Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • İyi günler dilerim.Kasımın sonunda eşimle turist vize randevumuz var .Tatil planımıza çocuklarımızı(14 yaşından büyükler)da eklemek istedik fakat halihazırda olan randevumuza ekleyemedik ayrı bir tarih alabildik .Mail yoluyla konsolosluğa randevuları birleştirmelerini talep ettim .Başka ne yapabilirim ? Teşekkürler


  • @Atalay-Kayaalp birleştirme ( aynı tarihteki randevuya dahil etme) talebine muhtemelen olumlu bir cevap vermeyeceklerdir. Tüm randevuları iptal edip tek bir başvuru altında toplarlar mı onu bilmiyorum, cevap geldiğinde öğrenmiş olacağız. Aynı tarih / saate randevu bulmaya çalışmaktan başka yapılabilecek bir şey yok şu aşamada.

  • ⭐⭐

    @warhammer Geçmiş olsun, iş ile ilgili talepleri biraz daha derinden inceliyorlar.

  • ⭐⭐

    @warhammer hocam gorusmenizde 2 kritik soru olmus.
    -daha once avrupada Boyle fuarlara katildiniz mi?
    -stand mi kuracaksiniz?

    Ingilizce testi de onemli.

    Net cevap veremediginiz icin vizeyi vermediler. Avrupadaki benzer fuarlara gidin(ozellikle Almanya,Ingiltere vs), yabanci musterileriniz olsun, vizeyi vereceklerdir.


  • @Kaan-Özdemir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @tufank araştırdığım kadarıyla B1/B2 vizesi uygun oluyor benim stajım için. O konuda bir sıkıntı yok. Sadece stajın observer düzeyinde olduğunu söylemem gerekli randevuda. en azından para almayacağımı belirtmem gerekiyor.

    yine de bana bu sebeple öncelik vereceklerine inanmıyorum. tek umudum 3 ay sonrası için randevu istiyor oluşum ve sadece 1 ay kadar geri çekmeye çalışıyorum randevumu. bu sebeple belki olumlu değerlendirilebilir. sonuçta geç almadım, tarihin geç olma sebebi karşı kurumdan kaynaklanıyor. umarım işe yarar. bu hafta deneyeceğim acil randevu oluşturmayı.

    Bir güncelleme yapayım. Acil randevu talebimi geçtiğimiz pazar günü oluşturdum. Çok seri bir şekilde, sabah saat 8.30 gibi reddettiler. Sonra el mahkum günün belli saatleri sisteme girerek randevuyu geri çekmeye çalıştım ama 2025ten önce randevu tarihini bir kez dahi görmedim.

    Bu iş böyle olmayacak diyerek yerli yabancı tüm forumları gezdim. Ne var ne yok öğrenmeye çalıştım. Hatta bir ara kendi sistemimi bile kurmaya çalıştım ama yeterli teknik bilgim olmadığı için başaramadım. En sonunda YeşilkartForum'un referansına da güvenerek Rush Visas Now'a mesaj attım. Durumu uzun uzun anlattım ve samimi bir şekilde yardımcı oldu kendisi. Ne kadar teşekkür etsem az. Aciliyetimin ve ne kadar çaresiz olduğumun farkında olduğu için çok yardımcı oldu. Bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Eğer bu işin bu kadar kolay ve güzel çözüleceğini bilseydim 2 haftadır ne uykusuz kalırdım ne stres olurdum, direkt kendileriyle iletişime geçerdim.

    Kendileri o kadar iyi ve hızlı ki işimi halletmeleri 24 saat bile sürmedi. Hatta 12 saat bile sürmemiş olabilir. Dün akşam konuştuk. Bu sabah randevumu geri çektiler. Hem de 2 kere. İlki önümüzdeki pazartesiydi. Görünce şok oldum. Benim gidiş sebebim ve evraklarımın eksik olması nedeniyle daha ileri bir tarihe ihtiyacım var dedim. Hatta spesifik olarak Ocak olursa çok daha iyi olacağını belirttim. Aynen aktarıyorum konuşmamızı

    07.42 ilk tarihi iptal etti
    07.44 Ocak 2024 için geri çekmeye çalışacağım dedi
    07.46 Ocak için yeni tarihimi attı.

    İşte bu kadar hızlı ve iyiler.

    Eğer cidden acil bir durumunuz varsa mutlaka iletişime geçin. Her şeyden önce insan gibi insanlar. Halden anlıyorlar. Bu vesileyle hem foruma hem de kendilerine tekrar teşekkür etmek istiyorum.

  • ⭐⭐

    @Kaan-Özdemir ücret ne ödediniz


  • @mesut1905 Bana çok uyguna yaptılar. O nedenle ücreti söylemek konusunda çekinceliyim. Bunu okuyup o fiyatı talep edecek insanlar haliyle. Ama benim durumum özeldi, bunu da kanıtlayacak birçok belge sundum. O sebeple burada gördüğünüz en düşük fiyata yaptılar diyebilirim.

    Dediğim gibi bu fiyatı bana özel verdiler, çünkü turistik amaçla gitmiyorum. Hatta artık başka ülkeden randevu alabilir miyim acaba diye araştırmaya başlamıştım. Öyle bir ihtiyaç benimkisi. Çok sıkıntıdaydım. Eğer durumunuz cidden acilse ve yardıma ihtiyacınız varsa çekinmeyin, ulaşın.

    Kendilerinin söylediği gibi ileteyim, "O çaresizliği biliyoruz, sistemi de bu amaçla kurduk. O sebeple etrafında benzer durumda biri olursa çekinmesin bize ulaşsın, yardımcı olacağız." dediler.

    Aciliyetiniz yoksa da durumunuz özel değilse de iletişime geçin. Güvenilir bir firmayla çalışın. Açıkçası bu işler merdiven altı çözülecek işler değil. Hesabınızı veriyorsunuz, güvenilir olması şart. Zaten benim anlatmak istediğim de parası pulu değil, güvenilirlikleri. İyi insan olmasalar bana bu kadar zaman harcamazlardı bile. Randevuyu aldıktan sonra 30 dk telefonda dertleştik öyle söyleyim.

    Yani cebime para koysa bu kadar övmezdim. Bazı şeyler paradan daha kıymetli oluyor. Az çok anlamışsınızdır ne kadar mutlu olduğumu. 2 haftanın tüm stresi bir anda gitti valla. Devamı vizeyi almama olsun diyelim :) (alırsam burayı güncellerim ocakta)


  • Hiçbir aracı ile uğraşmadan dün tesadüf eseri girip baktım aralık ayına çektim


  • @thisistheway öyle zaman denk geliyorki acil değiştirmek gerekiyor.Planlar değişiyor.O durumda konsolosluk slot açacak ve sizde o anda site içerisinde takip ediyor olacaksınız ve istediğiniz tarihe alacaksınız.Çok zor ihtimal oluyor. O nedenle bu tür açık slot takip eden programları kullanan aracılar bu noktada işe yarıyor.
    Yoksa bende 5 kere değiştirdim.


  • @thisistheway acele ve önemli bir durum olmasa sabırla ben de denerdim. ne yazık ki pek mümkün olmadı. 2 hafta boyunca bırakın istediğim tarihte boş slot yakalamayı neredeyse 2024 içinde boş slot göremedim. Bununla yatıp kalktım bu arada. Zaman aleyhinize işliyorken sabretmek ve denemeye devam etmek çok zor ne yazık ki.

    başka programlar üzerinden alarmlar kurup gecenin 3ünde aldım diyenler oldu. benim alarmlarım bir kere ötmedi 2 haftada.

    ek olarak belirtmek isterim ki ben ağustos başında randevumu mart sonuna alırken Kasım 2023 dahil tüm aylarda boşluk vardı. Benim mart sonu seçmem gerektiği için o tarihi almıştım. Ardından benim dışımda tarih değişikliği gelişince girip bir baktım 2025ten önce randevu yok. O psikolojiyi de anlamanız lazım. Siz her şeyi doğru yapsanız bile (ben daha staj kabulü almadan randevu almıştım ve bu çok mantıklı bir hareketti) bazen sizin dışınızda gelişen durumlar oluyor. Bu da her şeyin kontrolden çıktığını hissettiriyor ne yazık ki. Böyle durumlar da güvenilir bir yardım almak çölde vaha bulmak gibi hissetiriyor. O sebeple bu kadar uzun yazıyorum bu konuda

  • ⭐⭐

    @Kaan-Özdemir baya rahatlatmış sizi bu destek adınıza sevindim hayırlı olsun inş vizenizi de alırsınız.


  • DS-160 formunu expiration date'ten önce submit etmezsek nolur? randevu iptal mi edilir?


  • @Kaan-Özdemir Randevunuz iptal edilmez. DS-160 formu ile randevu arasında doğrudan bir bağ yok. Geçersiz bir değer de girseniz AIS üzerinden randevu alabilirsiniz. Ama görüşmeye girmeden önce mutlaka geçerli bir DS-160 form numarası girmeniz gerekiyor. AIS üzerindeki bu bilgiyi randevunuzu iptal etmeden 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz. Bu hakkınızı son haftaya saklamanızı tavsiye ederim.

    Tamamlanmayan DS-160 formları genelde 30 gün içerisinde silinir.


  • @Kaan-Özdemir randevunuz siz iptal etmedikçe iptal olmaz. Eğer vize randevusu için bir form doldurduysanız ama submit etmediyseniz o form 1 ay sonra siliniyor.


  • @tufank şimdi benim formumda expiration date geçmiş görünüyor. bu durumda yabancı forumlarda en baştan başlamanız gerekiyor tarzı bir yazı okudum. en başa dönmem mi gerek gerçekten?


  • @Kaan-Özdemir yakında silinebilme ihtimali olduğu için tamamlayıp imzalayabilirsiniz formu. Sonrasında görüşmeye 1 hafta kala yeni bir form doldurabilirsiniz. Bazı bilgileri eski formdan yenisine aktarma şansınız var. Şu iletiyi inceleyebilirsiniz https://yesilkartforum.com/forum/post/370891

    İstediğiniz kadar DS-160 formu doldurabilirsiniz ama görüşmeye gireceğiniz form numarasını AIS üzerinden 1 sefere mahsus güncelleyebilirsiniz.


  • @tufank Tamamlanmıyordu, expiration date geçmiş olunca izin vermiyor ve tamamlatmayacak sandım ama sistemsel bir hataymış. Şimdi tekrar deneyince tamamlanmış halini gösterdi. Sorun yok. 1 kez daha değişiklik yapacağım onu da randevu öncesine saklarım dediğiniz gibi. Teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @mesut1905 zaten sayfanın başında bir ücret tarifesi var oradan fikir edine bilirsiniz

  • ⭐⭐

    vize mülakatına istenen ana belgeler değişmedi değil mi? yanınızda pasaport foto daha önceki vizenizin olduğu pasaport dışında iş yerinizden belge banka dökümü vs gerekli mi
    başka neler götürenler var? ben seyehatimde katılmak istediğim workshoplar için falan da bir kaç çıktı aldım yanıma lazım olur diye... dosyanızda neler götürdünüz hatırlayan varsa yazabilir mi

  • ⭐⭐

    @debbieLA77 Ülke ile bağınızın güçlü olduğunu destekleyen her türlü belgeyi getirebilirsiniz diye bir ibare var. Ben seyahat gerçekleştireceğim tarihlerde izin alabileceğimi gösteren bir belge, sgk iş dökümü, şahsıma ait olan taşınmazlara ilişkin bilgiler ve banka hesap dökümlerimi almıştım. Bir de ayrıca maaş bordrosunu yanıma almıştım. Tabii ki hiçbirisine bakılmadı.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum