Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Staja gideceğim için eylül ayında 24 mart 2024 için vize randevusu oluşturdum. o tarihte aralık bile boştu ama benim staj tarihim mayıs-haziran olacağı ve belgelerin gelmesi ve acceptance letter ocak sonrasına kalabileceği için mart ayını seçmiştim. şimdi karşı taraf mart başında yapabileceğimi söyledi ve kabul mektubu yolladı. benim en az 2 hafta önce vize almış olmam gerekiyor. bu durumda şubat ortası öncesine çekmem gerek bu randevuyu.

Tabi ki sürekli sistemden kontrol edip geri çekmeyi deneyeceğim ama acil vize talebi sekmesinden şubat ortasına ya da başına durumu izah edip talep oluştursam işe yarar mı? sonuçta benim dışımda gelişti bu durum. normalde martta gidemezdim ama süreç öyle işledi. hatta okulumdaki stajları da ona göre değiştireceğim. bu geçerli bir sebep mi? öğrenciler için acil vize talebi kısmı var sanırım ama b1/b2 için değil, M/J/F vize türleri için. Yine de benim talebimi makul karşılarlar mı?

bu arada 1 ay gideceğim ama vize türümü değiştirip F'le falan gitsem de olur mu ki bu iş? yarıdımcı olursanız çok sevinirim

• Merhaba arkadaslar,

Anne ve babam icin B2 vize basvurusu yaptik daha once cesitli nedenlerden dolayi birkac sefer tarihi ileri bir tarihe erteledik. Ayin 30 unda gorusmeleri var ancak forumda okuduklarim dogrultusunda tekrar ileri bir tarihe ertelemeyi dusunuyorum cunku daha once herhangi bir ulkeye giris cikis yapmadilar. Durumlarindan kisaca bahsetmem gerekirse emekliler babam hala calisiyor ev ve arabalari var maddi durumlarida iyi. Amerikaya gitme sebebide oglu, gelini ve torunlari olarak bizi ziyaret etmek yaklasik 20 gun kadar. Sizce daha once baska bir ulkeye giris cikis olmadigi icin randevuyu erteleyip Schengen aldiktan sonra Avrupa Ulkelerinden biri yada birkacina giris cikis yaptiktan sonra mi randevuya gitmeliyiz? Aslinda vatandas olarak anne ve babama green kart saglama imkanim var ama Amerikaya geldiklerinde uzun sure kalmayacaklari icin vize daha iyi olur diye dusunuyorum. Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.

• @Mehmet-Kocak özellikle yaşlı kesim vize konusunda pek zorlanmıyor. Cünkü konsolosta biliyor ki belli bi yaş sonrası bu kadar zorluk çekip kaçak göçek orda çalışamazlar :) bence vize görüşmesine girsinler

• @Mehmet-Kocak Siz vatandassaniz sorun olacagini dusunmuyorum. Gecen hafta anneme vize aldik. O da kardesime gidecegini soyledi. Gerci annemin daha once de 10 yillik vizesi vardi. 2015’te bitmisti. Hic zorlamamislar. “Ne icin gidiyorsun Amerika’ya? Ogluma” “Baska cocugun var mi?” Evet. “Bu formu senin icin kim doldurdu? Kizim” Vizeni onayliyorum. Bu kadarmis hepsi. Hatta annem gorusmede hangi evraklari verecegini tam anlayamadi. Ben de “sen bu dosyayi gorusme yapan konsolosa ver. Icinden siz ne lazimsa alin” de dedim. O da oyle yapmis. Sadece 1 fotografini ve pasaportunu almislar. DS 160 confirmation page’i bile almamislar. Cok kisa surdu gorusmesi. Ertesi gun vizesi “issued” oldu ve pasaportu gonderildi. Bence gorusmeye girsinler. Onaylanir buyuk ihtimalle.

• Merhaba ds 160 formunda yanlışlık yaptığımı fark ettim tekrar yeni form doldursa olur mu ücreti ödediğim için sorun olur mu

• @Mehmet-Kocak Eğer siz daha evvelden cos yapmadıysanız veya çocuklar arasında b/f/j vizeleriyle gelip orada evlenip gc sahibi olan yoksa rahatlıkla vize alırlar. Benim görüşmemden hatırladığım da bu şekildeydi. Çocukları Evlilik ya da CoS yoluyla ABD'de yerleşik olanlarda ise soru sayıları arttı ve genellikle ret ile sonuçlandı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kaan-Özdemir B1/B2 staj yapmak için ne kadar uygun bilmiyorum. Kısa süreli dil eğitimi için belirli koşullar altında kullanılabiliyor. Ancak bunun haricinde turistik / sağlık veya iş toplantıları / konferans vb. şeyler için kullanabilirsiniz. Staj içni gerekli olan vize türünü staj yapmak istediğiniz yere de sormanız gerekiyor bence. J1 veya H vizesi başlıklarını inceleyebilirsiniz. F1 daha çok üniversite veya dil eğitimi almak için kullanılıyor bunun yanında size kısıtlı bir çalışma imkanı sunuyor.

Önce vize türünü netleştirmeniz gerekiyor sonrasında acil randevu konusuna bakabilirsiniz. ( kabul edilme garantisi yok ama şansınızı deneyebilirsiniz )

• @stella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba ds 160 formunda yanlışlık yaptığımı fark ettim tekrar yeni form doldursa olur mu ücreti ödediğim için sorun olur mu

Benzer bir sorumu @tufank yanıtlamıştı. AIS üzerinde DS160 formunun numarasını 1 defaya mahsus olmak üzere değiştirebiliyorsunuz, dolayısı ile yeni bir DS160 doldurup bilgileri AIS'e girebilirsiniz. Ödenmiş bir ücret ve alınmış bir randevunuz varsa onlara etki etmeyecektir.

• Arkadaşlar herkese merhaba amerika tatili planladığım arkadaşlarımdan biri 6 yaşındayken amerikada anasınıfına gitmiş 1 sene ve daha sonra ailesiyle birlikte geri dönmüş. Eski pasaportunu bulamıyor DS160 formunda daha önce abd ziyaretiniz oldu mu sorusuna nasıl bir yanıt vermemiz nasıl aksiyon almamız gerekir bilen yardımcı olursa çok sevinirim teşekkür ederim.

• @ReLoad, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@stella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba ds 160 formunda yanlışlık yaptığımı fark ettim tekrar yeni form doldursa olur mu ücreti ödediğim için sorun olur mu

Benzer bir sorumu @tufank yanıtlamıştı. AIS üzerinde DS160 formunun numarasını 1 defaya mahsus olmak üzere değiştirebiliyorsunuz, dolayısı ile yeni bir DS160 doldurup bilgileri AIS'e girebilirsiniz. Ödenmiş bir ücret ve alınmış bir randevunuz varsa onlara etki etmeyecektir.

Cevap için teşekkür ederim. Ben eksik sordum yeni form doldurup ve yeni randevu tarihi almak istiyorum randevu ücreti ödediğim için yapabilir miyim yeni form ve yeni randevu

• @stella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@ReLoad, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@stella, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Cevap için teşekkür ederim. Ben eksik sordum yeni form doldurup ve yeni randevu tarihi almak istiyorum randevu ücreti ödediğim için yapabilir miyim yeni form ve yeni randevu

Dediğim gibi yeni bir form doldurup 1 defaya mahsus formun kodunu AIS üzerinde değiştirebilirsiniz. Randevu içinse bulduğunuz yeni tarihlerle değiştirebilirsiniz. Randevuyu yeniden planlama hakkında forumda https://yesilkartforum.com/forum/topic/5611/turist-vizesi-için-en-erken-tarih başlığına bakabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@stella randevuyu iptal edebilirsiniz. iptal ettikten sonra yeni randevu almak için ücret ödemeniz gerekmez ancak; ilk randevuyu aldığınız ve ödeme yaptığınız dekont tarihi ile yeniden randevu planladığınız tarih arası 365 günden fazla olamaz. Yani ödeme dekontunuzun 365 gün geçerliliği var. bu süre içerisinde bir randevu almanız gerekiyor. randevu tarihi isterseniz 1 yıl sonraya olsun bu önemli değil. burda bahsettiğim randevu tarihi değil, işlemi yaptığınız günün tarihi. ödeme dekontunun süresi geçmemiş olmalı.

• @tufank araştırdığım kadarıyla B1/B2 vizesi uygun oluyor benim stajım için. O konuda bir sıkıntı yok. Sadece stajın observer düzeyinde olduğunu söylemem gerekli randevuda. en azından para almayacağımı belirtmem gerekiyor.

yine de bana bu sebeple öncelik vereceklerine inanmıyorum. tek umudum 3 ay sonrası için randevu istiyor oluşum ve sadece 1 ay kadar geri çekmeye çalışıyorum randevumu. bu sebeple belki olumlu değerlendirilebilir. sonuçta geç almadım, tarihin geç olma sebebi karşı kurumdan kaynaklanıyor. umarım işe yarar. bu hafta deneyeceğim acil randevu oluşturmayı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Kaan-Özdemir staj dediğiniz için bu uyarıyı yapmak istedim. Çünkü B1/B2 vizesi staj için uygun bir vize türü değil. Staj daha çok uygulamalı çalışma gerektiriyor ama "observer" olarak geçiyorsa, uygulama olmadan gözlemci olarak bir toplantı, konferans vb. etkinliğe katılabilirsiniz doğrudur.

Acil randevu için kriterler neye göre belirleniyor bilmiyorum ama denemek ücretsiz. bir de forumda randevu tarihini erkene alma hizmeti veren bir servis mevcut ona da göz atabilirsiniz veya takvimi sık sık kontrol ederek kendiniz de öne çekmeye çalışabilirsiniz.

• @tufank aslında observer olarak gitmiyorum ama araştırdığım kadarıyla randevuda hands-on vs diyerek memurun aklını karıştırmamak kaydıyla b1/b2 başvurusu yapın deniyor genel olarak. J zaten sponsorlu bir vize ve karşı kurumun sponsor olma gibi bir durumu yok. Diğer vize türleri de benim gidiş amacımı kapsamıyor gibi duruyor.

Hatta direkt bununla ilgili kanuna atıf yapan bir yazı okudum. "Clerkship" olarak yapılacak staj için B1/B2 başvurusu yapılması gerektiğine dair. Burayı okuyacak kimseler için de linki aşağı bırakıyorum.

https://blog.amopportunities.org/2022/08/26/visitor-visas-and-hands-on-medical-clerkships/

• ⭐⭐

@tufank arkadaşım b1 için acil randevu almıştı nisan-mayıs aylarında. Cruise gemisine gidecekti, şirketten mektup almıştı(acil katilması lazım gibi) ve verdiler.
    iş sebebiyle olunca veriyorlar gibime geliyor.

• @tufank çok teşekkürler bilgi için.

• benim bir sorum daha olacak, şu an halihazırda bir B1/B2 vize randevum varken ayrı bir J randevusu oluşturabilir miyim bundan bağımsız?

• @Kaan-Özdemir yeni bir grup randevusu oluşturup j1 vizesini seçip ödeme yaparsanız tabi ki mümkün. Ama 2 farklı kategori için ayrı ayrı ödeme yapmış olacaksınız ve bu ödemeler geri alınamaz.

• @tufank yeni bir DS 160 formu doldurmam gerekli değil mi o zaman? Yani sıfırdan yeni bir randevu oluşturuyorum parayı ödeyip formu doldurup?

Benzer Başlıklar

• Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    56k Bakış
    N
    Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k