@aaperissia Önceki post'larda herkes kendi tecrübesini yazdı, o bilgiler yardımcı olabilir.
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@abacco5 siz giderken eşin ve üvey oğlunu yanına almayacak mısın. Eğer onlar da gelecekse mülakat zamanı karşılarında bir çocuk fakat evrakta yok direk elenirsin. Bu hatayı göz ardı edilmez ondan dolayı yazmalısın.
-
@Lifepark-0 günaydın sadece anne - baba adına başvuru yaparsan kız kardeşin de dahil olur. Kız kardeşin için de tek yaparsın. Ancak biliyorsun anne - baba adına yaptığın zaman anne veya baba kimin adına çıktıysa o tüm işlemlere dahil olup kazanan kişi ile ancak kız kardeşin amerikaya girmesi gerekiyor. Bunu da unutma. Bunu anne - baba sormadan onlar için başvuru yapma istersen.
-
Selam. Sorum şu ki, ben rusiyada resmi olarak evlilik yaptım ve boşandım. Amma şu anda Azerbaycanda yaşıyorum ve burada resmi evraklarda ve internetde e devletde resmi olarak bekar gözüküyorum. Ve ben Azerbaycan vatandaşıyım. Bilmek istediğim ben şu anda Green Card başvurusu yapmak istiyorum amma bilmiyorum başvuruyu bekar olarak mı yapsam yoksa boşanmış olarak mı? Bir yandanda düşünüyorum bekar olarak yapa bilirim başvurumu ama eğer kazanırsam benden adli sicil kaydı istenecek ülke dışından yani rusiyadan. Çünki orada 6 aydan fazla yaşadım. Ve oradan alacağım adli sicil kaydında medeni durumumun gözüküp gözükmeyeceğini dakik olarak bilmiyorum. Eğerse bekar olarak başvurupta o adli sicil kaydında rusiyadaki medeni durumum görsenirse bu bana sorun oluşturur diye düşünüyorum. Lütfen bana yardlm edin çok zor iki seçim arasında kaldım. Bide rusiyadan adli sicil kaydını nereden ala bilirim?
-
@abacco5, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba adım Erdal green card başvurusunda eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var onu yazmam gerekiyormu eşimle resmi olmasada ayrıyız saygılarımla
eger 21 yas altiysa eklemeniz gerekiyor. kendisi, sizin uvey cocugunuz oluyor ve basvuruya oz, uvey ve evlatlik tum cocuklari eklemelisiniz.
-
@Ruslan-Ibrahimzade, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Selam. Sorum şu ki, ben rusiyada resmi olarak evlilik yaptım ve boşandım. Amma şu anda Azerbaycanda yaşıyorum ve burada resmi evraklarda ve internetde e devletde resmi olarak bekar gözüküyorum. Ve ben Azerbaycan vatandaşıyım. Bilmek istediğim ben şu anda Green Card başvurusu yapmak istiyorum amma bilmiyorum başvuruyu bekar olarak mı yapsam yoksa boşanmış olarak mı? Bir yandanda düşünüyorum bekar olarak yapa bilirim başvurumu ama eğer kazanırsam benden adli sicil kaydı istenecek ülke dışından yani rusiyadan. Çünki orada 6 aydan fazla yaşadım. Ve oradan alacağım adli sicil kaydında medeni durumumun gözüküp gözükmeyeceğini dakik olarak bilmiyorum. Eğerse bekar olarak başvurupta o adli sicil kaydında rusiyadaki medeni durumum görsenirse bu bana sorun oluşturur diye düşünüyorum. Lütfen bana yardlm edin çok zor iki seçim arasında kaldım. Bide rusiyadan adli sicil kaydını nereden ala bilirim?
Bosanmis yani
divorcedolarak girin. Zaten esinize dair bilgi sorulmayacak.Rusya'dan adli sicil kaydi almak icin su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak
-
Şuanda italya'da yaşıyorum fakat greencard açıklandığında italya'da olmayacağım mailing address kısmına italya'daki adresimimi girmeliyim yoksa türkiye'deki adresimimi?
-
@Berke-Bektaş ev adresi olarak soruyorsan hiç farketmez çünkü adrese hiçbir şekilde evrak gelmiyor.
-
Merhabalar, forum içerisinde arama yaptım ancak bir sonuca ulaşamadığım için bu başlığı açıyorum. Yeşilkart başvurusu yapacağım ancak KKTC'de yaşıyorum, KKTC vatandaşıyım, TC doğumluyum. Vize başvuru ekranında yaşadığım yeri Cyprus olarak mı seçmeliyim? KKTC tanınmadığı için mülakat söz konusu olduğunda TC kökenli olduğumdan güney tarafına geçemiyorum. Burada bir ofis var vize işlemleri ancak yeşilkart alma aşamasında sorun yaşar mıyım? Bir de gönderilecek evraklar için adres istiyorlar. Türkiye'den bir tanıdığım adresi mi yazmalıyım yoksa sonu Mersin 10 / Turkey olacak şekilde kendi adresimi mi yazmalıyım? Daha önce bu durumda olup başvuru yapan, deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
-
Merhaba şu a ben Rusya da yasiyorum fakat Türkiye ye donmeyi planliyorum.Malum Amerika Rusya arası da pek iyi degil o yüzden nerede yasiyorsunuz sorusuna Türkiye yazsam problem olur mu.?
