Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhabalar, gördüğüm kadarıyla ev taşınması konusunda ciddi bir yanılgı var. Bu konuyu araştırıyorum, bir iki firmadan da bilgi istedim ama Facebook da sorduğumda kesinlikle çok mantıksız olacağı konusunda yorumlar geldi. Ali bey ile bu başlığı açmaya karar verdik. İstanbul-San Diego arası 3+1 bir evde yaşayan 4 kişilik , 10 ve 6 yaşlarında iki çocuk, bir aile olarak ev eşyalarımızı evden eve nakliyat şeklinde taşımak istiyoruz. Tahminimizce 20 lik denilen konteyner bunun için yeterli olacaktır. Beyaz eşyalar ve elektronik eşyaların bir kısmı gidemeyecek fakat genel olarak eşyaların büyük bir kısmı gidebiliyor görünüyor. Daha önce bu şekilde bir taşınma gerçekleştiren oldu mu? Yaklaşık maliyet nedir ve nelere dikkat edilmelidir.


  • ⭐⭐

    Ayrica bu kadar buyuk konteyner'lara ihtiyacimiz yoksa yani 3-4 metre kupluk bir kutu icin fiyatlar ne kadar degisiyor ben de merak ediyorum aslinda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Turkiye'den ABD'ye ya hava ya da gemi yoluyla esya tasiyabilirsiniz (hava cok pahali olacagindan, gemiyi tavsiye ederim).

    Bir arkadasimin soyle bir sirketi var: Contact Us
    Kendisiyle bu konuda konustum, tabii net cevaplar vermek zor cunku bir cok ayrintiyi bilmek lazim, fakat kabaca kucuk bir kutu icin tahmin yapmasini istedim.

    (Ayrica ciddi olarak dusunenler varsa, bana ulasabilirler kendisine direkt ulasabileceginiz email adresini de verebilirim. )

    3 m3'luk bir kargonun toplam fiyati kabaca 1000$-1500$ civari tutar dedi. Tabii bu fiyat, ne tasindigina gore degisiyor; eger kiyafet veya hafif esyalar tasiyacaksiniz tabii 1000'e daha yakin olacaktir, ama eger 3 m3'un tamami kitap veya agir kargolar olursa o halde fiyat 1500 hatta 2000'i bile bulabilirmis. Yani hacim ya da agirliktan hangisi daha pahali ise gemiler ona gore ucret cikariyorlar. Eger siz gemilerle goturmeye calisirsaniz, size buyuk ihtimal bundan daha yuksek bir fiyat vereceklerdir. Ayrica bu ortalama bir fiyat, toplam fiyat Turkiye'nin neresinden, ABD'nin neresine gidecegine gore artabilir, ayrica kapidan kapiya ulassin derseniz de ona gore fiyat yukselir.

    Bir de diger sirketlerle de konusacaksaniz, soyledikleri sayinin son fiyat oldugundan emin olun diye bir uyari yapti. 'Musteri cekmek icin dusuk fiyat soyluyorlar ama sonra bir suru ek ucret ekliyorlar' diye belirtti.

    20'lik ya da 40'lik konteyner'i kullanacaklar icin bu kucuk alan fiyati fazla gorunebilir ama evlerin sirketler gibi depolari olmadigindan, metre kupluk kargo icin yine de kamyonlar eve gidip kargoyu aliyor, depoya ulastiriyor, boyut ve agirligi olcup tartilip, orada gidene kadar deponlanmasi gerekiyor bu kargolarin, bunlarin hepsi tabii ki son fiyati etkiliyor. Yani gemide kullandiginiz boyuta gore ucretler dogrusal olarak artmiyor. Daha fazla esyaniz varsa metrekup basina dusen ucret azaliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica forum uyelerimizden esa'nin daha once verdigi bilgileri de buraya aktarayim:

    Ben de bulunduğum şehirdeki bir firma ile görüştüm. Eve geldiler. Götürmeyi düşündüğüm eşyaları gösterdim.
    .

    1. 8 kişilik yemek masası-sandalyeleri ve mobilyası
    2. TV ünitesi
    3. Köşe takımı ve 2 berjer
    4. yatak odası- 2 komidin-Şifonyer

      1/2 konteynıra bu eşyaların sığacağını.
      Cekmecelere kıyafet ekleyebileceğimi.
      Eksta bir eşya ekleyebilmem için yer kalırsa bana haber vereceklerini
      Eşyaların adres teslim olacağını (New York - Nassau )
      Teslim süresi 30-40 gün arası.

      söyleyerek çıktılar .3000-3500 dolar fiyat verebileceklerini söylediler ki bu >bizi çok memnun etti.
      Dün döndüler. 7500 dolar dediler .

      Konu bizim için tamamen bir daha açılmamak üzere kapanmış oldu.

      Bu arada valizde halı götürmek isteyen arkadaşlar var ise bir uyarı yaptılar . Halı, makine halısı ise hiç bir problem yok. Fakat el dokuma ise : X-ray mi scanner mı anlamadığım bir alette mutlaka görüntülendiğini söylediler. Eğer görüntülenirse yetkili bir halıcıdan ya da müzeler den alınması gereken '' Antika Değildir ''belgesini ve eder tutarını soruyorlarmış. Bu belge yoksa sizin evinizde kullandığınız halı dahi olsa '' Kaçakçılık '' muamelesi yapıyorlarmış. Bilginize . Benim hastalarımın hediye ettiği kendi elleriyle dokudukları 2 adet küçük el halım vardı. Bu yüzden bu belgeyi alacağım. Bilginize..

  • @crazycells Bunu bir yerlerden gözüm ısırıyor gibi gibi :))))))))))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barış evet, daha once de aktarmistim benzer bilgileri 🙂 ama dun sayin @Kartal 'in sorusundan sonra arkadasimla bir daha iletisime gecip, bazi bilgileri kontrol ettirdim 🙂


  • Kardeşim Turkiyeye gelip evlendikten sonra gelinin eşyalarını gondermiştik 2010 da 2m3 tutmuştu , Newark limandan kendi gidip almıştı bir kamyonetle.
    O zamanki mail yazışmlarımdan buldum bafagrup ile taşımışız , tabi bunu sonradan aradım buldum , daha once turkon lojistik ve evalojistik ile gorustum 2 adet 2m3 sandık için gemi nakliyesi fiyat istedim . Bakalım ne gelecek paylaşırım.


  • @sash Konu hakkında bilgilendirme için teşekkürler. Fiyat konusunu bakalım nasıl olacak...


  • @barış Teşekkürler, iletişime geçeceğim. Bir tanesinden bir fiyat aldık, bugün de başka bir firma eşyaları görmeye gelecek.


  • Şimdi bir SBB firmasından bir geri dönüş oldu. Firmadan NJ den bir firma, evden alıp ürünü eve bırakacak ama iki tarafta da ev içi taşıma yok. 2 günlük bekleme harici günlük 35 dolar liman bekleme, 2 saatlik boşaltma süresi fazlası için saatlik 90$ ücret var. Toplam bedel 4750$. Teklifimi, 20 lik bir konteyner için sormuştum. Eşya adet ve ağırlığından bağımsız teklifi ilettiler. Teklif biraz yüksek geldi, araştırmaya devam edeceğim. Yeni teklifler geldikçe buradan paylaşırım.


  • 2k 3k ya abd de komple ev dizersin en iyisi tr de eşyaları satmak abd de almak zaman ve para kaybı


  • @kartal Bilgiler için teşekkürler gerçekten rakamlar uçuk gibi sayın @Mrfirat dediğine katılıyorum fiyatlar böyleyse 2k 3k rahatlıkla ev eşyaları dizilebilir hemde bu bahaneyle eşyaları yenilemiş olunur gibi.. 🙂 Tabii taşınacak eşyalar maneviyatı yüksek eşyalarsa o bambaşka bir durum..


  • @sash Ben de bir e-mail gönderdim, bakalım tüm ev için ne fiyat gelecek.


  • @barış @Mrfirat tam da buna karar vermek için net olarak teklifler alıyorum. Çünkü FB grupta da sorduğumda yorumlar benzer geldi ama elde veri yok, çoğu yorum tek kişi için yazıldığı belli. Ben de öğrenci iken Nyc ye bir valiz ile gitmiş o zaman her şey basit. Şimdi 4 kişiyiz, her şey ama her şey lazım olacak. Örnek burada kendi işimi yapıyorum., buradan ofisi de götüreceğim, hadi masaları bir kenara bırakın, 5 tane bilgisayar 7 tane ekran, ploter yazıcılar var. Şimdi satsam adeti 500 TL ekranların alsam en az 2000 TL 🙂 Benzer çocukların odaları, yatak, masa kütüphaneler, e bunlar girince mutfak eşyaları, tabak çanak, tencere tava 🙂 E madem öyle parça gideceğine konteyner olsun, o zaman büyükten küçüğe kalan tüm eşyalar, oyuncaklar, bir sandık Lego var mesela, dolar ile fiyatı artıyor :).Demem o ki, 2 çocuk olunca tek veya genç çifte göre ihtiyaçlar ve hesaplar biraz farklı oluyor. Net sayıları alıp, değmeyecekse ki bu da 1K-1.5K lık bir farktır, her şeyi yenileme yoluna gideriz. Ama en azından elimizde başkaları ile de paylaşılabilecek, gerçeğe %90 yakınlıkta veri olur.


  • @kartal Haklısınız bende kendim için bakmıştım hatta arabamı da götürebilirmiyim diye ama gerçek verilerden ziyade daha çok kullanıcı yorumları ve youtube videolarından sonra vaz geçtim. Sizin daha profosyenel oldu 🙂 bende dört gözle bekliyorum sonuçları 🙂 bilgiler için teşekkürler


  • Bizim Burda ev duzmemiz 500$i geçmedi. Koltuklarımdan birini 75 digerini 80 dolara aldım. Masam sandalyelerim yatak başlığım bedava. Yatağa 80$ ödedim. Komidinimi bedavaya aldım. Mutfak esyalarını 1$ Mağazalarından aldım. En pahalı kalem elektrik süpürgem oldu 120$. Ama biz 2 kişiyiz. Çoluk çocuk eklenince Eminim masraflar artacaktır. Yine de iyi düşünülmesi gereken bir karar. Eğer burda eşya arayıp kovalayacağıniz vaktiniz olursa çok daha ucuza halledersiniz.


  • bende eşya taşıma işini sunexpress diye bir şirketle görüştüm bunlar gemilerle taşımacılık yapıyorlar bana dedikleri doğru hatırlıyorsam 20 lik konteynarlarla taşıyınca 8.000$ dan aşağı olmazmış bu 20 lik konteynarlar doğru hatırlıyorsam 8 m3 müş. ben yarısını kullansam ne kadar yaparsınız dedim, yani başkasıda göndermek isteyecektir nitekim. ozamanda 6.000$ dan aşağı olmaz dedi. bu arada bunlar minimum rakamlar. istanbul california arası için herşeyi onlar hallediyor gelip evine alıyorlar, gideceğin yerde kuruyorlar.
    dün ups'de sordum onlarda istanbuldan bir dosyayı amerikaya yaklaşık 250 TL ye taşıyoruz, kolilerle eşya taşımak isterseniz size çok pahalıya mal olur dedi.
    yani bende yaptığım araştırmalardan sonra buradan götüreceğim eşyaya vereceğim kargo parasına oradan yenisini alabiliyorum, o yüzden kıyafetlerimin bile bir kısmını burada bırakacağım, artık tatile geldikçe yanımda götürebildiğimi götürürüm.


  • Eşya taşımada araştırmalarım sonucundaki bilgiler:
    4-5m3 e kadar sandık içi zati eşya taşımanın TR maliyeti BAFA lojistik ile 1200-1500dolar gibi (eve gelip kendileri sayarak teslim alıyor ambalajlıyorlar ve Ambalaj - liste - gumrukleme kendilerine ait) ve parsiyel olduğu için abd gumruğunde konşimento vs 500dolar masrafı var, gumruge gidip kendiniz işlem yapıp teslim alıyorsunuz. Ben bunu yapacaktım ama yerleşme olayını 6 ay erteledim.
    konteyner ile taşıma maliyeti ise 20lik konteyner fiyatı yaklaşık 2bn dolar ve ortalama ev eşyası sığar ancak turkce ve ingilizce kalem kalem liste hazırlamanız lazım ve gumrukcu yaklaşık 200-300 dolar alıyor . burda sorun konteynere yukleyip boşaltmada bunu gumruktemi yoksa konteyneri dışarı mı çıkarttıracaksınız bunu planlamanız lazım toplam masrafı 3bin doları geçmez. Tabi konteynerle taşıma olayını sizin halletmeniz ve gumrukçü ile çalışmanız lazım , lojistik firması konteynerle taşımaya 5-6bin dolar istiyor.


  • Uzun bir süredir yazmıyordum. Bir teklif geldi ama diğerinden henüz dönüş olmadığı için bekletiyordum. 20 lik konteyner için evden gelip eşyaların alınıp, orada eve yerleştirip, basit eşyaların kurulumu tüm ara işlemler dahil Haziran ayı için 6750$ teklif geldi. Bu epey yüksek bir bedel, 24 ocak gibi bir haftalığına ailecek gidiyoruz, bu sırada ev eşyalarına bakacağız. Daha rahat bir karşılaştırma olabilir gibi görünüyor, yeni fiyat gelirse onu da paylaşacağım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum