hakkında özel bir soru

Kanada
    4
    0 Oy
    4 İleti
    454 Bakış
    CalibraturboC
    sor bana
  • Geciken Öğrenci Vizesi

Kanada kanada vize öğrenci
    3
    1 Oy
    3 İleti
    324 Bakış
    crazycellsC
    @daywalker, içinde söyledi: Geciken Öğrenci Vizesi Merhaba arkadaşlar, Kanada öğrenci vizesine başvurdum. 4 haftadır herhangi bir yanıt gelmedi. Tecrübesi olan var mı ? En fazla kaç hafta sürebiliyor? Bu arada ek bilgi ulastirdilar, konsoloslugun 8 haftaya kadar yasal suresi varmis zaten, dolayisiyla 4 hafta daha haber alamazsaniz telaslanmayin. Daha sonradan olumlu veya olumsuz sonucu aktarirsaniz sevinirim, bu aralarda ABD konsolosluklarinin durumundan dolayi Kanada'yi tercih eden baska ogrenciler de var. Aktarilan bilgiler herkesin isine yarayacak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k