Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bilgilerinize ihtiyacım var..
    Eşim türkmenistan uyruklu 2024 Mart ayında 3 yıl doluyor ve vatandaşlık başvurusu yapacağız. Pasaport süresi 2024 Aralık ayında bitiyor. ikamet iznini de 2024 Eylül ayına kadar verdiler.pasaport değişmesi için ve soyadının değişmesi için Türkmenistan’a gitmesi gerektiğini söylemişler.vatandaşlık başvurusu yaptıktan sonra ikametine devam etmesi gerekmiyor mu, istisnai durumlar söz konusu değil mi yani illa gitmesi mi gerekiyor.başka yollar var mı yardımcı olabilirseniz sevinirim..


  • Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de.
    Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler.
    Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum