Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @aposport merhaba. Size bir sorum olacak, cevaplarsanız çok sevinirim: Re-entry Permit'i 2 yıllık mı aldınız ve başlangıç süresi ne zamandan itibaren başlıyor, ilk başvurudan itibaren mi, biyometrik resim ve parmak izi randevusundan sonra mı, biyometrik randevusundan sonraki ABD'den çıkışınızdan itibaren mi ya da Re-entry Permit'iniz onaylandıktan sonra mı, öğrenebilirmiyim lütfen?


  • Merhaba,

    Permit 2 yıllık verildi.

    İzin Başlangıç tarihi Re-entry Permit onaylandıktan sonra.

    Yani 11 Eylül 2023 ile 10 Eylül 2025 arası.


  • @aposport, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Arkadaşlar,

    Merhaba,

    21 Mart 2022 de başlattığım Re-Entry permit başvuru süreci 11 Eylül 2023 tarihinde toplamda 540 gün sonunda olumlu olarak sonuçlandı.

    Çok uzun ve stresli bir süreç oldu.

    Bu süreç boyunca başta @crazycells @redsat2000 @semavi olmak üzere bilgisiyle destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    Cok sevindim adiniza. Daha mutlu gunleriniz olsun. Selamlar...


  • @aposport merhaba. Aslında sizin Re-entry Permit onay süreci ile beraber 3,5 yıllık olmuş.
    Bu arada hangi eyalette ve şehirdeydiniz, öğrenebilirmiyim lütfen? Belki orada yoğunluk vardır.


  • @Beykentli DC tarafındaydım. Tüm evraklar aynı merkeze gidiyor. Biz bu işleme başladığımızda 8 ay gibi sonuçlanıyordu. Totalde 10 ay gibi planlamıştık.

    Sonra bir anda process süresi 17 aylara yükseldi. Ve şuan dedikleri gibi sonuçlanması 17 ayı buluyor.


  • Reentry permit sürecini online olarak nerden takip edebilirim? G-1145 formu da doldurdum.


  • @dorstenevi

    USCIS in CASE TRACKER programı var. Telefonuna yükleyip, takip edebilirsin.


  • Merhabalar! Türkiye'ye uzun süreliğine dönmeyi planlıyordum fakat sonradan Re-entry permite ihtiyacım olduğunu öğrendim. Sorularma Yardımcı olursanız çok sevinirim!

    Yaklaşık 30-40 günün sonunda Türkiye'ye dönme planım vardı ve sizce biyometrik randevusu bu süre içerisinde gelir mi ? Ona göre kiracı olduğum evden ayrılacağımı belirtmem gerekecek.
    Fotokopi çektirebileceğim hiçbir yer bilmiyorum posta ofisi bu konuda ücretli veya ücretsiz yardımcı olabilir mi ?
    Verilen linklerden bulmaya çalıştım ama anlayamadım New Jersey'de yaşıyorum postaneden bilgileri nereye göndermem gerek ?
    Green cardı Ankara'dan almıştık, İşlemler tamamlandıktan sonra istanbul ABD konsolosluğundan permiti alabilir miyim ?
    Biyometrik randevusundan sonra Turkiye'ye döneceğim, onay aşamasında olduğu için, yine 180 gün içinde ABD'ye giriş çıkış yapmak zorunda mıyım ?

    Şimdiden çok teşekkürler!


  • @Ozan-Tanrikulu Merhaba,

    Biyometric randevusu ne zaman gelir bunu kestirmek zor ama bazen eski vize için verdiğiniz biyometrikleri kullandıkları olabiliyor.

    Fotokopi konusunda bulunduğunuz bölgelerdeki kütüphaneleri kullanmanızı tavsiye ederim uygun fiyatlı bazı usps post ofislerde copy almanız mümkün değil kütüphane yani sıra UPS, cvs,wallgreens deneyebilirsiniz ama en kolayı kütüphaneler.

    Yasadiginiz eyalette bakarak Belgeleri nereye göndereceğiniz adres:

    Re-entry Permitinizi Turkiyedeki herhangi bir Amerikan konsolosluğundan alabilirsiniz bunun için formu doldururken ilgili kisimda gerekli bilgileri doldurmalisiniz.

    Onay aşamasında 180 günlük süre içinde giriş çıkış yapmak zorunda değilsiniz.


  • @mediator Merhabalar. 180 günlük süre içinde giriş çıkış yapmak zorunda değilsiniz demişsiniz. Onay sürecinde giriş yapılmadığı takdirde sıkıntı çıkarmıyorlar mı?


  • @Seren-Çalışkan, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @mediator Merhabalar. 180 günlük süre içinde giriş çıkış yapmak zorunda değilsiniz demişsiniz. Onay sürecinde giriş yapılmadığı takdirde sıkıntı çıkarmıyorlar mı?

    Reentry 17 18 ay suruyor , plan su sekilde olabilir 5.5 ay dışarıda 5 gun amerikqda sonra yine 5.5 ay dışarıda yine 5 gun usa de sekilinde olabilir ama cbp officer sizi senin bagin yok ne alaka diye sorgulayabilir.O yuzden reentry receipt ini alip cebinize koyup kardesim bwn basvurdum sürecin bitmesini bekliyorum diye bir ihtimal belirtebilrisiniz.Ama reddetme yada deport hakki her zaman var Ama sizinde dava acma hakkiniz var.Haklarinizi iyi bilin sıkıntı yasamayin


  • Bu sorumu özellikle biri cevaplarsa çok sevinirim. Şimdi diyelim Green Card kazandık. Veya bir şekilde alıp ABD'ye giriş yaptık. Ardından Türkiye'de üniversite okumak istedim. Bu durumda 4 senelik bir program okumak için 2 senelik re-entry permit alıp 2 sene sonra ülkeye geri gelip bir 2 senelik daha alıp 4 senelik lisansımı bitirme imkanım oluyor mu? Yani bunu GC Statüsünü koruyarak yapabiliyormuyum?


  • @Ekto-Oktan merhaba.
    1-) Re-Entry Permit'e siz ABD içindeyken başvurduktan sonra, başvurunuz alındı e-maili gelene kadar (2-4 hafta arası) mutlaka ABD'de kalmalısınız.
    2-) Re-entry Permit için biyometrik fotoğraf ve parmak izi randevusu için tekrar gelmelisiniz (başvurunuz alındı e-mail'inden 2-6 ay sonra).
    3-) Başvurunuz onaylandı e-mail'inden itibaren 2 yıllık Re-entry Permit süreciniz başlıyor (biyometrik fotoğraf ve parmak izi randevusundan 6 ay -1 yıl sonra).
    Re-entry Permit talebi okula devam etme sebepli olunca genelde kabul ediliyormuş.
    Fakat Re-entry Permit'iniz kabul edilene kadar geçecek toplam süre önceden 6-8 ayken (Re-entry Permit ile beraber yaklaşık toplam 2,5 yıl), bugünlerde ise Re-entry permit kabul edilene kadar 1,5 yıl (Re-entry permit ile beraber yaklaşık toplam 3,5 yıl) sürüyormuş.
    Re-entry permit'inizin son gününden önce mutlaka ABD'de olmalısınız ve siz oradayken Re-entry Permit'inizin geçerlilik tarihi bitmeli.
    Yine Re-entry permit'e başvuracaksanız yine ABD'de olmalı ve ilk Re-entry permit'inizin süresinin de bitmiş olması gerekmektedir.
    Son 5 yılda (green cardlı süre olarak) 4 yıl ABD dışında kalanlara 1 yıl Re-entry Permit veriliyormuş.
    Aslında Re-entry Permit 2+2+1 olarak verilebiliyor ama onay süreleri çok uzun olduğu için siz tek bir 2 yıllık Re-entry Permit ile okulu sonuçlandırabilirsiniz.
    ABD'ye ilk girişinizi de hemen yapmayıp ilk vizenizin bitmesine 1 ay kalaya kadar geciktirmekte olabilir ama sınırlar bir sebepten kapanırsa riskli olabilir.
    Bu arada son 5 yıl içinde 2,5 yıl ABD içinde kalanlar ABD vatandaşlığı için başvurabiliyorlarmış ama Re-entry permit süreci bu hesaplamaya dahil değilmiş.
    Ben Re-entry permit'e başvurmadım, tüm bunları bu forumda ve internette okudum.
    Bir de bu süreleri üniversitenin tatil ve sınav takvimlerine göre düzenlemek var.
    Umarım bu yazım size bir fikir vermiştir.


  • @Ekto-Oktan daha yeni yapmış biri olarak ,giriş yaptın damga basıldı pasaporta formu çıktıklarıyla beraber fedex ile nebraska po ya gönderiyorsun.Ardından fedex teslim edildi den sonra çıkabilirsin önemli olan başvurunun onlar alıncaya kadar usa de olman .Ardından istediğin yere git ki sana muaf değilsen biometrik randevusu verecekler oda sürer 4 ila 6 hafta .10Gün sonra sana nebraskadan ücreti aldık diye posta gelecek kağıt olarak.Email ve SMS notification yok nebraska po dan texas gibi değil anlayacağın


  • Merhabalar, Eylül 25-28 tarihleri aralığında re-entry permit almak için formu doldurup gönderdim ve dün 17 Ekim'de Biyometrik randevu tarihimin mailini aldım. Permiti almak istememin sebebi, kız arkadaşımla evlenme planımızın olması ve okuluma devam edicek olmam fakat, bu evlilik ve okul için durum belirsiz olduğundan dolayı karşı tarafa bunların gerçekleşeceğine dair bir kanıt sunamıyorum. Bu konuda ne yapmam gerek? Dürüst olup özellikle evlilik konusunda ciddi olduğumu ve eğer kararlaştırırsak kız arkadaşımın green card işlemlerini beraber Türkiye'de tamamlamak istediğimi belirtirsem reddetme durumları olabilir mi? Ayrıca biyometrik randevusuna gitmeden önce dikkat etmem gereken bir durum var mıdır, şimdiden çok teşekkürler! 🙂


  • @Ozan-Tanrikulu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhabalar, Eylül 25-28 tarihleri aralığında re-entry permit almak için formu doldurup gönderdim ve dün 17 Ekim'de Biyometrik randevu tarihimin mailini aldım. Permiti almak istememin sebebi, kız arkadaşımla evlenme planımızın olması ve okuluma devam edicek olmam fakat, bu evlilik ve okul için durum belirsiz olduğundan dolayı karşı tarafa bunların gerçekleşeceğine dair bir kanıt sunamıyorum. Bu konuda ne yapmam gerek? Dürüst olup özellikle evlilik konusunda ciddi olduğumu ve eğer kararlaştırırsak kız arkadaşımın green card işlemlerini beraber Türkiye'de tamamlamak istediğimi belirtirsem reddetme durumları olabilir mi? Ayrıca biyometrik randevusuna gitmeden önce dikkat etmem gereken bir durum var mıdır, şimdiden çok teşekkürler! 🙂

    2019 yılındaydı sanırım, ben birkaç cümleyle durumumu anlatmıştım. Herhangi bir soru, sorgulama vs olmadı direkt verdiler permit'i.


  • Herkese merhabalar, benim ikamet adresim Maryland'te fakat re-entry permit e başvuracağım zaman San Francisco'da olacağım. I131 formundaki adres kısmına ikamet adresimi mi yazmalıyım yoksa parmak izi vermek istediğim adresi mi?


  • @haleluja Teşekkür ederim! Başvuruya giderken pasaport greencardım ve mail ile gelen formla gideceğim değil mi götürmem gereken farklı bir evrak var mıdır götürmem gereken ?


  • Merhabalar, Permit icin gerekli belgeleri ve kredi karti bilgilerimi iceren formu gerekli adrese gönderdim ancak cok acemice bir hata yapmisim. 2 gun once hesabimdan buyuk miktarda pra cekilmek istenmis ancak banka siniri astigi icin decline etmis yani kartta uscis parayi cekmeye calistiginda yeterli miktar yokmus. Bu durumda ne yapmam gerekir? Dosyalarimi geri mi yollarlar yoksa tekrar denerler mi? Cunku henuz uscis ten gelen bir posta haberi de almadim. Bunu nasil cozebilirim. Telefon ile ulasabilecegim bir numara bulamadim acikcasi. Bir onerisi olan var mi?


  • Merhaba. Form I-131 izin formunu kendim doldurarak Amerika dışına çıkmak istiyorum. Bu deneyimi yaşayanlar tecrübelerini ve formu doldurma ile ilgili bilgi paylaşımda bulunabilirlerse sevinirim. Teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum