DV2025 Sohbet Odası
-
@Yıldıray81 ben forumun count downunu istiyorumm bana söylediler kasım dediler :(
-
@ayvalik10 ben bunu istemem :(
-
@ayvalik10 bunu da istemem :) huysuz çocuk gibi onu istemem bunu istemem
-
@debbieLA77 Yaş 42 ve meslek hayatımda 20. yıla girmek üzereyim. Çocukluk da İsviçre'de geçince beslenme iyiydi tabii :) Türkiye'ye döndüğümüzde de köy yumurtalarına yetiştik tabii.. Kaldığım yerde şahıs inekleri (mandıra değil), gezen tavuklar vs.. Et bol tabi fiyatlar da uygundu şimdiye nazaran.. Ben de kendim bişeyler yapmaya çalışıyorum çocuklara ama hazır tüketim ürünleri karşısında zorlanıyorum her ebeveynde olduğu gibi.
-
@debbieLA77 Evet o hep açıktı ve sürekli göz önündeydi.
-
@debbieLA77 keçi arsız hayvandır uğraşılmaz, koyun tercih edebilirsiniz bence, sütü farklımıdır bilmiyorum ama işinize yararmı, dediğiniz gibi bahçeli ev için köye gidebilirsiniz veya biraz arayın neredesiniz bilmiyorum ama istanbuldaysanız silivrinin köyleri olabilir veya bursa tarafı olabilir hem istanbula da yakın, Türkiye de öyle olabilir ancak.
-
@Murat-4 offf offf nasıl olacak o işler nasıl gidecem oralara:( ben keçiyi seviyorum ya ilgilenirim onunla :) bana huysuzluk yapmaz:) keçi sütü peyniri daha yararlı inek sütü ve peynirinden... kokmasın diyede keçiye bir özel bakmak lazım melerlerini falan sürekli özel temizlemek lazım kokusu o zaman penire ve yoğurda o kadar sinmiyor:) ben keçi istiyorum... çiftlik işinede bakıcam artık araştırıyorum ama hayalim amerika da bir küçük çiftlik tabiki... burada artık hiçbirşey istemiyor gibiyim:)
-
@Yıldıray81 heidi gördün mü nasıl birisi :) milka ineklerini sevdin mi
-
@Murat-4 sana da bunlardan veririz elimiz de çeşit çok :)
-
@ayvalik10 keçiyle uğraşılmaz abi, bizim komşunun bi tane vardı dağ bayır biyerde bulmuşlar küçüktü daha, ahırın çatısında at gibi dıgıdık dıgıdık koşuyordu :face_with_tears_of_joy: yakalıyamıyorlarda, bunları da araştırmak lazım oyuncak gibi süt veriyormu neyin nesi, sanem keçisiyle ilgilendik bir ara çift doğuruyor diye bakalım nolucak.
-
@ayvalik10 oyy yerim onu ben :)) tipe bak yaa
-
@Yıldıray81 off off allah kolaylık versin valla herşey çocuklar için bizim dünyamızda ama maalesef bu ülkede değil çok üzülüyorum çocuklara :( inşallah sizde tez zamanda amerika yolunu tutararsınız
-
@ayvalik10 Heidi hüzünlü bir hikayedir aslında :) Milka inekleri görmekten gına gelmişti her market önlerinde :)
-
@Murat-4 hahahaha tamam istiyorum o keçiyi bana verin lütfen :open_hands:
-
@Yıldıray81 heidi çocuk işçilerle alakalıydı galiba diymi
-
@Yıldıray81 bunda tarih ve geri sayım var
https://apps.microsoft.com/detail/9NFZCZ3L3B7V?gl=TR&hl=tr-tr

-
@Emre-Kurtulmuş Güzel bir meslek ama benim amacım para değil hocam, ben sevdiğim işi yapmak istiyorum.Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
-
@debbieLA77 teşekkürler ama bu aralar sıkı diyetteyim ve karbonhidratı minimuma indirmiş durumdayım pek iştahım da açılsın istemiyorum :D
-
@newbie97 ay evet o zaman hiç şeytanlık yapmıyım kanınıza girmiyim ama karbonhidrat öcü değil mutlaka alın gün içinde... yoksa sonrasında yani hemen değil bir kaç yıl sonra daha fazla geri dönüyor kilolar yağlar... hep olsun dietinizce minnacık:)
-
@debbieLA77 o kesim bile çok azınlıkta şu an öyle bir kesimin olduğunu reddetmiyorum evet var ama günümüz durumunda emin olun çok azınlıktalar. Şu an köyde yaşayan yoksullar bile sizin tabirinizle doğal yoğurt, peynir, süte boğuluyor. Şehirdekiler her ne kadar ekonomiden isyan etse de muhakkak evlerinde besinlerinden kısmıyorlar çeşit çeşit peynir, meyve oluyor. Ha çingene mahallelerinde çocuklar var mesela yoksulluk içinde yaşıyorlar yada düşük gelirli semtlerde onlara bir şey demiyorum ama onlar azınlıktalar.
Memur çocuğu olduğum için ortaokul ve lisede çok şehir değiştirdim. Türkiyeyi ortadan ikiye bölün sağ tarafında kalan kısımlara devlet 1 öğün ücretsiz yemeği senelerdir veriyor ama batı bundan habersiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum