Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @EasternStar biz de teb kullanıyoruz. kesintiler doğru 107 tl-15 $. ve hiç sorun yaşamadık 1-2 gün içinde işlem bitiyor.

• @Redbeard super. bir suredir para aktarmadim, unutmusum rakamlari , iyi oldu bu :) . Bundan sonra sistem seni artik biliyor, rahat yani. Tr ve araci banka aslinda masraf cekenler, ABD bankasi zaten yaziyor biz bunu aliyoruz diye. 10k civari swift oneririm nacizane, wise la ugrasmaya gerek yok. Masraflar 10k para gonderilirken cuzi miktar kaliyor. Yolunuz acik olsun.

• @EasternStar yok gönderirken masraf TL çekildi, Amerika'ya geldikten sonra hesabımdan 15$ eksildiğini gördüm.
    Saygılarımla...

• @cnpist Çok teşekkürler. Bu arada parayı ilk sefer nasıl formatta gönderdiysem aynı şekilde şimdi yeni bir transfer yaptım. "Routing Number Account Number" alıcı hesap numarası kısmında bir boşluk bırakarak yazdım :) bakalım bu transfer de 1 günde gelecek mi :)
    Tekrar çok teşekkürler.. Görüşmek dileğiyle..
    Saygılarımla..

• ⭐⭐

@Redbeard rahatça gelmesine çok sevindim, ikinci transferden itibaren bize sorun çıkarmaya çalıştılar, zaten ellerinde olan belgeleri tekrar istediler vs. Şubedeki tanıdıklarımız genel müdürlük tarafından talep ediliyor dediler ama umarım size öyle bir şey yapmazlar.

• @EasternStar 2. transfer de aynı şekilde 1 gün içerisinde geldi. 3 transferim yok :) :) Dolayısıyla sanırım benden belge istemeyecekler :)

Saygılarımla...

• ⭐⭐

@Redbeard :) sevindim ben 4 parça transferi 2 haftada anca bitirebilmiştim.

• @EasternStar şakasına söylüyorum, aman yanlış anlamayın :) Benim bütçem küçüktü :) :) :) artık gönderecek bir şeyim yok. :)

• Türkiye’deki banka hesabınızda bulunan parayı çekip uçakta üzerinizde götürdünüz mü hiç? $10,000 üzeri deklare etmek gerekiyor tabi ama Türkiye’nin bu parayı çıkaramazsın gibi bir yasağı yok değil mi?

• @hodelek Bir üst sınır vardır heralde ama, bize TR’den çıkarken hiçkimse üzerinizde döviz var mı? Ne kadar var? diye sormadı. US’e girerken sordu görevli. Biz de söyledik. (10K üstü) Sonra bize bir form doldurttu ve gönderdi.

• @deep_blue 50 bin üzeri götürmek istiyorum ama az önce gümrüğü aradım. 10 bin üzeri ancak banka transferi ile çıkarabilirsiniz dediler. Kafam karıştı. Hiç riske girmeyip TEB’e yatırsam sonra da swift mi yapsam acaba?

• ⭐⭐

@hodelek hangi ülkeye gideceksiniz de 10k üzeri para taşıyacaksınız? Türkiye'den çıkarken sorun yaşamasınız bile gittiğiniz yerde sorun yaşama olasılığınız çok yüksek. ABD için yalnızca beyan vermeniz yeterli olmayabilir, size denk gelen gümrük görevlisi beyanınızı doğrulamak için kısa süreli de olsa parayı korumaya alabilir. Bu havale için ödeyeceğiniz ücretin ya da paranıza geç sahip olmanızdan kaynaklanacak diğer giderlerden daha büyük bir risk. Ben sizin yerinizde olsam yanıma 8k kadar alıp geri kalanı banka havalesi yapardım. Eğer göndereceğiniz limit 50k$ altındaysa banka ve alıcı hesap yine sizin adınıza açılmışsa 1 gün içerisinde paranızı teslim alırsınız.

• @hodelek Arkadaşım bu rakamlar üzerinizde taşımak için çok yüksek risk almayın derim değmez. Banka yoluyla taşımanızı tavsiye ederim. Evet biraz transfer ücreti ödersiniz ama kafanız rahat olur.

• @deep_blue ve @hodelek TR uzeri 10k Euro cikartirken deklare etmeniz gerekir, etmez iseniz ve uzerinizde x-ray de fark edilir ise sizi gumruk bildirim alanina cekerler. Basima gelmedi, devaminda olabileckler ile ilgili okudugum 1-2 yazi var ama bir mali musavir ya da avukata danismadan surece girmeyin. Sonuclar sizi rahatsiz etmiyor ise, size kalmis . Olaki o kadar meblag ile ABDye geldiniz, ABD girisinde deklare etmeniz yeterli. O parayi bankaya yatiriken tek seferde yatirmamanizi gene tavsiye edeyim, ulkeye giren paraya bakmasalarda, hesaba direk subeden yatan paralarda sorun cikabiliyor. 50k icin swift de odeyeceginiz meblag cok da fazla degil bu arada, banka yolunu tavsiye ederim.

• @Redbeard, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Merhabalar, Umarım doğru yere yazıyorumdur. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler. TEB üzerinden Chase Bank'a bugün bir miktar para transferi yaptım. Transfer sırasında alıcı hesap no kısmına Chase Bank'ın bana verdiği bilgilerde görünen Chase Routing Number ve Account Number arada bir boşluk doldurarak yazdım. Umarım doğru yapmışımdır. Bu arada bankacının bana verdiği dokümanlar arasında swift kodu "CHASUS33" görünüyordu ilk önce öyle yaptım ama TEB internet bankacılığı hata verdi. Sonrasında Swift Kodu listesinde kendi şubemi bulamadım sanırım Global bir Chase (New York Sanırım) şubesi seçtim. özetle sorum şu; Alıcı hesap numarası kısmında hem routing number hem account number yazarak hata mı yaptım? Sadece 9 numaralı Account Number yeterlimiydi? Yanıt için şimdiden çok teşekkürler.

Not: Teb 107 TL gibi masraf ücreti aldı, bakalım Chase ne kadar alacak :) Burada okuduklarıma göre aklımda 15-30$ arası bir masraf kesecek diye bir beklentim var. :)

Saygılarımla...

Tecrübe paylaşımınız için teşekkürler, ben de TEB hesabı açtım Türkiye'de. ABD'ye gelmeye az kaldı, umarım işimi görür.

• @Ercan-Geçgin Eğer TEB aracılığı ile BOFA (Bank Of America) ATM'lerinden nakit çekecekseniz (Vadesiz USD Hesabınızdan) eğer günlük para çekme limitini yükseltmeyi unutmayın. Ayrıca TEB , Amerika'da kullanım ile ilgili spesifik evraklar imzalatıyor. TEB müşteri temsilcisine Amerika'ya gideceğinizi mutlaka söyleyin. Bilginize, Saygılarımla..

Not: Çok defa söylendi ama ben tekrarlayayım. TEB Vadesiz USD hesabınızdan BOFA ATM'lerinden günlük limitiniz kadar her hangi bir ücret ödemeden para çekebilirsiniz. (Günlük Limit Örneğin; 12.000 / 29 TL kur = USD karşılığı )

• @Redbeard merhaba,
    TEB hesabımı CEPTETEB üzerinden açtım. Şubeye gitmedim. Vadesiz dolar hesabı açtım. Müşteri temsilcisi USA'e giderken arayın dolar hesabınızı favori hesap yapalım dedi. Onun dışında evrak filan imzalanması konusunda bir bilgi vermedi. Evrak imzalanması konusunda eminmisiniz? Ayrıca BOFA ATM'lerinden kart ile TEB dolar hesabına para yatırabilirsiniz dedi. Doğru bilgimidir? Yoksa beni çok soru sorunca başından mı savdı. Öyle bir işlem yapılabiliyor mu? Bilen birileri var ise aydınlatabilirmi.Teşekkürler.

• @Erhan-2 son işlem yapılabiliyor mu bilmiyorum ancak kendiniz uygulamaya girip dolar hesabınızı favori yapabilirsiniz.

• @Erhan-2 bofadan tebe para yatırılmıyor. Tebdeki olan para bofa atmsinden çekiliyor. 1 yıllık yurt dışı muafiyeti vermeniz lazım bunu da telefondan bağlanarak ya da mobil üzerinden yapabilirsiniz

• @Erhan-2 Bende CEPTE TEB üzerinden açmıştım ama spesifik Amerika ile ilgili bir şeylere onay verdim çok eminim.. Arkadaşlar zaten yazmışlar diye yorumlarda.. (Muafiyet vb.) Bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum.. Saygılarımla...

Benzer Başlıklar

• Apple Pay’i Turkiye’de kullanmak.

Bankacılık
    1
    2 Oy
    1 İleti
    888 Bakış
    Z
    Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi. Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim :) alis verisler ornek alis veris ayrintisi
  • ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    865 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k