devlete karşı ifade nedeniyle ceza almak iltica sebebi mi?
-
Merhabalar ben konyada barınaktaki hayvanlara zulüm ettikleri bir video görmüştüm. bende gidip konya belediye başkanının paylaşmış olduğu bir gönderiye ''KATİL PİS İNSAN'' tarzında bir şey yazmıstım aslında hayvana eziyet edene yazmıştım ve o an ki sinir ile yazmistim oysaki bunlarda ''KATİL'' Lafından bana dava açtılar hemde konya belediye başkanı adı altında. Peki ben İfade özgürlüğünden dolayı iltica edebilirmiyim ? Şuan elimde yazılı belge vs var davam sonuçlandı hapis cezası para cezası olmus vs vs ??
-
bu iletiyi aşağıdaki linkten sorarsan cevabını @Claudia-J-Muslu sana müsait bir zaman da yazacaktır
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
C crazycells bu başlığı Yeşilkart Forum'a Özel bölümünden taşıdı
-
@ayvalik10 ilgili bolume tasidim

-
Bu ileti silindi! -
@Ratcan, içinde söyledi: devlete karşı ifade nedeniyle ceza almak iltica sebebi mi?
Merhabalar ben konyada barınaktaki hayvanlara zulüm ettikleri bir video görmüştüm. bende gidip konya belediye başkanının paylaşmış olduğu bir gönderiye ''KATİL PİS İNSAN'' tarzında bir şey yazmıstım aslında hayvana eziyet edene yazmıştım ve o an ki sinir ile yazmistim oysaki bunlarda ''KATİL'' Lafından bana dava açtılar hemde konya belediye başkanı adı altında. Peki ben İfade özgürlüğünden dolayı iltica edebilirmiyim ? Şuan elimde yazılı belge vs var davam sonuçlandı hapis cezası para cezası olmus vs vs ??
Sayin@Ratcan, iltica basvurusu TCden yapilamaz. Iltica basvurusu sadece belli bazi nedenlerden dolayi ve TCde can guvenliginiz yok ise siz ABDde iken yapilabilir. Bir tek alehinize dava acilmis olmasi, haksiz bile olsa, ve ceza gormus olmaniz yeterli olmayabilir. Durumunuzu detayli incelemek gerekecektir. Iltica nedenleri icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/humanitarian/refugees-and-asylum/asylum Iltica nedeninizin bes kategoriden birine girmesi gerekir, Race (irk farki), Religion (din farki), Nationality (vatandaslik farki), Membership in a particular social group (belli bir sosyal gruba uyelikten dolayi fark, Political opinion ( politik gorus farki).
-
@Claudia-J-Muslu Tabiki oraya gidip orda iltica başlatacağım onda hem fikiriz. Ancak hayvan haklarını savunduğum ve tepkimi belli etmeme rağmen ifade özgürlüğümün kısıtlmasına vede bunun üzerine ceza yiyip hapse kadar giden bir sonuclanana mahkemem elimde mevcut. Ben yinede dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
-
A admin , bu başlığı kilitledi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum