IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Gönül-Akbaş merhaba siz direk konsolosluğa kargo gondermistiniz ya , size verilen sarı kağıtta eksik evragin yanına upload and mail ikisinede tik atılmış mıydı
-
@Taşkentler-Şirket hayırlı uğurlu olsun, gözünüz aydın. Ben hala bekliyorum siz pasaportunuzu ne zaman teslim etmiştiniz. Ben PTT ile gönderdim 4 kasımda onlara ulaştı ama hala bekliyorum
-
@oğuzhan-adıyaman evet o yüzden hem siteye yükledik hemde ben ptt ile gönderdim.
-
@Gönül-Akbaş benim pasaportumu almıştı sadece eksik belgeleri yükledim teşekkür ederim beklediğimden hızlı çözüldü işler
-
Merhabalar arkadaslar, asi islerini nasil hallettiniz ve ucretleri nelerdir? eksik asilari 1 ay oncesine kadar yaptirabilirsiniz yaziyordu sitede sizce oyle yapmak mantikli midir?
-
Herkese merhabalar. Kısa bi alışma arasından sonra tekrar bi geleyim dedim 😅 26 Ekim'de Adana'dan İstanbul aktarmalı Atlanta uçuşum vardı ve sorunsuz bir şekilde bitti. Uçuş 11 saat civarı sürdü ve gerçekten yorucuydu. Uçak içi hizmetler çok iyi, içecek yiyecek sınırsız. Havaalanına indikten sonra yolcular ikiye ayrılıyor. Abd vatandaşları ve diğer vatandaşlar diye. Gişedeki görevli bana evliliğim hakkında birkaç soru sorduktan sonra beni vize kontrol birimine götürdü. 10 dakikalık bekleyişin ardından pasaportuma damgayı vurdu ve başka bir işlemim olmadığını söyledi. 3 Kasım'da SSN ofisine gittim ve bilgilerimi verip SSN numaramın olduğu kağıdı aldım. Görevli bayan 2 hafta içinde SSN kartımın da geleceğini söyledi. 2 gün sonra kartım geldi. Kart dediğime bakmayın bildiğiniz kuşe kağıdına basıp gönderiyorlar. Sırada Greencard'ın basılmasını beklemek var. Umarım herkes en kısa sürede sevdiklerine kavuşur. Sorularınız olursa yine buralarda olacağım. Sağlıkla kalın 😇
-
@Taşkentler-Şirket Hayırlı olsun!
-
Şuan siteyi kontrol ettiğimde “Administrative Processing “ yazıyor. Umarım onaylanır
-
@Gönül-Akbaş Çok sevindim, kısa sürede “issued”olacaktır, bu iyi haber!
-
@Handan issued oldu vizem onaylandı anlamına mı gelıyor ?
-
İssued yazması onayladı anlamına mi gelıyor ?
-
@almira Evet “issued” olduğunda vizeniz basılmış ve pasaportunuz size geri gönderilmeye hazır demek. Bir kaç saat sonra da cep telefonunuza “ Amerikan Büyükelçiliğinden size gönderi kabul edilmiştir” yazısı geliyor PTT den. Takip numarası veriyorlar oradan da takip ediyorsunuz. Eşimin “issued” diye değiştikten 6 saat kadar sonra PTT den mesaj gelmiş.
-
@Handan teşekkür ederim ptt den mesajimizda geldi darısı tüm bekleyenlerin başına 🙏
-
@almira İyi çok sevindim 👍
-
@Samet-Ünlü Tebrikler Samet bey! :) tam olarak ne sordular acaba soruları paylaşır mısınız?
-
@ceren-2, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Samet-Ünlü Tebrikler Samet bey! :) tam olarak ne sordular acaba soruları paylaşır mısınız?
Teşekkür ederim. İlk pasaport kontrolü yapan beyefendi eşimin Türk olup olmadığını sordu. Değil diyince " e o zaman nasıl tanıştınız?" Dedi. Sosyal medya cevabını duyunca "bilgisayarlarla aranız iyi anladığım kadarıyla, Amerika'ya hoş geldiniz" dedi. Başka soru soran olmadı.
-
@Samet-Ünlü Hayirli olsun ben de atlanta georgia'da olacağım.. Tahmini olarak ocak sonu gibi sanirim :)
-
Herkese Günaydın. Vizem issued olmuş. Pasaportum elime ulaştıktan ertesi güne bilet alacağım. Herkese çok teşekkür ederim, hiç görmedim sizleri ama aynı hisleri stres ve heyecanı paylaştığımızı biliyorum. Destekleriniz için çok çok teşekkür ederim
-
Eşim pasaportunu bugün teslim almış, yarın hayırlısı ile ABD ye yanımıza uçuyor.
Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sadece bilgi ile değil manevi destek ile de yardımcı olan çok insan oldu, hepsine de teşekkür ederim.
Vizesini bekleyen herkese de hayırlısı olsun.
-
@Handan gözünüz aydın hayırlıyla kavuşursunuz darısı en kısa zamanda ben bekleyen diğer arkadaşlara inşaallah 🥰🥰🥰
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum