Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhaba, I'm sorry, I have a question, maybe you can answer me. If my DQ is on August 7th, how long is the wait until the appointment for the interview at the embassy.


  • @kadargo Tebrik ederim. Benim de randevu mail'im bu sabah aynı tarih için geldi.


  • @kadargo hayırlı olsun darısı başımıza 😍


  • @feyza86 hayırlı olsun darısı bize inşallah 😍


  • @Nailaysegul çok teşekkürler inşallah biran önce gelir sizinki de çünkü gerçekten sabır zorlayan bir süreç düzenimiz altüst olmuştu.


  • @cokbekledik86 Hangi siteden yapılıyor bir bilginiz var mı ?


  • @gkorkmaz M aalesef halen 2 ay olarak gözüküyor bizde. Sizde bir gelişme var mı? Halen maalesef beklenenden daha uzun sürüyor yazısı mı çıkıyor sizde de? Yoksa 2. kez uzatmamı verdiler. Sadece 1 kereye mahsus uzatıp uzatmadıklarını merak ettim.


  • @kadargo Sizin adınıza çok sevindim. Hayırlı olsun!


  • @kadargo Biraz şans sanırım tanıdığım biri 24 gün içinde mülakat tarihi aldı.


  • Mülakat günü alanları tebrik ederim, benim mülakat günü de sanırım 15 20 güne kadar gelir diye düşünüyorum :)


  • Merhaba, acaba deneyimi olanlar mülakat günüyle ilgili bilgi verebilir mi. 6 gün kaldı mülakata ve çok heyecanlı, stresliyim. Nasıl geçiyor ne yapmam lazım


  • İyi akşamlar, üzgünüm, Türkçem pek iyi değil. Umarım beni anlarsın. Eğer birisi bana cevap verebilirse, sorunun cevabını bilse: Türk vatandaşı değilim ama son 3 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Sanırım bu yüzden bana vize görüşmesinin Ankara'da yapılacağını söylediler. DQ'm ağustos ayının başındaysa, elçilik görüşmesi için randevu almak için ne kadar beklemeliyim? Ne kadar bekleneceğine dair bir kural var mı, yoksa Türk vatandaşlarına öncelik mi veriyorlar? Bu forumdan Ağustos ayında DQ'su olan bazı kişilerin randevu aldığını görüyorum ve ne zaman benim olacaklarına dair hala bir bilgim yok, bu yüzden soruyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @Sarajka Turkiye dogumlu olanlar ile olmayanlar mulakat tarihi acisindan farkli degerlendiriliyor. Turkiye dogumlu olmayanlar daha gec mulakat tarihi aliyor.


  • @Erik Uscis panelinde görünen processing time tamamen bozuk çalışan bir algoritmayla oluşturuluyor. O tarihlerin doğru çalıştığı dosya sayısı bir elin parmağını geçmiyor, onların da raslanti olduğuna eminim. Birilerinin girip tek tek data girdiğini sanmıyorum. O yüzden uzatma verme gibi bir durum yok. Uscis aşaması yaklaşık 1 yıl sürüyor. "Uscis processing times" diye Google'da arama yapıp, ofisinizi seçerek daha gerçekçi zamanları gorebilirsiniz. Bence beklentiniz buna göre olsun. Erken gelirse ne ala. Beklentiniz paneldeki tarihe göre olursa zaman geçmez ve büyük hayal kırıklığı olur. Benim Uscis panelimde orada aylarca "takes longer than expected" bilgisi vardı.


  • @Mihok çok teşekkür ederim .


  • Merhabalar mülakat tarihim geldikten sonra farkettik ki NVCye eski pasaportumu yüklemişiz.Bu sebeple evlenmeden önceki soyadımla mülakat mailim geldi.yeni pasaportu tekrar güncelleme yaparak yükledik.Mülakat randevusu için kayıt yaparken hangi soyadımı yazmalıyım ,kayıt için belli bir süre var mı bilgisi olan var mı acaba ?mülakatta bir sorun yaşar mıyım?Bu hatayı nasıl yaptık anlayamıyorum :( teşekkürler


  • @kadargo bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim 🙏🏻


  • @Sarajka Merhaba, kişiden kişiye göre değişiyor. bazi arkadaşlar var 11 ay önce DQ olmuştu hala mulakat tarihi gelmedi. benim ki 7. ay başladı mulakat tarihi almadım. ortalama 1 yıl sonra mulakat tarihi veriorlar. yapabilsanız casenizi transfere eden.


  • Arkadaslar merhaba. Daha onceden hatirlayanlar vardir. Esim Rusya dogumlu ve Rusya ve Turkiye vatandaslimlari var. Ben de Turkiye ve ABD vatandasiyim. 4. ayin basindan beri dq olduk ve mulakat tarihi bekliyoruz. Turkiye’nin yogunlugundan dolayi daha da cok surecek gibi duruyor. Arastirmalarima gore Hong-Kong cok hizli ilerliyor. Mesela Turkiyede turist vizesi icin tarihi 1.5 yil sonraya veriyorlarken Hong-Kong bunu 10 gun sonraya veren bir ulke. Kabul alabilirsem sizce tasimak mantikli mi? Daha once bu tarz bisey yapaniniz ya da yapan birini duyaniniz var mi acaba? Herkese bol sans!


  • @Gönül-Akbaş mülakata katıldınız mı ?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    992 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum