Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @lumos anladım çok teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz tüm vize türlerini kapsıyor bülten ben sadece green card için olduğunu düşündüm bir an.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimumut bülten açıklanmayacak diye bir durum olmaz hiçbir değişiklik olmayacak olsa bile her ay bülten açıklanır


  • @Emre-Kurtulmuş anladım teşekkür ederim. Aslında mantıklı olan da dediğiniz gibi ama bir an “coming soon” yazısını göremeyince telaşa kapıldım ve sizlere sormak istedim. Bu bekleme süreci strese sokuyor insanı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tolga-Gerek dv kazananıysanız sorularınıza cevap almak için öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atillaavci3 benim var ama bilin bakalım sizin neyiniz eksik..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @OA-OA ceac verilerine bakalım;

    varşova

    92ebb0ff-ea43-42ac-80e7-c9be92eabb58-image.png

    ankara

    5115621f-f4f6-4d2a-a9c3-48ec8667eae8-image.png

    toplam bastıkları vize rakamlarına bile baktığınızda aradaki uçurumu görebilirsiniz. 4882 / 1867
    şu tabloya bakıp hala ankara'da kalma fikrine düçar olmak ciddi hata..
    imkanınız varsa sakın beklemeyin


  • Merhabalar birşey danışmak istiyorum ,bir süredir dosyamı taşımak için öngörüşmeler yapmaya çalışıyordum,Türkmenistandan aşağıdaki gibi mail aldım.Anladığım kadarıyla Türkmenistana eğer istersem dosyamı taşıyabileceklerini söylüyorlar.Sanırım Türkmenistana turist vizesi verilmiyormuş buda ayrı problem gibi acaba Türkmenistan konusunda bilgi verebilecek bu durumda bana tavsiye verebilir misiniz

    Greetings,

    We can accept and process your DV application if:
    Your DV visa case status at KCC is "current and ready to be scheduled"
    You are able to travel to Turkmenistan. Please note that U.S. Embassy is unable to assist with any travel arrangements to come to your appointment (Turkmenistan visa or letter of invitation etc. that should be done through travel agencies)
    It will take us about two-three weeks to get your application from KCC schedule (if it is in "current" status.
    Immigrant visa applicant speaks English, Turkmen or Russian.
    Regards,
    Consular Section
    U.S. Embassy Ashgabat
    Turkmenistan


  • @ozkan-akbulut çok güzel haber, paylaşım için teşekkürler, bizlere umut oldunuz. Gayet olumlu yazmışlar, dosyanız current olunca, 2-3 hafta içerisinde taşıyabileceklerini belirtmişler. Umarım bizler current oluncaya kadar böyle devam ederler. Vizesiz gidilebilmesi avantaj, dosya numarası yüksek veya Ankara'yı aylarca bekleyemeyecek arkadaşlar current oldukça temas kurabilirler bence. Geçen sene Viyana / Umman gibi böyle yeni noktalar olursa başarabiliriz.


  • @Asumanm vizesiz gidilemiyor diye biliyorum,vize istiyormuş türkmenistan hatta imkansız diyorlar davetiye mektubun yoksa türkmenistan dan vize almanın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozkan-akbulut, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar birşey danışmak istiyorum ,bir süredir dosyamı taşımak için öngörüşmeler yapmaya çalışıyordum,Türkmenistandan aşağıdaki gibi mail aldım.Anladığım kadarıyla Türkmenistana eğer istersem dosyamı taşıyabileceklerini söylüyorlar.Sanırım Türkmenistana turist vizesi verilmiyormuş buda ayrı problem gibi acaba Türkmenistan konusunda bilgi verebilecek bu durumda bana tavsiye verebilir misiniz

    Greetings,

    We can accept and process your DV application if:
    Your DV visa case status at KCC is "current and ready to be scheduled"
    You are able to travel to Turkmenistan. Please note that U.S. Embassy is unable to assist with any travel arrangements to come to your appointment (Turkmenistan visa or letter of invitation etc. that should be done through travel agencies)
    It will take us about two-three weeks to get your application from KCC schedule (if it is in "current" status.
    Immigrant visa applicant speaks English, Turkmen or Russian.
    Regards,
    Consular Section
    U.S. Embassy Ashgabat
    Turkmenistan

    bu konu için ufak bir detay vereyim sizlere;

    dosya taşıdığınız ya da taşıyacağınız her konsolosluğu ankara gibi iyi niyetli, çoğu şeye toleras gösteren ve anlayışlı zannetmeyin.
    geçen yıllarda türkmenista'da mülakata giren bir arkadaşımız DS260 formundaki yaptığı bir harf hatası yüzünden (c / ç) direk red aldı.
    normalde bu duruma başka konsolosluklar bakmaz bile, umurlarında olmaz ama türkmenistan bu konuda çok katı.
    başkası olsa ya formu açtım düzelt der ya da dikkat dahi etmez.

    sağlık muayenesi, AP süreçleri vb durumlarda karşınıza çıkabilecek engelleri şimdiden tartın.
    geçen yıl schengen alamadığı için mülakata takılamamış talihliler misal..
    olay dosya taşımakla bitmiyor bunu unutmayın.


  • @gucarslan uğur bey bizimde formun açılması lazım ,hem yeni doğan çocuğun kaydı için hemde kızlık soyadını yanlış yazmıştım ,bir kere açıldı mı form tüm hatalarımı düzeltebilir miyim acaba,yani çocuğu kayıt ettirmek için açtırıp kızlık soyadını yazmayıp mevcuttaki soyadlarını yazmıştım onlarıda düzeltebilir miyim?Bir diğer husus ta türkmenistana turist vizesi alabilen türkler oldu mu hiç sizce süreç erken daha deyip bu taşımayı yapmamak mı olur katı bir ülke diye türkmenistan ,sizin fikirleriniz çok önemli uğur bey

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozkan-akbulut form açıldığında bütün hataları düzeltebilir, eklemeleri yapabilrisiniz elbette,
    bahsettiğim arkadaş orada yaşıyordu, tursit vizesi ile gitmedi. türkmenistan turist vizesi için süreçleri takip etmiyorum, bir bilgim yok.


  • @ozkan-akbulut türkmenistan en az kuzey kore kadar izole bir ülke. bana göre vize alması imkansız. burda yaşayan türkmenistan vatandaşları bile ülkelerine dönemiyordu bir ara.


  • @Önder-Bilgiç Teşekkürler. Emeğinize sağlık.


  • @ozkan-akbulut bende yeşil pasaport var, vizesiz türkmenistan'a giriş yapabiliyorum ancak @gucarslan 'ın söylediklerinden sonra burayı en son çare olarak denemeyi planlıyorum. harf hatasından direkt red veriyorlarsa ben kendime o kadar güvenemiyorum 🙂 illa ki vardır küçük hatalar


  • @ozkan-akbulut Merhaba, Türkmenistan bordo pasaport sahiplerinden vize istiyor, yeşil pasaport sahiplerinden vize istemiyor. Bildiğim kadarı ile malesef Türkmenistan ziyaret konusunda dünya daki en sıkıntılı ülkelerden biri. Devlet ziyaretçilerin ülkelerine gelmesini istemiyor, mümkün olduğunca kapalı bir ülke olmaya çalışıyorlar. Bu sebeple Türkmenistan ile ilerleyecek olursanız vize konusunu iyice araştırın. Dışişleri Bakanlığının web sitesindeki bilgi:

    Türkmenistan: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaf olmakla birlikte, resmi ziyaretler için pasaport örnekleri ile birlikte, geliş amacına ilişkin Büyükelçiliğimizce bildirim yapılması kaydıyla Türkmenistan'a kabul edilmektedirler. Ülkede 3 günden fazla kalınması durumunda, Türkmenistan makamlarına ikamet kaydı yaptırılması zorunludur. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaf olmakla birlikte, özel ziyaretleri için, Türkmenistan'da bulunan yakınları/tanıdıkları tarafından gönderilecek davetiye üzerine veya seyahat firmaları aracılığıyla Türkmenistan'ın ülkemizdeki temsilciliklerine başvuru yapılmasını müteakip, olumlu yanıt alınması halinde, ülkeye girişlerine izin verilmektedir. Ülkede 3 günden fazla kalınması durumunda, Türkmenistan makamlarına ikamet kaydı yaptırılması zorunludur. Özel ziyaret/seyahat kapsamında Türkmenistan'a gelişinin uygun bulunduğuna dair belgesi bulunmayan tüm resmi pasaport hamili vatandaşlarımız (Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız dahil) Türkmenistan kara ve hava sınır kapılarından geri çevrilmektedirler. Türkmenistan'a özel seyahatlerinde, Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımızdan kişi başı 14 ABD Doları "ayak bastı parası" alınmaktadır.


  • Ben Türkmenistan'da 12 yıl çalıştım. Oraya gitmek için turist vizesi yok, iş vizesi var ama Türkmenistan vatandaşı olmadıktan sonra sizi oraya çağırabilecek bir şirket bulmanız lazım. O şirketin de size 10 günlük ya da 1 aylık bur davetiye çıkartması minimum 1 ay gibi bir zaman alıyor. Tabii o şirketin de bu davetiye için minimum adam başı 1000 USD rüşvet vermesi gerekir. Bu davetiye 18 yaşından küçüklere çıkartılamaz, onun için minimum 6 aylık bir çalışma izni gerekir ki onun da cıkması 3 ayı bulur. Rüşveti 20.000 USD civarında (sadece 1 kişi çalışıyor gözükür), diğerleri aile ferdi olur. Önceden kalacağınız yeri sizi çağıran firma devlete bildirir, devletten izinsiz ev, otel vs. değiştiremezsiniz. ABD Konsolosluğu Aşkabat'ta, dolayısıyla sizi çağıracak firma Aşkabat'ta olmalı, devletten izinsiz şehir değiştiremezsiniz. Sadece roamingi olan Turkcell hatları çalışır. Sigara içme izni olan alanlarda sigara içebilirsiniz, diğer tüm alanlarda (açık-kapalı) sigara içmek yasaktır. Ülkede sadece USD ve Türkmen Manatı geçer. Kredi kartı geçmez (birkaç 5 yıldızlı otel hariç), Euro, Sterlin geçmez, halk sizden alsa da yarı fiyatına alır. AP'ye kalıp ülkeye 2. kere girme ihtimalinin de olabileceği için ülkeye top sakallı, sakallı, vücudunun görünür yerinde dövmeli, erkeklerde küpeli ve erkeklerde kısa konçlu çorapla, erkeklerde şortla ya da erkeklerde kısa pantolonla giriş yapmayın, sokaklarda böyle gezmeyin (eğer konsolosluk görevlisi değilseniz). Sıkı ülkedir. Bekarlar zamparalık düşünmesin. Polis mutlaka yakalar, belki size kız arkadası onlar gönderir, sonra sizi yakalar. 10.000-50.000 USD rüsvet ister (iş vizenizdeki görevinize göre ve/veya tahsilinizi göre), vermezseniz 1 ay hapse atar, gece gündüz dayak yer, 1 ayın sonunda da 5 yıllığına sınır dışı edilirsiniz. Unutmayın, restaurantta yemek yerken dahi oradaki garson sizin ne konuştugunuzu devlete rapor verir. Sokakta alkollü gezmek yasaktır. Saat 23-06 arasında sokakta yürümek yasaktır, ikametgahınızda kontrole gelme ihtimalı yüksektir. Türkmenistan çok düzgün adam ister, askeri okul öğrencisi gibi olmalısınız. Belli bir amaç için (green card mülakatı) gidip, işinizi halledip dönün. Dönüş uçak biletiniz de giderken yanınızda olsun.


  • @Beykentli gidemiceklerki dönüş olsun Amerika'ya kaçak girme ihtimalin Türkmenistan dan yüksek


  • @symbi0te merhaba. Türkmenistan vize verir ama rüşvetle verir. Bu arada orada Facebook, WhatsApp, LinkedIn, Twitter vs. çalışmaz, sadece imo çalışır, diğerleri VPN ile çalışır ama her VPN de orada çalışmaz. VPN kullandığınızı kimse görmesin. Oradayken yerel halka ülkeyi kötülemeyin. Halkın içinde %20-33 arasında KGB vardır ve çok çok iyi Türkçe konuşup size zarf atabilirler. Telefonlar dinlenir, e-mailler, fakslar okunur, yazdıklarınıza ve söylediklerinize dikkat edin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum