Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @cgokhan merhaba bu güzel haber. Konudan alakasız şeyler konusulmasinin aslında bir nedeni bu kategoride uzun zamandır hiç bir gelişme olmamasi. 30 aydır uscisden onay alamamış arkadaslarimiz olduğu gibi bultenin gerilemesinden dolayı mülakatlarinda durup bir yıldır mülakat bekleyen bizler varız. Uzunca bir süredir tek bir uscis onayi duymadik burada. Şuan başlıkta özetle son durum bu ve buna yakın örnekler... sizin mülakat yeriniz onayinizda belki bir fark yaratabilir.

• Bu sabah NVC den gelen mail ile dosyamızın 2. aşamaya geçtiğini öğrendik. Eşim 23 Eylül 2023 tarihinde vatandaş olmuştu. Dosyamız CR1 kategorisine yükselmesi için avukatımızla görüşmüştük, gerekli belgeleri gönderdiğini söylemişti. Ve bu sabah NVC den mail aldık. 2. aşamaya geçiş yaptık. İlk başvuru tarihi 2 mart 2022-F2A idi. Bu hafta içerisinde istenilen belgeleri göndereceğiz. 1 ay sonra evliliğimiz 2 yılını bitiriyor. IR1 şeklinde de bir değişiklik olacak sanırım. Süreç çok fazla sabır istiyor. Herkese bol şanslar ve sabır diliyorum.

• @ecom teşekkür ederim umarım biran önce hepimiz ailelerimizi kurarız

• @yasmin982 vermonta

• @Sibel-Demir sabır diye bişey kalmadı gerçekten artık umarım bişeyler hızlanır

• Arkadaslar merhaba, F2A tarihleri hakkinda biraz kafam karisti, yardiminiza ihtiyacim var. Green card sahibiyim, esim de F1 ogrencisi vizesinde ve ikimizde ABD'de yasiyoruz. Bu ay icerisinde I-130 basvurusunu yapmayi planliyorduk ama I-485 icin PD 1 Eylul 2023 olmus. Sizce PD tarihi ne zaman current olabilir? Esimin 2027'de vizesi bitecek. Size o zamana yesil kartinin gelme ihtimali var mi?

• @uzun_cubuk, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Arkadaslar merhaba, F2A tarihleri hakkinda biraz kafam karisti, yardiminiza ihtiyacim var. Green card sahibiyim, esim de F1 ogrencisi vizesinde ve ikimizde ABD'de yasiyoruz. Bu ay icerisinde I-130 basvurusunu yapmayi planliyorduk ama I-485 icin PD 1 Eylul 2023 olmus. Sizce PD tarihi ne zaman current olabilir? Esimin 2027'de vizesi bitecek. Size o zamana yesil kartinin gelme ihtimali var mi?

Merhaba tarihler konusunda hepimizin kafası karışık. Kimse size şu tarihte tekrar current olacak gibi net bir cevap veremez çünkü çok belirsiz. Aşağıdaki başlığı incelerseniz size daha çok fikir verebilir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak?_=1699375619727

• @lina uscisin kongre temcilcisi biz dosyaları kendi iç tüzüğümüze göre adaletli bir şekilde inceliyoruz bazı dosyaları hızlandırıyoruz bazı dosyaları derinlemesine inceliyoruz.Bla bla bla yani beklemekten başka bir çare yok en kısa cevabı bu,bekleyen arkadaşlar için yeterki bekleme sonucu hayırlısıyla neticelendirilir inşaallah🙏🙏🙏🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

• @yasmin982 inşallah teşekkürler 🙏

• @uzun_cubuk tarih bir daha current olmayabilir, zaten current durumda olmasi sacmalikti, siz basvurunuzu yapin 4 yilda elbet 2-3 ay ilerler.

• visa bulettin yine sabit kaldi.

• Evvelki yorumlarda kıyıda köşede kalanlar temizlendikten sonra bültende büyük bir sıçrama olabileceği ifade edilmişti sanırım. Elbette mantıklı bir yorum ama olana baktığımızda durum biraz farklı sanırım. 2002'den bu yana yayınlanan bültenleri inceledim. Bültenin uzun yıllar 4-5 sene geriden geldiği örnekler vardı sanırım. Kimi zamanlar bu rakamlar azalıp 1.5-3 sene de olmuş tabi

• F2A lari gozden cikardilar bence merak ettigim sey suan hangi dosyalar ustunde yogunlastilar bu kadar da asla ilerlemiyor bulten. Ya da biz butun dunyayami bekliyoruz, Cin, Hindistan vs. Nufusu daha az ulkelerde bu Subat 2019 tarihinde hala bekleyen olduguna inanmiyorum.
    (Tukendim)…

• buyuk ihtimalle artik "Quarterly" olarak guncelliyorlar, Ekim, Ocak,Nisan,Temmuz disinda direkt Copy-Paste yapiyorlar.

Gelecek ay da o kadar artmaz.

• Bence ciddi şekilde politik davranıyorlar . Eğer son 2 senede vize verilen ( F2A Kategorisi ) ülkelere bakarsanız, özellikle Meksika ve Orta Amerika ülkelerinin sayısal olarak çok olduğunu göreceksiniz.
    Bahsedilen Reform bence oy için ağırlıklı Meksika için yapılıyor.
    Diğer ülkelerin biz dahil çok daha fazla bekleyeceğini düşünüyorum.
    Yoksa Current olduğu dönemlerde dahi vize sayılarını kontrol ederseniz konunun visa bulletin vs ile ilgili olmadığını göreceksiniz.
    Kısaca seçim ( USA ) süresince yani gelecek seneye kadar daha çok bekleyeceğiz. Sonrası da muamma..!!!

• Bence umudu keselim artık yazıklar olsun böyle sisteme diyecek söz bulamıyorum

• Ulke adi vereyim: Dominik Cumhuriyeti. Nisan 2023'deki dondurma sonrasında, FY2023 sonuna kadar (Eylül 2023 sonu oluyor) verilen tum F24larin (FX dahil), %30'u bu ülkeye gitti. Adet 9422. TR ise sadece 10 adet vize aldi (%0.01). Diğer büyük baslar asagidaki sekilde. Dünyanın kalanı bizim gibi surunuyor. 152 ülke arasında 84. sıradayız.

bd8b21db-26e6-48ae-9d2d-b846fa7fdd0b-image.png

• Önceki sayfalarda eğer bu kadar eski tarihlerden bekleyenler varsa bültenin böyle olması adildir şeklinde konuşmalar geçmişti diye hatırlıyorum. Bu şekilde sistem belki herkese eşit davranmaya çalışıyor ama kesinlikle adil değil bence.

Bir restoran zincirinin tek bir şubesinde pizza bekleyen insanlar kuyruk oluyor diye diğer boş kalan şubelerde de pizza dışında bir şey servis etmemek gibi bir şey bu. Boş kalan diğer şubelerde insanlar kapıda bekliyor hamburger yemek için. Ama sen masalar boş olmasına rağmen, hayır pizza dışında bir şey servis etmiyorum diyorsun. Bence bu durumun da bu örnekten farkı yok.

• @lavita masalar bos degil. ayrılan kotaya uygun sekilde vize vermeye devam ediyor. sorun 4-5 ulkenin kotanin %70'inin kullanması. bahsettiğinizi ben yazdım, uzun sure bekleyen onde olsun diye ama burda hakikaten vururken öldürme var.

• Twitter'da şunu gördüm:

f5ea2a4b-cc58-4ab7-8fe2-ec02329afb5e-image.png

Kongre üyeleri senatörlere EB vizelerini current yapmaları için bastırıyorlar. Bizler de kendi kongre üyelerimize bastırıp böyle uygulamalar yaptırtabiliriz umarım.

Ayrıca yine ilgilenenlerle Twitter'da #VisaBulletin etiketinde toplanıp, birbirimize destek olup sesimizi yükseltebiliriz.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k