-
@Berke-Bektaş, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Şuanda italya'da yaşıyorum fakat greencard açıklandığında italya'da olmayacağım mailing address kısmına italya'daki adresimimi girmeliyim yoksa türkiye'deki adresimimi?
Farketmez, eger Italya'dan donmemek uzere ayrilacaksaniz Turkiye adres bilgilerini yazabilirsiniz.
-
@Esra-Dağlar, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar, forum içerisinde arama yaptım ancak bir sonuca ulaşamadığım için bu başlığı açıyorum. Yeşilkart başvurusu yapacağım ancak KKTC'de yaşıyorum, KKTC vatandaşıyım, TC doğumluyum. Vize başvuru ekranında yaşadığım yeri Cyprus olarak mı seçmeliyim? KKTC tanınmadığı için mülakat söz konusu olduğunda TC kökenli olduğumdan güney tarafına geçemiyorum. Burada bir ofis var vize işlemleri ancak yeşilkart alma aşamasında sorun yaşar mıyım? Bir de gönderilecek evraklar için adres istiyorlar. Türkiye'den bir tanıdığım adresi mi yazmalıyım yoksa sonu Mersin 10 / Turkey olacak şekilde kendi adresimi mi yazmalıyım? Daha önce bu durumda olup başvuru yapan, deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
bu dediklerinize gore dogum ulkesi Turkiye olacak zaten, yasadiginiz yer olarak da ulkeyi Cyprus , province'i ise Northern Cyprus olarak secebilirsiniz. Eger Ankara'ya gelip vize alacaksaniz bu durumda Turkiye adresinizi yazabilirsiniz.
posta adresi pek onemli degil, Turkiye / Mersin 10 seklinde yazabilirsiniz.
-
@oguz07, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba şu a ben Rusya da yasiyorum fakat Türkiye ye donmeyi planliyorum.Malum Amerika Rusya arası da pek iyi degil o yüzden nerede yasiyorsunuz sorusuna Türkiye yazsam problem olur mu.?
sorun olmaz. Rusya yazmaniz da bir sorun yaratmaz, bilginize. Rusya vatandaslari da Green Card alabiliyorlar.
-
Formu doldurduk bu senede hayırlısı olsun ama bu sene cidden basitleştirilmiş form işi,geçen sene 3-4 saat uğraşmıştım 4 kişilik aile için yok geçmişte yaşadığım adresler ,çalıştığım işler diye ama bu sene hiçbiri yoktu istenilen bu bilgilerden
-
@crazycells Başvurular 7 kasım (Türkiye saati ile) saat kaçta bitiyor?
-
@ozkan-akbulut formları karıştırdın sen çünkü bahsettiğin form green kart için ds260 sorulan sorulardır. Başvuru da hiçbir zaman işyerleri hakkında sorular sorulmadı
-
merhaba GC başvurusu yapacağım 2 yıllık ön lisans bitirdim hangi seçeneği seçmeliyim?

-
DV lottery formu, birkaç alan dışında, senelerdir aynı. Bu bahsettiğiz bilgiler çekilişe başvuru formunda hiç yer almadı. Sizin bahsettiğiniz DS-260 formu olsa gerek.
@ozkan-akbulut, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Formu doldurduk bu senede hayırlısı olsun ama bu sene cidden basitleştirilmiş form işi,geçen sene 3-4 saat uğraşmıştım 4 kişilik aile için yok geçmişte yaşadığım adresler ,çalıştığım işler diye ama bu sene hiçbiri yoktu istenilen bu bilgilerden
-
@ayvalik10 aynen hocam karıştırdım formları, başvurmak cidden aşırı kolay gelince garipsedim
-
@Omerss0, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells Başvurular 7 kasım (Türkiye saati ile) saat kaçta bitiyor?
New york saatine gore oglen 12:00'de bitecek, TSI 20:00 olmasi lazim, gelecek haftasonu ABD Yaz saati uygulamasindan cikacak, Turkiye saati ise degismeyecek, aradaki zaman farki 7'den 8'e cikacak.
-
Merhaba, ingilterede oturum iznimiz var burada yaşıyoruz fakat ingiltere hep dışarda bırakıldığı için başvurumuzu bu sefer Türkiye adresi üzerinden yapmak istiyoruz. Bu durumda başvurumuz geçersiz olurmu? Teşekkürler
Benzer Başlıklar
135
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k