Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • F2A lari gozden cikardilar bence merak ettigim sey suan hangi dosyalar ustunde yogunlastilar bu kadar da asla ilerlemiyor bulten. Ya da biz butun dunyayami bekliyoruz, Cin, Hindistan vs. Nufusu daha az ulkelerde bu Subat 2019 tarihinde hala bekleyen olduguna inanmiyorum.
    (Tukendim)…


  • buyuk ihtimalle artik "Quarterly" olarak guncelliyorlar, Ekim, Ocak,Nisan,Temmuz disinda direkt Copy-Paste yapiyorlar.

    Gelecek ay da o kadar artmaz.


  • Bence ciddi şekilde politik davranıyorlar . Eğer son 2 senede vize verilen ( F2A Kategorisi ) ülkelere bakarsanız, özellikle Meksika ve Orta Amerika ülkelerinin sayısal olarak çok olduğunu göreceksiniz.
    Bahsedilen Reform bence oy için ağırlıklı Meksika için yapılıyor.
    Diğer ülkelerin biz dahil çok daha fazla bekleyeceğini düşünüyorum.
    Yoksa Current olduğu dönemlerde dahi vize sayılarını kontrol ederseniz konunun visa bulletin vs ile ilgili olmadığını göreceksiniz.
    Kısaca seçim ( USA ) süresince yani gelecek seneye kadar daha çok bekleyeceğiz. Sonrası da muamma..!!!


  • Bence umudu keselim artık yazıklar olsun böyle sisteme diyecek söz bulamıyorum


  • Ulke adi vereyim: Dominik Cumhuriyeti. Nisan 2023'deki dondurma sonrasında, FY2023 sonuna kadar (Eylül 2023 sonu oluyor) verilen tum F24larin (FX dahil), %30'u bu ülkeye gitti. Adet 9422. TR ise sadece 10 adet vize aldi (%0.01). Diğer büyük baslar asagidaki sekilde. Dünyanın kalanı bizim gibi surunuyor. 152 ülke arasında 84. sıradayız.

    bd8b21db-26e6-48ae-9d2d-b846fa7fdd0b-image.png


  • Önceki sayfalarda eğer bu kadar eski tarihlerden bekleyenler varsa bültenin böyle olması adildir şeklinde konuşmalar geçmişti diye hatırlıyorum. Bu şekilde sistem belki herkese eşit davranmaya çalışıyor ama kesinlikle adil değil bence.

    Bir restoran zincirinin tek bir şubesinde pizza bekleyen insanlar kuyruk oluyor diye diğer boş kalan şubelerde de pizza dışında bir şey servis etmemek gibi bir şey bu. Boş kalan diğer şubelerde insanlar kapıda bekliyor hamburger yemek için. Ama sen masalar boş olmasına rağmen, hayır pizza dışında bir şey servis etmiyorum diyorsun. Bence bu durumun da bu örnekten farkı yok.


  • @lavita masalar bos degil. ayrılan kotaya uygun sekilde vize vermeye devam ediyor. sorun 4-5 ulkenin kotanin %70'inin kullanması. bahsettiğinizi ben yazdım, uzun sure bekleyen onde olsun diye ama burda hakikaten vururken öldürme var.


  • Twitter'da şunu gördüm:

    f5ea2a4b-cc58-4ab7-8fe2-ec02329afb5e-image.png

    Kongre üyeleri senatörlere EB vizelerini current yapmaları için bastırıyorlar. Bizler de kendi kongre üyelerimize bastırıp böyle uygulamalar yaptırtabiliriz umarım.

    Ayrıca yine ilgilenenlerle Twitter'da #VisaBulletin etiketinde toplanıp, birbirimize destek olup sesimizi yükseltebiliriz.


  • belli ki hem dominikten hem meksikadan 2018 den beri bekleyenler var, ancak bu sefer de soyle bir durum var, bu kisilerin esleri neden vatandas olmuyor? bu sefer kotadan cikacaklar. ben bir kac tanesiyle redditte tartistim. anlamsizca vatandas olmak istemediklerini soylediler.

    ayrica bizim vize kategorisinin sacmaligi tam surada :
    image.png

    fx bu ulkeler arasinda paylasilabiliyor ulke kotasi yok. 66000 kusur vize bu sekilde hic turkiyeye verilmeden bitebilir.

    f2a da kota var ancak ordaki de nedense sadece f2a'nin %7 si degil, tum f2a+Fx toplaminin %7 si kadar. ve bu sadece 22000 lik kota icerisinden dagitilanlardan.

    eger diger kategoriler gibi sadece %7 kota olsaydi bu sefer bizim beklemeyecegimizi soyleyebilirdk ancak su an 66000 lik tum kotayi bu yukardaki listedeki ulkeler somurebilir ustune 22 binlik ulke kotalari olan vize kotasini da 4 ulke rahatlikla somurebiliyor.

    FY2019 yilinda inanilmaz buyuk basvuru sayisi var su an henuz bunu eritmis durumda bile degiller.

    su sayfadaki 3. linkin guncellesmesini visa bulettinden fazla bekliyorum. bu ayin sonuna dogru belli olur, tamamen ona gore yolumuz belli olacak. : https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics.html


  • @acgx Acaba çifte vatandaşlığa ülkeleri izin vermiyor bundan dolayı kendi ülkelerinin vatandaşlığından çıkmak istemiyor olabilirler mi? Tek aklıma gelen olasılık bu. Kendileri de bekliyor, dünyanın geri kalanı da onlarla beraber bekliyor. İnanılmaz.


  • @gembruce Tam olarak anlatmaya çalıştığım budur.
    Bunun bana göre tek nedeni politik olarak düşünüyorum. Önümüzde seçim var ve Biden durumu hiç iyi gözükmüyor burada. Bir şekilde göçmen oylarına ihtiyaç duyuyor. Zaten göreve gelirken de verdiği bir sözdü.
    Ama hangi göçmene ? O da tabloda net görünüyor. Konunun sıralama ya da visa bulletin vs ile ilgisi yok.
    Yazık..!!


  • Akşam saat 9 gibi twitterdan ankara konsolosluk dahil etiketleyebildigimiz kadar yetkili hesabı etiketleyip Türkiye diye belirterek twitler atalım derim.
    Arkadaşlar burada bir yetkili yok sonuçta ve birbirimize sen bunu söyledin ben böyle soyledim dememizinde bir yararı yok kimin hakli olduğu önemli değil o yada bu şekilde hepimiz mağduruz ve sadece beyin fırtınası yapmaya çalışıyoruz. Kim bilebilir ki gerçekten ne yapmaya çalıştıklarını. Ama her cuma akşamı en azından twitterdan böyle bir çalışma yapalım altı üstü herkes bir hesap açıp anonim isim bile olsa 10 15 twit atacak zor değil yani. En az sesi çıkan kategori bu o sebeple pek umursanmiyor.
    Secimlerden sonrada yine biz mağdur olacağız çünkü gelmesi muhtemel başkanın tutumu belli göçmenlerle ilgili mevcut başkan içinde durum ortada.
    Hiç bir şey yapmamaktan iyidir diyorum bunu geçen ayda söylemiştim lütfen katılım sağlayalım ne kadar çok twit atılırsa o kadar iyi olur. Ne dersiniz? Başka onerisi olanlara açığım buyrun lütfen


  • Forum bolumunde konsolosluk randevusu bekleyen en eski tarih nedir? PD ye gore gelecegine gore ona gore takip edebiliriz bizim Jan-2021. 2020 den bekleyen varmi? Bulletin in 2019 a cekilmesi moralleri bozdu gercekten


  • @patron3535 şuan bildiğim en eski 2020 eylül ve ekim var forumda.


  • Aslında bir excel oluştursak diye bir öneri gelmişti ama olmadı sonra sanırım.


  • excel var, ilk sayfada @crazycells'in postunda.


  • @patron3535 sanırım benim 20.09.2020, lütfen crazycellin excelini doldurabilir mi herkes, benden önce biri varsa ben de bilmek istiyorum


  • @moonlight evet Excel de sizin detaylarınızı görmüştüm sıra gelmiş olabilir mi diye merak ediyordum. Bilgi için teşekkürler.
    Ankara’nın F2A ya çok az yer vermesinin nedeni sıra gelmemiş olmasımı acaba bazı ülkelerde aylık yüksek miktarda F2A rakamları yayınlanıyor yılbaşında 3 yılı devireceğiz çok uzun bekleyiş gerçekten.


  • bu backlogla 4. yili da deviririz. Bugun basvuran biri buyuk ihtimalle esi vatandas oldugunda alacak.

    bu kategoriyi uzun sure current tutarak basvurularin akip sel olmasina sebep oldular.


  • Gecmis sayfalara bakmaya calistim ama goremedim bu sene bu forumda olup mulakat alan varmi acaba.
    IR/CR-1 de ortalama sure 1.5 sene bizde de 3-4 sene gibi duruyor. Bulltendeki aralik ayi guncelmi yoksa ay basi degisecekmi ?


Benzer Başlıklar

  • 116
  • 3
  • 3
  • 247
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum