Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Yolculuk
249 93 33.6k 94

• @crazycells Bunu bir yerlerden gözüm ısırıyor gibi gibi :))))))))))

• @barış evet, daha once de aktarmistim benzer bilgileri :) ama dun sayin @Kartal 'in sorusundan sonra arkadasimla bir daha iletisime gecip, bazi bilgileri kontrol ettirdim :)

• Kardeşim Turkiyeye gelip evlendikten sonra gelinin eşyalarını gondermiştik 2010 da 2m3 tutmuştu , Newark limandan kendi gidip almıştı bir kamyonetle.
    O zamanki mail yazışmlarımdan buldum bafagrup ile taşımışız , tabi bunu sonradan aradım buldum , daha once turkon lojistik ve evalojistik ile gorustum 2 adet 2m3 sandık için gemi nakliyesi fiyat istedim . Bakalım ne gelecek paylaşırım.

• @sash Konu hakkında bilgilendirme için teşekkürler. Fiyat konusunu bakalım nasıl olacak...

• @barış Teşekkürler, iletişime geçeceğim. Bir tanesinden bir fiyat aldık, bugün de başka bir firma eşyaları görmeye gelecek.

• Şimdi bir SBB firmasından bir geri dönüş oldu. Firmadan NJ den bir firma, evden alıp ürünü eve bırakacak ama iki tarafta da ev içi taşıma yok. 2 günlük bekleme harici günlük 35 dolar liman bekleme, 2 saatlik boşaltma süresi fazlası için saatlik 90$ ücret var. Toplam bedel 4750$. Teklifimi, 20 lik bir konteyner için sormuştum. Eşya adet ve ağırlığından bağımsız teklifi ilettiler. Teklif biraz yüksek geldi, araştırmaya devam edeceğim. Yeni teklifler geldikçe buradan paylaşırım.

• 2k 3k ya abd de komple ev dizersin en iyisi tr de eşyaları satmak abd de almak zaman ve para kaybı

• @kartal Bilgiler için teşekkürler gerçekten rakamlar uçuk gibi sayın @Mrfirat dediğine katılıyorum fiyatlar böyleyse 2k 3k rahatlıkla ev eşyaları dizilebilir hemde bu bahaneyle eşyaları yenilemiş olunur gibi.. :) Tabii taşınacak eşyalar maneviyatı yüksek eşyalarsa o bambaşka bir durum..

• @sash Ben de bir e-mail gönderdim, bakalım tüm ev için ne fiyat gelecek.

• @barış @Mrfirat tam da buna karar vermek için net olarak teklifler alıyorum. Çünkü FB grupta da sorduğumda yorumlar benzer geldi ama elde veri yok, çoğu yorum tek kişi için yazıldığı belli. Ben de öğrenci iken Nyc ye bir valiz ile gitmiş o zaman her şey basit. Şimdi 4 kişiyiz, her şey ama her şey lazım olacak. Örnek burada kendi işimi yapıyorum., buradan ofisi de götüreceğim, hadi masaları bir kenara bırakın, 5 tane bilgisayar 7 tane ekran, ploter yazıcılar var. Şimdi satsam adeti 500 TL ekranların alsam en az 2000 TL :) Benzer çocukların odaları, yatak, masa kütüphaneler, e bunlar girince mutfak eşyaları, tabak çanak, tencere tava :) E madem öyle parça gideceğine konteyner olsun, o zaman büyükten küçüğe kalan tüm eşyalar, oyuncaklar, bir sandık Lego var mesela, dolar ile fiyatı artıyor :).Demem o ki, 2 çocuk olunca tek veya genç çifte göre ihtiyaçlar ve hesaplar biraz farklı oluyor. Net sayıları alıp, değmeyecekse ki bu da 1K-1.5K lık bir farktır, her şeyi yenileme yoluna gideriz. Ama en azından elimizde başkaları ile de paylaşılabilecek, gerçeğe %90 yakınlıkta veri olur.

• @kartal Haklısınız bende kendim için bakmıştım hatta arabamı da götürebilirmiyim diye ama gerçek verilerden ziyade daha çok kullanıcı yorumları ve youtube videolarından sonra vaz geçtim. Sizin daha profosyenel oldu :) bende dört gözle bekliyorum sonuçları :) bilgiler için teşekkürler

• Bizim Burda ev duzmemiz 500$i geçmedi. Koltuklarımdan birini 75 digerini 80 dolara aldım. Masam sandalyelerim yatak başlığım bedava. Yatağa 80$ ödedim. Komidinimi bedavaya aldım. Mutfak esyalarını 1$ Mağazalarından aldım. En pahalı kalem elektrik süpürgem oldu 120$. Ama biz 2 kişiyiz. Çoluk çocuk eklenince Eminim masraflar artacaktır. Yine de iyi düşünülmesi gereken bir karar. Eğer burda eşya arayıp kovalayacağıniz vaktiniz olursa çok daha ucuza halledersiniz.

• bende eşya taşıma işini sunexpress diye bir şirketle görüştüm bunlar gemilerle taşımacılık yapıyorlar bana dedikleri doğru hatırlıyorsam 20 lik konteynarlarla taşıyınca 8.000$ dan aşağı olmazmış bu 20 lik konteynarlar doğru hatırlıyorsam 8 m3 müş. ben yarısını kullansam ne kadar yaparsınız dedim, yani başkasıda göndermek isteyecektir nitekim. ozamanda 6.000$ dan aşağı olmaz dedi. bu arada bunlar minimum rakamlar. istanbul california arası için herşeyi onlar hallediyor gelip evine alıyorlar, gideceğin yerde kuruyorlar.
    dün ups'de sordum onlarda istanbuldan bir dosyayı amerikaya yaklaşık 250 TL ye taşıyoruz, kolilerle eşya taşımak isterseniz size çok pahalıya mal olur dedi.
    yani bende yaptığım araştırmalardan sonra buradan götüreceğim eşyaya vereceğim kargo parasına oradan yenisini alabiliyorum, o yüzden kıyafetlerimin bile bir kısmını burada bırakacağım, artık tatile geldikçe yanımda götürebildiğimi götürürüm.

• Eşya taşımada araştırmalarım sonucundaki bilgiler:
    4-5m3 e kadar sandık içi zati eşya taşımanın TR maliyeti BAFA lojistik ile 1200-1500dolar gibi (eve gelip kendileri sayarak teslim alıyor ambalajlıyorlar ve Ambalaj - liste - gumrukleme kendilerine ait) ve parsiyel olduğu için abd gumruğunde konşimento vs 500dolar masrafı var, gumruge gidip kendiniz işlem yapıp teslim alıyorsunuz. Ben bunu yapacaktım ama yerleşme olayını 6 ay erteledim.
    konteyner ile taşıma maliyeti ise 20lik konteyner fiyatı yaklaşık 2bn dolar ve ortalama ev eşyası sığar ancak turkce ve ingilizce kalem kalem liste hazırlamanız lazım ve gumrukcu yaklaşık 200-300 dolar alıyor . burda sorun konteynere yukleyip boşaltmada bunu gumruktemi yoksa konteyneri dışarı mı çıkarttıracaksınız bunu planlamanız lazım toplam masrafı 3bin doları geçmez. Tabi konteynerle taşıma olayını sizin halletmeniz ve gumrukçü ile çalışmanız lazım , lojistik firması konteynerle taşımaya 5-6bin dolar istiyor.

• Uzun bir süredir yazmıyordum. Bir teklif geldi ama diğerinden henüz dönüş olmadığı için bekletiyordum. 20 lik konteyner için evden gelip eşyaların alınıp, orada eve yerleştirip, basit eşyaların kurulumu tüm ara işlemler dahil Haziran ayı için 6750$ teklif geldi. Bu epey yüksek bir bedel, 24 ocak gibi bir haftalığına ailecek gidiyoruz, bu sırada ev eşyalarına bakacağız. Daha rahat bir karşılaştırma olabilir gibi görünüyor, yeni fiyat gelirse onu da paylaşacağım.

• @Kartal bende aynı şekilde yapacağım ocak sonu 10 gunlugune abd ye gidip doneceğiz orda esya fiyatlarını kontrol edeceğiz.
    Konteyner işi ile kendiniz uğraşırsanız ve eşyaları gumruge kendiniz bırakır kendiniz teslim alırsanız 3bin doları geçmez.

• Sayın @sash ve sayın @Kartal kendi sektörüm olduğu ve Amerika da ev eşyalarının fiyatlarını gördüğüm için tavsiyem hiç buraya eşya getirme riskine girmeyin diğer arkadaşların da belirttiği üzre burada o maliyetlere çok güzel ev düzersiniz inanın.

Parsiyel yükletirsiniz sonra firma başkasının da eşyasını yükler indirir bindirir eşyalarınız zarar görür.İngiltereden ve diğer Avrupa birliği ülkelerinden Türkiyeye yüzlerce tır parsiyel/full ürün yükletip getirmişimdir sakın benim eşyamı yükledi bu böyle başka yükde alır gider diye düşünmeyin firma eşyanızı yükler deposuna getirir duruma göre indirir başka araca yükler ya da indirir başkasının malı ile tekrar istifleyip yükler çünkü ne kadar m3/ldm kazanırsa o kadar fazla para kazanır.

Hadi diyelim herşey Türkiye de düzenli yüklendi Amerika da indirip gümrüklemesini halledip ara nakliyesini yaptırmak da var.Ve bunların hepsi stres kaynağı olmakla birlikte zaman gerektiren şeyler.Sizin ilk zamanlar Amerika da ne kaybedecek zamanınız olacak ne de fazladan strese girip düşünmenize neden olacak fazladan sorunlara.

Tabi dediğim gibi bunlar benim naçizane tavsiyem umarım en kısa zaman da yeni hayatınıza sorunsuz bir şekilde başlarsınız herşey gönlünüzce olsun sevgili arkadaşlar ☺

• @sash Yalnızca taşıma bedi 3 bin gibi tutuyor,ama ev eşyaları gümrük kontrolüne tabii, bir de TR yükletmek, orada kara nakliyesi gibi bedeller girince fiyat 6-7 bin aralığına çıkıyor. Kendin kapıda yükle orada kapıda kendin indir seçeneğinde de 4-5 aralığına geliyor.

• @rookie Tavsiyeniz için teşekkürler. Zaten değecek bir fark olmadıktan sonra belirttiğiniz gibi karar alacaktık. Ayrıca yeni eşya alırken, kredi ile alıp kredi skoru da biriktirmek de bir artı olacak. Yalnızca çocuklara ait belli başlı eşyalar gidecek valiz ile, o da orada tüm ortam bir anda kendilerine yabancı gelmesin diye.

• Arkadaşlar merhaba ;
    Türkiye’den tüm dünya ülkelerine göndermek istediğiniz kargolar İle ilgili : ARGEUS LOJİSTİK olarak en avantajlı fiyatları tüm sağlayıcı firmalar İle (DHL,TNT-FEDEX,UPS,ARAMEX) anlaşmalı ve uygun fiyatlarla sunuyoruz.
    Merak ettikleriniz ve sorularınız için
    [email protected]
    [email protected]
    Mail adreslerinden ,

Facebook’tan ve instagram’dan
    ulaşabilirsiniz

Argeus Lojistik
    Akın ALÇI

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    385 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • ABD'ye TR'den Valiz içi Eşya Taşınması

Yolculuk
    20
    0 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    A
    Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
  • Turkiye'den Amerika'ya Mobilya Tasimak

Kilitli Taşındı Yolculuk konteyner
    3
    0 Oy
    3 İleti
    706 Bakış
    crazycellsC
    Yukarida sayin @gucarslan 'in verdigi basligi kullanabilirsiniz. Orada da yazmistim, direkt Turamcolines'dan Esra Hanim'a ulasip yesilkart forumdan yonlendirildiginizi belirtirseniz sizinle ayrica ilgilenecektir: [email protected] bol sanslar.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k