Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Armand-Roulin merhaba. Ankara'daki ABD Konsolosluğu banka hesabınızda da para görmek istiyor ama sizin CN:22000'lerde. Siz bu CN ile Ankara'dan (bana göre%99,99) mülakat alamazsınız, sizin dosyanızı taşımanız lazım ve o dosyanızı taşımayı kabul edecek bir konsolosluk çıkarsa onlar size nasıl davranır, bilemem, bence otomobilinizi satıp banka hesabı açın (mümkünse USD hesabı, çünkü birden kur değişirse bankadaki paranız USD karşılığı olarak azalmasın). Yalnız mesleğiniz tıp doktorluğu, mühendislik, mimarlık, eczacılık, veyerinerlik gibiyse onu da dosya taşıma e-mail'inizde belirtmenizi tavsiye ederim.

• @ysmnb hayır, yeminli tercüme yeterli.

• @keyifteyiz merhaba. Başka pasaport çıkartmayın. Süresi uzun olan pasaportla işlemlerinize devam etmek önemli, DS-260 formunda o pasaport gözükmüyorsa mülakat alınca onu da o zaman DS-260 formunu açtırıp, ekleyip, bu süreçte ilerlersiniz.

• @Beykentli Teşekkür ederim. Ben de bu şekilde planlıyorum. Dosya taşıma konusunu, geçtiğimiz dönemlerde bunun için gece gündüz buradaki tüm kullanıcılara ve konsolosluklara mesaj atıp işini bir şekilde halleden kişilere danıştığımda "taşımazlar boşuna uğraşmayın" minvalinde dönüş almış olmanın bana epey gülünç geldiğini de belirmek isterim.
    Samimiyetle, işinden gücünden vakit ayırıp birilerinin hayatına dokunan herkesin gönlünce olur umarım. İlginiz için teşekkür ederim.

• @Armand-Roulin tekrar merhaba. İyi haberlerinizi bekliyor olacağım.

• @Beykentli yurtdışı konsoloslukların bir çoğunda maddi belge istenmezken arabanızı satın gibi bir öneri bence çok riskli. Hele ki günümüz şartlarında şu an sattığın arabayı bir kaç ay sonra aynı fiyata geri alamadığını düşünürsek. Olası bir kötü senaryoda arabayıda boşa elden çıkartmış gibi olabilir

• @keyifteyiz tekrar merhaba. Bir de belirtmem gereken şu konu var: Yeşil pasaportu olan herkes 2. pasaporunu da yeşil alamayabiliyor. Sözüm onlaraydı. Eğer siz ya da eşiniz devlet memuruysanız 2. pasaportunuzu yeşil alabilirsiniz ama ihracat yapan bir şirketin yetkilisi olduğunuz için yeşil pasaportunuz varsa o zaman siz 2. pasaportunuzu yeşil alamıyorsunuz.
    Her iki pasaportun da yeşil olması tabii ki en ideal durum. Olmuyorsa da 2.si bordo olabilir. Ama Ankara'da mülakata girecekler için böyle bir problem yok, sadece ellerindeki pasaportun geçerlilik süresi uzun olursa bence daha iyi olur.

• @Beykentli benim için uç bir bilgiydi bu. Teşekkür ederim👍

• @gucarslan teşekkür ederim. Siz olmasanız ne yapardık. Gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz 🙏

• @ysmnb Almanyadan alınan bu doğum belgesi uluslararası çok dilliyse neden ingilizceye tercüme ettiriyorsunuz? Zaten İngilizce değil mi?

• @Emre-Kurtulmuş merhaba. Arabasını satar, daha ucuza başka bir araba alır, almaz, o kişiye kalmış bir konu. Mülakat almadan satmamalı zaten. Ama benim 8 arkadaşım geçmis yıllarda Green Card aldılar, yurtdışı konsolosluklar (Balkan ve Orta Asya ülkelerinden bahsediyorum) bankadaki para geçmisinizin Ankara gibi minimum 6 aylık olması ile pek ilgilenmeyip, bankadaki para miktarı azsa AP'ye bırakıp sponsor bulmasını istiyorlar ki bu arkadaşlarımın da mal varlıkları iyiydi ama her yurtdışı konsolosluk elinizdeki T.C. tapusuyla vs. çok ilgilenmiyorlar maalesef. Bu arada AB ülkeleri bankadaki paranızla ilgilenmezler kabul ediyorum. Ama Orta Asya, Balkanlar, Afrika ülkeleri aynı değiller maalesef. Kişi kendi karar vermeli diye düşünüyorum.

• @Beykentli 8 arkadaşınizin hangi konsolosluklardan vize aldigini paylaşabilir misiniz?

• @datanist merhaba. 4 kişi (2011, 2013, 2014, 2016) Aşkabat, 2 kişi ( 2015, 2018) Taşkent, 1 kisi (2009) Alma Aty, 1 kişi Priştine (2022). Bunların hepsi T.C. vatandaşı değil ama Türkiye'de hepsinin de yazlıkları ve/veya evleri vardı.

• @Beykentli peki mantık olarak 2. Pasaportu yesil alırken ne söyleyip alıyoruz çünkü bildiğim kadarıyla yeni pasaprt alırken eskisini istiyor nüfus çalışanları ve yeni yesil pasaport alınca eskisi iptal olmuyor mu?ayni anda 2 yesil pasaporta sahip olmak mümkün mü gerçekten?Not eşimde memur

• @hsn-kartal tekrar merhaba. İşim gereği ikinci pasaportu almam gerekiyor diyorsunuz. Bu konuda da nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüğünde hazır bir dilekçe örneği vardı diye hatırlıyorum. Mesela bir pasaportla İsrail'e diğeriyle de Suudi Arabistan'a gitmek istemek gibi. Gidin bir NVİ Ofisi'ne sıra beklemeden ve randevu almadan bir memura danışın. O sizi yönlendirir.

• Merhaba ben yatırımımı hep altın üzerine yaptım mülakatta dolar yerine altın göstersem olur mu? Böyle yapmalı mıyım? Amerikaya gitmeye yakın dolara çeviririm diye düşünüyorum çünkü birikimim sadece bana ait değil annemle ortak biriktirdik bilemedim o yüzden.

• @gucarslan Bey ben de DV25 başvurusu yaparken DV24 başvurusu sırasındaki fotoğrafımı kullandım daha önce sormuştum DV25 için otomatik olarak sistemin seçip eleyeceğini bizden istenenin her sene yeni bir fotoğraf olduğunu söylemiştiniz benim sormak istediğim şu bu durum DV24 sürecimi etkiler mi birden içime bir şüphe düştü o yüzden sormak istedim teşekkürler .

• @sevdademirci merhaba. O altınlar bankadaki bir altın hesapta ise kabul ederler diye düşünüyorum ama yine de bilen varsa yazsın.

• @atalardankalanbirben siz aratık seçildiniz, derdiniz mülakat almak olsun.
    gerisini düşünmeyin..

• @sevdademirci bankadaki altin hesabinizdan bahsediyordaniz ve hesap sizin uzerinizeyse kabul ederler. Dokuman alirken bankadan rica edersiniz o gunku kurla usd karsiligini yazarlar.

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    682k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    6k İleti
    602k Bakış
    A
    @Sinan-Dayi Tebrikler size eşinize Sinan bey.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k