DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Atalay-Kayaalp birleştirme ( aynı tarihteki randevuya dahil etme) talebine muhtemelen olumlu bir cevap vermeyeceklerdir. Tüm randevuları iptal edip tek bir başvuru altında toplarlar mı onu bilmiyorum, cevap geldiğinde öğrenmiş olacağız. Aynı tarih / saate randevu bulmaya çalışmaktan başka yapılabilecek bir şey yok şu aşamada.


  • @warhammer Geçmiş olsun, iş ile ilgili talepleri biraz daha derinden inceliyorlar.


  • @warhammer hocam gorusmenizde 2 kritik soru olmus.
    -daha once avrupada Boyle fuarlara katildiniz mi?
    -stand mi kuracaksiniz?

    Ingilizce testi de onemli.

    Net cevap veremediginiz icin vizeyi vermediler. Avrupadaki benzer fuarlara gidin(ozellikle Almanya,Ingiltere vs), yabanci musterileriniz olsun, vizeyi vereceklerdir.


  • @Kaan-Özdemir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @tufank araştırdığım kadarıyla B1/B2 vizesi uygun oluyor benim stajım için. O konuda bir sıkıntı yok. Sadece stajın observer düzeyinde olduğunu söylemem gerekli randevuda. en azından para almayacağımı belirtmem gerekiyor.

    yine de bana bu sebeple öncelik vereceklerine inanmıyorum. tek umudum 3 ay sonrası için randevu istiyor oluşum ve sadece 1 ay kadar geri çekmeye çalışıyorum randevumu. bu sebeple belki olumlu değerlendirilebilir. sonuçta geç almadım, tarihin geç olma sebebi karşı kurumdan kaynaklanıyor. umarım işe yarar. bu hafta deneyeceğim acil randevu oluşturmayı.

    Bir güncelleme yapayım. Acil randevu talebimi geçtiğimiz pazar günü oluşturdum. Çok seri bir şekilde, sabah saat 8.30 gibi reddettiler. Sonra el mahkum günün belli saatleri sisteme girerek randevuyu geri çekmeye çalıştım ama 2025ten önce randevu tarihini bir kez dahi görmedim.

    Bu iş böyle olmayacak diyerek yerli yabancı tüm forumları gezdim. Ne var ne yok öğrenmeye çalıştım. Hatta bir ara kendi sistemimi bile kurmaya çalıştım ama yeterli teknik bilgim olmadığı için başaramadım. En sonunda YeşilkartForum'un referansına da güvenerek Rush Visas Now'a mesaj attım. Durumu uzun uzun anlattım ve samimi bir şekilde yardımcı oldu kendisi. Ne kadar teşekkür etsem az. Aciliyetimin ve ne kadar çaresiz olduğumun farkında olduğu için çok yardımcı oldu. Bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Eğer bu işin bu kadar kolay ve güzel çözüleceğini bilseydim 2 haftadır ne uykusuz kalırdım ne stres olurdum, direkt kendileriyle iletişime geçerdim.

    Kendileri o kadar iyi ve hızlı ki işimi halletmeleri 24 saat bile sürmedi. Hatta 12 saat bile sürmemiş olabilir. Dün akşam konuştuk. Bu sabah randevumu geri çektiler. Hem de 2 kere. İlki önümüzdeki pazartesiydi. Görünce şok oldum. Benim gidiş sebebim ve evraklarımın eksik olması nedeniyle daha ileri bir tarihe ihtiyacım var dedim. Hatta spesifik olarak Ocak olursa çok daha iyi olacağını belirttim. Aynen aktarıyorum konuşmamızı

    07.42 ilk tarihi iptal etti
    07.44 Ocak 2024 için geri çekmeye çalışacağım dedi
    07.46 Ocak için yeni tarihimi attı.

    İşte bu kadar hızlı ve iyiler.

    Eğer cidden acil bir durumunuz varsa mutlaka iletişime geçin. Her şeyden önce insan gibi insanlar. Halden anlıyorlar. Bu vesileyle hem foruma hem de kendilerine tekrar teşekkür etmek istiyorum.


  • @Kaan-Özdemir ücret ne ödediniz


  • @mesut1905 Bana çok uyguna yaptılar. O nedenle ücreti söylemek konusunda çekinceliyim. Bunu okuyup o fiyatı talep edecek insanlar haliyle. Ama benim durumum özeldi, bunu da kanıtlayacak birçok belge sundum. O sebeple burada gördüğünüz en düşük fiyata yaptılar diyebilirim.

    Dediğim gibi bu fiyatı bana özel verdiler, çünkü turistik amaçla gitmiyorum. Hatta artık başka ülkeden randevu alabilir miyim acaba diye araştırmaya başlamıştım. Öyle bir ihtiyaç benimkisi. Çok sıkıntıdaydım. Eğer durumunuz cidden acilse ve yardıma ihtiyacınız varsa çekinmeyin, ulaşın.

    Kendilerinin söylediği gibi ileteyim, "O çaresizliği biliyoruz, sistemi de bu amaçla kurduk. O sebeple etrafında benzer durumda biri olursa çekinmesin bize ulaşsın, yardımcı olacağız." dediler.

    Aciliyetiniz yoksa da durumunuz özel değilse de iletişime geçin. Güvenilir bir firmayla çalışın. Açıkçası bu işler merdiven altı çözülecek işler değil. Hesabınızı veriyorsunuz, güvenilir olması şart. Zaten benim anlatmak istediğim de parası pulu değil, güvenilirlikleri. İyi insan olmasalar bana bu kadar zaman harcamazlardı bile. Randevuyu aldıktan sonra 30 dk telefonda dertleştik öyle söyleyim.

    Yani cebime para koysa bu kadar övmezdim. Bazı şeyler paradan daha kıymetli oluyor. Az çok anlamışsınızdır ne kadar mutlu olduğumu. 2 haftanın tüm stresi bir anda gitti valla. Devamı vizeyi almama olsun diyelim 🙂 (alırsam burayı güncellerim ocakta)


  • Hiçbir aracı ile uğraşmadan dün tesadüf eseri girip baktım aralık ayına çektim

  • ⭐⭐

    @thisistheway öyle zaman denk geliyorki acil değiştirmek gerekiyor.Planlar değişiyor.O durumda konsolosluk slot açacak ve sizde o anda site içerisinde takip ediyor olacaksınız ve istediğiniz tarihe alacaksınız.Çok zor ihtimal oluyor. O nedenle bu tür açık slot takip eden programları kullanan aracılar bu noktada işe yarıyor.
    Yoksa bende 5 kere değiştirdim.


  • @thisistheway acele ve önemli bir durum olmasa sabırla ben de denerdim. ne yazık ki pek mümkün olmadı. 2 hafta boyunca bırakın istediğim tarihte boş slot yakalamayı neredeyse 2024 içinde boş slot göremedim. Bununla yatıp kalktım bu arada. Zaman aleyhinize işliyorken sabretmek ve denemeye devam etmek çok zor ne yazık ki.

    başka programlar üzerinden alarmlar kurup gecenin 3ünde aldım diyenler oldu. benim alarmlarım bir kere ötmedi 2 haftada.

    ek olarak belirtmek isterim ki ben ağustos başında randevumu mart sonuna alırken Kasım 2023 dahil tüm aylarda boşluk vardı. Benim mart sonu seçmem gerektiği için o tarihi almıştım. Ardından benim dışımda tarih değişikliği gelişince girip bir baktım 2025ten önce randevu yok. O psikolojiyi de anlamanız lazım. Siz her şeyi doğru yapsanız bile (ben daha staj kabulü almadan randevu almıştım ve bu çok mantıklı bir hareketti) bazen sizin dışınızda gelişen durumlar oluyor. Bu da her şeyin kontrolden çıktığını hissettiriyor ne yazık ki. Böyle durumlar da güvenilir bir yardım almak çölde vaha bulmak gibi hissetiriyor. O sebeple bu kadar uzun yazıyorum bu konuda


  • @Kaan-Özdemir baya rahatlatmış sizi bu destek adınıza sevindim hayırlı olsun inş vizenizi de alırsınız.


  • DS-160 formunu expiration date'ten önce submit etmezsek nolur? randevu iptal mi edilir?

  • ⭐⭐

    @Kaan-Özdemir Randevunuz iptal edilmez. DS-160 formu ile randevu arasında doğrudan bir bağ yok. Geçersiz bir değer de girseniz AIS üzerinden randevu alabilirsiniz. Ama görüşmeye girmeden önce mutlaka geçerli bir DS-160 form numarası girmeniz gerekiyor. AIS üzerindeki bu bilgiyi randevunuzu iptal etmeden 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz. Bu hakkınızı son haftaya saklamanızı tavsiye ederim.

    Tamamlanmayan DS-160 formları genelde 30 gün içerisinde silinir.

  • ⭐⭐

    @Kaan-Özdemir randevunuz siz iptal etmedikçe iptal olmaz. Eğer vize randevusu için bir form doldurduysanız ama submit etmediyseniz o form 1 ay sonra siliniyor.


  • @tufank şimdi benim formumda expiration date geçmiş görünüyor. bu durumda yabancı forumlarda en baştan başlamanız gerekiyor tarzı bir yazı okudum. en başa dönmem mi gerek gerçekten?

  • ⭐⭐

    @Kaan-Özdemir yakında silinebilme ihtimali olduğu için tamamlayıp imzalayabilirsiniz formu. Sonrasında görüşmeye 1 hafta kala yeni bir form doldurabilirsiniz. Bazı bilgileri eski formdan yenisine aktarma şansınız var. Şu iletiyi inceleyebilirsiniz https://yesilkartforum.com/forum/post/370891

    İstediğiniz kadar DS-160 formu doldurabilirsiniz ama görüşmeye gireceğiniz form numarasını AIS üzerinden 1 sefere mahsus güncelleyebilirsiniz.


  • @tufank Tamamlanmıyordu, expiration date geçmiş olunca izin vermiyor ve tamamlatmayacak sandım ama sistemsel bir hataymış. Şimdi tekrar deneyince tamamlanmış halini gösterdi. Sorun yok. 1 kez daha değişiklik yapacağım onu da randevu öncesine saklarım dediğiniz gibi. Teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @mesut1905 zaten sayfanın başında bir ücret tarifesi var oradan fikir edine bilirsiniz

  • ⭐⭐

    vize mülakatına istenen ana belgeler değişmedi değil mi? yanınızda pasaport foto daha önceki vizenizin olduğu pasaport dışında iş yerinizden belge banka dökümü vs gerekli mi
    başka neler götürenler var? ben seyehatimde katılmak istediğim workshoplar için falan da bir kaç çıktı aldım yanıma lazım olur diye... dosyanızda neler götürdünüz hatırlayan varsa yazabilir mi


  • @debbieLA77 Ülke ile bağınızın güçlü olduğunu destekleyen her türlü belgeyi getirebilirsiniz diye bir ibare var. Ben seyahat gerçekleştireceğim tarihlerde izin alabileceğimi gösteren bir belge, sgk iş dökümü, şahsıma ait olan taşınmazlara ilişkin bilgiler ve banka hesap dökümlerimi almıştım. Bir de ayrıca maaş bordrosunu yanıma almıştım. Tabii ki hiçbirisine bakılmadı.


  • Herkese merhabalar daha önce sorulup yanıtlandıysa kusura bakmayın bir sorum olacak sayın forum üyeleri
    DS-160 da belirttiğim pasaport teslim alma yerim Ankara PTT ancak mülakat yerim İstanbul. Pasaport teslim alma yerimi randevu tarihimi bozmadan İstanbul olarak değiştirebilmem mümkün mü? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum.


Benzer Başlıklar

  • 37
  • 19
  • 3
  • 976
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum