Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ryback online basvuru yaparken turbotaxtan aldigim belgeyi yuklesem olur mu demek istediniz? Interview hepsini goturucem.sadece irs ve turbotaxtan alinanlar ayni anlamimi tasiyor emin olamadim.


  • @turkay, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Ryback online basvuru yaparken turbotaxtan aldigim belgeyi yuklesem olur mu demek istediniz? Interview hepsini goturucem.sadece irs ve turbotaxtan alinanlar ayni anlamimi tasiyor emin olamadim.

    Bence Irs'leri yükleyin sadece, turbotax'i giderken götürürsünüz. Irs'in sonuncusu siz gidene kadar sisteme düşerse, sadece Irs'leri götürürsünüz.


  • 2020 ve 2021 irs sonucu mevcut.2022 daha guncellenmemis.gecen hafta 2022 tax turbo tax uzerinden yapildi.o zmn ben irs 2022 guncellenene kadar beklemelimiyim?cunku son 3 yili yuklemem gerekiyor?


  • @turkay, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    2020 ve 2021 irs sonucu mevcut.2022 daha guncellenmemis.gecen hafta 2022 tax turbo tax uzerinden yapildi.o zmn ben irs 2022 guncellenene kadar beklemelimiyim?cunku son 3 yili yuklemem gerekiyor?

    Siz bilirsiniz. 2019 neden yoktu?


  • Vergi ile ilgili hiç bir sorun olmadığı halde irs vergi belgelerini getirmeye gerek var mı? Çoğu arkadaşım getirmemiş ve herhangi bir soru da sorulmamış.


  • Destekleyici doküman olarak tavsiye edilmişti, bir çoğumuz sisteme yükledik, mülakatta yanımızda götürdük. Mülakatta sormadılar.


  • @Ryback 2019 var.beb son 3 yila ait tax dedigi icin 2020, 2021 ve 2022 yuklemem gerekiyor diye anladim.siz ne demek istediniz


  • @turkay Biz son 5 yila ait olanlari yükledik. Siz Amerikan vatandaşı ile evlilik yolu ile Green Card aldıysanız 3 yıl yeter. Amac o kadar yıldır ABD'de yaşadigimizi desteklemek sadece.


  • @Ryback Evet ben evlilik yoluyla basvuru yapicam.2020 ve 2021 tax transcripts bende mevcut.ama dedigim gibi 2022 tax gec yapildigi icin, henuz irs sitesinde guncelleme olmadigi icin 2022 ye ait tax transcripts belgesini alamiyorum.ve bu yuzden vatandasliga basvuramiyorum.guncelleme olunca yapabilecegim.turbo taxtan 2020 2021 2022 tax dokumlerini aldim.daha oncede aciklamistim.sorum ṣuydu turbo tax ten aldigim dokumler yeterli olur mu? Basvuru yapabilirmiyimdi? Sizde irs ten alinan transcripts yukleyin dediniz sanirim.o yuzden simdi bekliyorum.tekrar uzun uzun yazdim.kusura bakmayin.baska okuyanlar icin sorun olmasin diye:)


  • @turkay, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Ryback Evet ben evlilik yoluyla basvuru yapicam.2020 ve 2021 tax transcripts bende mevcut.ama dedigim gibi 2022 tax gec yapildigi icin, henuz irs sitesinde guncelleme olmadigi icin 2022 ye ait tax transcripts belgesini alamiyorum.ve bu yuzden vatandasliga basvuramiyorum.guncelleme olunca yapabilecegim.turbo taxtan 2020 2021 2022 tax dokumlerini aldim.daha oncede aciklamistim.sorum ṣuydu turbo tax ten aldigim dokumler yeterli olur mu? Basvuru yapabilirmiyimdi? Sizde irs ten alinan transcripts yukleyin dediniz sanirim.o yuzden simdi bekliyorum.tekrar uzun uzun yazdim.kusura bakmayin.baska okuyanlar icin sorun olmasin diye:)

    Turbo Tax’leri yükleyip başvurunuzu yapın bence beklemeyin. Zaten herhangi bir vergi probleminiz yok. Zaman kaybı olmasın. Irs’leri yanınızda götürürsünüz. O zamana kadar düşer belki sisteme. Belkide hiç sormazlar.


  • @Amy-Yilmaz
    Merhabalar bende sizinle aynı durumu yaşadım,eğer bir bilgi öğrenirseniz bana da iletebilir misiniz? Ben forumdaki hukuk bürosuna soru olarak gönderdim..
    Ama benim şu ana kadar anladığım bürodaki görevlinin ikna olma durumuna kalmış gibi gözüküyor,sanırım şansımı deneyeceğim..


  • @lynx merhaba online basvuru yapip biometric randevudan sonra 2 ay TR de kalma planimiz var. Korkumuz biz oradayken posta yoluyla birsey gonderirler ve bizim haberimiz olmazsa ? asamalari online takip edebiliyor muyuz ? Olur da interview tarihi erken gelirse verilen tarihi ve bilgileri hesabimizdan goruyor muyuz


  • @bologna Merhaba, USCIS’ten her güncellemede email gelmiyor maalesef. O yüzden telefonunuza “Case Tracker for USCIS & NVC” isimli uygulamayı yüklemenizi ve bildirimleri açmanızı öneririm. Başvurunuzdaki her kişi için case number’ları buraya tanıttıktan sonra herhangi bir güncellemede bildirim geliyor. Tam tarihleri görmek için yine USCIS’e girip bakmanız gerekecek.

    Ben de biometrics randevumdan sonra 2 haftalığına Türkiye’ye gittim ve interview bildirimini oradayken aldım. Şu sıralar süreçler genel olarak çok hızlı ilerlediği için interview tarihinizin siz oradayken gelmesi olası. Bu yüzden uçak biletlerinizi dönüş ayrı ve iadeli olarak almanızı öneririm.


  • Merhabalar,
    Eşimin vatandaşlık başvuru sürecinde iyi bir avukata ihtiyacımız var. Daha önce deneyimlediğiniz veya duyduğunuz, muhakemesine güvenebileceğimiz bir isim önerebilecek olan var mı? Avukatlarla ilgili iyi bir geçmişimiz yok maalesef, başta mükemmel avukat profili oluşturup sonrasında tabiri caizse nerede kalpazan var ona denk geldik. Bu konuda yardımcı olabilecek olan bir hayırsever varsa gerçekten çok müteşekkir olacağız 😊 özelden de yazabilirsiniz.
    Sevgiler, saygılar 🙏🏻


  • @lynx tesekkurler iki ay kalmak bile zor gozukuyor su durumda


  • @Ryback Tekrar merhaba, emin olamadigim bir konu var. Bu iki soruyu dogrumu cevapladim emin olamadim.2022 tax gec yapildi ve 1800 dolar gibi bir borc cikmis.esimde onu taksitlendirmis.o yuzden bu sorulardan emin olamadim.sizce ne sekilde yapmaliyim

    Do you owe any overdue federal, state, or local
    taxes?
    Yes
    No

    Have you EVER not filed a federal, state, or local
    tax return since you became a lawful permanent
    resident?
    Yes
    No


  • @turkay, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @Ryback Tekrar merhaba, emin olamadigim bir konu var. Bu iki soruyu dogrumu cevapladim emin olamadim.2022 tax gec yapildi ve 1800 dolar gibi bir borc cikmis.esimde onu taksitlendirmis.o yuzden bu sorulardan emin olamadim.sizce ne sekilde yapmaliyim

    Do you owe any overdue federal, state, or local
    taxes?
    Yes
    No

    Have you EVER not filed a federal, state, or local
    tax return since you became a lawful permanent
    resident?
    Yes
    No

    Ikisinede No diyeceksiniz. Taksitlendirmiş demek, su an herhangi bir vadesi gecmis odeme yok demek. Sorarlarsa aciklarsiniz. Irs ile bir probleminiz yok. O yüzden onların sorun edeceği bir şey de yok.


  • @Ryback tesekkur ederim


  • Merhaba son bir sorum olacak.ben indianadan 1 ay once Alabamaya tasindim.ikamet adresinde en az 90 gun yasama kurali var diye okumustum hem forumda hem uscis sitesinde.alabamadaki adresimi de ekledigimde herhangi bir ikaz vermiyor.basvuru icin sorun yoktur gibi bir yazi cikiyor.buraya 12 ekimde tasindim.ama riske atmak istemedim.bu konuyla ilgili bilginiz var mi acaba

  • ⭐⭐⭐⭐

    @turkay 3 ay beklemek gerekiyor. Benimde aynı durum oldu beklemedeyim .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum